Crypto.be » Crypto kopen tips » Bitcoin (BTC) kopen

Wil je Bitcoin kopen in België? Jij bent niet de enige die in Bitcoin (BTC) wil beleggen. Bitcoin heeft tot de afgelopen jaren meerdere keren in de schijnwerpers gestaan, toen de prijzen naar recordhoogten stegen. Eerst ging de prijs door $50.000 om vervolgens tijdens een tweede rally boven $68.000 te breken in november 2021. Daarna stopte de cyclus en daalde Bitcoin tot een kleine $16,000 in 2022. In 2024 heeft Bitcoin zijn vorige all-time high van $68k al doorbroken.

Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat Bitcoin zijn reputatie als een risicovolle of alternatieve investeringsoptie aan banden heeft gelegd. We zien steeds meer grote bedrijven en financiële instellingen BTC kopen en als steunpilaar opnemen in hun portfolio.

Het lijkt erop dat ondanks de lancering van meer geavanceerde munten die meer mogelijkheden hebben, de originele cryptocurrency nog steeds de markt domineert. Wanneer je Bitcoin wil kopen is het interessant om na te denken over de toekomstige koers van Bitcoin. We vertellen je graag of je Bitcoin moet aanschaffen of niet, hoe je veilig in Bitcoin kunt investeren en bij welke exchanges je Bitcoin kunt kopen in België.

Direct online Bitcoin kopen

✅ Direct Bitcoin kopen en €20 gratis BTC »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Jouw eerste €10.000 aan Bitcoin (BTC) kopen zonder fees + 20 euro gratis BTC!

Inleiding tot Bitcoin kopen in België

Bitcoin kopen in België

Veilig Bitcoin (BTC) kopen in België

Je zou kunnen stellen dat de dominantie van Bitcoin min of meer neerkomt op het feit dat het de eerste echt levensvatbare cryptocurrency was die werd ontwikkeld. Hoewel enigszins gedateerd als het gaat om technische kenmerken, bevond BTC zich op het moment dat altcoins als Ethereum en Solana op het toneel verschenen in een te sterke positie als marktleider.

Bitcoin (BTC), gelanceerd door Satoshi Nakamoto in 2009, wilde een revolutie teweegbrengen in de financiële wereld door een veilig, decentraal en peer-to-peer digitaal betalingssysteem aan te bieden dat de noodzaak voor een bank of financiële instelling om de transacties te verifiëren elimineerde.

Bitcoin maakt gebruik van de blockchaintechnologie. Hoewel het concept al enkele jaren bestond vóór de whitepaper van Nakamoto, was het Bitcoin die de technologie op de kaart zette. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat blockchain uit blokken met data, die worden geverifieerd en toegevoegd door onafhankelijke computers in het netwerk.

Bitcoin wordt aangedreven door miners. Dit zijn krachtige computers die complexe vergelijkingen oplossen om transacties te voltooien en die op hun beurt worden beloond met BTC munten. De architectuur van Bitcoin is echter veel beperkter dan veel van sommige latere cryptocurrencies. Toch zien we dit niet terug in de prijs, want Bitcoin wordt gezien als de grootste en sterkste cryptocurrency ter wereld.

Hoewel veel cryptocurrencies op papier geavanceerder lijken, blijft Bitcoin de standaard waaraan alle andere tokens worden afgemeten. Iedereen die actief is binnen de cryptomarkt weet dat Bitcoin een belangrijke indicator is voor het sentiment van de hele cryptomarkt. Stijgt Bitcoin, dan zien we deze stijging ook terug bij andere altcoins.

Veilig Bitcoin (BTC) kopen

Coinmerce BTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Bitcoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Bitcoin kopen bij Bitvavo


Direct Bitcoin (BTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste BTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Natuurlijk wil je Bitcoin op de veiligst mogelijke manier kopen. We kunnen je een aantal tips geven zodat je zeker weet dat je Bitcoin op de beste manier koopt:

 • Gebruik een betrouwbaar platform. Er zijn verschillende websites die zich voordoen als betrouwbaar platform, maar in feite door oplichters worden gebruikt om mensen geld afhandig te maken. Verder in dit artikel vertellen we je waar je Bitcoin veilig kunt kopen in België.
 • Doe onderzoek. Luister niet naar het advies van anderen, maar doe zelf onderzoek naar een cryptocurrency voordat je besluit munten te kopen.
 • Bewaar Bitcoin in een hardware wallet. Je kunt BTC in vrijwel iedere crypto wallet bewaren. We raden je aan om gebruik te maken van een hardware wallet, ook wel cold wallet genoemd. Dit is de veiligste methode voor de opslag van Bitcoin cryptomunten.
 • Investeer geen geld dat je niet kunt missen. Beleg altijd geld dat je niet op korte termijn nodig hebt, en dus best kunt missen. Koop je Bitcoin, dan loop je altijd het risico op verlies van geld. Ga daarom niet altijd uit van een winstgevende investering, maar bereid jezelf ook voor op het ergste scenario.

Natuurlijk bieden deze tips geen enkele garantie, maar zullen zonder twijfel helpen om Bitcoin zo veilig mogelijk te kopen.

Waar kun je Bitcoin/BTC kopen?

Wanneer je Bitcoin in België wilt kopen, kun je dat bij een groot aantal exchanges en brokers zijn. Bitcoin is namelijk een populaire cryptocurrency, en daarom ondersteunt iedere crypto exchange de (ver)koop van BTC. Dat betekent natuurlijk niet dat je Bitcoin bij een willekeurige exchange moet kopen. Wij hebben voor jou onderzocht waar je Bitcoin het beste kunt kopen.

