Crypto.be » Cryptomunten » Bitcoin Cash (BCH) cryptovaluta analyse

Bitcoin Cash (BCH) is één van de langer bestaande cryptomunten. In dit artikel leggen we je uit wat je moet weten om succesvol in deze munt te kunnen beleggen. Ook laten we zien waar je de live Bitcoin Cash koers kunt vinden, hoe je veilig BCH kunt kopen en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Wat is Bitcoin Cash (BCH) als crypto coin?

Wat is Bitcoin Cash?

Wat is de cryptovaluta Bitcoin Cash (BCH)? Wij leggen het uit

Bitcoin Cash (BCH) is een hard fork van de Bitcoin. Dit wil zeggen dat men op zeker moment (in dit geval augustus 2017) de BTC-blockchain afsplitste zodat er een aparte blockchain voor BCH ontstond. Deze crypto heeft dan ook veel overeenkomsten met de BTC. Zo is ook hier de totale hoeveelheid crypto beperkt tot 21 miljoen. Ook maakt men gebruik van Proof of Work (PoW) als validatiesysteem.

De reden voor de afsplitsing was dat een groep mensen die tot dan toe aan de ontwikkeling van BTC werkten niet tevreden was over de visie die toen bij de ontwikkelaars van Bitcoin heerste over de toekomst. Het grootste bezwaar was dat de ontwikkeling van de oudste cryptomunt volgens hen niet optimaal was voor de functie van betaalmiddel.

Na de hard fork voerde het ontwikkelteam van Bitcoin Cash dan ook diverse aanpassingen door om het netwerk geschikter te maken voor het doen van zogenoemde Peer2Peer betaaltransacties.

In de loop der jaren groeide deze munt uit tot een van de succesvolste hard forks van de Bitcoin. Ook nu is de munt een populaire belegging, zodat de live Bitcoin Cash (BCH) koers volgen interessant is voor veel beleggers.

Live Bitcoin Cash (BCH) koers volgen

Net als bij de Bitcoin is het volgen van dé live Bitcoin Cash (BCH) koers onmogelijk. Dit komt omdat ieder platform een eigen live koers bepaalt op basis van vraag en aanbod op het eigen platform. De live koers volgen kan dus op ieder platform tot een ander resultaat leiden.

Op onze site kun je de live Bitcoin Cash (BCH) koers volgen.

bitcoin-cash

Bitcoin Cash (BCH)

EUR
478,19
USD
$ 509.59
GBP
412.53

✅ Direct Bitcoin Cash kopen »

Wij maken voor onze koers gebruik van techniek waardoor een gemiddelde van de koers op diverse platformen berekend wordt. Hierdoor is onze koers objectiever.

Zoals we zeiden is deze crypto populair. Dit komt omdat de munt een aantal voordelen heeft. Deze zetten we hierna graag op een rij.

Voordelen Bitcoin Cash / BCH crypto

Als we gaan vergelijken ligt een vergelijking met BTC natuurlijk voor de hand. Dit zijn de 5 voordelen van Bitcoin Cash (BCH) ten opzichte van Bitcoin (BTC):

  • De blokgrootte is groter, waardoor er meer transacties per seconde plaats kunnen vinden;
  • De wachttijd en fee voor het valideren van blockchain-transacties is lager;
  • Na de hard fork focussen ontwikkelaars zich op het ondersteunen van P2P betalingen;
  • Ontwikkelaars richten zich ook meer op functionaliteit voor smart contracts;
  • Door de lagere prijs is het voor beleggers makkelijker om één Bitcoin Cash (BCH) te kopen dan één Bitcoin.

Natuurlijk is het belangrijk om, als je besluit ook in deze munt te investeren, dit veilig te doen. Daarom geven we jou 5 tips over veilig Bitcoin Cash (BCH) kopen.

5 tips over veilig BCH kopen

We willen je natuurlijk ondersteunen om maximaal rendement uit jouw Bitcoin Cash (BCH) belegging te halen. Voor maximaal rendement is het belangrijk dat je veilig koopt als je in deze crypto investeert. Daarom geven we jou 5 tips over veilig BCH kopen.

Veilig BCH kopen

Veilig BCH kopen: Hoe doe je dat? Onze cryptovaluta experts geven tips

  1. Let op het gedrag van CEO Roger Ver. De munt hangt nogal sterk aan CEO Roger Ver. Deze influencer die de bijnaam ‘Bitcoin Jesus' draagt kan controversieel uit de hoek komen. Ook is hij voor diverse activiteiten miljoenenleningen aangegaan. Negatieve aandacht of de noodzaak om massaal Bitcoin Cash te verkopen om aan zijn verplichtingen te voldoen kan een sterke koersdaling veroorzaken.
  2. Let op de mining capaciteit. De mining validatie gebeurt op dezelfde wijze als die van de Bitcoin. Doordat de prijs van Bitcoin Cash (BCH) structureel lager is willen minder miers de munt minen. Voor de veiligheid en betrouwbaarheid van de blockchain is een goede basis van miners echter belangrijk. Wanneer die basis in gevaar komt loopt het netwerk en daarmee de waarde van jouw investering gevaar.
  3. Laat je niet leiden door geruchten. Na de afsplitsing van Bitcoin ontstond er ook binnen de BCH-gemeenschap ruzie. Dit leidde ertoe dat er in 2018 een nieuwe hard fork volgde waaruit de Bitcoin SV (BSV) ontstond. De mensen achter dit netwerk onder leiding van ‘Faketoshi' Craig Wright verspreiden sindsdien regelmatig geruchten over BCH in een poging om de koers van de munt te drukken.
  4. Let op de innovaties voor de toekomst. Bitcoin Cash (BCH) staat niet bekend als grote innovator. Het gezegde ‘stilstand is achteruitgang' geldt haast nergens zo sterk als in crypto. Het is daarom belangrijk voor de waarde van jouw investering dat de munt blijft innoveren.
  5. Maak gebruik van betrouwbare (ver)koopplatformen. Als je in BCH wilt investeren is het belangrijk ervoor te zorgen dat je een platform kiest waar je veilig en betrouwbaar Bitcoin Cash (BCH) kunt kopen.

