Crypto.be » Crypto kopen tips » Cardano (ADA) kopen

✅ Direct Cardano kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Cardano (ADA) kopen zonder fees!

Veel inwoners van België overwegen om Cardano (ADA) te kopen. Maar waarom eigenlijk? Daar kom je dankzij dit artikel achter. Hieronder lees je niet alleen waar je Cardano (ADA) kunt kopen in België, maar vertellen we je ook meer over de koersverwachtingen, prijsanalyse en voorspellingen voor Cardano.

Over de crypto Cardano (ADA)

Cardano is een blockchain met veel verschillende functies, waaronder het laten draaien van meerdere cryptocurrencies. Wat de ontwikkeling van het platform betreft, wordt Cardano beheerd door Input-Output Hong Kong (IOHK). Charles Hoskinson, ontwikkelaar van BitShares en mede-oprichter van Ethereum, richtte Cardano op en leidt het genoemde bedrijf. Hoskinson lanceerde Cardano in 2017 en vernoemde zijn blockchain naar Gerolamo Cardano, een Italiaanse polymaat uit de 16e eeuw, en de native token ADA naar Ada Lovelace, een 19e eeuwse wiskundige.

Het Cardano-netwerk wil een platform bieden voor ontwikkelaars om smart contracts en decentrale applicaties (dApps) te creëren. Binnen het netwerk kunnen zowel gebruikers als ontwikkelaars gebruik maken van de ADA cryptocurrency. Dit is de eigen cryptocurrency van Cardano, ook wel native token genoemd.

ADA fungeert als een token om te betalen voor de diensten op het platform. Bovendien kunnen netwerkgebruikers hun geld in de vorm van ADA overmaken en uitwisselen via verschillende exchanges, waar we het in dit artikel over gaan hebben. Lees verder om meer te weten te komen over het kopen van Cardano in België.

Cardano kopen in België

Cardano kopen in België

Cardano (ADA) kopen in België

De afgelopen jaren is Cardano een bekende cryptocurrency geworden. Daarom is de kans groot dat je veel mensen in België hebt horen praten over Cardano. Wil je Cardano kopen? Dan is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Cardano koop je op een crypto exchange. Dit is een platform waar je fiat valuta’s, zoals de euro of Amerikaanse dollar, kunt omruilen voor cryptovaluta. Deze cryptovaluta betaal je vervolgens in een crypto wallet. Een crypto wallet kun je in zekere zin vergelijken met een bankrekening. Het verschil is dat jij met een crypto wallet daadwerkelijk in bezit bent van je cryptomunten. Bij een bankrekening bewaart de bank de cryptomunten voor jou. Crypto geeft de gebruiker dus meer controle over zijn eigen bezittingen.

Wil je Cardano kopen in België, kun je het beste op zoek gaan naar een crypto exchange die belangrijk Belgische betaalmethoden ondersteunt. Dit zijn Bancontact, kredietkaart, PayPal en SEPA Bankoverschrijving. Voor het gebruik van deze betaalmethodes betaal je in sommige gevallen extra kosten. De hoogte van deze kosten kunnen per crypto broker verschillen.

Verder in dit artikel vertellen we je op welke platforms je Cardano kunt aankopen. We zullen je ook vertellen hoe hoog de transactiekosten per platform bedragen.

Tips over veilig Cardano (ADA) kopen

Coinmerce ADA kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Cardano met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC na KYC
€20 gratis
Cardano kopen bij Bitvavo


Direct Cardano (ADA) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste ADA aanbieder
 • ✅ Gratis €20 crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10
$40 gratis


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 dollar gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Het is belangrijk om een aantal factoren in overweging te nemen als je op een veilige manier Cardano wilt kopen in België. Er zijn immers bepaalde risico's en gevaren verbonden aan het kopen van Cardano, waar je jezelf bewust van moet zijn.

