Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Binance review

Binance is de grootste exchange is op dit moment. De exchange biedt enorm veel verschillende mogelijkheden en je hebt eigenlijk niets anders nodig om van start te gaan met crypto. Maar is het enthousiasme in België rondom Binance.com terecht? Wat zijn de voordelen en nadelen van deze internationale exchange? En is dit de juiste cryptobeurs voor jou? Daar ga je dankzij deze Binance review achterkomen.

Update augustus 2023: Binance biedt weer diensten aan in België via Binance Poland sp. z o.o. Enkele gebruikers moeten opnieuw een KYC uitvoeren.

Kennismaking met Binance als crypto exchange

Binance is op dit moment de grootste crypto exchange die er wereldwijd is. Met meer dan 180 miljoen gebruikers en een handelsvolume van gemiddeld maar liefst $12,5 miljard per 24 uur, komt geen enkele exchange zelfs in de buurt. Per seconde verwerkt deze cryptobeurs meer dan 1,4 miljoen cryptotransacties en in 2021 zouden bijna 30 miljoen unieke accounts een transactie hebben uitgevoerd via hen[1].

Deze crypto exchange werd in 2017 opgericht door Changpeng Zhao, ook wel bekend als CZ, en staat geregistreerd in de Kaaimaneilanden. Inmiddels is Binance verhuisd naar Dubai en is Richard Teng de CEO.

Over het algemeen is Binance erg populair onder de Belgische crypto investeerders. In deze review werpen we een blik op hetgeen Binance jou als cryptocurrency exchange te bieden heeft.

✅ Binance account openen met 20% korting»

Veilig en gratis een Binance account aanmaken

Wat houdt onze Binance review in?

Binance crypto exchange review

Onze Binance crypto exchange review lezen

In deze review van Binance zullen we de crypto exchange op verschillende vlakken beoordelen. Zo zullen we bijvoorbeeld kijken naar de kosten per transactie, maar ook naar het aanbod en de klantenservice. Op deze manier hopen we voor jou een beeld te schetsen van deze grootste cryptocurrency exchange van de wereld.

Hierdoor kun jij een goed onderbouwde mening vormen en voor jezelf vaststellen of het terecht is dat Binance de grootste exchange ter wereld is, of juist of het terecht is dat deze exchange slechts een 2 uit 5 scoort op TrustPilot. Daarna kun jij bepalen of dit de juiste crypto exchange voor jou is. Lees verder om te weten te komen op welke criteria deze Binance review gebaseerd is.

Review van Binance: 6 criteria beoordeeld

In deze Binance review beoordelen we deze cryptocurrency exchange op 6 verschillende criteria. De criteria waarop we deze internationale crypto aanbieder beoordelen, zijn als volgt: Het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de transactieverwerking, de beveiliging en de klantenservice.

Op elk van deze criteria zullen wij Binance beoordelen met een cijfer van 1 tot en met 5. Deze 6 cijfers zullen vervolgens samen één eindcijfer, wat onze beoordeling betreft. Jij kunt vervolgens voor jezelf bepalen of je het eens bent met deze beoordelen, om aan de hand hiervan te bepalen of dit de juiste crypto exchange voor jou is.

Criterium 1: Crypto aanbod Binance

Het crypto aanbod is bij Binance erg groot. Via hun platform zijn om precies te zijn 365 verschillende cryptocurrency’s te verhandelen en zo’n breed aanbod zie je eigenlijk bijna nergens. Om je wat perspectief te bieden: bij Coinbase 300, bij Bitvavo 225 verschillende coins en bij AnyCoin Direct ‘maar’ 55 verschillende coins.

Wanneer je ervoor kiest bij deze crypto exchange te gaan handelen, dan heb je in ieder geval dus genoeg keuze. We kunnen dan eigenlijk ook niet anders dan Binance een 5 uit 5 te geven voor het crypto aanbod dat beschikbaar is bij de exchange.

Criterium 2: Binance.com registratieproces

Het registratieproces op Binance.com is vrij eenvoudig. Wanneer je op de website aankomt, zie je rechtsboven ‘Register’ staan. Als je hierop klikt, gaat het proces van start. Er wordt vervolgens stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Dit maakt het aanmaken van een account erg simpel.

Het is bij deze cryptocurrency exchange mogelijk om te handelen zonder KYC (Know Your Customer) voltooid te hebben. In die zin kun je bij hen dus volledig anoniem handelen. Hier zit echter wel een limiet aan. Zonder KYC kun je namelijk maar tot maximaal 0,06 BTC per dag van het platform afhalen.

Het registratieproces van Binance.com zit prima in elkaar en zij geven je hierbij goede begeleiding. Om deze reden kennen wij Binance dan ook een beoordeling toe van 5 uit 5 als het gaat om het registratieproces.

Criterium 3: Transactiekosten van deze exchange

Ook de transactiekosten bij de Binance exchange zijn erg positief. In principe betaal je bij deze cryptocurrency aanbieder transactiekosten van 0,1% per transactie. Wanneer je Binance Coin (BNB) in je bezit hebt, kun je hier zelfs nog korting op ontvangen. Afhankelijk van de hoeveelheid BNB die je in bezit hebt, kunnen je transactiekosten afnemen tot 0,02% per transactie.

Bij de transactiekosten is het ook belangrijk om deze in vergelijking te trekken. Bij Coinbase zijn de transactiekosten 0,25% per transactie, bij Bybit 0,10%, bij Bitvavo 0,25% en bij BTC Direct 1%.

De transactiekosten zijn bij deze cryptocurrency exchange dus relatief erg laag. Om deze reden geven wij Binance dan ook een 5 uit 5 als het gaat om transactiekosten.

