Crypto.be » Cryptomunten » Tron (TRX) cryptovaluta analyse

Tron (TRX) bouwt aan een eigen plek in de cryptomarkt. In deze bijdrage leggen we je de voordelen van deze cryptomunt uit. Ook leggen we je een aantal dingen uit over de live Tron koers en geven we tips over TRX kopen. Tot slot delen de antwoorden op veelgestelde vragen over Tron (TRX).

Wat is Tron (TRX) als cryptovaluta?

Wat is Tron?

Wat is de cryptovaluta Tron (TRX)?

Tron-oprichter Justin Sun was voor hij zijn eigen project begon betrokken bij de ontwikkeling van Ripple (XRP). Tijdens de ontwikkeling van deze crypto zag hij een aantal verbeterpunten. Deze heeft hij meegenomen bij de ontwikkeling van deze innovatieve munt.

Dat zien we terug in de 4 belangrijkste kenmerken van Tron (TRX):

 • De zeer lage transactie-fees;
 • Ruimte om een groter volume transacties te verwerken;
 • De snelheid waarmee transacties verwerkt worden;
 • Een sterk ontwikkelteam, waarmee Tron (TRX) een eigen crypto-universum wil ontwikkelen.

Zo nam de organisatie achter Tron (TRX) eerder Bittorrent over om een technologie te ontwikkelen om bestanden via de blockchain te kunnen delen. Bij deze toepassing ontwikkelde men ook een eigen token, de Bittorrent Token (BTT). Daarnaast lanceerde men in 2022 een eigen stable coin, de Decentralised USD (USDD). Dit is een zogenoemde algoritmische stable coin.

Met al deze mogelijkheden is TRX inmiddels uitgegroeid tot een zeer populaire cryptomunt. Het is dan ook logisch dat veel beleggers de live Tron koers willen volgen.

Live Tron (TRX) koers volgen

Bij live koersen moeten we ons realiseren dat de cryptomarkt, anders dan bijvoorbeeld de aandelenmarkt, 365 dagen per jaar en 7 dagen per week open is. Daarbij is TRX ook erg populair in Azië. Daarom is het dus belangrijk dat je 24 uur per dag de live Tron koers kunt volgen. Deze mogelijkheid bieden wij uiteraard hier op Crypto.be.

tron

TRON (TRX)

EUR
0,106471
USD
$ 0.113462
GBP
0.091851

✅ Direct Tron kopen »

Ook andere platformen kunnen de live Tron koers aanbieden. Deze kan soms afwijken van onze koers. Dit komt omdat wij geen beurs of broker zijn. Iedere beurs en broker bepaalt namelijk de live Tron koers op basis van vraag en aanbod op het eigen platform.

Dat er zoveel beleggers geïnteresseerd zijn in deze crypto komt omdat de TRX een aantal voordelen biedt. Deze zetten we graag voor je op een rij.

Voordelen Tron/TRX crypto

Beleggers zien TRX om diverse redenen als een interessante investering. Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

 • Het Tron netwerk is met meer dan 70 miljoen accounts enorm sterk. Dit betekent ook dat er minstens 70 miljoen TRX gebruikers zijn en veel vraag is natuurlijk altijd goed voor een cryptomunt.
 • De TRON (TRX) prijs is relatief gezien laag. Daarmee is de munt interessant om in grote aantallen te kopen als investering voor de lange termijn.
 • Veel gebruikers blokkeren hun TRX voor de staking-opbrengsten. Met deze hoeveelheid geblokkeerde TRX in haar DeFi-aanpassingen boezemt de munt vertrouwen in en ontwikkelen ontwikkelaars graag meer DeFi-toepassingen. Deze ontwikkelingen houden het netwerk innovatief. Bovendien steunt de TRX organisatie deze ontwikkeling door het organiseren van zogenoemde hackatons waar grote prijzen mee te winnen zijn.
 • Ook groeit de TRX organisatie door partnerschappen aan te gaan. Het feit dat grote bedrijven zoals Samsung, webbrowser Opera, MixMarvel en vele andere in de rij staan om samen te werken bevestigt het vertrouwen.

