Crypto.be » Crypto voor beginners » Anycoin Direct account aanmaken

Een account bij Anycoin Direct aanmaken en je kunt meteen crypto kopen. Het is daadwerkelijk zo simpel als het klinkt. Je hebt namelijk vrij snel een account bij een crypto exchange als Anycoin Direct opgezet. Dat gaat helemaal makkelijk wanneer je ons stappenplan volgt. We leggen je graag stap-voor-stap uit hoe je een account bij Anycoin Direct kunt aanmaken. Ook geven we je nog een aantal belangrijke tips die je zeker moet horen voordat je jezelf bij Anycoin Direct registreert.

Snel een Anycoin Direct account aanmaken met deze handleiding

Maak een Anycoin Direct account aan

Maak eenvoudig een Anycoin Direct account aan

Anycoin Direct is een Nederlands platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Al sinds 2013 kunnen mensen in Nederland en andere Europese landen cryptocurrencies kopen op het platform van Anycoin Direct. Wil je gebruik maken van Anycoin Direct? Dan kun je meer dan 40 verschillende cryptocurrencies kopen. Denk aan bekende cryptomunten zoals Bitcoin, Ethereum en ZCash, maar ook aan minder bekende tokens zoals Pivx, Gulden en Stratis.

Het voordeel van Anycoin Direct is dat ze een overzichtelijk platform bieden dat geschikt is voor iedereen die cryptocurrency in Nederland en België wil kopen. Dit blijkt onder meer uit onze Anycoin Direct review. Ze laten gebruikers betalen middels de meest gebruikte en populairste betaalmethodes in België en Nederland, waaronder SEPA, Bancontact, creditcard en iDeal. Anycoin Direct is zonder twijfel een van de meest gebruiksvriendelijke platforms voor de handel in crypto.

Een Anycoin Direct account in 5 stappen aanmaken

Wil jij een account bij Anycoin Direct aanmaken? Hieronder beschrijven we in slechts 5 stappen hoe je jezelf kunt registeren, maar ook vertellen ook hoe je geld kunt overmaken naar jouw account bij Anycoin Direct.

Stap 1: Registratieformulier invullen

Eerst zul je jezelf moeten aanmelden bij Anycoin Direct om een account aan te maken. Daarvoor vul je dit registratieformulier van Anycoin Direct in. Bij het invullen van het registratieformulier zul je een e-mailadres moeten opgeven. Zorg ervoor dat je het e-mailadres controleert voordat je het formulier verstuurt. Ga ook akkoord met het privacybeleid en de algemene voorwaarden voordat je een account kunt aanmaken.

Stap 2: Jouw e-mailadres bevestigen

Als het goed is heb je na verzending van het formulier een e-mail van Anycoin Direct ontvangen. In deze e-mail staat een viercijferige code. Deze code kopieer je en plak je in het tekstveld op de website van Anycoin Direct. Vervolgens heb je jouw e-mailadres geverifieerd en ga je door naar de volgende stap.

Stap 3: Jouw persoonsgegevens invullen

Anycoin Direct zal vervolgens voor een aantal persoonsgegevens vragen. Het gaat hier om je voornaam, achternaam en geboortedatum. Maak je een zakelijk account aan? Dan vink je het hiervoor bestemde vakje aan. Vervolgens zal Anycoin Direct nog extra gegevens vragen die te maken hebben met het bedrijf dat je hebt.

Klik op ‘Doorgaan’ en voer vervolgens een wachtwoord in. Het is belangrijk dat je een sterk wachtwoord gebruikt. Dit moet een wachtwoord zijn die geen persoonlijke woorden of cijfers bevat, en bestaat uit cijfers, letters en speciale tekens. Zorg ervoor dat je het wachtwoord goed bewaart en niemand anders dan jijzelf achter het wachtwoord kan komen.

Stap 4: Verificatie identiteit doorlopen

Anycoin Direct moet zich houden aan wetgeving. Iedereen die een Anycoin Direct account wil aanmaken en crypto wil verhandelen om het platform, moet daarom zijn of haar identiteit verifiëren. Zo kan Anycoin Direct controleren dat je bent wie je zegt dat je bent.

Welke persoonsgegevens Anycoin Direct nodig heeft is afhankelijk van hoeveel geld je op het platform wilt verhandelen. Des te hogere bedragen je wilt gebruiken, des te meer persoonsgegevens je moet verstrekken.

Voor iedereen geldt dat ze hun ID-kaart of paspoort moeten uploaden. Dit moet een Europese ID-kaart of paspoort zijn. Heb je die niet? Dan kun je een verblijfsvergunning en een kopie van het paspoort van je land van herkomst uploaden. Het is ook mogelijk om een bewijs van inschrijving te uploaden bij Anycoin Direct.

Wanneer je jouw documenten hebt geupload, zal een medewerker van Anycoin Direct controleren of alles aan de vereisten voldoet. Is dat het geval, dan ontvang je hier berichtgeving over en kun je meteen beginnen met de handel in cryptovaluta.

