Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Anycoin Direct review

Waar het een aantal jaren geleden nog een onmogelijke taak leek om cryptocurrency’s te kopen, is er vandaag de dag een enorm breed aanbod aan verschillende exchanges. Deze exchanges maken het voor jou erg makkelijk om crypto te kopen. Eén van deze exchanges, is AnycoinDirect.eu. Deze cryptocurrency exchange probeert al sinds 2013 het handelsproces te vereenvoudigen, maar doen zij dit goed? Dankzij onze Anycoin Direct review kom je daarachter.

Crypto exchange Anycoin Direct kennismaking

Anycoin Direct is een Nederlandse crypto exchange, die werd opgericht in 2013, door vrienden Julian, Bram en Lennert. Het idee ontstond toen ze voor het eerst geïnteresseerd raakten in Bitcoin (BTC). Ze kwamen erachter dat alles rondom crypto heel ingewikkeld was. “Ik geloof dat wij dit beter kunnen”, zei Bram toen.

Inmiddels is Anycoin Direct uitgegroeid tot één van de grotere exchanges van België en Nederland. Onder de Belgische cryptocurrency investeerders wordt Anycoin Direct flink gewaardeerd. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de beoordelingen op TrustPilot, waar de crypto exchange AnycoinDirect.eu een beoordeling van 4,5 uit 5 krijgt. Dit cijfer is tot stand gekomen uit ruim 14.000 unieke beoordelingen.

✅ Anycoin Direct account openen »

Veilig en gratis een Anycoin Direct account aanmaken

Wat houdt onze Anycoin Direct review in?

Anycoin Direct crypto exchange review

Bekijk onze Anycoin Direct crypto exchange review

De zoektocht naar de juiste exchange kan erg ingewikkeld zijn. Er is namelijk veel keus, maar welke aanbieder past het beste bij jou? Wij helpen je graag een handje met het beantwoorden van die vraag. Daarom zullen we Anycoin Direct in deze review op verschillende vlakken beoordelen.

Onze crypto experts hebben deze cryptocurrency aanbieder uitgebreid en getest. Hun bevindingen lees je in deze review van Anycoin Direct. Aan de hand van deze review kun jij vervolgens jouw eigen mening vormen over deze crypto exchange, zodat je kunt bepalen of AnycoinDirect.eu de juiste crypto exchange voor jou is.

Lees verder om erachter te komen op welke criteria deze crypto aanbieder beoordeeld is. Tevens komen onderstaand de scores en de eindbeoordeling aan bod.

Review van Anycoin Direct: 6 criteria beoordeeld

In deze review van Anycoin Direct zullen wij de exchange beoordelen op 6 verschillende criteria. De criteria waarop we AnycoinDirect.eu zullen beoordelen, zijn: Het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de transactieverwerking, de beveiliging en de klantenservice.

We zullen Anycoin Direct op elk van deze 6 criteria een cijfer van 1 tot en met 5 geven. De beoordelingen op deze criteria zullen vervolgens samen 1 eindcijfer vormen: Onze eindbeoordeling voor Anycoin Direct als cryptocurrency exchange. Dit cijfer is natuurlijk niet bindend, jouw mening kan totaal anders zijn. Wel hopen we dat deze review je dichterbij jouw keuze over welke exchange de juiste voor jou is zal brengen.

Criterium 1: Anycoin Direct crypto aanbod

Allereerst kijken we in deze review naar het crypto aanbod bij Anycoin Direct. Op dit moment kun je via Anycoin Direct om precies te zijn 40 verschillende cryptocurrency’s verhandelen. Het aanbod varieert van grote munten, zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), tot kleinere munten, zoals Blackcoin (BLK) en Peercoin (PPC).

Waar 40 verschillende cryptocurrency’s op een exchange een aantal jaar geleden nog erg veel was geweest, is het dit tegenwoordig niet meer. Zo zijn er via Binance bijvoorbeeld 365 verschillende munten te verhandelen, waar FTX 329 verschillende munten aanbiedt. Ook andere cryptocurrency exchanges hebben een breder aanbod dan Anycoin Direct. Bij Bitvavo kun je 174 verschillende coins kopen en verkopen en bij BTC Direct zijn er 55 coins beschikbaar.

