Crypto.be » Cryptocurrency koersen » Live Litecoin / LTC koers

Wil je weten hoe de LTC koers grafiek eruit ziet? Of wil je een Litecoin koers verwachting? De koers van Litecoin kan continu wijzigen. Dit kan een investering in Litecoin aantrekkelijk maken. Door LTC voor een goedkope prijs te kopen en voor een hoge prijs te verkopen, kun jij winst maken op jouw LTC belegging.

Hieronder vertellen we je meer over onze Litecoin prijsverwachting en laten we je de verschillende LTC koersgrafieken zien.

Litecoin koers: Volg de live LTC waarde

Wil je graag de live Litecoin waarde volgen? In onderstaande tabel zie je de prijs van Litecoin, weergegeven in euro’s, Amerikaanse dollars en Britse ponden. De waarde van Litecoin kan per moment en per fiat valuta verschillen. Dit komt doordat er verschil zit in de waarde tussen de fiat valuta’s. Maar ook kan er met een bepaalde fiat valuta meer vraag naar Litecoin zijn. Is er meer vraag vanuit het Verenigd Koninkrijk dan uit Europa? Dan zou de waarde van Litecoin in Britse ponden groter kunnen zijn dan de waarde in euro’s.

litecoin

Litecoin (LTC)

EUR
76,68
USD
$ 83.31
GBP
65.21

✅ Direct Litecoin kopen »

Actuele LTC koers uitgebreide weergave

Hieronder zie je een uitgebreide weergave van de actuele LTC koers. Je ziet niet alleen de prijs van Litecoin, maar ziet ook hoe groot de market cap, het trading volume en procentuele verandering van LTC is.

We noemen de market cap ook wel marktkapitalisatie. De market cap geeft de grootte van Litecoin aan. Door de prijs van Litecoin te vermenigvuldigen met het aantal LTC munten dat in omloop is, kun je de market cap van Litecoin berekenen. Een daling van de market cap kan duiden op dat meer mensen Litecoin verkopen dan dat ze kopen. Zowel de aankoop als verkoop van Litecoin wordt in de trading volume weergegeven. Het LTC trading volume laat zien voor hoeveel euro of dollar Litecoin de afgelopen 24 uur is verhandeld. Een groot trading volume laat zien dat er een verschuiving binnen de markt plaatsvindt.

De procentuele verandering van Litecoin geeft weer in welke richting de LTC prijs zich de afgelopen 24 uur heeft ontwikkeld. Een groen getal laat zien dat de Litecoin koers is gestegen ten opzichte van 24 uur geleden. Zoals je misschien al kunt raden, betekent een rood getal dat de koers van Litecoin is gedaald.

Veel crypto handelaren kiezen ervoor om Litecoin te kopen wanneer de koers van Litecoin is gedaald. Houdt daarom de koers in de gaten om het beste koop en verkoopmoment te bepalen.

Litecoin LTC live koers
#CryptomuntPrijsMarketcapVolume (24h)AanbodVeranderingLaatste 24 uur

Live Litecoin / LTC koers grafiek

In onderstaande live Litecoin koers grafiek zie je de waarde van Litecoin over verschillende tijdseenheden. Je kunt de koers van de afgelopen dag, week, maand, 3 maanden, 6 maanden en jaar bekijken. Maar ook kun je de koers sinds het ontstaan van Litecoin bekijken.

Nadat Litecoin (LTC) is opgericht, is de koers gestegen. Steeds meer mensen kochten Litecoin, waardoor de vraag naar Litecoin munten is toegenomen. Wanneer je in het verleden Litecoin hebt gekocht, zou je nu een mooi rendement kunnen behalen over jouw LTC investering. Maar ook in de toekomst kun je nog een groot rendement op Litecoin verdienen. Houd daarvoor de live Litecoin goed in de gaten, zodat je Litecoin voor de beste prijs kunt kopen en verkopen.

Veelvoorkomende vragen over de waarde van LTC

Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen over de waarde van Litecoin, alsook over de live LTC koers.

1: Is de live LTC waarde bij alle crypto aanbieders hetzelfde?

Het kan voorkomen dat de waarde van Litecoin tussen exchanges verschilt. De prijs wordt namelijk gebaseerd op de vraag en het aanbod van Litecoin. Wanneer de vraag op de ene exchange toeneemt, kan de prijs van Litecoin stijgen. Het kan daarom slim zijn om de prijzen en mogelijkheden tussen verschillende exchanges in de gaten te houden, zodat je Litecoin altijd voor de beste prijs kunt kopen en verkopen.

Coinmerce LTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Litecoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Litecoin kopen bij Bitvavo


Direct Litecoin (LTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste LTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10
Litecoin (LTC) bij Bybit aankopen


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties

2: Wat bepaalt de Litecoin koers?

Litecoin is een volatiele cryptocurrency waarvan de waarde continu in verandering is. De vraag en het aanbod naar Litecoin bepaalt de LTC koers. Neemt de vraag toe, zal ook de prijs van Litecoin toenemen. Maar mocht de vraag afnemen en groeit het aanbod? Dan is de kans groot dat de waarde van Litecoin daalt. De LTC koers op Crypto.be wordt bepaald op basis van de Litecoin prijs op CoinGecko.

3: Wanneer stijgt de LTC koers?

Wij weten niet wanneer de koers van Litecoin stijgt. Op het moment dat de vraag naar Litecoin stijgt, zal naar alle waarschijnlijkheid ook de waarde van Litecoin stijgen. Het is daarom verstandig om Litecoin te kopen zodra er weinig vraag naar LTC munten is. De prijs van LTC is op dat moment op zijn laagst. Zodra de vraag naar Litecoin stijgt, zal ook de prijs stijgen. Het kan dan verstandig zijn om Litecoin te verkopen, om vervolgens weer nieuwe Litecoins te kopen zodra de waarde daalt.

Litecoin (LTC) koers verwachting

Wil je weten wat onze Litecoin koers verwachting is? Veel analisten en crypto experts verwachten dat de waarde van Litecoin gaat stijgen. De kans op prijsstijgingen is het grootst in tijden van een bull markt. In deze periode is het marktsentiment positief en verwachten veel mensen dat de prijs van Litecoin verder stijgt. Daarom zal ook een groter aantal mensen tijdens een bull markt LTC cryptocoins kopen.

Litecoin kan echter ook in waarde dalen. Wanneer we met een bear market te maken hebben, ligt een prijsdaling het meest voor de hand. Een bear market is een periode waarin de prijzen van cryptocurrencies dalen. Het sentiment binnen de markt is in deze tijd negatief en pessimistisch. Veel mensen hebben dan weinig vertrouwen in de Litecoin koers, en hebben een negatieve prijsverwachting voor Litecoin.

Natuurlijk biedt dit geen garantie, en weet niemand zeker of de koers van Litecoin zal stijgen of dalen. Doe daarom altijd zelf onderzoek naar de live LTC koers en stel een eigen Litecoin prijsverwachting op. Zo weet je zeker dat je Litecoin voor de beste prijs koopt en verkoopt.
✔️ Veilig Litecoin kopen tips »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.