Crypto.be » Converters

Direct de actuele prijzen van cryptocurrency's kunnen berekenen is natuurlijk erg handig. Daarom hebben wij een aantal gratis te gebruiken crypto converters op onze website geplaatst, waarmee je eenvoudig de koers van een cryptovaluta kunt omzetten naar euro en andersom. Op deze pagina vind je een overzicht van deze cryptocurrency converters. Daarnaast beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen over het gebruikmaken van deze handige crypto prijscalculators.

Ervaar het gemak van onze crypto converters

Crypto converters en calculators

Gratis crypto converters en calculators

De crypto converters, ook wel bekend als ‘crypto calculators', zijn geschikt voor investeerders en traders die snel inzicht willen verkrijgen in de waarde van een crypto uitgedrukt in euro's. De actuele cryptocurrency koers van een bepaalde cryptomunt wordt dankzij de converters direct omgerekend naar een valuta zoals euro. Vervolgens biedt elke cryptocurrency calculator de mogelijkheid om direct de crypto te kopen bij de bekende cryptobeurs Bitvavo.

Kortom, de cryptocurrency converters op onze website bieden gemak, snelheid en duidelijkheid. Wil je gebruikmaken van één van de calculators? Lees verder en kies in het onderstaande overzicht de calculator die je wilt gebruiken.

Overzicht van crypto converters op onze website

Op Crypto.be vind je momenteel 5 crypto converters. Deze handige calculators zorgen ervoor dat je de actuele koerswaarde van een crypto kunt omzetten naar euro. De volgende 5 cryptocurrency's hebben ieder hun eigen crypto converter. Daarbij gaat het om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) en Cardano (ADA).

Bitcoin (BTC) converter

De Bitcoin (BTC) converter weergeeft direct de koers van BTC in relatie tot euro. Handig wanneer je wilt starten met het investeren in Bitcoin. Je kunt dankzij de BTC converter in één oogopslag zien hoeveel Bitcoins je krijgt voor een bepaald bedrag in euro's. Heb je jouw gewenste bedrag van euro naar Bitcoin berekend? Dan kun je ervoor kiezen om gelijk de gewenste hoeveelheid aan BTC aan te schaffen bij de welbekende cryptobeurs Bitvavo. Handig!

Klik op de onderstaande button en maak direct gebruik van de Bitcoin calculator.

Bitcoin converter »

Ethereum (ETH) converter

De Ethereum (ETH) converter gebruiken” href=”https://crypto.be/converters/ethereum-converter/” rel=””>Ethereum (ETH) converter zorgt ervoor dat je de koers van ETH kunt afzetten tegen de waarde in euro. Dit is vooral handig voor mensen die overwegen om te investeren in Ethereum. Daardoor kunnen zij direct zien hoeveel Ethereum zij zouden krijgen voor een bepaalde hoeveelheid euro's. De Ethereum calculator draagt bij aan het kunnen berekenen van het gewenste bedrag in euro, waarna je de optie hebt om te starten met investeren in deze crypto bij Bitvavo.

Door op de onderstaande button te klikken, kun je gelijk van start gaan met de ETH converter.

Ethereum converter »

Litecoin (LTC) converter

De Litecoin (LTC) converter berekent voor jou de actuele koerswaarde van LTC in euro. Dit maakt de LTC converter geliefd onder beginnende crypto investeerders die snel duidelijkheid willen hebben in de relatie tussen de koers van Litecoin en euro. De Litcoin calculator is vanzelfsprekend gratis in gebruik. Heb jij een specifiek bedrag in euro's in gedachten die je wilt inwisselen van Litecoin? De LTC converter maakt dit mogelijk. Nadat je jouw gewenste investering in LTC uitgerekend hebt, kun je deze direct verzilveren bij Bitvavo. Dat is makkelijk!

Je kunt gebruikmaken van de handige Litecoin calculator door op de onderstaande knop te klikken.

Ripple (XRP) converter

De Ripple (XRP) converter zet binnen een handomdraai de XRP koers in euro om. Natuurlijk is het ook mogelijk om een bepaald bedrag aan euro naar de bijbehorende hoeveelheid aan Ripple (XRP) om te zetten. De Ripple calculator wordt veelal gebruikt door beginnende crypto investeerders die overwegen om in te stappen in XRP. Maar ook gevorderde cryptocurrency traders en investeerders maken er dankbaar gebruik van. Ook voor deze XRP converter geldt dat, wanneer je de gewenste hoeveelheid berekend hebt, je direct kunt starten met investeren in Ripple bij Bitvavo.

Start met het gebruiken van de XRP crypto converter en klik op de button hieronder.