Bitcoin bij Bitvavo kopen

BTC kopen in België? Dat kun je doen bij Bitvavo. Dit is een crypto exchange waar je een groot aantal cryptocurrencies kunt kopen , waaronder Bitcoin. Veel mensen in België kopen hun Bitcoins bij Bitvavo, mede omdat het platform de populairste betaalmethodes in België ondersteunt. Bij Bitvavo kun je Bitcoin (BTC) kopen met Bancontact, iDEAL, PayPal, Kredietkaart, SEPA-overschrijving, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS. Voor het kopen van Bitcoin betaal je een transactie fee. De transactiekosten voor het kopen van BTC bedragen 0,25%.
🏆 Bitcoin kopen bij Bitvavo »
Bitcoins met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang 20 euro gratis BTC en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

BTC kopen bij Coinmerce

Je kunt Bitcoin ook bij Coinmerce kopen. Deze aanbieder van BTC is eveneens geliefd onder Belgische cryptohandelaren. Het platform is namelijk Nederlandstalig en je kunt telefonisch contact met de klantenservice opnemen wanneer je vragen of problemen hebt. De transactiekosten bij deze cryptocurrency aanbieder liggen tussen de 0,4% en 2,5%. Koop je deze cryptomunt bij Coinmerce? Dan kun je daarvoor één de meest gebruikte betaalmethodes van België kiezen. Bij Coinmerce kun je namelijk Bitcoin kopen met Bancontact, Kredietkaart, iDEAL, Bankoverschrijving (SEPA) en kredietkaart (Visa en Mastercard).
Bitcoin kopen bij Coinmerce »
Bitcoin met Bancontact aanschaffen

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het kopen van Bitcoin.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Overige aanbieders van Bitcoin (BTC)

Het is ook mogelijk om Bitcoin bij Binance te kopen. Dit is een internationale exchange waar je Bitcoin kunt kopen met creditcard (Visa en Mastercard), P2P Bank en Advcash Account Balance. Het is dus niet mogelijk om gebruik te maken van de populairste Belgische betaalmethodes, zoals SEPA en Bancontact. De lage transactiekosten zijn een groot voordeel van Bybit, want je betaalt slechts een 0,1% fee.

Anycoin Direct is een ander veelgebruikt platform voor het aankopen van Bitcoin. Je kunt BTC / Bitcoins kopen met Bancontact, creditcard, SEPA, Sofort, iDeal, Kredietkaart, Giropay en EPS. Anycoin Direct is dus een gebruiksvriendelijker platform dan Bybit, al betaal je wel hogere transactiekosten. Voor het kopen van BTC betaal je 0,3% aan kosten terwijl je voor het verkopen van BTC 1% betaalt.

Veelgestelde vragen over BTC kopen beantwoord

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over het kopen van Bitcoins.

BTC aankopen

Vragen over BTC kopen beantwoord

Is het nu een geschikt moment om Bitcoin te kopen of niet?

Het is mogelijk nu een geschikt moment om Bitcoin te kopen. Bitcoin (BTC) is ingesteld op aanhoudende groei – vooral op de lange termijn – en er zijn maar weinig mensen die voorspellen dat de prijs van Bitcoin op lange termijn zal dalen. Misschien wil je nu liever wachten tot de prijs van Bitcoin verder daalt, al ben je dan wel misschien te laat. Niemand weet of de Bitcoin-prijs ooit verder zal dalen.

De interesse van institutionele beleggers en grote bedrijven lijkt te groeien en de meerderheid van betrouwbare Bitcoin-voorspellers is van mening dat dit een belangrijk onderdeel is voor toekomstige prijsstijgingen.

Of je al dan niet besluit om in Bitcoin te investeren, hangt af van je eigen beleggingsdoelen. De meeste experts adviseren nu dat een beleggingsportfolio op zijn minst een kleine hoeveelheid crypto moet bevatten. Bitcoin zou in dat geval een prima toevoeging aan je portfolio kunnen zijn.

Als je besluit te investeren in Bitcoin, raden we je aan de BTC koers en ontwikkelingen in de gaten te houden, met name die op het gebied van energieverbruik. Niemand weet wat de toekomst zal brengen, en op het moment van schrijven lijkt Bitcoin een goede langetermijninvestering. Maar dit soort problemen kunnen dingen heel snel veranderen.

Waarom is Bitcoin (BTC) een interessante crypto?

Bitcoin is een interessante munt omdat het ‘s werelds eerste en grootste cryptocurrency is. Het grootste gedeelte van de mensen besluit hun geld in Bitcoin te beleggen. De technologie blijkt goed te werken, want het is nog nooit iemand gelukt om de blockchain van Bitcoin te breken of stoppen.

Veel analisten voorspellen prijsstijgingen voor Bitcoin. Een aantal van hen verwacht zelfs dat Bitcoin in de toekomst ook een waarde van $1 miljoen per munt zal behalen. Natuurlijk biedt dit geen enkele garantie voor de toekomst. Daarom is het beter om zelf onderzoek te doen naar Bitcoin voordat je investeert.

Natuurlijk kent Bitcoin ook diverse andere voordelen. Daarbij kun je denken aan de mogelijkheden tot betalen met BTC die steeds meer bedrijven aanbieden.

Is het toegestaan om Bitcoin (BTC) in België te kopen?

De Belgische overheid staat de handel in cryptocurrencies toe, en daar valt Bitcoin (BTC) onder. Het is daarom toegestaan om Bitcoin in België te kopen. Dat kun je het beste doen op een platform dat door de Belgische overheid is toegestaan, zoals Bitvavo of LiteBit.
✔️ BTC kopen? Aanbieder kiezen »

Kies een Bitcoin aanbieder uit ons overzicht

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.