Als eerste moet je natuurlijk altijd rekening houden met een prijsverlaging. De koers van Cardano is onvoorspelbaar. Zelfs wanneer je anticipeert op een stijging van de prijs van de Cardano crypto, is dit geen garantie. Daarom is het van cruciaal belang om een grondig onderzoek uit te voeren voordat je een investering in de ADA cryptocurrency doet. Het onderzoek kan worden uitgevoerd met behulp van een technische analyse of een fundamentele analyse.

Daarnaast kun je ook geld verliezen door oplichting. Waar geld te verdienen valt, zijn oplichters actief. Veel cryptoplatforms zijn frauduleus (terwijl ze er echt uitzien). Bij zo’n nep-platform stuur je in werkelijkheid geld naar oplichters, terwijl het lijkt alsof je Cardano koopt op een echte crypto exchange. Zodra je jouw geld hebt verloren, is er geen manier om het terug te krijgen.

Gelukkig hoef je jezelf geen zorgen te maken over oplichting wanneer je een betrouwbaar platform kiest voor de aankoop van Cardano. Hieronder vindt je enkele betrouwbare exchanges, waaronder Bitvavo, Coinmerce, LiteBit, Binance en Anycoin Direct. Veel Belgen kopen Cardano bij deze cryptocurrency brokers en exchanges.

Waar kun je Cardano/ADA kopen?

Wanneer je Cardano in België wilt kopen, kun je het beste gebruik maken van een crypto exchange die Belgische betaalmethoden ondersteunt. Ook is het belangrijk te kiezen voor een crypto exchange die lage kosten rekent, zodat je niet te veel betaalt. Het is niet nodig om onnodig hoge kosten te betalen voor het kopen van ADA cryptomunten. Onderstaande crypto exchanges zijn geschikt, veilig en betrouwbaar voor het kopen van Cardano munten.

Cardano bij Bitvavo kopen

Een van de grootste cryptocurrency exchanges voor het kopen van Cardano (ADA) in België is zonder twijfel Bitvavo. Het Nederlandse platform heeft meer dan een miljoen gebruikers, terwijl het maandelijkse gebruik toe blijft nemen. Bitvavo is een van de goedkoopste platforms, en rekent maximaal 0,25% transactiekosten bij het kopen van Cardano.

Je kunt Cardano kopen met iDEAL, SEPA-overschrijving, Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS wanneer je gebruik maakt van Bitvavo. Dat maakt Bitvavo een geschikt platform voor de aankoop van Cardano in België.
🏆 Cardano kopen bij Bitvavo »
Cardano kopen met Bancontact

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig ADA.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

ADA kopen bij Coinmerce

Cardano (ADA) en andere cryptocurrencies worden vaak gekocht op het platform van Coinmerce, hoewel deze aanbieder duurder is dan de andere in onze lijst. De hoge fees worden echter wel gecompenseerd door de voordelen die Coinmerce te bieden heeft.

Daarbij kun je denken aan een makkelijk te bereiken klantenservice (ook telefonisch), een hoge transactiesnelheid en veel betaalmogelijkheden. Bij Coinmerce kun je namelijk Cardano kopen met iDEAL, Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), en kredietkaart (Visa en Mastercard).
Cardano kopen bij Coinmerce »
Koop deze cryptomunt met Bancontact

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het investeren in Cardano.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Koop Cardano bij LiteBit

LiteBit is een Nederlandse exchange waar veel Europeanen cryptocurrency kopen. Daarom is het zonder twijfel aan te raden om Cardano (ADA) te kopen via LiteBit. Je kunt ADA kopen met Bancontact, iDEAL, Bankoverschrijving, SEPA, kredietkaart, GiroPay/Sofort, en MyBank, waarbij de transactiekosten voor het kopen van Cardano variëren tussen 1,25% tot 3%.
Cardano kopen bij LiteBit »
Goedkoop deze crypto aanschaffen

Maak gratis een LiteBit account aan voor het snel aankopen van Cardano.

