Crypto.be » Converters » Ethereum (ETH) converter

De Ethereum (ETH) converter is een handig hulpmiddel waarmee je snel en gemakkelijk de verhouding tussen Ethereum en euro kunt berekenen. De converter, ook wel bekend als de ‘Ethereum calculator', wordt veelal door startende cryptocurrency investeerders gebruikt.

Maar ook is de ETH converter een geliefde tool onder de gevorderde cryptohandelaren. Op deze pagina vind je de ETH calculator en lichten wij dit hulpmiddel nader toe.

Ethereum (ETH) converter

De gratis Ethereum converter biedt de mogelijkheid om op basis van de actuele ETH koers te berekenen wat de relatie tussen euro en Ethereum is. Overweeg je om ETH aan te kopen? Klik dan in de onderstaande converter op ‘kopen'. Wil je juist ETH verkopen? Dan kies je voor de optie ‘verkopen' in de onderstaande Ethereum (ETH) converter.

Het gebruikmaken van de ETH converter is eenvoudig. Het biedt de mogelijkheid om binnen een handomdraai inzicht te verkrijgen in de hoeveelheid aan Ethereum die je kunt krijgen voor een bepaalde waarde aan euro's. Misschien vind je het handig om aanvullende uitleg over de ETH calculator te lezen. Hieronder gaan wij nader in op het gebruikmaken van de gratis ETH converter in drie stappen.

In 3 stappen de Ethereum converter gebruiken

Je kunt deze tool gebruiken in slechts 3 stappen. Je kiest allereerst of je ETH wilt kopen of verkopen. Daarna vul je het gewenste bedrag in ETH of euro in. Tot slot heb je de optie om ETH aan te kopen of de verkopen bij Bitvavo. In het verdere verloop van deze pagina leggen wij deze 3 stappen door middel van enkele afbeeldingen uit.

Stap 1: Kies of je Ethereum wilt kopen of verkopen

De eerste stap houdt in dat je kiest of je Ethereum wilt kopen of verkopen. Wil je starten met beleggen in ETH? Dan kies je in de bovenste balk van de Ethereum converter voor ‘kopen'. Wil je juist jouw Ethereum verkopen? In dat geval kies je voor de optie ‘verkpen'.

Ethereum (ETH) converter

Stap 1: Kies ‘kopen' of ‘verkopen' in de Ethereum converter

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of ETH in

De tweede stap betekent dat je het door jou gewenste bedrag in euro of ETH invult. De Ethereum calculator berekent vervolgens automatisch de verhouding tussen de door jou opgegeven hoeveelheid in euro's of Ethereum. Je weet dan precies hoeveel ETH je voor een bepaalde hoeveelheid aan euro krijgt. Of het bedrag aan euro's wat je ontvangt nadat je een opgegeven hoeveelheid aan ETH verkoopt.

Ethereum calculator

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of ETH in

Stap 3: Koop of verkoop eenvoudig met de button

De derde stap is optioneel en betreft het eenvoudig kunnen kopen over verkopen van de door jou berekende verhouding. Stel dat je voor €100 aan Ethereum wilt kopen, dan heb je die bij de tweede stap ingegeven. In deze stap klik je dan op de blauwe button ‘kopen', waarna je doorverwezen wordt naar Bitvavo en je daar kunt starten met investeren in ETH.

Wil je juist ETH verkopen? Dan heb je bij stap 2 de beoogde hoeveelheid aan Ethereum opgegeven die je wenst te verkopen. Je klikt dan op de blauwe button ‘verkopen'. Ook dan word je doorgestuurd naar de crypobeurs Bitvavo, waar je eenvoudig en snel ETH kunt verhandelen.

Converter ETH

Stap 3: Met de converter kun je direct Ethereum kopen

Veelgestelde vragen over de Ethereum converter

Tot slot beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen over de Ethereum (ETH) converter op onze website. Zodoende weet je precies wat je kunt verwachten van het gebruikmaken van deze makkelijke ETH calculators.

Hoe kan ik Ethereum omzetten naar euro?

Je kunt Ethereum naar euro omzetten door in de converter te klikken op de optie ‘verkopen'. Vervolgens vul je de door jou gewenste hoeveelheid aan ETH in die je wilt verkopen. De calculator berekent dan automatisch het bedrag aan euro's wat je ervoor krijgt. Daarna klik je op de blauwe button ‘verkopen'. Je wordt dan doorgestuurd naar de website van de exchange Bitvavo, waar jij jouw Ethereum kunt omzetten naar euro's.

Hoe kan ik euro omzetten naar Ethereum?

Je kunt euro naar Ethereum omzetten door in de calculator te klikken op de optie ‘kopen'. Aansluitend daarop vul je het door jou gewenste bedrag in euro in waarvoor je wilt kopen. De Ethereum converter berekent vervolgens automatisch de hoeveelheid aan ETH die je voor het ingegeven bedrag in euro's krijgt. Afsluitend klik je op de blauwe button ‘kopen'. Je wordt daarna doorverwezen naar de website van de cryptobeurs Bitvavo, waar jij voordelig euro kunt omzetten naar Ethereum.

Is het gebruik van jullie Ethereum converter gratis?

Ja, het gebruiken van de Ethereum converter op onze website is gratis. Je kunt daarmee geheel kosteloos en vrijblijvend de verhouding tussen ETH en euro berekenen.

Waarom zou ik een ETH converter gebruiken?

De ETH converter kent diverse voordelen. Het is makkelijk en scheelt tijd, want de calculator berekent vrijwel direct hoeveel euro je voor ETH krijgt, en andersom. Ook biedt de Ethereum converter jou de mogelijkheid om direct ETH te verhandelen bij de cryptobeurs Bitvavo. Dat is natuurlijk erg makkelijk!

ETH converter gebruiken »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.