Crypto.be » Cryptomunten » Dogecoin (DOGE) cryptovaluta analyse

In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, is de prijs van Dogecoin niet wat deze cryptomunt beroemd heeft gemaakt. Dogecoin is vooral bekend geworden om het symbool dat de munt vertegenwoordigt: Doge, de Shiba Inu die een “meme” is geworden dankzij zijn kenmerkende gezichtsuitdrukking.

In 2013 werd een cryptocurrency gecreëerd die gebruik maakte van Doge. Deze cryptomunt, Dogecoin, werd bedacht als grap en parodie op Bitcoin. Het lot van deze munt heeft de verwachtingen van Billy Markus, een van de medeoprichters ervan, ver overtroffen. Hieronder lees je wat Bitcoin is en vertellen wij je alles dat je moet weten over de aankoop van DOGE.

Wat is Dogecoin (DOGE) als crypto zijnde?

Wat is Dogecoin?

Wat is de cryptomunt Dogecoin (DOGE) nu precies?

Dogecoin was oorspronkelijk niet meer dan een grap: het was niet bedoeld om te concurreren met gigantische cryptocurrencies als Bitcoin of Ethereum. De technische kenmerken zijn niet revolutionair en de toepassingen zijn beperkt. Niettemin was de populariteit van de DOGE voldoende om de munt naar de voorgrond te stuwen. In drie dagen steeg de prijs met 300%.

Sindsdien heeft de munt een onregelmatige maar consistente groei doorgemaakt. De prijsveranderingen werden met name aangestuurd door Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX. Een simpele tweet van Musk is genoeg om de waarde van de munt een spectaculaire vlucht te laten nemen.

Live Dogecoin (DOGE) koers volgen

Het is belangrijk om als handelaar altijd op de hoogte te zijn van de huidige koersprijs van Dogecoin. Zo kun je snel inspelen op mogelijke koersveranderingen. Wanneer je de live koers van DOGE wilt volgen, kun je gebruik maken van onze handige DOGE koers tool.

dogecoin

Dogecoin (DOGE)

EUR
0,123403
USD
$ 0.134531
GBP
0.103999

✅ Direct Dogecoin kopen »

Daarnaast kun je de koers van deze cryptovaluta in de gaten houden met behulp van CoinMarketCap. Crypto experts kopen hun cryptocurrency voor een zo laag mogelijke prijs in. Natuurlijk verkopen zij de cryptomunt op een zo hoog mogelijke prijs. Wanneer je geen tijd hebt om de koers continu in de gaten te houden, kun je prijs-alerts instellen. Je krijgt dan een melding wanneer de koers van Dogecoin een bepaalde prijs heeft bereikt.

Voordelen DOGE crypto

DOGE kent als cryptovaluta diverse voordelen. Onderstaand beschrijven wij in het kort enkele van deze voordelen van Dogecoin.

  • Hechte en grote community – Achter Dogecoin staat een grote en hechte community. Deze meme-coin heeft een groot aantal fans en tokenbezitters. Daarom is de kans dat de prijs stijgt erg groot.
  • Goedkope transacties – Het maken van een DOGE-transactie kost vrijwel geen geld. Je kunt makkelijk en goedkoop DOGE-munten naar andere mensen sturen.
  • Grote bekendheid – Vrijwel iedereen kent Dogecoin. Dit toont aan dat het marketingteam achter deze cryptocurrency weet waar het mee bezig is. Dit vergroot de kans op een toekomstige prijsstijging van Dogecoin.
  • Prijsfluctuaties – De prijs van Dogecoin schommelt sterk. Dit zien veel mensen als een nadeel. Toch kun je deze prijsschommelingen gebruiken om een groot rendement te behalen op een investering in Dogecoin.
  • Te koop op vrijwel iedere exchange – Omdat DOGE al sinds 2013 bestaat en vrijwel iedereen de munt kent, kun je deze crypto coins op vrijwel iedere crypto exchange kopen. Verder in dit artikel leggen we je uit waar je Dogecoin het beste kunt kopen.

Tips over veilig DOGE kopen

Wil jij DOGE kopen? Doe dat dan op een veilige manier. We horen steeds vaker verhalen over mensen die hun geld zijn verloren aan een oplichtingspraktijk. Zo zijn er exchanges die beweren Dogecoin te verkopen. Wanneer je DOGE eenmaal hebt gekocht, blijkt de exchange nep te zijn. Je geld ben je vervolgens voorgoed kwijt.

DOGE veilig kopen

Tips over veilig DOGE kopen

Dogecoin kopen kun je het beste doen bij een Nederlandse of Belgische exchange, zoals LiteBit of Bitvavo. Ook Binance wordt gezien als een veilig en betrouwbaar platform voor de aanschaf van DOGE tokens. In het verleden zijn er nog geen mensen geweest die door deze bedrijven zijn opgelicht.

Waar kun je Dogecoin kopen?

DOGE kun je bij verschillende crypto exchanges en brokers kopen. Ondanks het grote aantal keuzemogelijkheden, raden we je aan goed onderzoek te doen naar de verschillende crypto platforms waar jij Dogecoin kunt kopen. Sommige exchanges zijn minder betrouwbaar of duurder dan andere exchanges.

Wil je liever zo snel mogelijk DOGE crypto coins kopen? Crypto.be heeft veel goede ervaringen met LiteBit, Bitvavo en Binance. We kunnen daarom iedereen aanraden om van deze exchanges gebruik te maken.

Dogecoin cryptocurrency bij LiteBit kopen

Dogecoin in Nederland of België kopen? LiteBit is een cryptocurrency exchange die voor iedereen geschikt is. Op het platform van LiteBit kun je DOGE kopen met iDeal, Bancontact, Bank overschrijving (SEPA), creditcard, GiroPay/Sofort en MyBank. De transactiekosten variëren en kunnen een bedrag tussen de 1,25 en 3% bedragen.

Bitvavo cryptobeurs voor DOGE

Bitvavo is de populairste en meest gebruikte crypto exchange in België en Nederland. Het platform is geschikt voor de beginnende en gevorderde crypto trader die DOGE coins wil kopen. Je betaalt 0,25% transactiekosten en kunt Dogecoin kopen met iDEAL, SEPA-overschrijving, Bancontact, Bank overschrijving (SEPA), GiroPay en EPS.

Koop deze cryptocurrency bij Binance

Binance is een internationaal handelsplatform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Een groot aantal mensen koopt DOGE bij Binance. Op de Binance-exchange koop je Dogecoin met creditcard (Visa en Mastercard), P2P Bank en Advcash Account Balance. Je betaalt slechts 0,1% transactiekosten wanneer je DOGE munten bij Binance koopt.

Veelgestelde vragen over DOGE beantwoord

Misschien zit je op dit moment nog met een aantal vragen over Dogecoin. We er hieronder antwoord op te kunnen geven.

Wat is de Dogecoin verwachting?

De prijs van deze crypto is al een tijdje niet noemenswaardig veranderd. Toch blijkt uit de korte geschiedenis van crypto dat rustige fasen worden gevolgd door een spectaculaire prijsexplosie. Miljardair Mark Cuban verdrievoudigde onlangs zijn positie in DOGE. Er zijn veel aanwijzingen dat de prijs van deze valuta in de toekomst exponentieel zal stijgen. Dit maakt de verwachting van Dogecoin positief.

Hoe kan ik veilig DOGE opslaan?

Je kunt DOGE opslaan in een crypto wallet die Dogecoin ondersteunt. De soft wallets van Binance, LiteBit en Bitvavo bieden je de mogelijkheid DOGE op te slaan. Je kunt DOGE ook bewaren in een hardware wallet van Ledger of Trezor. Dit is de veiligste optie voor het bewaren van DOGE in een crypto wallet.

