Crypto.be » Cryptomunten » Litecoin (LTC) cryptocurrency analyse

Litecoin (LTC) is één van de oudste cryptomunten die nog bestaan. In dit artikel vertellen we je alles over Litecoins; zo laten we zien waar je de live Litecoin koers kunt vinden, wat de unieke eigenschappen van deze crypto coin zijn en wat belangrijk is bij Litecoin (LTC) kopen.

Wat is de crypto Litecoin (LTC)?

Wat is Litecoin?

Wat is Litecoin (LTC) als crypto zijnde?

De introductie van Bitcoin (BTC) deed bij voormalig Google Engineer Charlie Lee een lampje branden. Hij zag een aantal problemen in de technologie achter Bitcoin en ontwikkelde daarom snel een lite versie van deze munt: Litecoin (LTC). Zijn stelregel was “LTC is 4x BTC”. Dit betekent dus dat er 4x zoveel Litecoins in omloop kunnen komen als Bitcoins (84.000.000 vs 21.000.000), een vier keer snellere transactietijd, etc.

Gaandeweg besloten de ontwikkelaars een duidelijk onderscheid te maken tussen LTC ten opzichte van de BTC. Met de Mimblewimble Extention Blocks (MWEB) upgrade (in mei 2022) zorgden zij ervoor dat men met meer privacy transacties kan doen. Ook kan men de bedragen van transacties onzichtbaar maken voor derden. Daarmee zien cryptovaluta experts Litecoins steeds meer als privacycoins.

Live Litecoin (LTC) koers volgen

Als cryptocurrency belegger of trader wil je natuurlijk de live Litecoin (LTC) koers volgen. Je hoeft niet ver te zoeken, want op onze site vind je 24 uur per dag de live Litecoin koers.

litecoin

Litecoin (LTC)

EUR
72,13
USD
$ 77.21
GBP
60.86

✅ Direct Litecoin kopen »

Daarnaast zijn er diverse betrouwbare cryptoplatformen (deze bespreken we hierna), waar je de live Litecoin (LTC) koers kan volgen. Deze kan overigens verschillen van de koers die je hier ziet. Dat lijkt vreemd, maar is eigenlijk logisch. Daarom leggen wij het uit.

Iedere cryptobeurs bepaalt zijn eigen live Litecoin (LTC) koers op basis van vraag en aanbod op het platform. Daarnaast brengen zij een fee in rekening voor hun diensten. Als je besluit om Litecoin te kopen op een ander platform bepaalt de eigenaar van dat platform zelf de aan- en verkoopprijs. Zijn winstmarge zit dan vaak in die prijs verdisconteerd.

Voordelen Litecoins / LTC crypto

LTC crypto heeft diverse voordelen ten opzichte van andere cryptomunten. Wij zetten de voordelen van Litecoins voor je op een rij:

 • Sinds 2022 genieten LTC gebruikers meer privacy dan op andere blockchains bij het uitvoeren van transacties;
 • Daarnaast is de transactiesnelheid veel hoger dan op andere platforms;
 • Ook is de veiligheid van de LTC blockchain zeer hoog;
 • Verder is de manier van minen veel eerlijker dan bij andere cryptomunten die op basis van ProofofWork (PoW) gevalideerd worden. Dit komt doordat de mining moeilijkheid veel kleiner is dan bij bijvoorbeeld Bitcoin;
 • Door de hogere supply is de LTC prijs veel lager dan die van vergelijkbare crypto zoals de BTC.

Het is niet voor niets dat men Litecoin wel eens ‘het zilver na Bitcoin's goud' noemt. De interesse in deze crypto is dan ook makkelijk te verklaren. Zoals altijd duiken er bij interessante beleggingen ook hier scammers op die jou proberen op te lichten. Daar willen we je graag voor waarschuwen met 5 tips om veilig LTC te kopen.

Veilig LTC kopen: Hoe doe je dat?

Coinmerce LTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Litecoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Litecoin kopen bij Bitvavo


Direct Litecoin (LTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste LTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10
Litecoin (LTC) bij Bybit aankopen


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties

Om ervoor te zorgen dat je zonder problemen in LTC kunt beleggen en/of traden, delen we 5 tips en trucs die je kunt toepassen bij Litecoin kopen om jezelf te beschermen.