Andere aanbieders van Cardano (ADA)

Wil je liever een ander platform gebruiken wanneer je Cardano wilt kopen in België? Dan zou je ADA cryptomunten kunnen kopen via Binance of Anycoin Direct.

De internationale exchange Binance biedt Cardano aan. Cardano kan hier worden gekocht met creditcard (Visa of Mastercard), een P2P-bankrekening, of Advcash. Om Cardano te kopen, moet je een transactiekost van 0,1% betalen. Hoewel de transactiekosten minimaal zijn, ondersteunt Binance geen Belgische betaalmethoden.

Cardano kan ook op de Nederlandse website Anycoin Direct gekocht worden, met creditcard, SEPA, Sofort, iDEAL, Giropay, EPS, en Bancontact. Bij het kopen van ADA wordt een transactiekost van 0,3% aangerekend en bij het verkopen van ADA een transactiekost van 1%.

Veelvoorkomende vragen over ADA kopen beantwoord

Wil je Cardano kopen, maar heb je nog een aantal vragen? Daar geven we graag een antwoord op.

Investeren in deze cryptocurrency

Veelgestelde vragen over ADA kopen

Is het nu een geschikt moment om Cardano te kopen of niet?

Cardano heeft de afgelopen jaren bewezen een van de meest actieve en populaire cryptocurrencies te zijn. Met dat in gedachten kan het logisch zijn om te zeggen dat ADA een goede investering is. Natuurlijk ligt dat wel aan de huidige koers van Cardano. Komt erachter of de prijs van Cardano op dit moment ondergewaardeerd is om te bepalen of je Cardano (ADA) crypto nu moet kopen.

Veel mensen zullen je aanraden om op dit moment Cardano te kopen. In sommige gevallen kunnen deze mensen gelijk hebben, en stijgt de koers van ADA nadat ze een advies hebben gegeven. In andere gevallen hebben ze ongelijk, en kun je veel geld verliezen door hun advies op te volgen. Het is belangrijk om altijd zelf onderzoek te doen naar Cardano en niet zomaar het advies van anderen op te volgen.

De prijs van Cardano wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer er meer vraag naar ADA is, wordt er verwacht dat de prijs van Cardano naar alle waarschijnlijkheid stijgt. Mocht de vraag juist dalen, of het aanbod toenemen, is de kans groot dat de prijs van ADA daalt. Houdt hier rekening mee wanneer je onderzoek doet naar de prijs van Cardano (ADA).

Waarom is Cardano (ADA) een interessante crypto coin?

Cardano is een cryptocurrency die zich de afgelopen jaren heeft bewezen en continu in ontwikkeling is. De ontwikkelaars van Cardano willen de blockchain steeds beter maken, en dat kan ervoor zorgen dat steeds meer ontwikkelaars hun applicatie op Cardano gaan ontwikkelen. Wanneer de vraag naar Cardano toeneemt, zal de prijs van ADA naar alle waarschijnlijkheid stijgen. Dit maakt Cardano zonder twijfel een interessante cryptomunt om in te beleggen.

Ook zien we steeds meer layer 1 blockchains, waar Cardano er één van is, het goed doen qua prijs. Zo is ook de prijs van andere blockchains, zoals Solana en Ethereum, de afgelopen jaren erg gestegen. De koers van Cardano is relatief gezien minder gestegen dan concurrenten. We zouden kunnen concluderen dat Cardano nog een flinke groei kan doormaken. Mocht dat gaan gebeuren, zou je veel geld kunnen verdienen met een investering in Cardano (ADA).

Is het toegestaan om Cardano (ADA) in België te kopen?

Het is toegestaan om Cardano (ADA) in België te kopen. De Belgische overheid heeft geen verbod op de koop en verkoop van Cardano opgelegd. Daarom kun je zonder zorgen Cardano cryptomunten kopen op een van de hierboven benoemde crypto exchanges.
✔️ ADA kopen? Aanbieder kiezen »

Kies een Cardano aanbieder uit ons overzicht

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.