Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » BLOX Review: Voordelen, nadelen en tips

Wanneer je begint met het investeren in crypto is één van de eerste keuzes die je moet maken: welke exchange ga je gebruiken om munten en tokens te kopen en verkopen? Er zijn een heleboel opties en BLOX een voorbeeld van die opties. BLOX is een crypto platform van Nederlandse bodem dat onderdeel is van de crypto exchange BTC Direct. BLOX focust zich met name op het vereenvoudigen van het hele crypto proces, zodat crypto voor iedereen beschikbaar wordt. Uiteraard is de app ook beschikbaar in België.

Maar doet het platform dit goed? Is het daadwerkelijk een eenvoudig te gebruiken platform? En wat zijn de andere dingen die je moet weten over BLOX? Dat, en meer, lees je in deze BLOX review, de Nederlandstalige crypto app.

Wat is BLOX?

BLOX logo

BLOX is een Nederlandse crypto exchange die zich richt op het toegankelijk maken van Bitcoin en andere cryptomunten voor een breder publiek. Het is de exchange en crypto app van BTC Direct, een Nederlandse onderneming die al sinds 2013 actief is in de crypto markt. BTC Direct heeft het eigen platform sinds december 2022 uitgefaseerd en is volledig overgestapt op BLOX. Alle gebruikers moesten al hun tegoeden van BTC Direct verkopen.

De BLOX app is ontworpen om het investeren in crypto zo eenvoudig mogelijk te maken, met een focus op gebruiksgemak en eenvoud. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android en biedt de mogelijkheid om te investeren in meer dan 70 verschillende cryptocurrency’s.

Het is belangrijk om te vermelden dat BLOX is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) en biedt dus een veilige en gereguleerde manier om te investeren in crypto.

Maar, zoals bij alle exchange, is er nog een heleboel meer te vertellen over BLOX. Laten we eens gaan kijken naar wat je allemaal moet weten over BLOX om een goede overweging te maken of je wel of niet van dit platform gebruik gaat maken.

De kosten bij BLOX

De BLOX app brengt transactiekosten van 1% per transactie in rekening. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld €100 aan Bitcoin koopt via BLOX, je €1 transactiekosten betaalt. Dit is hoger dan bij sommige andere exchanges, zoals Binance en Kucoin waar de transactiekosten slechts 0,1% zijn. Het is wel belangrijk om te vermelden dat BLOX zich richt op beginnende beleggers die weinig willen weten over de techniek erachter, daarom kan de app in vergelijking met andere exchanges eenvoudiger zijn. Bij Bitvavo, een exchange die in die zin meer vergelijkbaar is met BLOX, betaal je echter ook ruim minder dan 1% per transactie en ook die exchange is dus goedkoper. Bij Bitvavo betaal je namelijk slechts 0.25% per transactie en kan je je crypto in eigen bewaring houden. Dit is bij BLOX niet mogelijk.

Review en ervaringen Bitvavo.com

Veilig en snel een Bitvavo account aanmaken.
Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Naast de transactiekosten brengt BLOX ook kosten in rekening voor het storten van geld via credit card. Hiervoor vraagt BLOX transactiekosten van 1,5%. Het storten van geld via iDEAL is wel gratis. Bij het vergelijken van prijzen van cryptocurrency’s, is het wel belangrijk om rekening te houden met deze kosten, zodat je een eerlijk beeld krijgt van de prijs.

Wanneer je cryptomunten koopt bij BLOX moet je dit verplicht weer aan BLOX verkopen wanneer je het wil omzetten naar euro's. Je betaalt in totaal dan 2% fee.

Het aanbod aan cryptomunten

BLOX is een Nederlandse crypto exchange die zich richt op het toegankelijk maken van Bitcoin en andere cryptomunten voor een breder publiek. Via de BLOX app kun je meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kopen, verkopen of bewaren, waaronder Bitcoin, Ethereum, Polkadot en Binance Coin.

Alle gekochte munten of tokens worden bewaard in je eigen BLOX wallet in de app. Houd er wel rekening mee dat je je cryptocurrency’s niet kan versturen of ontvangen. Er is alleen een app beschikbaar en geen platform op het internet, en dus moet je een smartphone hebben om gebruik te kunnen maken van BLOX.

Het aanbod van BLOX omvat onder andere de volgende munten en tokens: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Binance Coin (BNB), VeChain (VET), EOS (EOS), Ethereum Classic (ETC), Tezos (XTZ), Monero (XMR) en nog veel meer…

De veiligheid van het platform

BLOX voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die de privacywetgeving moderniseert. Bovendien is BLOX officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank (DNB), die toezicht houdt op fraude en witwassen.