Er is dus zeker variatie in de munten die beschikbaar zijn via Anycoin Direct, maar het aanbod bij de crypto exchange is – vergeleken met andere exchanges – klein. Om deze reden geven wij Anycoin Direct, voor het crypto aanbod, dan ook een 2 uit 5.

Criterium 2: Registratieproces AnycoinDirect.eu

Het registratieproces van AnycoinDirect.eu is, zoals tegenwoordig bij bijna elke exchange, erg eenvoudig. Hier kun je snel en eenvoudig een Anycoin Direct account openen. Vervolgens klik op de knop ‘registreren'.

Je bevindt je nu in het registratieproces van Anycoin Direct. De exchange legt per stap precies uit wat je moet doen, waardoor het een aanmaken van een account bij Anycoin Direct een simpele opdracht wordt. Mocht je hier toch extra hulp bij nodig hebben, kun je altijd contact opnemen met Anycoin Direct, bijvoorbeeld door te bellen of door een berichtje achter te laten via de live chat.

Het registratieproces van Anycoin Direct is dus erg simpel en de exchange biedt hierbij goede begeleiding aan. Om deze reden geven wij het registratieproces van AnycoinDirect.eu dan ook een beoordeling van 5 uit 5.

Heb je hulp nodig bij het openen van een account? Lees ons stappenplan over het aanmaken van een Anycoin Direct account.

Criterium 3: Transactiekosten

Wanneer je handelt via Anycoin Direct, komen hier 2 verschillende soorten kosten bij kijken: Servicekosten en transactiekosten. De servicekosten zijn kosten die je betaalt voor de service die Anycoin Direct aan je levert. Deze staan dan ook vast. De transactiekosten zijn kosten die je betaalt, zodat de transactie toegevoegd kan worden aan het blockchainnetwerk. Deze kosten zijn afhankelijk van welke coin je koopt.

De servicekosten bij Anycoin Direct zijn €0,50 voor een aankoop en €1 voor een verkoop. De transactiekosten variëren tussen de 1% en 3%, afhankelijk van welke coin je koopt of verkoopt.

Gezien de transactiekosten niet volledig variabel zijn, is het moeilijk om deze te vergelijken met andere exchanges. Het hangt namelijk van de grootte van de transactie af, welk percentage je daadwerkelijk betaalt aan de exchange. Door te kijken naar de kosten bij andere exchanges (0,1% bij Binance en FTX, 0,25% bij Coinbase en Bitvavo en 1% bij BTC Direct), zie je echter wel dat de kosten bij Anycoin Direct vrij hoog zijn. Om deze reden geven wij Anycoin Direct dan ook een 2 uit 5 als het gaat om transactiekosten.

Criterium 4: Transactieverwerking

Ook de snelheid van de transactieverwerking is niet onbelangrijk als het gaat om het vergelijken van exchanges. Je wil namelijk niet dat je transactie bijvoorbeeld pas een uur na je verzoek wordt doorgevoerd. De prijs kan dan namelijk heel anders zijn, waardoor je mogelijk rendement mis zou kunnen lopen.

Via Anycoin Direct kun je maar 1 soort order doorvoeren, namelijk een ‘marktorder'. Dit betekent dat je meteen koopt, voor de prijs die op dat moment door de markt wordt bepaald. In theorie kan de order dus onmiddellijk worden doorgevoerd. Het zou kunnen dat dit enkele seconden duurt, maar langer dat dan zou het niet moeten duren voordat je toegang hebt tot je crypto via Anycoin Direct.

De transactieverwerking bij Anycoin Direct is dus erg goed. Wij geven deze exchange dan ook een beoordeling van 5 uit 5 voor de transactieverwerking.

Criterium 5: AnycoinDirect.eu beveiliging / veiligheid

Uiteraard is ook voor de crypto exchange AnycoinDirect.eu de beveiliging erg belangrijk. Allereerst biedt deze cryptobeurs je de mogelijkheid om je account te beveiligen via een two-factor authentication (2FA), waardoor je eigenlijk niets op je account kunt doen zonder ook toegang tot je telefoonnummer te hebben. Hierdoor zouden hackers, mochten ze in je account kunnen komen, alsnog niks met je cryptogeld kunnen doen.

Over de verdere beveiligingsmethoden die Anycoin Direct toepast om de exchange ten alle tijden veilig te houden brengt het bedrijf weinig naar buiten. Tot nu toe is Anycoin Direct nog nooit gehackt. Omwille van die redenen geven wij de beveiliging van Anycoin Direct een 5 uit 5.