 1. Houd rekening met een beperkter rendement door de hogere supply. Aangezien er meer Litecoins in omloop zijn dan BTC is de LTC koers altijd lager dan die van de Bitcoin. Aangezien de technologie vrijwel gelijk is betekent dit dus ook dat de koersstijgingen in veruit de meeste gevallen onder die van de BTC zullen blijven. Een hoger percentage rendement in een bepaalde periode is uiteraard wel mogelijk.
 2. Pas op voor Airdrop scams. Vaak claimen mensen dat zij deze crypto weggeven. Door zo'n lokkertje aan te bieden via een site of social media waarvan de naam erg op de naam van de crypto lijkt kun je er zo toe verleid worden om jouw gegevens te delen of zelfs (crypto)geld over te maken. Doe dit niet!
 3. Pas op voor nepnieuws om de koersen op te jagen. Soms proberen investeerders de LTC koers opdrijven met valse geruchten. De meest beroemde poging is het nepnieuws dat de Amerikaanse keten Walmart cryptobetalingen met Litecoin in haar winkel zou toestaan. Hierdoor explodeerde de koers. Het bleek echter nepnieuws en investeerders bleven met verliezen achter.
 4. Let op het gedrag van oprichter Charlie Lee. In 2013 verliet hij de LTC ontwikkelaars om voor Coinbase te gaan werken. Dit had een negatief effect op de munt en de innovatie kwam bijna stil te liggen. Dit sloeg om toen hij weer terug kwam. Ook werd hij beschuldigd van prijsopdrijving om zijn eigen belang meer waard te laten worden. Daarom besloot hij in 2017 al zijn munten te verkopen.
 5. Kies altijd een veilig cryptoplatform als je Litecoin wilt kopen.

De laatste tip ligt wellicht voor de hand, maar een veilig platform kiezen is moeilijker dan je denkt. Daarom zetten wij alvast 3 betrouwbare platformen voor je op een rij.

Veilig LTC kopen

Tips crypto experts over veilig LTC kopen

Waar kun je Litecoin kopen?

Een veilig platform om jouw LTC te kopen is belangrijk. Aangezien er veel crypto aanbieders zijn en niet iedere verkoper even betrouwbaar is zetten we 3 platformen op een rij waar veilig Litecoin (LTC) kopen vanzelfsprekend is.

Litecoin bij Bitvavo kopen

Een bekende aanbieder van Litecoins is natuurlijk de grootste Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Hier kun je veilig Litecoin kopen. Bitvavo heeft veiligheid en betrouwbaarheid namelijk hoog in het vaandel staan. De LTC prijs is in het geval van Bitvavo direct afhankelijk van de wet van vraag en aabod. Deze exchange rekent een fee voor haar diensten, de zeer laag is ten opzichte van andere aanbieders van LTC.

Tevens biedt deze cryptocurrency beurs diverse betaalmogelijkheden aan. Inwoners van België kunnen bij hen erg eenvoudig LTC kopen dankzij de betaalmethode Bancontact.
🏆 Litecoin kopen bij Bitvavo »
Investeren in Litecoin

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig LTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

LiteBit als crypto broker voor LTC

Ons tweede alternatief is een Nederlandse broker met vergunning van De Nederlandsche Bank. Daarbij heeft LiteBit zeer veel goede reviews van Belgische klanten. Zoals gezegd is deze partij een broker, dus zij bepaalt zelf de aan- en verkoopprijzen. Ook bij deze crypto aanbieder is het mogelijk om met Bancontact te betalen – makkelijk! Lees onze expert review van LiteBit voor meer achtergrondinformatie over deze cryptobeurs.
Litecoin kopen bij LiteBit »
LTC met Bancontact kopen

Maak gratis een LiteBit account aan en koop eenvoudig Litecoin.

Koop Litecoins bij Binance

Over veiligheid hoef je je bij de grootste cryptobeurs ter wereld genaamd Binance geen zorgen te maken. Bovendien is het voor Nederlandse en Belgische beleggers legaal om bij deze buitenlandse beurs te (ver)kopen.

