Crypto.be » Crypto voor beginners » Bitvavo account aanmaken

Wil jij cryptocurrency kopen? Dan kun je bij Bitvavo terecht, want dit is de grootste en meest gebruikte Nederlandse crypto exchange. Ook vanuit België kun je crypto bij Bitvavo kopen. Sterker nog, ook in België is Bitvavo de populairste en grootste crypto exchange. En dat is niet zonder reden, want deze cryptobeurs heeft een groot aanbod aan cryptocurrencies en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke platform. Gebruikers kunnen niet alleen crypto verhandelen, maar hebben ook de mogelijkheid een passief inkomen te verdienen uit staking.

Maar voordat je crypto bij Bitvavo kunt kopen of kunt staken, heb je een account nodig. Laten we eens gaan kijken naar hoe je zelf eenvoudig en snel een account bij Bitvavo kunt aanmaken. Dat doe je in slechts 5 stappen.

Een Bitvavo account aanmaken? Onze uitleg helpt jou daarbij

Maak een Bitvavo account aan

Maak een account op Bitvavo.com aan

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange met miljoenen gebruikers over heel Europa. Op de cryptocurrency exchange van Bitvavo kun je meer dan 175 verschillende cryptocurrencies verhandelen. Niet alleen bekende munten als Cardano of Bitcoin, maar ook een groot aantal onbekende cryptocurrencies kun je op Bitvavo kopen en verkopen. Dat maakt Bitvavo een ideaal platform voor zowel de beginnende als gevorderde crypto handelaar.

Wil je graag een passief inkomen met crypto verdienen? Bitvavo kan je hierbij helpen. Binnen jouw account kun je crypto inzetten voor staking. Je draagt dan bij aan de veiligheid van het Proof-of-Stake netwerk van desbetreffende cryptocurrency, maar helpt ook bij de validatie van transacties en creaties van nieuwe blokken. Voor je bijdrage ontvang je een beloning, in de vorm van nieuwe cryptocurrencies.

Bitvavo heeft een webapplicatie, die je middels een webbrowser kunt bereiken, maar ook een mobiele applicatie voor smartphones. Deze kun je in jouw appstore downloaden. Vanuit zowel de webapplicatie als de mobiele applicatie kun je gebruikmaken van alle functies die dit crypto platform biedt. Het is ook mogelijk om van zowel de webapplicatie als de mobiele applicatie gebruik te maken. Zo kun je overal ter wereld snel en wanneer je maar wilt crypto kopen en verkopen via Bitvavo.

In 5 stappen een account bij Bitvavo aanmaken

Wil je een account bij Bitvavo maken? Dan hoef je alleen onderstaande stappen te doorlopen. Wanneer je dat eenmaal hebt gedaan, kun je meteen beginnen met het handelen en staken van cryptocurrencies.

Stap 1: Registratieformulier invullen

Eerst vul je het registratieformulier in. Hier geef je aan in welk land je verblijft. Let op: dit moet een Europees land zijn. Is dat niet het geval? Dan kun je helaas geen account bij Bitvavo aanmaken. Vervolgens geef je jouw voornaam, achternaam, e-mailadres en wachtwoord op. Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest, zodat jouw account optimaal beveiligd is. Ga akkoord met de algemene voorwaarden van Bitvavo, en klik vervolgens op de blauwe knop om het aanmaken van je account te bevestigen.

Stap 2: Jouw e-mailadres bevestigen

Nadat je het formulier hebt verstuurd, ontvang je een bevestigingsmail in je e-mailbox. Hier klik je op de link om jouw account te verifiëren. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je inloggen om je persoonsgegevens in te voeren.

Stap 3: Persoonsgegevens invoeren en identiteit verifiëren

Bitvavo account openen

Uitleg over het openen van een Bitvavo account

Bitvavo zal vervolgens nog extra persoonsgegevens opvragen. Deze gegevens hebben zij nodig om je account te verifiëren. Daartoe behoort ook een kopie van je Europese ID-kaart of paspoort. Heb je deze niet? Dan kun je ook gebruikmaken van een kopie van je Europese verblijfsvergunning.

Het is noodzakelijk om je identiteit te verifiëren, omdat dit volgens de regels van de Europese Unie verplicht is[1]. Bitvavo moet de identiteit van al zijn gebruikers controleren, om zo zeker te weten met wie ze te maken hebben. Dat is onderdeel van het antiwitwasbeleid dat de Centrale Europese Bank heeft. Mochten er grote hoeveelheden geld over Bitvavo worden verplaatst, kunnen ze altijd achterhalen bij wie het geld hoort.

Bitvavo gaat goed met de persoonsgegevens van klanten om, dus je hoeft jezelf geen zorgen te maken over de veiligheid. Wanneer je jouw identiteit hebt geverifieerd, is het tijd om je account op te waarderen. Dan kun je namelijk beginnen met het handelen in cryptovaluta.