Criterium 4: Transactieverwerking van deze cryptobeurs

Bij Binance kun je op verschillende manieren crypto kopen. Dit kun je namelijk doen via marktorders en limietorders. Wanneer je een aankoop doet via een marktorder, koop je voor de prijs die op dat moment door de markt gecreëerd is. Als je een aankoop doet via een limietorder, kies je zelf een prijs waarvoor je wil kopen. Je zult dan moeten wachten tot de markt tot deze prijs komt.

Het voordeel van Binance op het gebied van transactieverwerking, is dat zij erg veel gebruikers heeft en de orderboeken hierdoor eigenlijk altijd wel vol staan. Om deze reden worden transacties bij hen altijd snel uitgevoerd. We geven Binance dan ook een cijfer van 5 uit 5 op het gebied van transactiesnelheid.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid Binance.com

Voor Binance is de beveiliging van het platform enorm belangrijk. Allereerst kun je je account op Binance.com beveiligen door middel van een two-factor authentication (2FA. Dit zorgt ervoor dat je alleen in je account kunt als je, naast je wachtwoord, ook toegang hebt tot je mobiele nummer. Je kunt dit ook instellen voor transacties. Hierdoor kan er alleen geld verplaatst worden en verhandeld worden, wanneer je toegang hebt tot je telefoon.

Deze exchange brengt verder niet zo heel veel naar buiten over de veiligheidsmaatregelen die getroffen worden door de exchange, zodat hackers hier ook niet op in kunnen spelen. Het is in het verleden al wel eens misgegaan bij deze cryptobeurs. Om deze reden geven wij Binance dan ook een 3 uit 5 voor de veiligheid.

Criterium 6: Klantenservice

De klantenservice van Binance is erg goed! De klantenservice is bijvoorbeeld 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar, iets wat je niet vaak ziet bij crypto exchanges. Je kunt Binance e-mailen en bereiken via de live chat. Je kunt ze dus niet bellen. Dit kan overigens bijna nooit bij een crypto exchange.

De live chat is dus 24 uur per dag beschikbaar en ook de e-mail wordt te allen tijde in de gaten gehouden. Het is echter erg jammer dat je niet kunt bellen met deze cryptobeurs, want in een ‘noodgeval’ kan het wel eens fijn zijn om échte live begeleiding te krijgen. Om deze reden geven wij Binance dan ook een 4 uit 5 voor de klantenservice van het platform.

Overzicht scores Binance

De zes criteria zijn in deze Binance review beoordeeld en van een toelichting voorzien. Om te verduidelijken hoe de scores zich tot elkaar verhouden, hebben wij ze in één handig overzicht geplaatst. Daarmee kun je eenvoudig voor jezelf nagaan hoe deze cryptobeurs op alle vlakken scoort.
5/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

5/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

3/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

Binance voordelen

Binance wordt gekenmerkt door diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

  • + Breed aanbod cryptocurrency's
  • + Lage transactiekosten
  • + Hoge transactiesnelheid
  • + Platform biedt veel mogelijkheden (Binance Staking, Savings en Launchpad)

Nadelen

Binance.com kan ook gelinkt worden aan enkele nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

  • – Geen telefonische bereikbaarheid
  • – Complex interface (vooral voor beginnende crypto investeerders)
✅ Crypto kopen bij Binance »

Maak een Binance account aan en koop veilig crypto's

Onafhankelijke Binance ervaringen van gebruikers

Natuurlijk is onze mening wat waard, maar het kan zeker ook slim zijn om naar de beoordelingen van anderen. Dit kun je bijvoorbeeld via TrustPilot doen, waar Binance, zoals eerder gezegd, een verrassend cijfer van 2 uit 5 krijgt. Hieronder zetten we een aantal van deze beoordelingen op een rijtje.

Daan van den Brenk vindt Binance erg fijn in gebruik. Hij geeft 4 sterren en geeft hierbij aan:“Werkt perfect.” Het enige minpunt is volgens hem dat je het geld erop moet zetten of eraf moet halen via een andere exchange. Dat klopt, deze crypto aanbieder stond lange tijd namelijk niet geregistreerd, waardoor directe deposits en withdrawals niet mogelijk zijn. Inmiddels is Binance geregistreerd en er kan dus verwacht worden dat directe deposits en withdrawals binnen korte tijd mogelijk worden in België.

Kees Boekel is minder enthousiast over deze cryptobeurs. Hij kent de exchange 1 ster toe. Kees zegt:“Vertrouw uw geld niet aan deze exchange toe, je bent het kwijt!” Hij noemt het crypto platform ingewikkeld in gebruik. Kees stortte ruim €1.000 op Binance en elk verzoek tot withdrawal werd geweigerd. Hij is inmiddels al ruim 23 maanden bezig om zijn geld terug op zijn rekening, nog altijd zonder succes. Hij is bang dat hij zijn geld voor altijd kwijt is.

Eindoordeel cryptobeurs Binance.com

Binance.com review en beoordeling

Eindbeoordeling Binance.com crypto exchange review

Binance.com is de grootste cryptobeurs ter wereld. Uiteraard is dit niet zonder reden. Deze exchange kan namelijk gelinkt worden aan erg veel voordelen. Zo zijn de kosten erg laag en heeft deze internationale cryptobeurs een enorm breed aanbod aan cryptocurrency’s. Daarnaast biedt Binance vele extra mogelijkheden aan, die bijvoorbeeld ingezet kunnen worden om een extra rendement te verdienen, of vroeg in projecten te stappen.

Vanzelfsprekend heeft ook Binance niet alleen maar voordelen. Toch vinden wij het al met al een erg goede exchange. Wanneer wij de beoordelingen van de 6 criteria samenvoegen, dan komen wij op een eindscore van 4,5 uit 5 uit.

✅ Binance account openen »

Snel en eenvoudig een Binance account aanmaken

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.