Stap 5: Jouw Anycoin Direct account opwaarderen

Je hebt je Anycoin Direct account aangemaakt, maar kunt nog geen cryptocurrencies kopen. Daarvoor zul je eerst jouw account moeten opwaarderen. Dat kun je doen door geld op je account te zetten met een van de betaalmethodes die door Anycoin Direct ondersteunt wordt:

  • Bancontact
  • SEPA
  • Sofort
  • iDEAL
  • Giropay
  • EPS
  • Creditcard

Is de betaling voltooid? Dan zie je nu een saldo in het dashboard staan. Met dit saldo kun je cryptocurrencies bij Anycoin Direct kopen. Wanneer je cryptocurrencies hebt gekocht, worden deze opgeslagen in de Anycoin Vault. Dit is een software wallet die aan jouw persoonlijke account is gekoppeld. Hier staan jouw cryptocurrencies veilig opgeslagen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de cryptocurrencies naar een ander wallet adres te sturen. Dat kan niet vanuit de Vault, maar wel direct na een order. Wanneer je een order plaatst heb je de keuze uit ‘externe wallet’. Selecteer deze optie wanneer je de cryptocurrencies in een andere wallet wilt bewaren.

Anycoin Direct account aanmaken: Veelgestelde vragen

Wij kunnen onszelf bijna niet voorstellen dat je nog vragen hebt na onze uitgebreide uitleg. Toch beantwoorden we graag alle mogelijke vragen die je nog hebt. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het aanmaken van een account bij Anycoin Direct.

Mijn Anycoin Direct account aanmaken lukt niet. Wat nu?

Volg je de stappen in onze handleiding maar lukt het nog steeds niet om een account aan te maken bij Anycoin Direct? Of kom je een foutmelding tegen wanneer je jezelf wilt registeren? Dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Anycoin Direct. Zij zijn per e-mail (support@anycoindirect.eu), livechat, telefoon, Facebook of contactformulier bereikbaar.

Kan ik anoniem een Anycoin Direct account aanmaken?

Het is helaas niet mogelijk om een anoniem account bij Anycoin Direct aan te maken. Dat heeft een belangrijke reden. Anycoin Direct is namelijk een Nederlands bedrijf dat zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving moet houden. Deze wetgeving stelt voor dat bedrijven die zichzelf in de financiële sector bevinden, zich aan de AML-regels moeten houden.

AML staat voor Anti Money Laundering, en met deze wetgeving wil de Europese Unie het witwassen van crimineel geld tegengaan[1]. Iedereen moet zijn identiteit daarom verifiëren voordat hij/zij crypto kan kopen bij Anycoin Direct. Zo kunnen overheidsinstanties controleren of personen geen zwart geld proberen wit te wassen op een crypto exchange als Anycoin Direct.

Anycoin Direct gebruikersaccount maken

Een Anycoin DIrect gebruikersaccount maken in 5 minuten

Zitten er kosten verbonden aan het aanmaken van een Anycoin Direct gebruikersaccount?

Het aanmaken van een account bij Anycoin Direct is volledig gratis. Er zitten dus geen kosten verbonden aan het registreren van een account bij Anycoin Direct.

Hoe verbeter ik de beveiliging van mijn account?

Het is belangrijk om jouw Anycoin Direct account goed te beveiligen. Dat begint bij een sterk wachtwoord, dat uit cijfers, letters (zowel kleine letters als hoofdletters) en speciale tekens bestaat. Zorg ervoor dat het wachtwoord minimaal 12 tekens lang is en niet naar jou kan terugleiden. Dit betekent dat je beter geen woorden of cijfers in je wachtwoord kunt gebruiken die aan jou verbonden zijn.

Je kunt jouw account bij Anycoin Direct het beste beveiligen door tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen. Naast een wachtwoord moet je dan ook nog een extra code, die je per SMS, mail of applicatie binnen krijgt invoeren. Zo zorg je ervoor dat hackers vrijwel geen kans van slagen hebben.

Kan iedereen een account bij Anycoin Direct aanmaken?

Nee, niet iedereen kan een account bij Anycoin Direct maken. Dit heeft te maken met wet- en regelgeving. Anycoin Direct is actief binnen de Europese Unie, en daarom mag je alleen een account aanmaken wanneer je minimaal 18 jaar oud bent, een Europese bankrekening hebt en een Europese burger bent (of Europese verblijfsvergunning hebt). Zorg ervoor dat je in bezit bent van de juiste documenten voordat je een account gaat aanmaken.

Welke service- en transactiekosten betaal ik bij Anycoin Direct?

Wil je gebruik maken van Anycoin Direct? Dan moet je rekening houden met een aantal kosten. Het gebruik van Anycoin Direct is namelijk niet gratis. Als eerste betaal je een service fee. Dit zijn de kosten voor het gebruik van het platform. Over een kooporder betaal je 50 eurocent aan administratiekosten. Voor een verkooporder bedragen de administratiekosten 1 euro. In het geval van Bitcoin geldt een service fee die tussen de 1% en 1,15% bedraagt. Voor alle andere altcoins geldt een service fee tussen de 1,6% en 3%.

Ook zul je nog transactiekosten moeten betalen. Dit zijn de kosten die het blockchainnetwerk rekent. Anycoin Direct heeft dus geen invloed op de hoogte van de transactiekosten. Deze transactiekosten, ook wel gas fees genoemd, verschillen qua hoogte per blockchain en per moment. In sommige gevallen kan een transactie op Ethereum honderden dollars bedragen, terwijl dezelfde transactiekosten op een ander moment slechts een paar dollar kost. Houd hier dus rekening mee wanneer je crypto over het netwerk van de blockchain wilt versturen.

Anycoin Direct account openen

Open direct een Anycoin DIrect account

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.