Om te investeren via BLOX, is het noodzakelijk om jezelf te identificeren als onderdeel van het ‘know-your-customer' (KYC) beleid. Hierdoor kan BLOX fraude en witwassen tegengaan. Persoonsgegevens worden nooit verwerkt zonder toestemming van de gebruiker.

BLOX maakt gebruik van ‘cold storage' voor de bewaring van private keys, die nodig zijn voor transacties. Dit betekent dat de crypto die via de exchange wordt verhandeld nergens in contact staat met een online omgeving, maar juist op hardware die ergens bewaard ligt. Deze kan dus enkel fysiek bereikt worden, waardoor hackers er niet aan kunnen. Dit maakt de BLOX app extreem veilig in gebruik. BLOX is betrouwbaar en staat onder toezicht van DNB, en voldoet aan Nederlandse wet- en regelgeving.

Je kan geen crypto van je account afhalen en dat werkt voor de veiligheid in jouw voordeel. Wanneer iemand toegang krijgt tot je account dan kan hij alleen de crypto verkopen en dit uit laten betalen aan de door jou gekoppelde bankrekening.

Er zijn echter wel een aantal kritieken op BLOX. Er zijn in het verleden een aantal storingen geweest, die voor frustraties hebben gezorgd bij gebruikers, waardoor de exchange meerdere slechte BLOX reviews heeft. Dit heeft echter te maken met groeiproblemen en de populariteit van de app. BLOX is voortdurend bezig met het verbeteren van de app om deze storingen te voorkomen.

Tot slot, BLOX maakt geen specifieke informatie bekend over de veiligheidsmaatregelen die zij treffen of de garanties die zij bieden. Dit kan zijn omdat zij het de hackers niet makkelijk willen maken, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je geld beschermd wordt voordat je investeert.

Overzicht scores BLOX

De zes criteria zijn in deze BLOX review voorzien van een beoordeling. Ter vergemakkelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
3/5

Crypto aanbod

3/5

Registratieproces

2/5

Transactiekosten

2/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

5/5

Klantenservice

BLOX voordelen

Zoals elke andere crypto exchange, heeft BLOX verschillende voordelen en nadelen. Laten we eens kijken naar de voornaamste hiervan:

  • + Veiligheid en gebruiksgemak: BLOX is ontworpen met de gedachte om veilig en gemakkelijk Bitcoin en andere cryptocurrency’s te kopen en verkopen. Dit maakt het platform ideaal voor mensen die zich niet willen bekommeren om de techniek en veiligheid.
  • + Overzichtelijkheid: BLOX heeft een beperkt aanbod aan cryptocurrency’s (vergeleken met andere exchanges), waardoor het niet te overweldigend is voor beginnende gebruikers.

Nadelen

Ook kent Weareblox.com nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

  • – Beperkingen: BLOX is niet geschikt voor het ontvangen en verzenden van cryptocurrency’s en is niet geschikt voor professionele handelaren die willen handelen met grote handelsvolumes. Ook kan je je crypto niet veilig in eigen bewaring houden.
  • – Hoge kosten: BLOX heeft hogere transactiekosten in vergelijking met andere exchanges, wat minder geschikt maakt voor actieve handelaren.
  • – Beperkt aanbod: het aanbod van BLOX is beperkt in vergelijking tot andere exchanges, waardoor beleggers minder keuzemogelijkheden hebben.
  • – Verzekering: Geen verzekering bij hacks of faillissement.
  • – Instabiel platform: Het platform heeft vaak storingen en je wordt niet gecompenseerd als je hierdoor je geld verliest.

Conclusie: is BLOX een goed platform, ja of nee?

Na het onderzoeken van BLOX, kunnen we concluderen dat deze crypto exchange een goede keuze kan zijn voor beginnende gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige en veilige manier om Bitcoin en andere cryptocurrency’s te kopen en verkopen. BLOX is overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen, met een beperkt aanbod van cryptomunten dat niet te groot is om te verdwalen, maar ook niet te klein om een keuze te hebben. Bovendien is BLOX officieel geregistreerd bij De Nederlandse Bank en maakt het gebruik van ‘cold storage' om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

Echter, voor professionele handelaren of degenen die op zoek zijn naar een groter aanbod van cryptomunten, kan BLOX minder geschikt zijn. De transactiekosten zijn relatief hoog in vergelijking met andere exchanges, zoals Binance, Bitvavo en Kucoin, en het platform biedt geen web-based platform of de mogelijkheid om cryptomunten te versturen of ontvangen.

In het algemeen is BLOX een solide en veilige keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om te beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrency’s. Echter, het is belangrijk om te overwegen of BLOX aan jouw specifieke eisen voldoet en of de transactiekosten en het aanbod aan cryptomunten voor jou acceptabel zijn. Zoals met alles, kan het slim zijn om de verschillende opties die er zijn met elkaar te vergelijken en vervolgens te beslissen welke exchange het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.