Stap 4: Jouw Bitvavo account opwaarderen

Om cryptocurrencies te kopen moet je jouw account opwaarderen. Dat kun je doen door geld te storten (hier kunnen kosten aan verbonden zijn) met een van de volgende betaalmethoden:

  • Bancontact
  • SEPA bank overschrijving
  • Sofort
  • iDEAL
  • Giropay
  • EPS
  • Paypal

Is het gelukt om geld toe te voegen aan jouw account? Gefeliciteerd! Dan ben je nu klaar voor de aankoop van je eerste cryptocurrencies op het platform van Bitvavo. Op de exchange kun je zoeken naar de cryptomunt die je graag wilt kopen. Het aanbod is groot, dus we zijn er zeker van dat jij een geschikte cryptocurrency vindt.

Stap 5: Tweefactorauthenticatie inschakelen

We raden je aan om tweefactorauthenticatie in te schakelen. Dit is een methode om jouw account zo veilig mogelijk te houden. Het is een manier waardoor het voor criminelen vrijwel onmogelijk wordt om toegang te krijgen tot jouw account. Je moet in dat geval niet alleen een wachtwoord, maar nog een extra code invoeren. Deze extra code ontvang je als sms, per mail of binnen speciale mobiele applicatie.

Bitvavo account aanmaken – Veelgestelde vragen (FAQ)

Met behulp van de instructies in het voorgaande stappenplan zou je in staat moeten zijn een Bitvavo account aan te maken. Misschien heb je nog enkele vragen in je achterhoofd voordat je besluit een account aan te maken. De meest gestelde vragen met betrekking tot Bitvavo worden hieronder behandeld.

Het lukt niet om een Bitvavo account aan te maken. Wat nu?

Is het voor jou niet mogelijk om een account te openen? Loop je problemen aan? Of weet je niet zeker of je bovengenoemde instructies succesvol hebt uitgevoerd? Dan kun je contact opnemen met de supportmedewerkers van Bitvavo. Je kunt een e-mail naar support@bitvavo.com sturen of een medewerker via de live chat spreken.

Kan je jezelf anoniem registreren voor een Bitvavo account?

In Nederland en België, maar ook in andere Europese landen, gelden strenge anti-witwasregels. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo het aanmaken van anonieme accounts verbiedt. Het doel van deze wetgeving is om het witwassen van geld uit criminaliteit tegen te gaan. Daarom moet je altijd je persoonlijke gegevens invoeren en je identiteit verifiëren tijdens het opzetten van een account bij Bitvavo.

Bitvavo gebruikersaccount maken

Een Bitvavo gebruikersaccount maken is zo gebeurd

Kost het geld om een Bitvavo account aan te maken?

Je hoeft niets te betalen voor het openen van een account bij Bitvavo. Dit kun je gratis doen. Het gebruik van deze cryptovaluta aanbieder is echter niet gratis. Je betaalt namelijk transactie- en servicekosten voor het gebruik van deze exchange. Hieronder zie je wat deze kosten bedragen.

Welke transactie- en servicekosten moet ik betalen bij Bitvavo?

In sommige gevallen betaal je stortingskosten, ook al worden deze kosten in veel gevallen niet gerekend. Hiervoor kun je het beste op de website van Bitvavo kijken, omdat de hoogte van de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren (die nog eens willen veranderen).

Je betaalt kosten om cryptocurrencies te verhandelen bij Bitvavo. Het volume van de transacties die je in 30 dagen uitvoert beïnvloeden de kosten. Daarnaast variëren de kosten tussen de taker fee en de maker fee. De taker fee kan variëren tussen 0,05% en 0,25%. De maker fee varieert tussen 0,03% en 0,15%. Ook deze kosten kunnen veranderen, dus raden we je aan de website van Bitvavo in de gaten te houden.

Verstuur je crypto over de blockchain, betaal je ook nog extra transactiekosten. De hoogte van deze kosten verschillen per blockchain. Bitvavo heeft daarom ook geen invloed op de hoogte van de transactiekosten van de blockchain netwerken.

Hoe kan ik mijn Bitvavo account beter beveiligen maken?

Wij adviseren je om gebruik te maken van tweefactorauthenticatie (2FA). Alleen jij hebt dan toegang tot je account, omdat je een extra code die je per sms, e-mail of app ontvangt. Natuurlijk staat ook een sterk wachtwoord aan de basis van een goede beveiliging. Zorg dat jouw wachtwoord uniek is en uit letters, cijfers en speciale tekens bestaat.

Wees eveneens op je hoede voor phishing en oplichting. Tegenwoordig kan het een uitdaging zijn om een frauduleuze e-mail van een echte te onderscheiden. Klik daarnaast nooit zomaar op een link die je per e-mail of sms ontvangt, en download al helemaal geen bestanden die je niet vertrouwt. Dit kan een malware zijn die geld of cryptocurrencies naar criminelen kan sturen.

Kan iedereen een account bij Bitvavo aanmaken?

Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen voordat je een account mag openen bij Bitvavo. Bij deze cryptocurrency exchange kun je jezelf alleen aanmelden als je minimaal 18 jaar oud bent, een Europese bankrekening hebt, inwoner bent van Europa, of in het bezit bent van een geldige verblijfsvergunning in Europa.

Je moet een kopie van je ID-kaart, paspoort, of verblijfsvergunning opgeven om een account aan te maken. Voordat je begint met het aanmaken van een account, dien je jezelf ervan bewust te zijn dat je in het bezit van deze bestanden bent.

Bitvavo account openen

Open eenvoudig een Bitvavo account

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.