Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » BTC Direct review

BTC Direct: Een geschikte crypto aanbieder voor jou? Het kiezen van de juiste crypto exchange zoals BTCDirect.eu is een moeilijke, maar hele belangrijke stap. Van welke exchange jij gebruikmaakt, heeft invloed op je rendement. Bijvoorbeeld omdat je bij de ene exchange meer transactiekosten betaalt dan bij de andere, maar ook omdat het aanbod bij de ene exchange groter is dan bij de andere.

Het is dus belangrijk dat je, wanneer je een keuze gaat maken over van welke exchange jij gebruik gaat maken, de verschillende mogelijkheden met elkaar gaat vergelijken. Hier helpen wij je graag een handje bij. Vandaag door naar BTCDirect.eu te kijken. BTC Direct is een Nederlandse cryptocurrency exchange met 3 duidelijke kernwaarden: Eenvoudig, veilig en instant.

Maken ze deze kernwaarden waar? Daar kom je gaandeweg de uitwerking van deze review achter. Laten we snel beginnen!

BTC Direct crypto exchange introductie

De crypto exchange BTC Direct is één van de grootste cryptobeurzen van Nederlandse afkomst. BTCDirect.eu werd opgericht in 2013 en heeft inmiddels transacties uitgevoerd voor meer dan 1 miljoen traders[1]. Op Trustpilot krijgt BTC Direct een 4,4. Een cijfer dat is ontstaan naar aanleiding van de BTC Direct ervaringen van bijna 10.000 gebruikers. BTCDirect.eu is beschikbaar in alle SEPA-landen beschikbaar. Dit zijn alle EU-lidstaten en daarnaast IJsland, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino en Zwitserland.

Wat houdt onze BTC Direct review in?

BTC Direct crypto exchange review

Lees onze BTC Direct cryptocurrency exchange review

Het is prettig om een weloverwogen keuze te maken wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare crypto exchange. In onze BTC Direct review kijken we daarom naar alle aspecten die van belang zijn wanneer jij een cryptovaluta exchange moet gaan kiezen die het beste bij je past.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de (transactie)kosten, maar ook het assortiment. Ook niet onbelangrijk is bijvoorbeeld de beveiliging van de exchange, maar ook de klantenservice die de exchange aanbiedt.

Naar al deze vlakken zullen we kijken in deze BTC Direct review, zodat jij kunt bepalen of BTCDirect.eu de juiste exchange voor jou is. We vervolgen deze BTCDirect.eu review door een zestal criteria te beoordelen.

Review van BTC Direct: 6 criteria beoordeeld

Laten we snel beginnen met de review! Wij beoordelen BTC Direct op 6 verschillende categorieën: Het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de snelheid van de transactieverwerking, de veiligheid en de klantenservice. Voor elk van deze categorieën geven we BTC Direct een cijfer van 1 tot en met 5, zodat we een goed beeld kunnen vormen van BTC Direct als cryptocurrency exchange.

Criterium 1: Crypto aanbod van BTC Direct

BTC Direct heeft een redelijk breed cryptoaanbod. Om precies te zijn kun je 55 verschillende coins verhandelen via BTC Direct. Dit varieert van grote munten, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), tot kleinere munten, zoals Origin Protocol (OGN) en Serum (SRM).

55 verschillende coins is tegenwoordig niet zoveel. Via een andere Nederlandse cryptocurrency exchange, Bitvavo, zin er bijvoorbeeld 175 verschillende coins te verhandelen. Grotere exchanges, zoals Binance of FTX, zijn er zelfs meer dan 300 verschillende coins verhandelbaar.

Om deze reden geven wij het crypto aanbod van BTC Direct een 3 uit 5. Zeker voor beginners zal 55 genoeg zijn, maar vergeleken met andere exchanges heeft BTC Direct geen super breed crypto aanbod.

Criterium 2: Registratieproces van BTCDirect.eu

Het registreren bij BTCDirect.eu is erg eenvoudig. Om een account aan te maken, kun je de volgende stappen volgen:

 • Ga naar de website van BTC Direct.
 • Op de Homepagina, zie je rechtsboven in de hoek een knop staan, met daarin de tekst ‘Gratis account openen’. Klik hierop.
 • Je komt nu in een scherm terecht waar je je gegevens in moet vullen. De gegevens die je in moet vullen zijn: Voornaam, Achternaam, E-mailadres, Land en Wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Maak account aan’.
 • Je krijgt nu de voorwaarden te zien. Lees deze goed door. Wanneer je akkoord gaat met de voorwaarden, klik je op ‘Accepteren’.
 • Je zult nu je email moeten verifiëren. Hiervoor ga je naar je email, open je de email van BTC Direct en klik je vervolgens op ‘Controleer emailadres’.
 • Je krijgt nu een aantal vragen over je ervaringen en plannen met crypto. Beantwoord deze en klik vervolgens op ‘Volgende’.

Gefeliciteerd! Je hebt nu een BTC Direct account. Je kunt nu geld storten en dit eventueel gebruiken om crypto te kopen.

Het registratieproces is, zoals je kunt zien, bij BTC Direct erg overzichtelijk en eenvoudig. De stappen worden goed uitgelegd door BTC Direct en er kan eigenlijk weinig misgaan. Om deze reden geven wij BTC Direct een 5 uit 5 voor het registratieproces.

Criterium 3: Transactiekosten crypto exchange

Uiteraard rekent BTC Direct, net als elke andere exchange, transactiekosten. Dit zijn kosten die je betaalt bij het kopen en verkopen van crypto. Bij BTC Direct zijn de transactiekosten 1% per transacties. Dit betekent dat wanneer jij voor €100 aan Bitcoin (BTC) wil kopen, je €1 transactiekosten betaalt.