Het onderscheidende is dat Binance veel geavanceerde beleggingsmogelijkheden biedt. Zo kun je investeren met LTC-opties, leverage traden maar ook andere mogelijkheden zoals crypto lending toepassen.
Litecoin kopen bij Binance »
LTC betaalmogelijkheden Bancontact en iDeal

Maak gratis een Binance account aan en investeer in LTC.

Met al deze informatie ben je vast al enthousiast om in Litecoin te beleggen. Om jou alle nodige informatie te geven delen we ter afsluiting het antwoord op veelgestelde vragen over LTC.

Veelgestelde vragen over LTC beantwoord

Veel mensen zijn enthousiast en stellen vragen over deze crypto. Dat hoef jij niet te doen, want speciaal voor jou zetten we de veelgestelde vragen over de crypto coin LTC die belangrijk zijn om winstgevend te kunnen beleggen op een rij. Natuurlijk beantwoorden wij die vragen ook direct.

Wat is de Litecoin verwachting?

De LTC ontwikkelaars erkennen zelf ook dat de Mimblewimble update uit 2022 een nieuw tijdperk inluidt. Zij willen niet langer de technische ontwikkelingen bij Bitcoin volgen, maar een eigen pad kiezen. De eerstvolgende mijlpaal daarbij is het project Plasma. Dit project moet het gebruik van het Litecoin Lighting Network versoepelen en dus populairder maken. Daarnaast wil men versneld een aantal nieuwe ontwikkelingen oppakken om in te haken op de trends in DeFi en smart contracts.

Ook qua prijs kunnen we volgens analisten heel wat verwachten. Zo werkt Litecoin net als Bitcoin met halvings. De volgende halving staat gepland voor augustus 2023. Men verwacht daarna sterke prijsstijgingen. Zo zou de Litecoin prijs in 2025 meer dan $ 250,- kunnen bedragen en vanaf 2029 zelfs boven de $ 1.000,- liggen. De Litecoin verwachting is dan ook positief.

Hoe kan ik veilig LTC opslaan?

Net zoals bij elke crypto beschik je bij de LTC over een public key en een private key. De eerste stap om veilig LTC op te slaan is om zo'n manier te kiezen dat je zelf over de private key beschikt.

Daarmee kom je al snel bij een wallet uit. De volgende vraag is of de wallet van een beurs of jouw eigen wallet veiliger is. Wij hebben altijd een voorkeur voor opslag in jouw eigen wallet. Hiermee kun je namelijk zelf de veiligheid van jouw crypto beheren. Bovendien kun je ervoor kiezen om jouw crypto zelfs te bewaren in een wallet zonder internet-connectie.

Hoe kan ik Litecoins verkopen?

Litecoins verkopen kan 24 uur per dag. Als je dezelfde veiligheidsregels die we beschreven voor het kopen van LTC in acht neemt is het bovendien erg simpel. Je vergelijkt de prijzen op de betrouwbare platform en maakt jouw keuze.

Vervolgens transfereer je de LTC uit jouw wallet naar jouw wallet op het platform van jouw keuze. Daar kun je vervolgens jouw Litecoins verkopen of verhandelen.

Waarom in LTC investeren?

Zoals je ziet zijn er genoeg goede redenen om in Litecoin (LTC) te investeren. Je investeert namelijk met LTC in een cryptomunt die vol in ontwikkeling is en haar betrouwbaarheid heeft bewezen.

Daarnaast zien we dat het rendement op lange termijn erg kan stijgen. Als we daar de ambitieuze plannen en goede reputatie van Litecoin bij op tellen zijn er haast geen redenen om niet in Cardano (ADA) te investeren.

Het laatste Litecoin nieuws op Crypto.be

Zoals je merkt gebeurt er veel rondom de cryptomunt Litecoin/LTC. Als belegger of trader wil je dat natuurlijk direct weten. Dat is geen probleem, want op ons platform vind je het laatste cryptonieuws over LTC als eerste.

Naast actueel nieuws over Litecoin hebben wij ook 4 andere populaire cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Ethereum (ETH) crypto analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ethereum-eth/”>Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) Ripple (XRP) Cardano (ADA)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.