Crypto.be » Cryptomunten » USD Coin (USDC) crypto analyse

USD Coin (USDC) is één van de grootste stable coins in de cryptomarkt. Wij leggen de karakteristieken van deze munt uit en delen de voordelen. Ook bekijken we de USD Coin live koers, delen we 3 tips voor veilig USDC kopen en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Wat is USD Coin (USDC) als cryptocurrency?

Wat is USD Coin?

Wat is de cryptocurrency USD Coin (USDC)?

USD Coin (USDC) is een zogenoemde stable coin die in 2018 gelanceerd is door een samenwerking tussen Celsius en cryptobeurs Coinbase. Sindsdien gebruiken vooral zakelijke spelers zoals VISA deze cryptomunt voor transacties.

Inmiddels weten ook steeds meer particuliere beleggers deze stable coin te waarderen, waardoor de munt na Tether (USDT) de grootste stable coin is. Overigens is deze stable coin geen investering waarmee je op lange termijn een groot rendement kunt behalen omdat de USDT koers gekoppeld is aan fiat geld zoals de Amerikaanse dollar. Ook speelt schaarste geen rol bij de waardebepaling voor deze cryptomunt aangezien de hoeveelheid in omloop op basis van vraag en aanbod vergroot en verkleind wordt.

Live USD Coin (USDC) koers volgen

Uiteraard kun je bij ons de live USD Coin koers volgen.

usd-coin

USDC (USDC)

EUR
0,921606
USD
$ 1.00
GBP
0.783753

✅ Direct USD Coin kopen »

Dit kan ook op andere platformen, maar daar kan de live USD Coin koers verschillen omdat ieder platform eigen prijzen bepaalt op basis van vraag en aanbod op dat platform.

Een vergelijking met andere stable coins zoals Tether (USDT) ligt voor de hand. Als we deze maken zien we dat USD Coin (USDC) diverse voordelen heeft. Deze zetten we uiteraard op een rij.

Voordelen USD Coin / USDC crypto

Als we een vergelijking maken tussen Tether (USDT) en USD Coin (USDC) zien we de volgende voordelen voor USDC:

  • USDC heeft alle juridische vergunningen om haar diensten aan te bieden;
  • De waarde is volledig gedekt door de Amerikaanse dollar, terwijl dit bij USDT niet het geval is;
  • Coinbase publiceert maandelijks een audit rapport van Grant Thornton om aan te tonen dat er 100% dekking is;
  • De beveiliging van het netwerk is veiliger;
  • Creditcardmaatchappij Visa accepteert betalingen in deze stable coin;
  • USDC is veel gebruiksvriendelijker dan USDT.

Als jij deze crypto aan wilt schaffen is het natuurlijk belangrijk om veilig USD Coin (USDC) te kopen. Wij geven daarvoor 3 tips.

3 tips over veilig USDC kopen

Om ervoor te zorgen dat je maximaal rendement kunt halen uit jouw investeringen geven we 3 tips voor veilig USD Coin (USDC) kopen.

USDC kopen

Tips over het veilig kopen van USDC

  1. Let op de mogelijkheden tot gebruik. Niet alle platformen faciliteren de USDC, dus check voor je deze munt koopt of je deze kunt gebruiken voor jouw doel.
  2. Wees alert op de mogelijkheden voor extra rendement. Zo is het mogelijk om rendement op cryptoleningen te behalen door jouw geld om te wisselen voor USD Coin en deze vervolgens vast te zetten. Ook kunnen er, als de markt snel beweegt, koersverschillen ontstaan. Hierdoor valt er ondanks de stabiele waarde toch een rendement te behalen.
  3. Let op de ‘peg'. Dit is de garantie dat de waarde van de crypto inderdaad gedekt wordt door andere assets zoals in dit geval de US Dollar. Als dat niet meer het geval is wordt de stable coin instabiel en kunnen er grote koersverliezen optreden.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk om altijd een betrouwbare aanbieder van crypto's te kiezen als je USD Coin (USDC) wilt kopen. Om je veel zoekwerk te besparen delen we een aantal betrouwbare suggesties.

Waar kun je USD Coin kopen?

Zoals we al zagen is deze crypto niet op elk platform te koop. Daarom kom je, als je een betrouwbare broker zoekt, al snel terecht bij LiteBit. Deze Nederlandse broker heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank en wordt positief beoordeeld in onze LiteBit review.

Als je liever via de beurs belegt kun je kiezen uit Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, of Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld.

Overigens kan hier ondanks dat we over een stable coin praten toch een koersrisico optreden. Immers, de waarde van de munt is gekoppeld aan de waarde van de dollar. Wanneer je deze in Euro's (ver)koopt heb je dus nog steeds te maken met waarde schommelingen tussen de euro en de dollar.

Om jou als belegger alle informatie te geven die je nodig hebt om USDC te gebruiken, beantwoorden we tot slot veelgestelde vragen over deze munt.

Veelgestelde vragen over USDC beantwoord

Ter afsluiting van dit artikel beantwoorden we veelgestelde vragen over USD Coin (USDC).

Wat is de USD Coin verwachting?

Omdat de waarde van de USDC gekoppeld is aan de dollar is de financiële USD Coin verwachting het best te volgen door de verwachting voor de dollar koers te analyseren.

Daarmee ligt de nadruk op de technische USD Coin verwachting. Deze is met name gekoppeld aan de voordelen die deze munt biedt ten opzichte van de Tether (USDC). We verwachten dan ook dat de focus vooral zal blijven liggen op de veiligheid, transparantie en verbeterd gebruiksgemak.

Hoe kan ik veilig USDC opslaan?

In veel gevallen wordt de USD Coin gebruikt om te wisselen (swappen) voor andere cryptomunten. Om te voorkomen dat jouw crypto kwetsbaar is raden we aan om de swap zo snel mogelijk te maken nadat je jouw USDC gekocht hebt.

Als je dat niet direct kan of wil doen is het verstandig om de USDC te transfereren naar een wallet. Hierbij zijn er twee opties, een wallet van de beurs of een eigen wallet (ook wel private wallet genoemd). Wij opteren voor deze laatste optie omdat je dan zelfs jouw crypto kunt opslaan zonder verbinding met internet te maken.

Hoe kan ik deze crypto coin verkopen?

Als je de USD Coin gekocht hebt om deze te swappen voor andere cryptomunten is het verstandig deze swap zo snel mogelijk te maken. In ander geval kan je USDC van jouw wallet transfereren naar jouw account bij de broker of beurs naar jouw keuze.

Uiteraard gelden de tips voor veilig USDC kopen ook bij verkoop, dus het is verstandig deze nog eens na te lezen.

Waarom in USDC investeren?

Zoals gezegd is een investering in USD Coin (USDC) niet gericht op financieel rendement. Daarom kiezen deze investeerders vooral voor deze munt vanwege de betrouwbaarheid en transparantie over de peg.

Actueel USD Coin nieuws op Crypto.be

Graag houden wij beleggers in crypto op de hoogte over het cryptonieuws. Daarom vind je ook actueel USD Coin nieuws op Crypto.be.

Naast het laatste nieuws over USDC hebben wij alsmede 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

Build and Build (BNB) Bitcoin Cash (BCH) Tron (TRX) Solana (SOL)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.