Waar kun je Bitcoin Cash kopen?

Er zijn diverse mogelijkheden om deze crypto te kopen. Allereerst is er het onderscheid tussen een cryptocurrency beurs en een broker platform. Bij een beurs bepaalt de wet van vraag en aanbod de prijs. De beloning voor de beurs zie je apart als een fee vermeld staan.

Een broker koopt zelf crypto in en biedt deze voor een zelf vastgestelde prijs op haar platform aan. De marge voor de broker is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs.

Wij richten ons op betrouwbare Nederlandse aanbieders van Bitcoin Cash (BCH) met vergunning van De Nederlandsche Bank. Dit zijn onze aanbevelingen om veilig Bitcoin Cash (BCH) te kopen:

Bitcoin Cash bij Bitvavo kopen

Bitvavo is de grootste Nederlandse cryptobeurs. Naast BCH kun je veel andere crypto kopen. Doordat deze speler zo groot is hebben zij ook een fors budget om te investeren in veiligheid. Wil je meer te weten komen over deze crypto aanbieder? Lees dan onze uitgebreide Bitvavo review.

LiteBit crypto exchange voor BCH

Hoewel LiteBit zich een exchange noemt is deze aanbieder momenteel een broker. Men is wel bezig met het testen van een exchange in bèta, maar tot de exchange live gebracht wordt, bepaalt men dus nog zelf de aan- en verkoopprijzen. Ben je benieuwd of deze aanbieder van cryptocurrency's bij jou past? Bekijk dan onze beoordeling van LiteBit.

Koop deze crypto coin bij BTC Direct

Net als LiteBit is BTC Direct een broker. Het grote verschil is dat je hier geen crypto van BTC Direct naar een ander platform kan transfereren. Dit klinkt als een beperking, maar de praktijk leert dat het vooral voor de beginnende belegger een goede optie is om crypto zoals Bitcoin Cash (BCH) te kopen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de bevindingen in onze BTC Direct review.

Je kunt immers alle facetten van de cryptohandel (zoals het gebruik van wallets) leren zonder dat je kans loopt om jouw crypto door een foutieve overboeking te verliezen.

Om ervoor te zorgen dat je een goede start maakt met het succesvol beleggen in Bitcoin Cash (BCH) geven we je tot slot van deze bijdrage graag antwoord op veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen over BCH beantwoord

Om jou te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om rendabel in Bitcoin Cash (BCH) te kunnen beleggen geven we graag antwoord op de veelgestelde vragen die beleggers over Bitcoin Cash hebben.

Wat is de Bitcoin Cash verwachting?

Als we kijken naar de technische verwachting zien we dat deze munt dus zich vooral richt op het mogelijk maken van P2P-betalingen. Ook richt het dev team zich op smart contract adoptie bij Bitcoin Cash (BCH), waarmee de munt zich op de toekomst richt.

Beleggers kunnen dat waarderen en dat zien we terug in de Bitcoin Cash (BCH) prijsverwachting. Als we afgaan op analisten zien we fikse rendementen. Zo zou de BCH prijs volgens hen per eind 2022 al 63% rendement kunnen noteren. Dit kan aangroeien tot 197% in 2025. De Bitcoin Cash (BCH) prijs in 2030 zou zelfs 450% rendement moeten bieden.

Hoe kan ik veilig BCH opslaan?

Als je voor BTC Direct kiest kun je gebruik maken van de wallets in het platform. Dit is altijd verstandiger dan jouw crypto op het platform te laten staan. In het laatste geval heb je namelijk niet de beschikking over de private key. Dit maakt jouw crypto vatbaar voor diefstal.

Als je een ander platform kiest kun je jouw Bitcoin Cash (BCH) veilig opslaan in een eigen wallet. Deze hoeft niet eens verbinding met internet te hebben.

Hoe kan ik deze cryptomunt verkopen?

Het verkopen van Bitcoin Cash (BCH) is qua procedure niet anders dan het kopen van deze munt. Als je jouw BCH van jouw wallet overboekt naar de juiste beurs of broker kun je deze crypto eenvoudig en snel verkopen. Uiteraard is het belangrijk om daarbij te letten op de meest gunstige Bitcoin Cash (BCH) live koers.

Waarom in BCH investeren?

Zoals we zagen heeft deze crypto een lange geschiedenis en betrouwbare reputatie. Daarbij zijn er in crypto veel ontwikkelingen gaande met betrekking tot crypto als betaalfunctie en smart contracts. Dit zijn juist de onderwerpen waar de ontwikkelaars zich op focussen.

Het wekt dan ook geen verbazing dat de financiële rendementen zowel op korte als op lange termijn hoog ingeschat worden. Dit maakt Bitcoin Cash (BCH) een goede belegging in de ogen van velen.

Het laatste Bitcoin Cash nieuws op Crypto.be

Als belegger wil je uiteraard alle ontwikkelingen volgen. Dat kan want het laatste Bitcoin Cash nieuws vind je altijd hier op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over BCH/Bitcoin Cash hebben wij ook 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

USD Coin (USDC) Build and Build (BNB) Tron (TRX) Solana (SOL)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.