Crypto.be » Cryptocurrency koersen » Live Bitcoin / BTC koers

De Bitcoin koers vertelt veel over hoe ‘s werelds eerste en bekendste cryptocurrency ervoor staat. Op basis van de live Bitcoin koers kun je bepalen of het slim is om Bitcoin te kopen of verkopen. De koers kun je analyseren, om vervolgens een verwachting voor Bitcoin op te stellen.

Verwacht je dat de koers van Bitcoin gaat stijgen? Dan zou het een geschikt moment kunnen zijn om Bitcoin te kopen. Als je verwacht dat de prijs van Bitcoin gaat dalen, kun je misschien beter wachten met het kopen van nieuwe Bitcoins. Door de Bitcoin koers te analyseren zorg je ervoor dat je jouw keuzes op basis van onderzoek kunt beargumenteren.

Bitcoin koers: Live BTC waarde volgen

Hieronder zie je de actuele Bitcoin koers, weergegeven in euro, Amerikaanse dollar en Britse pond. Het is belangrijk om een onderscheid tussen deze drie koersen te maken, omdat de koers tussen per fiat valuta’s verschilt.

Wanneer je Bitcoin gaat kopen, kun je het beste naar de koers met de fiat valuta die jij op de crypto exchange gebruikt kijken. In veel gevallen wordt de BTC koers weergegeven in Amerikaanse dollars. Het is belangrijk om Bitcoins voor een zo laag mogelijke prijs te kopen. Bepaal voor welke prijs jij nieuwe Bitcoins wilt kopen, en houdt vervolgens de koers goed in de gaten.

bitcoin

Bitcoin (BTC)

EUR
61.271,46
USD
$ 65,589.57
GBP
51,702.87

✅ Direct Bitcoin kopen »

Uitgebreide actuele BTC koers

De uitgebreide Bitcoin koers vertelt meer over hoe ‘s werelds bekendste cryptocurrency ervoor staat. Je ziet de prijs van Bitcoin, maar ook wat de market cap en het volume is. De market cap is de marktkapitalisatie. Deze wordt berekend door de prijs van Bitcoin te vermenigvuldigen met het aantal munten dat in omloop is. De Bitcoin market cap is dus de volledige waarde van Bitcoin.

Het trading volume van Bitcoin is de grootte van hoeveel Bitcoin er de afgelopen 24 uur is verhandeld. Wanneer we te maken hebben met een groot trading volume, betekent dit dat de vraag naar Bitcoin de afgelopen 24 uur is toegenomen. Een laag trading volume betekent dat weinig mensen Bitcoin kopen of verkopen. Ook zien we in onderstaande grafiek de verandering van de koers in de afgelopen 24 uur. Is de verandering rood gekleurd? Dan is de Bitcoin waarde gedaald. Een groene verandering duidt op een prijsstijging.

Bitcoin BTC live koers
#CryptomuntPrijsMarketcapVolume (24h)AanbodVeranderingLaatste 24 uur

Live Bitcoin / BTC koers grafiek

Hieronder zien we de live BTC koers grafiek. Zoals je kunt zien, is de koers van Bitcoin de afgelopen uur sterk veranderd. Het is belangrijk om de live Bitcoin koers altijd goed in de gaten te houden wanneer je in Bitcoin handelt.

Je kunt onderstaande live grafiek op verschillende manieren instellen. Zo is het mogelijk om de koers van de afgelopen 24 uur, week, maand, 3 maanden, 6 maanden en 12 maanden te zien. Maar ook kun je ervoor kiezen om de Bitcoin koers sinds de lancering van de cryptomunt te bekijken.

Het zal je waarschijnlijk opvallen dat de prijs van Bitcoin sinds het ontstaan flink is gestegen. Bitcoin (BTC) is in 2009 gelanceerd, en sinds dat moment is de vraag naar deze cryptocurrency sterk toegenomen. Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Hierdoor kopen steeds meer mensen Bitcoins. Het kan daarom verstandig zijn om Bitcoin te kopen op crypto exchanges als Bitvavo of Binance.

Veelgestelde vragen over de waarde van BTC

Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de waarde en live koers van Bitcoin.

1: Is de live BTC waarde bij alle crypto exchanges hetzelfde?

De waarde van Bitcoin is niet op iedere crypto exchange hetzelfde. De BTC prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Wanneer de vraag of het aanbod op Bitvavo groter is dan op de Binance exchange, zou er een verschil in de prijs van Bitcoin kunnen zitten. Het is daarom belangrijk om de BTC live koers bij verschillende exchanges in de gaten te houden, en te kiezen voor een exchange die de gunstigste prijs aanbiedt.

Coinmerce BTC kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Bitcoin met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Bitcoin kopen bij Bitvavo


Direct Bitcoin (BTC) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste BTC aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

2: Wat bepaalt de Bitcoin koers?

De Bitcoin prijs wordt bepaalt door vraag en aanbod. Wanneer de vraag ten overstaan van het aanbod toeneemt, zal de Bitcoin prijs stijgen. In de BTC prijsgrafiek zien we dan een stijgende lijn of groen percentage. Stijgt juist het aanbod ten overstaan van de prijs? Dan zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk gaat dalen. In de BTC koers grafiek zien we een dalende lijn of rood percentage. De BTC koers op Crypto.be wordt bepaald op basis van de Bitcoin prijs op CoinGecko.

3: Wanneer stijgt de BTC koers?

Het is lastig om te bepalen wanneer de prijs van Bitcoin gaat stijgen. Dat wordt namelijk door de markt bepaald. Zodra de vraag naar Bitcoin toeneemt, zal ook de prijs van Bitcoin stijgen. Je kunt zelf een prijsverwachting voor Bitcoin doen door de live BTC koers te onderzoeken. Dat doe je door middel van een technische of fundamentele analyse.

Bitcoin (BTC) koers verwachting

De Bitcoin koers verwachting ziet er volgens veel experts rooskleurig uit. Een groot aantal analisten verwacht dat de koers van Bitcoin in de toekomst zal stijgen. Wanneer we met een bull market te maken hebben, is de kans op een stijging van de prijs erg groot. Sommige analisten verwachten zelfs dat Bitcoin in de toekomst 1 miljoen euro waard zal zijn. Het is natuurlijk belangrijk om niet zomaar van iemand anders zijn Bitcoin verwachtingen uit te gaan. Doe in plaats daarvan altijd zelf onderzoek naar de koers van Bitcoin en stel zelf een BTC prijsverwachting op.

De koers van Bitcoin zou in de toekomst ook kunnen dalen. Vooral tijdens een bear market is de kans op prijsdalingen erg groot. Dit is namelijk een periode waarin het marktsentiment vrij pessimistisch en negatief is. Veel mensen besluiten hun Bitcoins in deze periode te verkopen, omdat ze geen vertrouwen in de live BTC koers hebben. Het resultaat is dat de prijs van Bitcoin daalt.
✔️ Veilig Bitcoin kopen tips »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.