Crypto.be » Cryptocurrency koersen » Live Ethereum / ETH koers

Wat is de prijsverwachting van Ethereum? Je kunt de Ethereum koers analyseren om een prijsverwachting voor Ether te doen. De ETH koers fluctueert enorm. De prijs kan toenemen, maar ook dalen. Het kan daarom verstandig zijn om de koerswaarde van Ethereum in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je Ethereum voor de laagste prijs koopt en nooit teveel betaalt.

Nadat je Ethereum hebt gekocht, blijft het lonen op de Ethereum koers grafiek in de gaten te houden. Door Ethereum voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen kun je een zo groot mogelijk rendement behalen op jouw investering.

Ethereum koers: Live ETH waarde volgen

Hieronder zie je de live waarde van Ethereum. We geven de prijs van Ethereum in drie verschillende fiat valuta’s weer: de euro, Amerikaanse dollar en Britse pond. Zoals je ziet, verschilt de waarde van Ethereum per fiat valuta. Op de meeste crypto exchanges kun je Ethereum met dollars kopen. Zorg ervoor dat je de koers volgt met de fiat valuta die je ook op de crypto exchange gebruikt. Zo maak je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf.

ethereum

Ethereum (ETH)

EUR
3.277,03
USD
$ 3,513.86
GBP
2,774.93

✅ Direct Ethereum kopen »

Uitgebreide actuele ETH koers

Een uitgebreide variant van de actuele Ethereum koers vind je in onderstaande tabel. Hier staat niet alleen de ETH prijs weergegeven, maar vind je ook de market cap, het trading volume en de verandering.

De market cap, ofwel marktkapitalisatie, is de totale waarde van Ethereum (ETH). Deze kun je eenvoudig berekenen door de prijs van Ethereum te vermenigvuldigen met het aantal ETH cryptocoins dat in omloop is.

Het trading volume is de waarde van alle Ethereum die in de afgelopen 24 uur is verhandeld. Neemt het trading volume toe, betekent dit dat veel mensen Ethereum verhandelen. Dit kan om zowel de aankoop als verkoop van Ethereum munten gaan. Probeer dus altijd verder dan de live koers te kijken en kom erachter waarom meer mensen ETH hebben verhandeld.

De procentuele verandering geeft weer of de koers is gestegen of gedaald ten opzichte van 24 uur geleden. Is dit een rood getal? Dat betekent dat de Ethereum koers is gedaald. Een groen getal geeft aan dat de koers van Ethereum is gestegen ten opzichte van 24 uur geleden.

Ethereum ETH live koers
#CryptomuntPrijsMarketcapVolume (24h)AanbodVeranderingLaatste 24 uur

Live Ethereum / ETH koers grafiek

Hieronder zien we een actuele live weergave van de Ethereum koers. Je kunt de koers van Ethereum in verschillende vormen weergeven: de afgelopen dag, week, maand, 3 maanden, 6 maanden, jaar en sinds het ontstaan van Ethereum.

Wanneer je de koers van Ethereum aanpast en bekijkt vanaf het ontstaan van Ethereum, valt je waarschijnlijk op dat de Ethereum prijs de afgelopen jaren is gestegen. Steeds meer ontwikkelaars bouwen applicaties op Ethereum, waardoor ook steeds meer mensen gebruik maken van de Ethereum blockchain. Dit zorgt ervoor dat meer mensen ETH cryptomunten kopen en de prijs van Ethereum stijgt.

Prijsstijgingen zijn terug te zien door te kijken naar een stijgende ETH grafiek. Ook dalingen kun je in onderstaande grafiek terugvinden. Wanneer de lijn van de grafiek daalt, betekent dit dat de prijs van Ethereum is gedaald.

Veelgestelde vragen over de waarde van ETH

Veel mensen hebben vragen over de waarde en koers van Ethereum. Daarom geven we hieronder antwoord op veelgestelde vragen over de waarde en koers van Ethereum.

1: Is de live ETH waarde bij alle cryptobeurzen hetzelfde?

Je zult merken dat de koers van Ethereum per crypto exchange of broker kan verschillen. Dit kan voorkomen wanneer de vraag en het aanbod per exchange verschilt. Misschien zorgt dit voor verwarring, maar je kunt hier juist een voordeel uit halen. Zorg ervoor dat je Ethereum koopt op een crypto exchange die een zo gunstig mogelijke prijs biedt.

Coinmerce ETH kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ethereum met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ethereum kopen bij Bitvavo


Direct Ethereum (ETH) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste ETH aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Snelle transactieverwerking
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

2: Wat bepaalt de Ethereum koers?

De Ethereum koers wordt bepaalt door vraag en aanbod. Wanneer de vraag naar Ethereum toeneemt, zullen we een stijging in de prijs van ETH zien. Een stijgende vraag zorgt namelijk voor meer schaarste. De vraag naar Ethereum kan echter ook sterk dalen, waardoor een overschot Ethereum beschikbaar komt. Het resultaat is een daling van de Ethereum koers. Houd de live ETH koers goed in de gaten om Ethereum voor een zo gunstig mogelijke prijs te kopen en verkopen. De ETH koers op Crypto.be wordt bepaald op basis van de Ethereum koerswaarde op CoinGecko.

3: Wanneer stijgt de ETH koers?

Niemand weet wanneer de prijs van Ethereum gaat stijgen. Zodra de vraag naar Ethereum toeneemt en steeds meer mensen in Ether beleggen, zullen we een stijging in de Ethereum prijs zien.

Uitleg over de Ethereum (ETH) koers verwachting

Veel analisten verwachten dat de koers van Ethereum gaat stijgen. Sommige analisten verwachten zelfs dat Ethereum in de toekomst ooit een waarde van 100.000 euro zou kunnen bereiken. Natuurlijk biedt dit geen garantie. De koers van Ethereum kan ook dalen.

Tijdens een bull markt zien we meestal een positieve prijsverwachting voor Ethereum. Dit is een periode waarin het marktsentiment positief is en veel mensen vertrouwen in Ethereum hebben. De kans is groot dat de prijs van Ethereum in deze periode stijgt. Uit de Ethereum geschiedenis is gebleken dat zo’n koersstijging zich niet continu voortzet. Bull markets worden namelijk afgewisseld door bear markets.

Een bear market is een periode waarin het sentiment negatief en pessimistisch is. Mensen hebben tijdens een bearisch periode weinig vertrouwen in de ETH koers en zetten in op een prijsdaling. Dit zorgt ervoor dat meer mensen hun Ethereum munten verkopen en de ETH koers verder daalt.

Ondanks dat de Ethereum koers verwachting bij iedere analist verschilt, kun je beter zelf onderzoek doen naar de koers. Kijk naar de prijsniveau’s uit het verleden en baseer op basis van deze gegevens een verwachting. Verwacht jij dat de koers van Ethereum laag staat en in de toekomst zal stijgen? Dan zou het misschien verstandig zijn om Ethereum te kopen op crypto exchanges als Bitvavo en Binance.
✔️ Veilig Ethereum kopen tips »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.