Als je overweegt om zelf ook TRX te kopen is het natuurlijk belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom delen we graag 3 tips over veilig Tron (TRX) kopen.

3 tips over veilig TRX kopen

Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij veilig Tron kopen.

Veilig TRX kopen

Wil je TRX veilig kopen? Lees onze tips

Dit zijn onze 3 tips voor veilig TRX kopen:

 1. Let op de airdrops. Een airdrop is het uitdelen van gratis cryptomunten. TRX biedt regelmatig airdrops. Zo krijgen Tron bezitters periodiek gratis BTT tokens. Ook organiseert cryptobeurs Binance regelmatig airdrops van deze crypto. Helaas zijn er ook een hoop cybercriminelen die hierop inspelen met valse TRX airdrops. Deze leiden ertoe dat je jouw geld en crypto kwijtraakt.
 2. Let op de extra verdienmogelijkheden met staking en legitieme airdrops.
 3. Let op het gedrag van oprichter en voormalig CEO Justin Sun. Sinds hij in 2021 zijn functie neerlegde is hij zowel in Amerika als in China onderwerp van juridisch onderzoek door autoriteiten. Verdere acties kunnen de TRX koers sterk doen dalen.

Daarbij is het natuurlijk noodzakelijk om een betrouwbare broker of exchange te kiezen als je Tron (TRX) wilt kopen. Wij deden alvast wat voorwerk voor jou.

Waar kun je Tron kopen?

Allereerst is er de keuze tussen een broker (die zelf de aan- en verkoopprijs bepaalt en zijn marge verdient door het verschil tussen deze prijzen) en een exchange (waar vraag en aanbod de TRX prijs bepaalt en de beurs een transparante fee rekent).

Daarnaast kun je kiezen voor een Nederlands platform (met vergunning van De Nederlandsche Bank) of een internationale speler.

Als je voor een broker gaat zijn de Nederlandse crypto broker LiteBit en BTC Direct de aangewezen alternatieven. Als beginnend investeerder is BTC Direct interessant omdat je daar jouw TRX niet van het platform kunt boeken en zo makkelijk alle facetten van een handelsplatform kunt ontdekken.

Als je voor een beurs gaat zijn Bitvavo als grootste cryptobeurs van de BeNeLux en Binance als grootste cryptobeurs ter wereld onze suggesties.

Tot slot beantwoorden wij de veelgestelde vragen van beleggers voor jou.

Veelgestelde vragen over TRX beantwoord

Tot slot van dit artikel beantwoorden wij de veelgestelde vragen over TRX van beleggers voor jou.

Wat is de Tron verwachting?

TRX laat zich vooral leiden door actuele ontwikkelingen. Dankzij het sterke team ontwikkelaars zien wij als technische Tron verwachting een innovatieve speler die met overnames en innovatieve ontwikkelingen gewaardeerd wordt door beleggers.

Dit zien we terug in de financiële Tron verwachting. Analisten verwachten in 2025 een rendement van 138% en in 2030 een rendement van 321%.

Hoe kan ik veilig TRX opslaan?

Je kunt jouw TRX het beste opslaan in een wallet. Als je de keuze hebt is een private wallet het beste alternatief.

Hoe kan ik deze cryptovaluta verkopen?

Het proces voor veilig TRX verkopen verloopt in principe niet anders dan veilig TRX kopen. Je kunt dus jouw crypto het best vanuit jouw wallet overboeken naar een betrouwbaar platform en daar verkopen voor fiat geld.

Waarom in TRX investeren?

Door de solide basis en technische innovaties is TRX goed voorbereid voor de toekomst en populair bij investeerders. Dat is goed te verklaren omdat analisten in de komende jaren honderden procenten rendement voor deze munt voorzien.

Actueel Tron nieuws op Crypto.be

Uiteraard willen we jou als belegger op de hoogte houden. Daarom vind je ook actueel Tron nieuws op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over TRX/Tron hebben wij alsmede 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

USD Coin (USDC) Build and Build (BNB) Bitcoin Cash (BCH) Solana (SOL)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.