Overig

Bitcoin verwachting 2023: Een vooruitblik op de BTC koers

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Bitcoin verwachting 2023: Een vooruitblik op de BTC koers

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Bitcoin (BTC) heeft in het verleden al laten zien dat er veel groei in zit. Maar kan de waarde van BTC in 2023 nog verder stijgen? In dit artikel bespreken we de verwachtingen voor de Bitcoin koers op zowel de korte, als de lange termijn. Daarmee is dit artikel een must voor zowel de traders als de echte hodlers.

Verwachting Bitcoin in 2023

Verwachting Bitcoin (BTC) in 2023

Verwachting van Bitcoin (BTC) in 2023 uitleg

Bij het investeren is het zeer belangrijk om verder in de toekomst te kijken. Hieronder lees je wat onze verwachtingen zijn van Bitcoin voor het jaar 2023:

We verwachten dat 2023 beslissend zal zijn voor veel altcoins. In de afgelopen jaren hebben veel van deze altcoins een ongelofelijke groei gekend, maar er zijn diverse altcoins die na een grote stijging snel ook weer in waarde zijn gedaald. Dit zorgt ervoor dat het investeren in altcoins een risico met zich meebrengt. Bitcoin is geen altcoin en staat onder veel investeerders bekend als de betrouwbaarste cryptocurrency. Daarom denken we dat Bitcoin veel potentie heeft voor een verdere groei in 2023.

BTC is op dit moment nog altijd de grootste cryptocurrency, maar het zou zomaar kunnen dat Ethereum een inhaalslag maakt en groter wordt dan BTC. Wel heeft Bitcoin een groot deel van de waarde te danken aan naamsbekendheid en betrouwbaarheid. Het wordt namelijk steeds makkelijker om te betalen met je Bitcoin.

Wanneer je kijkt naar de voordelen van BTC is het zeker de verwachting dat de Bitcoin koers na de dip die het in 2022 heeft gekend weer betere tijden zal kennen. Het is zelfs mogelijk dat de BTC in 2023 een nieuw hoogtepunt zal bereiken. Volgens sommigen is het mogelijk dat Bitcoin in 2023 de 65.000 euro aan zal tikken.

🏆 Bitcoin kopen bij Bitvavo »
Verwachting van Bitcoins in 2023 analyse

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachtingen Bitcoin lange termijn

Cryptocurrency heeft in 2022 voor veel uitdagingen gestaan. Op de lange termijn wachten veel belangrijke ontwikkelingen zoals aangekondigde regelgeving in Amerika en Europa. Ook staat in 2024 de volgende Bitcoin halving gepland. Op basis van historische analyses zou dit een koers verhogende factor voor BTC moeten zijn.

Ondanks de verwachting voor lange termijn kan de BTC-koers op korte termijn stijgen en weer dalen. Wanneer je kiest voor het investeren in Bitcoin is het dan ook belangrijk om het laatste nieuws over Bitcoin goed in de gaten te houden. Ben je nieuw met het investeren in BTC en ben je benieuwd welke factoren bepalend zijn voor een stijging of daling van waarde? Je leest het hieronder:

Waarom daalt de waarde van BTC?

 • Gebruikers investeren in andere crypto
 • Er is slecht nieuws over BTC naar buiten gekomen
 • Whales kunnen (een deel) van hun portfolio verkopen
 • Een correctie van een recente stijging
 • De wetten en regels worden aangepast door de overheid
 • BTC heeft te maken gehad met een hack

Waarom stijgt de waarde van BTC?

 • BTC wordt steeds vaker gebruikt in het dagelijks leven
 • De marketcap van BTC stijgt
 • Positief nieuws over BTC is naar buiten gekomen
 • BTC is een nieuwe samenwerking aangegaan
 • De volgende Bitcoin halving komt naderbij

Een stijging of daling van de waarde van BTC kan nog veel meer redenen hebben. Dit zijn slechts voorbeelden van factoren waardoor de waarde van BTC kan stijgen of dalen. Er valt nooit met zekerheid te zeggen of de waarde van BTC zal stijgen of dalen.

Het is daarom vooral belangrijk om zelf goed onderzoek te doen naar de coin en je er bewust van te zijn dat het investeren in BTC risico’s met zich meebrengt.

Kopen van Bitcoin met een crypto exchange

Voor het handelen in cryptocurrency is het belangrijk hier een goede crypto exchange of een broker voor te vinden. Het kopen en verkopen van Bitcoin bij een exchange is erg makkelijk. Wanneer je nieuw bent met het handelen van crypto, is het handig om te zoeken naar een handelsplatform met een gebruikersinterface die makkelijk te begrijpen is.

Bitvavo is een handelsplatform dat gebruik maakt van basismodus die makkelijk te begrijpen zijn voor beginners, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een uitgebreide interface waar je veel meer informatie kunt vinden over je coins. Dit is handig wanneer je over alle informatie wilt beschikken over de coins in je wallet.

🏆 Voordelig BTC kopen »

Maak kosteloos een Bitvavo account aan en investeer voordelig in BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verstandig investeren in Bitcoin in 2023

De cryptomarkt is erg bewegelijk. Dat Bitcoin een veelbelovende munt is, betekent niet dat je niet het risico loopt hier geld mee te verliezen. Het is daarom van belang dat je nooit meer investeert dan dat je bereid bent te verliezen.

Voor je begint met het investeren in crypto is het zeker aan te raden goed onderzoek te doen. Blind investeren in crypto zonder dat je hier bekend mee bent is zeker niet zonder risico’s. Kortom, ook in 2023 is het raadzaam om verstandig te investeren in Bitcoin.

Ook interessant om te lezen:

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *