Overig

Cardano verwachting 2023: Een vooruitblik op de ADA koers

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Cardano verwachting 2023: Een vooruitblik op de ADA koers

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

ADA heeft de afgelopen jaren bewezen in staat te zijn om de crypto markt op zijn kop te zetten. Hoe is dit gelukt? Het team achter Cardano is hard aan het werk om nieuwe mogelijkheden voor het netwerk te vinden. Dit is ook zeker aan de ADA koers terug te zien.

Direct na de crash in maart 2020 kostte Cardano slechts $ 0,03. In augustus 2021 vertegenwoordigde ADA een prijs van $ 2,61. Daarmee toonde de munt een ongelofelijke groei. In dit artikel lees je meer over de Cardano verwachting in 2023. Ook blikken we kort terug op de voorgaande jaren in relatie tot de ADA koers.

Analyse van Cardano in het verleden

Ben je benieuwd hoe ADA zich door de jaren heen heeft ontwikkeld? We hebben de belangrijkste gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

ADA in 2017

Verwachte Cardano prijs 2023

Vooruitblik op de verwachte Cardano prijs in 2023

Het plan van Cardano was al sinds 2015 klaar en in 2017 kwam het cryptoproject Cardano (ADA) met door middel van een ICO op de markt. Een Initial Coin Offering (ICO) is een soort crowdfunding voor crypto projecten.

Cardano haalde dankzij deze ICO ongeveer 53 miljoen dollar op bij investeerders. Sinds 1 oktober 2017 is ADA verhandelbaar. Alle grote handelsplatformen facilitieren de handel in deze crypto. Aan het einde van 2017 was Cardano al 10 cent waard. Het bedrag op zich lijkt weliswaar niet hoog, maar vertegenwoordigde een enorme groei. De 10 cent was namelijk een vervijfvoudiging van de ADA prijs tijdens de ICO.

ADA prijs in 2018

In het begin van 2018 bereikte ADA een prijs van bijna 1 dollar op haar eerste echte hoogtepunt. Na juli ging het bergafwaarts met de prijs. Op woensdag 18 december bereikte de prijs van ADA het dieptepunt van 0,02 cent.

2020 koers van Cardano

Cardano begon het jaar 2020 goed. Op 16 februari tikte ADA de $ 0,06 aan, maar mede door de coronacrisis daalde de koers in maart weer af naar 0,02 dollar. Dit was achteraf gezien het beste moment om ADA in te kopen bij bijvoorbeeld Coinmerce. ADA eindigde dit jaar met een koers van 0,15 cent. Dit was de hoogste prijs sinds 2018.

2021 en ADA

In 2021 profiteerde ADA samen met veel andere cryptovaluta van de crypto hype. Na de hype van 2017 en de cryptowinter van 2018 begonnen er toen weer veel mensen met het beleggen in cryptovaluta. Zo zijn er ook steeds meer mensen in ADA gaan investeren.

ADA begon het jaar met een totale marketcap van 5.5 miljard dollar. De waarde van de munt lag op dat moment op $ 0,18. ADA eindigde 2021 met een marketcap van 49 miljard dollar met een waarde van $ 1.46 voor één ADA. In 2021 behaalde ADA ook de hoogste waarde tot nu toe. ADA bereikte in september een waarde van $ 3,03 per coin.

ADA prijs bij Bitvavo

Veilig en snel een Bitvavo account aanmaken.
Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachtingen Cardano in 2023

Analisten verwachten veel van ADA in 2023. Volgens velen zal de koers van de coin weer groeien, zodat investeerders mooie winsten kunnen behalen met Cardano. De groei zal misschien niet zo extreem zijn als in de voorgaande jaren, maar veel mensen geloven dat ADA het jaar 2023 afsluit met een waarde tussen de $ 5 en $ 7.

Natuurlijk zijn er ook analisten die minder optimistisch zijn over de groei van ADA in 2023. Deze categorie analisten verwacht dat Cardano in 2023 in rustiger vaarwater zal belanden waarbij aan het einde van het jaar een lichte trend inzet. Zij voorzien dat ADA in december 2023 het jaar afsluit met een koers van $ 0,81.

Is het te laat om Cardano te kopen?

Het is op dit moment vrijwel onmogelijk om de ADA koers voor de toekomst te voorspellen. Er zijn simpelweg teveel factoren die de toekomstige prijs van ADA kunnen beïnvloeden. Wel kunnen we een richting duiden. Het ziet er namelijk naar uit dat Cardano met de constante lancering van updates een positief fundament legt om de ADA koers in de komende jaren weer op te stuwen.

Ook kunnen de vertragingen bij het uitrollen van ETH 2.0 ervoor zorgen dat veel gebruikers de overstap maken naar Cardano om hoge gas fees te vermijden. Zo'n functie als ‘Ethereum killer' kan vraag naar ADA ook verder stimuleren. Daarnaast heeft Cardano (ADA) een uitgebreide roadmap met diverse ontwikkelingen voor de komende jaren. Hierin snijden zij enerzijds betrouwbaarheidsaspecten van de munt aan die verbeterd kunnen worden.

Anderzijds biedt deze roadmap veel mogelijkheden om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen. Met de implementatie vam mogelijkheden om smart contracts en dApps te implementeren heeft het ontwikkelaarsteam al laten zien in te kunnen spelen op innovaties en de munt ook dan relevant te houden.

✅ Cardano kopen bij Bitvavo »
Cardano kopen in 2023

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig LTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachting Cardano in 2023 samengevat

Cardano heeft al een lange weg afgelegd. Bij de start was de waarde van ADA nog slechts $ 0,02, maar steeg in een aantal jaar met maar liefst 7.000%. Dit gebeurde niet zomaar. Onderweg is ADA ook tegen enkele schommelingen en crashes aangelopen.

De handelsgeschiedenis van ADA wordt beïnvloed door meerdere factoren waaronder updates aan het netwerk en bewegingen in de algemene economie. De huidige waarde van Cardano wordt bepaald tussen vraag en aanbod van ADA op dit moment.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *