Crypto.be » Cryptomunten » Ripple (XRP) cryptocurrency analyse

Ripple (XRP) is een populaire, maar ook bijzondere cryptomunt. In dit artikel vertellen we je de bijzonderheden over Ripple (XPR). Ook vertellen we waar je de Ripple (XRP) live koers kunt vinden en waar je op moet letten als je XRP wilt kopen. Om ervoor te zorgen dat je veilig over jouw Ripple belegging kunt beschikken beantwoorden we de meest gestelde vragen. Ook delen we 5 tips over veilig Ripple kopen.

Wat is Ripple (XRP) als crypto zijnde?

Wat is Ripple?

Wat is Ripple (XRP) als cryptovaluta zijnde?

Ripple (XRP) is een van de weinige cryptomunten en blockchain die door een commercieel bedrijf zijn gelanceerd. Daarbij zijn alle munten premined. Dit betekent dat de hele voorraad van liefst 100 miljard XRP al beschikbaar is.

Bij de lancering in 2012 (toen nog onder de naam XRPL) heeft men 80 miljard munten aan Ripple Labs geschonken, deze houden de munten in bewaring, maar kunnen deze onder voorwaarden (gedeeltelijk) vrijmaken en verkopen om bijvoorbeeld kosten voor ontwikkeling te dekken.

De XRP blockchain is namelijk bedoeld om het betalingsverkeer tussen banken te vergemakkelijken. Hiermee wil zij het SWIFT-systeem verdringen. Vele grote banken werken al samen met Ripple Labs. Ook is van belang dat de munt al lange tijd in een rechtszaak met de SEC verwikkeld is. Hierover meer bij de veelgestelde vragen.

Live Ripple (XRP) koers volgen

Natuurlijk wil je als belegger van moment tot moment kunnen volgen wat jouw investeringen waard zijn. Daarom kan je hier altijd de live Ripple (XRP) koers volgen.

xrp

XRP (XRP)

EUR
0,483265
USD
$ 0.525038
GBP
0.410979

✅ Direct Ripple kopen »

Daarnaast is de live Ripple koers natuurlijk ook te volgen op andere platformen – bijvoorbeeld van cryptobeurzen (die bespreken wij onderstaand). Omdat vraag en antwoord op ieder platform verschillend zijn kun je je dus ook een verschillende live Ripple / XRP koers zien. Dit biedt natuurlijk mogelijkheden voor optimaal beleggingsrendement.

Voordelen XRP crypto

Zoals we al merken zijn er diverse voordelen aan de XRP crypto verbonden. Zo is de prijs per munt laag door het grote aanbod. Daarbij is het een relatief oude crypto die zijn waarde dus al bewezen heeft. Ook is het belangrijk om te beseffen dat veel banken, die hoge veiligheidseisen hanteren, gebruik maken van de Ripple Labs blockchain. Daarmee kies je dus een betrouwbare crypto. Natuurlijk is het belangrijk dat je, als je wilt investeren, dit zonder zorgen kan doen. Daarom hebben we 5 tips voor je.

Veilig XRP kopen? Lees onze tips

Coinmerce XRP kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ripple met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ripple kopen bij Bitvavo


Direct Ripple (XRP) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste XRP aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Zoals we zagen zijn er een paar dingen anders bij deze cryptomunt dan bij andere crypto's. Daarom vraagt veilig Ripple (XRP) kopen net iets meer aandacht. Wij zetten vijf tips om veilig XRP te kopen op een rij.

