Crypto.be » Cryptocurrency koersen » Live Ripple / XRP koers

Wil jij de Ripple koers volgen? Of wil je weten wat de Ripple koers verwachting van crypto experts en crypto analisten is? Hieronder vertellen we je alles dat je over de Ripple koers moet weten. Ook gaan we kijken naar de prijsverwachting van Ripple, zodat je zelf kunt bepalen of het verstandig is om Ripple te kopen.

Ripple koers: Live XRP waarde volgen

Wil je de live waarde van Ripple volgen? Dat kan met onderstaande tabel. Hier vind je de prijzen van Ripple (XRP) in euro, Amerikaanse dollar en Britse pond. De kans is groot dat je drie verschillende prijzen ziet staan. De waarde van een fiat valuta kan net zoals cryptocurrencies fluctueren. De ene fiat valuta is meer waard dan de andere.

Soms is er vanuit de Amerikaanse dollar meer vraag naar Ripple dan vanuit de Britse pond of euro, waardoor Ripple duurder is wanneer je deze met dollars koopt. Doe daarom goed onderzoek naar de live XRP waarde, en bepaal wanneer je Ripple het beste kunt kopen.

xrp

XRP (XRP)

EUR
0,551421
USD
$ 0.600635
GBP
0.464341

✅ Direct Ripple kopen »

Actuele XRP koers uitgebreide weergave

Je ziet in onderstaande tabel een actuele XRP koers weergave. Je ziet hier niet alleen de prijs, maar ook een kleine weergave van de prijs. Dit geeft je een inzage in de prijsontwikkelingen van de XRP cryptocurrency. In de laatste kolom geven we de procentuele verandering van de koers weer. Een rood gekleurd getal geeft een prijsdaling weer, terwijl een groen gekleurd getal een prijsstijging weergeeft.

De market cap is ook in onderstaande tabel te vinden. Dit is de totale waarde van de XRP cryptomunt, en kan berekend worden door de prijs met het aantal in omloop gebrachte tokens te vermenigvuldigen. De grootte van de market cap zegt veel over hoeveel geld er in de Ripple cryptomunt in omloop gaat.

Het trading volume zegt meer over hoeveel geld er de afgelopen 24 uur in Ripple is omgegaan. Hiertoe behoren transacties waarbij Ripple werd verkocht, alsook transacties waarbij Ripple juist werd aangekocht. Een groot trading volume geeft aan dat er een verandering binnen de Ripple cryptomunt plaatsvindt.

Ripple XRP live koers
#CryptomuntPrijsMarketcapVolume (24h)AanbodVeranderingLaatste 24 uur

Live Ripple / XRP koers grafiek

Hieronder zie je een live Ripple (XRP) koers grafiek staan. Je kunt zelf de tijdseenheid van de live XRP grafiek aanpassen. Zo is het mogelijk om de koers van de afgelopen dag, week, maand, 3 maanden, 6 maanden en jaar te bekijken. Maar ook heb je de mogelijkheid om de koers vanaf het ontstaan van Ripple te bekijken.

Valt het je ook op dat de waarde sinds het ontstaan flink is gestegen? Dit laat zien hoe belangrijk het is om een cryptocurrency als Ripple (XRP) op het juiste moment te kopen. Door Ripple zo goedkoop mogelijk te kopen en zo duur mogelijk te verkopen, kun je een zo groot mogelijk rendement verdienen op jouw Ripple investering.

Veelvoorkomende vragen over de waarde van XRP

Heb jij nog vragen over de waarde, prijsverwachting of live koers van Ripple XRP? De kans is groot dat we hieronder antwoord geven op een vraag die je nog hebt.

1: Is de live XRP waarde bij alle cryptocurrency exchanges hetzelfde?

Nee, de waarde van XRP is niet op iedere exchange hetzelfde. De vraag en het aanbod kan per exchange verschillen. Daarom kun je Ripple bij Binance misschien goedkoper kopen dan bij Bitvavo. Het kan daarom in jouw voordeel werken om de koers van Ripple tussen verschillende brokers en exchanges te vergelijken.

Coinmerce XRP kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ripple met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ripple kopen bij Bitvavo


Direct Ripple (XRP) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste XRP aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

2: Wat bepaalt de Ripple koers?

De koers van de Ripple crypto wordt bepaald door de vraag en het aanbod naar Ripple. Wanneer de vraag stijgt, ontstaat er schaarste en zal de prijs van Ripple stijgen. Natuurlijk kan het tegenovergestelde ook gebeuren. Want als de vraag daalt, zal het aantal aangeboden Ripple tokens stijgen. Dit zorgt ervoor dat de prijs van Ripple daalt. Het kan aantrekkelijk zijn om Ripple te kopen wanneer de prijs van Ripple daalt, omdat je dan een zo groot mogelijk rendement kunt verdienen (mits de prijs van Ripple hierna stijgt). De Ripple koers op Crypto.be wordt bepaald op basis van de XRP koerswaarde op CoinGecko.

3: Wanneer stijgt de XRP koers?

Niemand weet precies wanneer de XRP koers stijgt. Over het algemeen zien we een stijging wanneer de vraag naar Ripple toeneemt. Dit gebeurt meestal tijdens een bull markt. Dit is een periode waarin beleggers positief tegenover de cryptomarkt staan. Ripple profiteert hiervan, omdat we dan een stijging in de live koers van Ripple zien. Veel crypto handelaren maken de fout om Ripple niet op tijd te verkopen. Als de koers van Ripple stijgt, kan deze hierna net zo goed dalen. Crypto experts wachten daarom niet te lang met het verkopen van Ripple en behalen op deze manier mooie rendementen.

Ripple (XRP) koers verwachting

Veel crypto experts en analisten hebben een eigen Ripple koers verwachting. We zien dat een groot aantal experts verwacht dat de koers van Ripple gaat stijgen. Zij investeren daarom in Ripple wanneer de prijs van de XRP cryptocoin laag staat. Vervolgens zullen ze onderzoek doen naar Ripple om te bepalen op welke prijs ze Ripple het beste kunnen verkopen.

De koers van Ripple stijgt meestal tijdens een bull markt. Het sentiment is in deze periode positief, en veel mensen besluiten om dan te beleggen in Ripple. Hierdoor stijgt de vraag naar Ripple, en stijgt de prijs. Crypto experts verkopen hun Ripple munten op het hoogtepunt van de bull markt. Dat is het moment waarop Ripple zijn hoogtepunt heeft bereikt.

Natuurlijk kan de koers van Ripple ook dalen. Dit gebeurt meestal tijdens de bear markt. In deze periode is het marktsentiment negatief en besluiten veel crypto traders hun XRP coins te verkopen. Je kunt de live Ripple koers in de gaten houden om te bepalen of we ons op dit moment in een bull markt of bear markt bevinden. Doe vervolgens zelf onderzoek om erachter te komen of het verstandig is om vandaag Ripple te kopen.
✔️ Veilig Ripple kopen tips »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.