Crypto.be » Crypto kopen tips » Ethereum (ETH) kopen

Steeds meer mensen in België kopen Ethereum (ETH). Ook bedrijven zien de meerwaarde van deze cryptocurrency in. Ethereum is namelijk een bijzondere blockchain, en daarom is het niet raar dat je deze crypto coin wilt aanschaffen. We vertellen je of je ETH kopen moet of niet, maar vertellen ook alles dat je moet weten wanneer je Ethereum (ETH) wilt kopen in België.

✅ Direct Ethereum kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Jouw eerste €10.000 aan Ethereum (ETH) kopen zonder fees!

Over de cryptomunt Ethereum (ETH)

De afgelopen jaren is het gebruik van Ethereum in een hoog tempo toegenomen. De blockchain biedt ondersteuning voor smart contracts, waardoor ontwikkelaars een applicatie op Ethereum kunnen ontwikkelen. Daar blijft het niet bij, want het is ook mogelijk om fungible en non-fungible tokens (NFT’s) te laten draaien op Ethereum.

Maar wat is nu eigenlijk de reden dat veel beleggers Ethereum kopen? Dat doen ze omdat ze gebruik willen maken van de blockchain, maar ook omdat ze geloven in toekomstige prijsstijgingen. Wanneer je een transactie op Ethereum wilt uitvoeren, of een dApps wilt gebruiken, betaal je de gas fee met ETH tokens. Maar ook kun je Ether (ETH) bewaren totdat de waarde is gestegen, om het vervolgens met een winst te verkopen.

Inleiding tot Ethereum kopen in België

Ethereum kopen in België

Ethereum (ETH) kopen in België

Ethereum kopen in België roept misschien veel vragen op. In België koop je Ethereum op een andere manier dan bij andere landen het geval is. Het is belangrijk om gebruik te maken van een crypto exchange die door de Belgische overheid gereguleerd is. Je weet dan zeker dat het platform aan de juiste wet- en regelgeving voldoet, en wordt als consument door de Belgische overheid beschermd.

Het is daarnaast belangrijk om te kijken naar de betaalmethodes. In België gebruiken we andere betaalmethodes dan in Nederland of de Verenigde Staten. Zo is het belangrijk dat de crypto broker betaling met bijvoorbeeld SEPA, Bancontact, Kredietkaart en Bankoverschrijving ondersteunt. Zo kun jij zo makkelijk en zo snel mogelijk Ether kopen.

Steeds meer mensen in België kopen Ethereum, maar ben je niet te laat? Moet je nu nog Ethereum kopen of niet? Het is belangrijk om de koers van ETH in de gaten te houden wanneer je van plan bent Ethereum te kopen. Het is aantrekkelijk om Ethereum voor een zo laag mogelijke prijs te kopen. Koop Ethereum daarom niet wanneer de prijs van ETH nieuwe records aan het breken is. Je betaalt dan mogelijk te veel, en kunt hierdoor een minder grote winst realiseren (of in het slechtste geval zelfs geld verliezen).

Al met al zijn er genoeg zaken waarmee rekening gehouden moet worden wanneer je ETH coins in België wilt kopen. Het is voornamelijk belangrijk om Ethereum zo veilig mogelijk aan te schaffen, waar we je gelukkig een aantal tips voor kunnen geven.

Veilig Ethereum (ETH) kopen

Coinmerce ETH kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ethereum met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ethereum kopen bij Bitvavo


Direct Ethereum (ETH) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste ETH aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Snelle transactieverwerking
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Veilig Ethereum kopen lijkt simpel, maar blijkt voor sommige mensen moeilijker dan gedacht. Je zult namelijk moeten opletten dat je Ethereum op het juiste platform koopt. Er zijn veel oplichters actief die geld proberen te stelen van nietsvermoedende mensen. Verder in dit artikel vertellen we je wat de veiligste en meest betrouwbare websites zijn wanneer jij Ethereum wilt aankopen.

Nadat je Ethereum hebt gekocht, moet je de Ether munt natuurlijk op een veilige manier bewaren. Daar kun je een hardware wallet, ofwel cold wallet genoemd, voor gebruiken. Dit type wallet is uitneembaar, waardoor het voor hackers vrijwel onmogelijk is toegang te krijgen tot de Ethereum die hier wordt bewaard. Zowel de hardware wallet van Trezor als de cold wallet van Ledger biedt ondersteuning voor ETH coins.

Veel analisten voorspellen dat de prijs van Ethereum in de toekomst stijgt, maar dat biedt geen garantie. Investeer daarom nooit geld dat je niet kunt missen, en volg ook niet zomaar het advies van anderen. Voer zelf een technische analyse en fundamentele analyse voor Ethereum uit, zodat je jouw beleggingskeuze kunt baseren op een onderzoek.

Waar kun je Ethereum/ETH kopen?

Je kunt Ethereum bij verschillende crypto exchanges kopen. We zeiden je net dat het belangrijk is een veilig en betrouwbaar platform te kiezen. Er zijn namelijk veel oplichters actief die een nep-platform voor de koop van Ethereum hebben opgezet. Daar hoef je jezelf gelukkig geen zorgen om te maken wanneer je van een van onderstaande platforms gebruik maakt.

Ethereum bij Bitvavo kopen

Veel mensen in België kopen Ethereum bij Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf dat meer dan 1 miljoen gebruikers op hun platform actief heeft. Deze gebruikers zijn erg tevreden over de diensten die Bitvavo levert, en daarom is het wat ons betreft een echte aanrader.