 1. Let op wat Ripple Labs doet. Zoals gezegd hebben zij veruit de meeste crypto in voorraad. Als zij besluiten een deel uit die voorraad te halen en in de markt te brengen kan dit de prijs sterk drukken.
 2. Kijk goed naar de ontwikkelingen in de rechtszaak die de SEC tegen hen aanspande (meer hierover bij de veelgestelde vragen). Nieuws over de lopende rechtszaak kan de koers sterk beïnvloeden en daar kan je bij XRP kopen jouw voordeel mee doen.
 3. Kijk uit voor fake airdrops en give-away scams. Via social media en YouTube zie je regelmatig posts en video's waarbij men aankondigt deze crypto weg te geven of Airdrops te doen. Dit ging zo ver dat Ripple Labs zelfs een rechtszaak tegen YouTube aan wilde spannen omdat men vond dat zij te weinig deden om dit te voorkomen. De enige manier om jouw crypto veilig te krijgen is om XRP te kopen.
 4. Let op grote XRP transacties. In het verleden zagen we al vaker dat hele grote hoeveelheden munten over de blockchain gingen. Wanneer we die transacties analyseerden bleken er dan ingrijpende zaken te gebeuren, zoals overname van een bedrijf of juist een uitbetaling aan een ontevreden medeoprichter. Ook hier is timing natuurlijk cruciaal als je veilig en voordelig in wilt kopen.
 5. Tot slot is iedere verkoop ongunstig als je gebruik maakt van een onbetrouwbaar handelsplatform om jouw Ripple (XRP) te kopen. Daarom adviseren we je altijd om een betrouwbaar platform te kiezen als je veilig XRP wilt kopen.

Natuurlijk is het lastig om uit de vele aanbieders te zien welke platformen veilig zijn en welke niet. Daarom hebben wij alvast 3 mogelijkheden voor jou geselecteerd.

Veilig XRP kopen

Veilig XRP kopen? Onze expert geven tips

Waar kun je Ripple (XRP) kopen?

Er zijn veel goede cryptocurrency exchanges voor het aankopen van XRP. In dit artikel lichten wij drie van deze crypto exchanges uit, zodat je eenvoudig kunt kiezen welke cryptobeurs het beste bij jou past om veilig Ripple (XRP) te kunnen kopen.

Bitvavo crypto exchange voor XRP

De grootste Nederlandse cryptobeurs Bitvavo (uiteraard met vergunning van De Nederlandsche Bank) laat de prijs bepalen door vraag en aanbod op haar platform. Zij rekent voor haar diensten een fee. Je kunt als inwoner van België eenvoudig bij Bitvavo jouw XRP kopen met Bancontact. Alsmede bieden zij diverse andere veelgebruikte betaalmethodes aan, zoals iDeal en Paypal.

Daarnaast biedt deze veilige cryptobeurs als extra zekerheid onder voorwaarden een garantie tot EUR 100.000,-. Wil je meer over deze cryptobeurs te weten komen? Lees dan onze Bitvavo crypto expert review.
🏆 Ripple kopen bij Bitvavo »
Investeren in Ripple

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig XRP.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Ripple bij LiteBit kopen

LiteBit is een Nederlands crypto platform (met vergunning van De Nederlandsche Bank). Dit platform fungeert als broker, dus zij bepalen de (ver)koopprijs voor XRP en het verschil is hun marge. Ook bij deze crypto aanbieder is het mogelijk om Ripple met Bancontact te kopen. Ideaal dus als inwoner van België zijnde!
Ripple kopen bij LiteBit »
XRP aankopen met Bancontact

Maak gratis een LiteBit account aan en koop eenvoudig Ripple.

Koop Ripple (XRP) bij Binance

Door de lage prijs per crypto is deze munt geschikt om meer geavanceerde beleggingsmogelijkheden te verkennen. Binance biedt daarvoor mogelijkheden die je niet bij de andere twee suggesties kunt vinden.

Ondanks dat Binance geen Nederlandse partij is kun je er legaal veilig XRP kopen. De betrouwbaarheid van Binance.com blijkt alleen al uit het feit dat deze beurs de grootste ter wereld is.
Ripple kopen bij Binance »
XRP betaalmogelijkheden Bancontact en iDeal

Maak gratis een Binance account aan en investeer in XRP.

Zoals je ziet zijn alle suggesties verschillend. Maak daarom gerust verschillende accounts aan om de mogelijkheden te testen en zo te ontdekken welk cryptoplatform het best bij jou past.

Met deze informatie heb je natuurlijk al veel kennis over deze munt, maar toch zijn er, afgaande op de veelgestelde vragen, nog een aantal dingen die je moet weten voor je echt goed voorbereid XRP kunt kopen. Daarom zetten wij de meest gestelde vragen met juiste antwoorden op een rij.

Veelgestelde vragen over XRP beantwoord

Om je goed voor te bereiden en je te attenderen op de bijzondere aspecten van deze cryptomunt zetten we de veelgestelde vragen en antwoorden op een rij. Zo kan je zelfverzekerd besluiten of je in XRP wilt beleggen dan wel investeren.