Bij Bitvavo zijn de transactiekosten 0,25%. Bij Binance liggen de fees nog lager, namelijk op 0,1%. Datzelfde geldt Kucoin.

Ook wanneer jij je kosten zo laag mogelijk wil houden, hoef je dus niet voor BTC Direct te kiezen. Om deze reden geven wij BTC Direct een 3 uit 5 voor de transactiekosten die je er betaalt.

Criterium 4: Snelheid transactieverwerking

Een transactie wordt via BTC Direct heel snel uitgevoerd. Dit komt omdat er via BTC Direct maar 1 soort order beschikbaar is, namelijk een markt order. Een markt order betekent simpelweg dat je koopt voor de prijs die op dat exacte moment door de markt bepaald wordt. Hierdoor kunnen de transacties onmiddellijk uitgevoerd worden en zul je nooit langer dan een aantal seconde hoeven te wachten voordat je transactie is uitgevoerd.

De transactiesnelheid ligt bij BTC Direct dus erg hoog. Voor de transactiesnelheid krijgt BTC Direct van ons dan ook een 5 uit 5.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid cryptobeurs

BTC Direct neemt de nodige veiligheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat jij je crypto niet zomaar kwijtraakt. Ten eerste is BTCDirect.eu een gesloten platform, waardoor hackers niet zomaar bij je crypto kunnen komen. De crypto wordt namelijk bewaard op een cold wallet, oftewel een wallet die op geen enkele manier verbonden is met het internet. Hierdoor kunnen hackers er simpelweg niet bij komen, ook al zouden ze toegang krijgen tot het platform zelf. Ook dit is in het verleden nog nooit gebeurd.

Ten tweede doet BTC Direct hun best om de gebruikers goed te informeren over eventuele extra veiligheidsmaatregelen die getroffen kunnen worden omtrent hun crypto. Ten derde heeft BTC Direct een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank[2]. Op het gebied van de beveiliging krijgt BTC Direct een 5 uit 5 toegekend. Echter, je weet natuurlijk nooit helemaal zeker of iets veilig is.

Criterium 6: Klantenservice van BTCDirect.eu

De klantenservice van BTC Direct kun je op 2 verschillende manieren bereiken: Via de live chat en de email. Een email kun je uiteraard op elk moment van de week sturen. Op de website geeft BTCDirect.eu de emails zo snel mogelijk te beantwoorden. Ze geven hierbij geen richtlijn om in te schatten hoelang het zal duren voordat je reactie hebt.

De live chat van BTC Direct is beschikbaar gedurende de kantooruren. Concreet betekent dit dat de live chat van maandag tot en met vrijdag beschikbaar is van 09:00 tot 22:00 en op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00.

De klantenservice van BTC Direct is hiermee vergelijkbaar met die van de meeste andere exchanges. Het is jammer dat je niet kunt bellen met de klantenservice, want het kan voorkomen dat je abrupte hulp nodig hebt. Om deze reden geven wij de klantenservice van BTC Direct een 4 uit 5.

Overzicht scores BTC Direct

De zes criteria zijn in deze BTC Direct review beoordeeld en toegelicht. Om te verduidelijken hoe de scores zich tot elkaar verhouden, hebben wij ze in één handig overzicht geplaatst. Daarmee kun je gemakkelijk voor jezelf nagaan hoe deze crypto aanbieder op alle vlakken scoort.
3/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

3/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

BTC Direct voordelen

BTC Direct houdt verband met diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

 • + Toegankelijk interface voor beginners
 • + Veiligheid: Crypto wordt op ‘cold wallets' bewaard
 • + Het is mogelijk om met Bancontact te betalen

Nadelen

BTCDirect.eu kan ook gelinkt worden aan nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

 • – Hoge transactiekosten
 • – Je kunt crypto´s niet van het platform afhalen
 • – Weinig mogelijkheden naast het kopen en verkopen van crypto

Onafhankelijke BTC Direct ervaringen van gebruikers

Over het algemeen zijn de reviews van BTC Direct op Trustpilot erg positief. De exchange krijgt een 4,4. Een cijfer dat is ontstaan aan de hand van de reviews van bijna 10.000 gebruikers. Om precies te zijn geeft 69% van de beoordelaars een 5 uit 5, 19% van de beoordelaars een 4 uit 5, 4% een 3 uit 5, 2% een 2 uit 5 en 1% een 1 uit 5.

Luca Danel Hontoria Knol, bijvoorbeeld, geeft aan de site heel duidelijk en makkelijk te vinden. Ook ddh is positief, ddh vindt zelfs dat BTC Direct de beste crypto exchange is.

Guido Craenen is minder positief. Hij geeft dat hij zijn aangekochte Ethereum (ETH) na 3 dagen nog niet heeft ontvangen en dat hij BTC Direct maar niet te pakken krijgt. David Spil is redelijk positief, maar niet enthousiast. Hij geeft aan dat hij de mogelijkheden maar beperkt vindt.

Eindoordeel over BTCDirect.eu als cryptobeurs

BTCDirect.eu review en beoordeling

Exchange BTCDirect.eu eindbeoordeling

Over het algemeen kan geconcludeerd worden dat BTCDirect.eu een prima cryptobeurs is. Met name voor beginners. Door middel van de overzichtelijke interface maakt BTC Direct het voor iedereen mogelijk crypto te kopen en verkopen, zelfs voor beginners. Hier tegenover staat wel dat de kosten relatief hoog zijn, terwijl het aanbod relatief klein is.

Al met al kennen wij BTC Direct, op basis van de 6 criteria die eerder aan bod kwamen, een 4,2 als cijfer toe als exchange. Een uitstekende beoordeling dus!

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.