Bij Bitvavo koop je Ethereum met iDEAL, SEPA-overschrijving, Kredietkaart, Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS. Het kopen van Ethereum is bij Bitvavo niet zo duur, want je betaalt slechts 0,25% transactiekosten voor het kopen en verkopen van ETH.
🏆 Ethereum kopen bij Bitvavo »
Investeren in Ethereum (ETH) met Bancontact

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig ETH.
🎁 Speciale welkomstbonus: Verhandel €10.000 zonder handelskosten!

ETH kopen bij Coinmerce

Niet alleen Bitvavo, maar ook Coinmerce is een veelgebruikt platform voor de aanschaf van Ethereum munten. Voor het kopen van Ethereum betaal je tussen de 0,4% en 2,5% transactiekosten. Dit maakt Coinmerce een duurdere optie vergeleken met bijvoorbeeld Bitvavo.

Het wordt echter wel als een zeer gebruiksvriendelijk platform gezien. Dankzij het eenvoudige registratieproces en het gebruiksvriendelijke interface, kun je snel starten met het aankopen van ETH. Je kunt bij Coinmerce Ethereum aankopen met onder meer Bancontact, iDEAL Bankoverschrijving (SEPA) en kredietkaart (Visa en Mastercard).
Ethereum kopen bij Coinmerce »
Deze cryptocurrency met Bancontact aanschaffen

Maak gratis een Coinmerce account aan en koop eenvoudig Ethereum.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Overige aanbieders van Ethereum (ETH)

Ook is het mogelijk om Ethereum bij andere platforms aan te schaffen. Omdat het een van de bekendste en meest gebruikte cryptocurrencies ter wereld is, biedt vrijwel iedere exchange en broker je de mogelijkheid om Ethereum te kopen.

Je kunt Ethereum bij Binance aankopen. Dit is een internationale exchange die de handel in Ethereum ondersteunt. Hier kun je ETH met creditcard (Visa en Mastercard), P2P Bank en Advcash Account Balance kopen. Je betaalt 0,1% transactiekosten voor het kopen van Ether.

Bij Anycoin Direct, een Nederlands handelsplatform, kun je Ether kopen met creditcard, SEPA, Sofort, iDeal, Giropay, EPS en Bancontact. Je betaalt slechts 0,3% transactiekosten voor het kopen van Ethereum en 1% transactiekosten voor het verkopen van Ethereum.

Veelgestelde vragen over ETH kopen beantwoord

Ethereum aankopen kan vragen met zich meebrengen. We helpen je graag door antwoord te geven op de meest gestelde vragen over het kopen van ETH.

Investeren in de cryptomunt Ethereum

Vragen over veilig ETH kopen

Is het nu een goed moment om Ethereum te kopen of niet?

Het is vrijwel onmogelijk om te zeggen of het nu een goed moment is om Ethereum te kopen. Dat hangt af van de huidige koers. Wanneer je verwacht dat de koers in de toekomst gaat stijgen, zou vandaag de juiste dag voor de aankoop van Ethereum kunnen zijn.

Voor Ethereum worden zoveel voorspellingen gedaan, terwijl er geen zekerheid is over de prijs die deze specifieke cryptocurrency in de toekomst zal hebben. Ondanks dat Ethereum (ETH) koers de afgelopen jaren al verschillende nieuwe hoogtepunten heeft bereikt, voorspellen een aantal analisten dat de prijs van Ethereum tegen 2030 rond de $50.000 zal liggen.

Dat is natuurlijk een enorme prijsstijging voor Ethereum zijn. Dit komt omdat Ethereum door veel ontwikkelaars wordt gebruikt voor de ontwikkeling van dApps. Volgens verschillende analisten die de toekomstige prijs van Ethereum voorspellen, is het mogelijk dat de cryptocurrency een waarde van $91.139 zal bereiken wanneer we 2031 bereiken.

Deze voorspellingen zijn natuurlijk geen garantie, en daarom is het belangrijk om altijd zelf je eigen onderzoek uit te voeren. Volg nooit zomaar het advies of de koersverwachting van iemand anders.

Waarom is Ethereum (ETH) een interessante cryptomunt?

Als het gaat om cryptocurrencies, zijn er een paar namen die mensen meestal kennen. Daar is Bitcoin natuurlijk een van, en de andere is zonder twijfel Ethereum. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen die Ethereum tot een interessante cryptomunt maken:

 • Deze cryptocurrency wordt beschouwd als de beste blockchain voor de ontwikkeling van applicaties en het laten draaien van tokens;
 • Ontwikkelaars kunnen niet alleen applicaties, maar ook NFT’s op Ethereum ontwikkelen, want de blockchain een populair platform voor cryptoprojecten maakt;
 • De afgelopen jaren is de prijs van Ether flink gestegen. Steeds meer mensen in België kochten Ethereum;
 • Ethereum is bezig met de upgrade naar Ethereum 2.0 waardoor de blockchain uiteindelijk sneller en schaalbaarder zal zijn. De kans is groot dat de blockchain na het voltooien van de upgrade vaker gebruikt gaat worden.

Is het toegestaan om Ethereum (ETH) in België te kopen?

Het is toegestaan om Ethereum in België te kopen. De Belgische overheid heeft geen verbod op handel in cryptos opgelegd, waardoor het mogelijk is om in cryptocurrencies zoals Ethereum (ETH) te investeren. We raden je aan om gebruik te maken van een crypto platform dat door de Belgische overheid is toegestaan. Zo kun je Ethereum zo veilig mogelijk kopen.
✔️ ETH kopen? Aanbieder kiezen »

Kies een Ethereum aanbieder uit ons overzicht

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.