Criterium 6: Klantenservice van Anycoin Direct

Ook de klantenservice van een exchange kan bepalend zijn in de keuze van welke exchange jij gebruik gaat maken. AnycoinDirect.eu neemt de klantenservice erg serieus[1]. Zo is het één van de weinige crypto exchanges die je de mogelijkheid biedt met de support-afdeling te bellen. Dit kun je zeker zien als een pluspunt. Op deze manier is namelijk échte live begeleiding mogelijk.

De alternatieve manieren om de klantenservice van Anycoin Direct te bereiken, zijn: Live chat, contactformulier, e-mail en Facebook. Het klantenservice team bij Anycoin Direct is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 22:00 uur, en op zaterdag en zondag, van 09:30 tot 18:00 uur.

De klantenservice van Anycoin Direct is dus erg goed. Het enige nadeel is dat de klantenservice niet 24 uur per dag te bereiken is, maar een groot voordeel is dan weer dat je met de klantenservice kunt bellen. Om deze reden geven wij de klantenservice van Anycoin Direct dan ook een 4 uit 5.

Overzicht scores Anycoin Direct

De zes criteria zijn in deze Anycoin Direct review beoordeeld en van een toelichting voorzien. Ter verduidelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je snel en gemakkelijk de scores van deze cryptovaluta aanbieder met elkaar vergelijken.
2/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

2/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

Anycoin Direct voordelen

Anycoin Direct kan gelinkt worden aan diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

  • + Geschikt voor beginnende cryptocurrency investeerders
  • + Klantenservice is telefonisch bereikbaar
  • + Erg eenvoudig registratieproces
  • + Verschillende betaalmogelijkheden zoals Bancontact, iDeal en creditcard

Nadelen

AnycoinDirect.eu is ook kenmerkend voor een aantal nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

  • – Relatief hoge transactiekosten
  • – Klein crypto aanbod – alleen de bekende coins zijn beschikbaar
✅ Crypto kopen bij Anycoin Direct »

Maak een Anycoin Direct account aan en koop veilig crypto's

Onafhankelijke Anycoin Direct ervaringen van gebruikers

Onze mening kan zeker waardevol zijn in je beslissing, maar het is ook raadzaam om de meningen van andere gebruikers te bekijken. Dit kan bijvoorbeeld via TrustPilot, waar Anycoin Direct een beoordeling van 4,5 uit 5 krijgt. Dit cijfer is tot stand gekomen uit ruim 14.000 reviews.

Huke bijvoorbeeld, is groot fan van de exchange. Hij noemt Anycoin Direct ‘overzichtelijk en betrouwbaar’. Matthew geeft 5 sterren. ‘Zonder problemen ETC omgewisseld naar ETH’ geeft hij hierbij aan. Ook Linda is enthousiast. ‘Duidelijk proces van begin tot eind’, aldus Linda, die Anycoin Direct 5 sterren toekent.

Mark is minder enthousiast. Hij geeft de exchange 2 sterren en voegt hier ‘Slechte zaak. Niet betrouwbaar en niet stabiel.’ aan toe. Benjamin is tevens geen fan, ‘Waardeloos’ zegt hij, waarbij hij de exchange 1 ster geeft.

Eindoordeel crypto exchange AnycoinDirect.eu

AnycoinDirect.eu review en beoordeling

Eindbeoordeling crypto exchange AnycoinDirect.eu

De kosten bij Anycoin Direct zijn vrij hoog en het aanbod relatief klein. Ook heeft de exchange verschillende voordelen. Zo is het een Nederlandse exchange, waardoor de klantenservice onder andere Nederlandstalig is. Dit is natuurlijk prettig als inwoner van België. Daarnaast is deze klantenservice telefonisch bereikbaar, wat een groot voordeel kan zijn. Dit zie je niet vaak bij exchanges.

Al met al is Anycoin Direct dus zeker een prima exchange. Wanneer je de beoordelingen van de 6 criteria samenvoegt, kom je tot een eindcijfer van 3,8. Zeker niet slecht! Hopelijk hebben we je genoeg kunnen informeren over Anycoin Direct in deze crypto exchange review.

✅ Anycoin Direct account openen »

Snel en eenvoudig een Anycoin Direct account aanmaken

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.