Cardano (ADA) converter

De Cardano (ADA) converter is een handige tool die je gratis kunt gebruiken om de ADA koers om te zetten in euro's. Ook het berekenen van euro naar Cardano is mogelijk met de handige ADA converter. Deze cryptocurrency converter is niet alleen bedoeld voor beginnende crypto beleggers; ook de meer ervaren traders en investeerders zetten deze crypto calculator in om snel ADA te kunnen omzetten naar euro en vica versa.

Maak gratis gebruik van de Cardano crypto converter door op de onderstaande knop te klikken.

Zo gebruik je de crypto converters

Het gebruikmaken van de crypto converters op onze website is heel eenvoudig. Zoals we hierboven al vermeld hebben, is het inzetten van de cryptocurrency calculators gratis. Daarnaast zijn er circa drie stappen die doorlopen moeten worden om een berekening te kunnen uitvoeren en desgewenst een aankoop te verrichten. Deze 3 stappen omtrent het gebruikmaken van de cryptocurrency converters doorlopen wij hieronder.

Stap 1: Kies of je crypto wilt kopen of verkopen

Kies in de crypto converter allereerst uit de optie ‘kopen' of ‘verkopen'. In het voorbeeld hieronder hebben wij gekozen voor ‘kopen' en maken wij gebruik van de Bitcoin converter.

Crypto converter

Stap 1: Kies ‘kopen' of ‘verkopen' in de crypto converter

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of crypto in

De tweede stap betreft het invullen van het gewenste bedrag in euro of crypto. Onderstaand hebben wij als voorbeeld een bedrag van €100 ingevuld. Deze wordt automatisch omgerekend in de crypto calculator naar de actuele Bitcoin waarde. Je kunt er ook voor kiezen om de gewenste hoeveelheid aan crypto's in de calculator in te vullen. Ook daarbij geldt dat er een automatische berekening plaatsvindt van de actuele crypto waarde naar euro.

Cryptocurrency calculator

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of crypto in

Stap 3: Koop of verkoop eenvoudig met de button

De derde stap is optioneel, maar wel erg handig. Als je ervoor wilt kiezen om een bepaalde hoeveelheid aan crypto aan te kopen, dan bieden de cryptocurrency calculators deze mogelijkheid. Je wordt dan doorverwezen naar de crypto exchange Bitvavo, waar je voordelig en snel de door jou gewenste hoeveelheid aan cryptocurrency kunt aankopen.

Ook maak je door middel van deze calculator gebruik van een speciale link naar Bitvavo waarmee je een gelijk een mooie welkomstbonus claimt: Jouw eerste crypto aankoop tot en met een waarde van €1.000 is zonder fees. Dat is pas lekker beginnen aan jouw crypto avontuur!

Converter crypto's

Stap 3: Dankzij de converter kun je direct crypto's kopen

Veelgestelde vragen over de crypto converters

Tot slot beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de handige crypto converters op onze website.

Hoe kan ik eenvoudig crypto omzetten naar euro?

Je kunt eenvoudig crypto omzetten naar euro door in de converter te kiezen voor de optie ‘verkopen. Vervolgens vul je in de crypto converter het gewenste aan crypto's in wat je wilt verkopen. Daarna klik je op de blauwe button ‘verkopen', waarna je jouw opgegeven aantal cryptomunten kunt verkopen aan de beurs Bitvavo.

Hoe kan ik eenvoudig euro omzetten naar crypto?

Je kunt snel euro omzetten naar crypto met behulp van onze converters door te kiezen voor de optie ‘kopen'. Aansluiten daarop vul je in de cryptocurrency converter het beoogde bedrag in euro's in. Vervolgens berekent de converter gelijk het aantal crypto's wat je kunt kopen voor het door jou opgegeven bedrag. Dit gebeurt aan de hand van de actuele koers van een cryptomunt. Daarna heb je de mogelijkheid om gelijk te starten met investeren in de crypto coin bij Bitvavo. Je klikt dan op de blauwe button ‘kopen'.

Is het gebruik van jullie cryptocurrency converters gratis?

Het gebruikmaken van de cryptocurrency converters op onze website is geheel gratis en vrijblijvend.

Waarom zou ik een crypto converter gebruiken?

Het inzetten van een crypto converter kent diverse voordelen. Het zorgt allereest voor tijdwinst en gemak. Daarnaast biedt een crypto converter jou de mogelijkheid om snel crypto's aan te kopen of te verkopen bij Bitvavo. Dat is makkelijk!

Kan ik direct beginnen met investeren dankzij de crypto converters?

Je kunt direct beginnen met investeren in crypto door middel van de converters. Nadat je de gewenste hoeveelheid aan crypto's berekend hebt, klik je op de knop ‘kopen'. Vervolgens volg je de stappen die naarna volgen op de website van Bitvavo. Dit duurt slechts enkele minuten.

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.