Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Coinmerce review

Zoek je naar een crypto aanbieder zoals Coinmerce.io? Dan ben je niet de enige. Eén van de lastigste, maar ook belangrijkste keuzes in jouw weg naar crypto succes, is het kiezen van de exchange waar je gebruik van gaat maken. Er zijn namelijk een heleboel opties die in België aangeboden worden. Eén van de bekendere opties die door veel Belgische inwoners gebruikt wordt, is Coinmerce.

Coinmerce.io is een Nederlandse exchange die in 2017 werd opgericht en inmiddels in heel Europa wordt gebruikt. De exchange heeft tegenwoordig erg veel gebruikers, maar is het ook de juiste exchange voor jou? Daar gaan we in deze Coinmerce review achter komen.

Alle nieuwe Coinmerce gebruikers ontvangen nu €20 gratis crypto (€5 BTC en €5 ETH). Meld je nu aan.

Coinmerce crypto exchange introductie

Coinmerce is een Nederlandse exchange die in 2017 werd opgericht door broers Luc en Nick. Deze crypto aanbieder vindt het belangrijk dat crypto iedereen verwelkomd, zowel beginners als ervaren handelaren. De voornaamste focus van de exchange is de veiligheid en het transformeren van cryptocurrency beginners naar experts[1].

Deze crypto broker werd dus opgericht in Nederland, maar is inmiddels vrijwel in heel Europa beschikbaar, zo ook bij ons in België. Coinmerce is één van de grootste en bekendste Nederlandstalige crypto aanbieders. Is dit terecht? Laten we deze aanbieder met jou doorspreken.

Ervaringen en review Coinmerce

Veilig en snel een Coinmerce account aanmaken.
Claim jouw €10 welkomstbonus!

Wat houdt onze Coinmerce review in?

Het kiezen van de juiste exchange is belangrijk wanneer je van start gaat met jouw crypto-avontuur. Van welke exchange je gebruikmaakt kan uiteindelijk van invloed zijn op het rendement dat je verkrijgt. Zo kunnen bijvoorbeeld de transactiekosten een invloed hebben op het rendement dat je uiteindelijk behaalt, maar ook het crypto aanbod wat beschikbaar is via een exchange.

We beoordelen Coinmerce in deze review dan ook op verschillende vlakken. We hopen dat jij op basis van deze beoordelingen een mening kunt vormen over de crypto exchange Coinmerce, die je uiteindelijk gaat helpen bij de keuze welke exchange het beste bij je past. Lees verder om meer te weten te komen over de criteria waarop deze crypto aanbieder beoordeeld is.

Leuk feitje, Binance heeft na het vertrek in Nederland alle klanten (die dat wilden) overgedragen aan Coinmerce. Dit betekent dus meer coins en hogere volumes.

Review van Coinmerce: 6 criteria beoordeeld

Coinmerce.io crypto exchange review

Uitgebreide Coinmerce exchange review

In deze review van Coinmerce beoordelen we de exchange op 6 criteria. Deze review criteria zijn als volgt: Het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de snelheid van de transactieverwerking, de beveiliging en de klantenservice.

Voor elk criterium zullen wij deze cryptovaluta aanbieder een score van 1 tot en met 5 toekennen. Deze 6 scores zullen samen een gemiddelde score vormen, wat uiteindelijk ons eindcijfer voor de Nederlandstalige exchange Coinmerce.io is. Dit cijfer is niet bindend; jouw mening over deze exchange is voor jou belangrijker dan de onze. Toch hopen we je dat deze review jou dichterbij je keuze brengt over welke exchange het beste bij jou past.

Criterium 1: Crypto aanbod van Coinmerce

Laten we allereerst eens kijken naar het crypto aanbod van Coinmerce. Via deze cryptovaluta aanbieder zijn 350+ verschillende cryptocurrency’s beschikbaar voor de handel. Dit varieert van grote digitale munten, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), tot kleine munten, zoals yearn.finance (YFI) of Optimism (OP).

350 verschillende munten klink als erg veel, maar is het dat ook daadwerkelijk wanneer je het vergelijkt met andere exchanges? Via Bitvavo zijn 204 verschillende cryptocurrency’s beschikbaar, waar dit er bij BTC Direct slechts 9 zijn. Andere exchanges, zoals Binance en Coinbase, bieden echter meer dan 300 verschillende cryptocurrency’s aan.

Voor een Nederlandstalige exchange heeft Coinmerce dus een erg breed crypto aanbod. Wanneer je het vergelijkt met andere, grote cryptocurrency aanbieders, dan zul je zien dat er zeker exchanges zijn die een nóg breder aanbod hebben. Om deze reden geven wij Coinmerce dan ook een score van 4 uit 5 als het gaat om het crypto aanbod.