Wat is de Ripple verwachting?

De Ripple verwachting is onzekerder dan bij veel andere crypto. Er zijn 3 oorzaken die de Ripple verwachting extra kunnen beïnvloeden. Deze zetten we kort op een rij:

 • De rechtszaak met de Amerikaanse toezichthouder SEC. Ripple Labs is al meer dan een jaar geleden voor de rechter gedaagd door de Amerikaanse financieel toezichthouder SEC. Zij stellen dat Ripple de regels voor zogenaamde securities heeft overtreden. De organisatie stelt dat haar crypto geen security is en verdedigt zich met verve tegen die beschuldigingen. De aankondiging van de rechtszaak deed de koers sterk dalen. Wanneer de uitspraak volgt kan dit de koers opnieuw sterk beïnvloeden.
 • Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft aangekondigd dat men overweegt om Ripple Labs na de rechtszaak met de SEC wellicht naar de beurs te brengen. De vraag is dan natuurlijk wat er met de enorme hoeveelheid crypto in escrow gebeurd. Als aandeelhouders die op de markt dumpen is dat funest voor de prijs.
 • Het dempen van de Ripple prijs door grote hoeveelheden crypto te dumpen is nu ook al een risico.

Overigens is de Ripple verwachting voor de toekomst in het algemeen wel positief gezien de vele samenwerkingen en de betrouwbaarheid van het blockchain-netwerk.

Hoe kan ik veilig XRP opslaan?

Jouw XRP veilig opslaan kan alleen als je in bezit bent van de private keys van jouw crypto. Laat je door de lage prijs per stuk niet verleiden om nonchalant te zijn. Zorg er dan ook voor dat je jouw coins veilig opslaat in een wallet.

Kies daarbij altijd voor een privé wallet en geen wallet van een beurs of ander platform. Een private wallet is namelijk de beste manier om controle te houden over jouw crypto en deze zelfs zonder internetconnectie te bewaren.

Hoe kan ik deze cryptocurrency verkopen?

Veilig XRP verkopen is net zo makkelijk als veilig Ripple kopen. Je kijkt op jouw veilige cryptoplatformen welke partij de beste prijs biedt en boekt jouw crypto over van jouw private wallet naar jouw wallet op het platform van jouw keuze. Daar kun je jouw XRP direct veilig verkopen.

Waarom in XRP investeren?

Er zijn vele redenen te benoemen waarom je veilig in XRP kan investeren. Zo kun je vertrouwen op een blockchain die al lang bestaat en getest is door banken. Zij stellen de hoogste eisen aan cyberveiligheid en gezien de vele samenwerkingen slaagt Ripple voor die testen.

Daarnaast bieden de samenwerkingen met banken een goede uitgangspositie voor de continuïteit van de XRP en ontwikkeling van innovaties. Een ander pluspunt betreft de uitgebreide whitepaper van Ripple. Daarin staat vermeld wat de oorsprong, de visie en en het toekomstbeeld van XRP is.

Tot slot zijn er diverse ontwikkelingen gaande, zoals het feit dat Ripple Labs op overnamepad gaat en wellicht naar de beurs wil, die ervoor zorgen dat er plotseling fikse koersstijgingen kunnen optreden als de geruchten sterk genoeg zijn.

Ook een gunstige uitkomst van de rechtszaak die de SEC heeft aangespannen zal naar verwachting een explosie van de Ripple (XRP) prijs tot gevolg hebben.

Het laatste Ripple nieuws op Crypto.be

Zoals je ziet is er rondom Ripple veel gaande dat jouw beleggingsbeslissingen kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat je altijd over het laatste Ripple nieuws kan beschikken. Je hoeft niet verder te zoeken, want je bent hier op Crypto.be aan het juiste adres.

Naast actueel nieuws over Ripple/XRP hebben wij daarnaast 4 andere bekende cryptovaluta's beschreven. Klik op één van de buttons hieronder en kom meer te weten over deze cryptocurrencies:

Ethereum (ETH) crypto analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ethereum-eth/”>Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) Litecoin (LTC) Cardano (ADA)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.