Hoe kan ik Dogecoins verkopen?

Dogecoin verkoop je op een crypto exchange die DOGE in zijn aanbod heeft opgenomen. Het is mogelijk om Dogecoin te verkopen op het platform van LiteBit, Binance en Bitvavo. Wanneer je DOGE in je exchange-wallet hebt staan, kun je de munten vrijwel direct verkopen op de exchange.

Je kunt deze cryptovaluta ook vanaf een externe wallet naar je exchange-wallet sturen, om de cryptomunten vervolgens op de exchange te verkopen.

Waarom in DOGE investeren?

Sinds het begin heeft de prijs van Dogecoin veel geschommeld. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, die een meer lineaire trend vertonen, is DOGE een vrij risicovolle investering. Toch zijn er genoeg argumenten te bedenken om in Dogecoin te beleggen.

Dogecoin heeft waarschijnlijk de grootste community

De gemeenschap rond een cryptocurrency is een doorslaggevend element voor de duurzaamheid ervan. En de gemeenschap rond Dogecoin is een van de meest betrokken binnen de cryptowereld.

Meer dan 2 miljoen mensen wisselen regelmatig hun mening en voorstellen voor deze munt uit op Reddit. Het is hun doel om deze munt voort te stuwen en alle anderen te overtreffen. Alleen al de steun van Elon Musk zorgt ervoor dat deze cryptocurrency een mooie toekomst tegemoet gaat.

Iedereen kan Dogecoin eenvoudig en goedkoop gebruiken

Dogecoin is eenvoudig te gebruiken. Het gebruik ervan is beperkt tot P2P-uitwisselingen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Ethereum, waarvan de meeste mensen de werking niet begrijpen, is de werking van DOGE eenvoudig te begrijpen.

Ook is het makkelijk om Dogecoin te gebruiken voor het uitvoeren van betalingen. Het inflatoire karakter (er kunnen altijd meer munten worden gemaakt) maakt het ook vergelijkbaar met fiat valuta, in tegenstelling tot de grotere cryptocurrencies die deflatoir zijn (er kan een beperkt aantal munten worden geproduceerd).

Dogecoin heeft dus het potentieel om de traditionele monetaire uitwisselingen gemakkelijk te vervangen.

Dogecoin zal waarschijnlijk exponentieel groeien

De prijsvoorspellingen blijven de komende jaren positief voor Dogecoin. Dat komt voornamelijk doordat Elon Musk het social media platform Twitter kocht. Elon Musk heeft een bijzondere aantrekkingskracht op deze cryptovaluta.

Het zou daarom niet ondenkbaar zijn dat Elon Musk het ooit mogelijk maakt op Twitter DOGE-betalingen uit te voeren. Mocht dat gebeuren, zal dit zonder twijfel een sterke en positieve invloed op de prijs van Dogecoin hebben.

Al op het moment dat werd aangekondigd dat Elon Musk Twitter zou gaan overnemen, steeg de koers van de cryptomunt al met meer dan 23%. Je kunt jezelf voorstellen dat verdere ontwikkelingen de prijs nog verder kunnen doen laten opdrijven.

Het laatste Dogecoin nieuws op Crypto.be

Het laatste nieuws omtrent Dogecoin volg je natuurlijk op Crypto.be. Wij houden je hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze cryptomunt. Zo kun jij zo snel mogelijk inspelen op het laatste Dogecoin-nieuws. Je vindt op de website van Crypto.be ook exchange reviews. Zo kun jij zo veilig en goedkoop mogelijk cryptomunten als Dogecoin kopen.

Naast actueel nieuws over DOGE/Dogecoin hebben wij ook 4 andere interessante cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Tether (USDT) Shiba Inu (SHIB) Pancakeswap (CAKE) Polkadot (DOT)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.