Heb je hulp nodig bij het aanmaken van een account? Lees ons handige stappenplan over het aanmaken van een Coinmerce account.

Criterium 2: Registratieproces op Coinmerce.io

Het registratieproces op Coinmerce.io is erg snel en eenvoudig. Hier kun je eenvoudig een Coinmerce account aanmaken. Vervolgens gaat het registratieproces van start. Het proces wordt stap voor stap door deze cryptovaluta aanbieder uitgelegd en is hierdoor enorm eenvoudig. Ook zijn wij enthousiast over het interface van het registratieproces. Simpel, duidelijk en snel.

Kortom, van beginnende tot de meer ervaren crypto investeerders; bij deze crypto aanbieder een account openen is zo gebeurd. Bij de meeste exchanges is het registratieproces inmiddels niet zo ingewikkeld meer, maar dat neemt niet weg dat het registratieproces van deze cryptovaluta aanbieder zeer fijn en snel is. Wij geven Coinmerce dan ook een cijfer van 5 uit 5 voor het registratieproces.

Criterium 3: Transactiekosten crypto exchange

Het is ook zeker niet onbelangrijk om naar de transactiekosten te kijken, wanneer je onderzoek doet naar een exchange. De trading fees staan bij Coinmerce niet vast, maar het is bekend dat deze tussen de 0,4% en 2,5% liggen. De daadwerkelijke fee die wordt toegepast op jouw trade, wordt berekend door een algoritme en is afhankelijk van verschillende factoren. Factoren die invloed hebben op de toegepaste transactiekosten, zijn bijvoorbeeld het volume op de cryptocurrency die je verhandelt en de grootte van jouw order.

Wederom is het handig om de transactiekosten van Coinmerce te vergelijken met die van andere exchanges. Bij Bitvavo zijn de transactiekosten over het algemeen 0,25%, waar deze bij exchanges als Binance of Kucoin maar 0,1%. We kunnen dus concluderen dat de transactiekosten bij Coinmerce aan de hoge kant zijn.

Aangezien de transactiekosten bij Coinmerce – vergeleken met andere exchange – relatief hoog zijn, geven wij de exchange een score van 3 uit 5 voor de transactiekosten die verrekend worden.

Criterium 4: Snelheid transactieverwerking

Bij Coinmerce kun je simpelweg aan ‘spot trading' doen. Dit betekent dat je via het platform crypto kunt kopen en verkopen. De liquiditeit bij deze crypto broker is goed, wat ervoor zorgt dat transacties erg snel uitgevoerd kunnen worden. In principe zouden alle transacties binnen enkele seconden uitgevoerd moeten worden.

In feite is dit bij het grootste deel van de exchanges wel zo en dat maakt Coinmerce geen uitzondering. Desalniettemin heeft Coinmerce als exchange dit goed voor elkaar. Om die reden kennen wij de exchange dan ook een score van 5 uit 5 toe voor de snelheid van de transactieverwerking.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid cryptobeurs

Ervaringen met deze exchange

Maak veilig een Coinmerce account aan

Wanneer je handelt in crypto is veiligheid enorm belangrijk. Als je je crypto op een onveilig platform bewaart, kan het zomaar eens voorkomen dat deze crypto verdwijnt – bijvoorbeeld omdat het platform gehackt wordt. Aangezien crypto decentraal is, ben je het dan in de meeste gevallen ook daadwerkelijk voor altijd kwijt.

Gelukkig is dit bij Coinmerce niet het geval. Het grootste deel van de cryptocurrency’s wat hun gebruikers in bezit hebben, wordt namelijk door de exchange bewaard in ‘cold storage'. Dit houdt in dat de crypto's volledig afgesloten van het internet bewaard worden. Hackers kunnen er daardoor in theorie onmogelijk bijkomen en dus staat je crypto erg veilig.

Tevens heeft Coinmerce een registratie bij De Nederlandsche Bank[2]. Dit betekent onder meer dat deze crypto aanbieder voldoet aan de wet- en regelgeving inzake het voorkomen van witwassen. Hun goedgekeurde registratie door De Nederlandsche Bank duidt eveneens aan dat Coinmerce haar veiligheid serieus neemt.

Coinmerce neemt dus zeer goede beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van het platform en haar gebruikers te verzekeren. Om deze reden geven wij Coinmerce dan ook een score van 5 uit 5 als het gaat om de beveiliging.

Criterium 6: Klantenservice van Coinmerce.io

Zoals elke exchange heeft Coinmerce.io een eigen klantenservice. Deze klantenservice kun je bereiken voor antwoorden op jouw vragen omtrent de exchange, of problemen waar je tegen aanloopt. De klantenservice van deze cryptocurrency aanbieder bestaat uit een live chat, een e-mail én de mogelijkheid tot telefonisch contact. Het support team, oftewel het team die verantwoordelijk voor deze klantenservice is, is geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur op alle werkdagen.

Het grote voordeel van de klantenservice van Coinmerce, is dat deze Nederlandstalig is. Daardoor verloopt de communicatie effectief en eenvoudig. Een ander groot pluspunt is dat je Coinmerce bij vragen of problemen telefonisch kunt bereiken. Dit kan van maandag tot en met vrijdag (9:00 – 17:00 uur). Vooral voor beginnende crypto investeerders is het prettig om te kunnen bellen met een cryptocurrency aanbieder.

Kortom, de klantenservice van Coinmerce is uitstekend ingericht voor Belgische gebruikers. Om deze reden kennen wij dan ook een cijfer van 5 uit 5 toe aan de klantenservice van Coinmerce.

Overzicht scores Coinmerce

De zes criteria zijn in deze Coinmerce review van een beoordeling en toelichting voorzien. Ter verduidelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Op die manier kun je snel en gemakkelijk de scores van deze crypto aanbieder met elkaar vergelijken.
4/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

3/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

5/5

Klantenservice

Coinmerce voordelen

Coinmerce houdt verband met diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

  • + Geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto investeerders
  • + Erg breed aanbod cryptocurrency's – veel keus
  • + Grootste aanbod aan staking en earn munten
  • + Makkelijk te begrijpen interface
  • + Klantenservice is telefonisch bereikbaar
  • + Eigen ‘built-in wallet' – je kunt daarmee veilig crypto's bij Coinmerce opslaan

Nadelen

Coinmerce.io kent ook verschillende nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

  • – Vrij hoge transactiekosten
  • – Fees zijn onderhevig aan veranderingen (flexibel in plaats van vast)
✅ Crypto kopen bij Coinmerce »

Maak een Coinmerce account aan en koop veilig crypto's.
Claim jouw €10 welkomstbonus – dat is een leuke start!

Onafhankelijke Coinmerce ervaringen van gebruikers

Onze beoordeling kan jou zeker helpen om een mening te vormen over deze exchange, maar het is eveneens fijn om de ervaringen van andere gebruikers eens te lezen. Vandaar dat we een kijkje nemen naar de reviews op TrustPilot. Op TrustPilot krijgt Coinmerce een score van 4,2 toegekend. Dit is een cijfer wat voortkomt uit 371 unieke reviews.

Sjoerd uit België is erg positief over Coinmerce als exchange. Hij kent een score van 5 uit 5 toe en geeft aan dat er fijne en snelle communicatie mogelijk is met het platform. Ook Mona Everaert is tevreden over de service van het platform. Ook zij kent deze crypto aanbieder 5 sterren toe. De service van Coinmerce is volgens gebruikers erg goed, zo geeft ook Martijn aan. Hierbij geeft hij de exchange eveneens 5 sterren.

Bennie is minder positief. Hij beoordeelt het platform met 2 sterren, aangezien hij de transactiekosten vindt tegenvallen. Een anonieme gebruiker geeft aan dat Coinmerce meerdere keren orders fout heeft uitgevoerd en geeft de exchange dan ook een score van 2 uit 5. Dit is uiteindelijk wel netjes door hen opgelost, zo geeft diezelfde gebruiker aan.

Eindoordeel over Coinmerce.io als cryptobeurs

We hebben Coinmerce.io beoordeeld op 6 verschillende criteria, namelijk: Het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de snelheid van de transactieverwerking, de beveiliging en de klantenservice. Wanneer we het gemiddelde van deze scores nemen, komen we uit op een eindbeoordeling van 4,5.

Een 4,5 uit 5 is een uitstekende score. Hoewel onze score jou een goed idee kan geven van een exchange, is het uiteindelijk het belangrijkste wat jouw mening over de cryptocurrency aanbieder is. Hopelijk heb je op basis van deze review een goede eigen mening kunnen vormen over Coinmerce als cryptocurrency exchange. Heb je besloten dat Coinmerce de juiste exchange voor jou is? Maak dan eenvoudig en snel een account aan.

Coinmerce.io eindbeoordeling

Eindbeoordeling Coinmerce.io – maak een account aan

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.