Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » Bitvavo review

Bitvavo: Een geschikte exchange voor jou? Het uitkiezen van een crypto exchange zoals Bitvavo.com is de eerste belangrijke stap in je cryptoavontuur. Wil jij de kosten graag zo laag mogelijk houden? Of wil jij de keuze hebben uit zoveel mogelijk verschillende cryptocurrency’s? Misschien is jouw prioriteit wel dat de klantenservice van de exchange 24/7 te bereiken is.

Het kan allemaal. Voor iedereen is er wel een goede exchange. Dit kan echter wel een enorme zoektocht zijn. Daarom helpen we je met deze Bitvavo review een handje. We hebben deze veelgebruikte crypto exchange in België uitvoerig getest en beoordeeld. Laten we onderstaand allereerst met deze bekende crypto aanbieder kennismaken.

Crypto exchange Bitvavo kennismaking

Bitvavo is de grootste crypto exchange van België en Nederland. De exchange werd opgericht in 2018 en wordt inmiddels in heel Europa gebruikt – zo ook in België. De missie van Bitvavo is duidelijk: het overbruggen van de kloof tussen traditionele valuta en digitale valuta[1].

Over het algemeen is Bitvavo.com een erg gewaardeerde exchange. Op basis van meer dan 12,500 reviews, scoren zij een 8,6 uit de 10. Daarnaast zijn er maandelijks meer dan 1,5 miljoen gebruikers actief op het platformen is het gemiddelde maandelijkse handelsvolume meer dan €10 miljard.

Het is een erg groot platform dus, maar past deze cryptocurrency exchange ook bij jou? Daar kom je door middel van deze onafhankelijke review achter.

✅ Ontvang 10 euro gratis tegoed bij Bitvavo »
Veilig en snel een Bitvavo account aanmaken.
Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Wat houdt onze Bitvavo review in?

In deze review van Bitvavo gaan we kijken naar alle punten die jouw keuze voor de juiste exchange kunnen beïnvloeden. Zo kijken we naar de transactiekosten, maar ook naar het aanbod van munten dat beschikbaar is via het platform, evenals bijvoorbeeld de veiligheid van het platform.

Hopelijk vorm jij daardoor, aan de hand van deze review, een goed beeld van Bitvavo als exchange, zodat je de keuze kunt maken of dit de juiste crypto exchange voor jou is.

Review van Bitvavo: 6 criteria beoordeeld

Bitvavo crypto exchange review

Bitvavo exchange review en ervaringen

In de review zullen we Bitvavo om precies te zijn op 6 verschillende criteria beoordelen. Zodoende ontstaat er aan het einde van deze review een duidelijk beeld van deze cryptocurrency exchange.

De criteria waarop Bitvavo beoordeeld wordt, zijn als volgt:

  • 1: Crypto aanbod
  • 2: Registratieproces
  • 3: Transactiekosten
  • 4: Transactieverwerking
  • 5: Beveiliging / veiligheid
  • 6: Klantenservice

We zullen Bitvavo in deze review op elk criterium beoordelen door een cijfer van 1 tot en met 5 toe te kennen. Lees verder om onze beoordeling van het eerste criterium ‘crypto aanbod' te lezen.

Criterium 1: Crypto aanbod Bitvavo

Het eerste criterium waarop we Bitvavo beoordelen, is het crypto aanbod. De hoeveelheid cryptocurrency’s die beschikbaar is via een exchange, is zeker niet onbelangrijk wanneer je een exchange gaat uitkiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een divers portfolio op wil bouwen, kan het zeker goed uitkomen dat de exchange die je gebruikt een breed aanbod heeft.

Voor Bitvavo geldt dit zeker. Via de Nederlandse exchange zijn namelijk 225 verschillende munten beschikbaar. Dit varieert van grote munten, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), tot kleinere munten, zoals Keep Network (KEEP) of TomoChain (TOMO).

Vergeleken met andere Nederlandse exchanges heeft Bitvavo een erg breed aanbod. Zo kun je via BTC Direct bijvoorbeeld ‘maar’ 55 verschillende coins verhandelen. Grote internationale exchanges hebben echter een nog groter aanbod. Exchanges als Binance en KuCoin bieden meer dan 300 verschillende coins aan. Om deze reden geven wij Bitvavo dan ook een 4 uit 5 voor het crypto aanbod.

Criterium 2: Bitvavo.com registratieproces

Het registratieproces op Bitvavo.com spreekt voor zich. Hier kun je eenvoudig een Bitvavo-account openen. Je ontvangt dan gelijk een welkomstbonus, wat inhoudt dat je de eerste €1.000 gratis kunt verhandelen. Deze Nederlandstalige cryptobeurs legt per stap precies uit wat je moet doen. Er kan eigenlijk vrij weinig misgaan.

Wanneer je daadwerkelijk wil gaan beginnen met handelen, moet je een ‘Gevorderd’ account hebben. Je krijgt een ‘Gevorderd’ account door je identiteit te verifiëren. Ook dit is een erg eenvoudig proces, wat stap voor stap wordt uitgelegd.

Het registratieproces op Bitvavo.com is dus erg eenvoudig. Deze cryptocurrency exchange biedt goede hulp in het proces. Bitvavo krijgt van ons dus ook een 5 uit 5 voor het registratieproces.

Hulp nodig met het openen van een account? Lees ons stappenplan over het aanmaken van een Bitvavo account.

Criterium 3: Transactiekosten

Ook de transactiekosten zijn enorm belangrijk om mee te nemen in je keuze uit de exchanges. Hoewel een paar cent meer of minder betalen per transactie op zich niet erg klinkt, kan het op de lange termijn zeker een effect hebben op je rendement.

De transactiekosten bij Bitvavo zijn simpel. De taker fee is 0.15% en de maker fee is 0.25%, ervan uitgaande dat je maandelijkse volume onder de €100,000 ligt. Dit betekent dat je 0.15% aan transactiekosten betaalt wanneer je een order uit het orderboek vervult, en 0.25% betaalt wanneer je een order in het orderboek zet.

Voor de transactiekosten geldt hetzelfde als voor het aanbod bij hen. Van alle Nederlandse exchanges heeft deze cryptobeurs de laagste fees, maar is zij wel weer duurder dan de meeste grote internationale exchanges. Bij Binance en Kucoin bijvoorbeeld, betaal je maar 0.1% per transactie. Om deze reden geven wij Bitvavo dan ook een 4 uit 5 voor de transactiekosten.

Criterium 4: Transactieverwerking

Ook de manier waarop en snelheid waarmee transacties verwerkt worden, is zeker niet onbelangrijk. Dit beïnvloedt namelijk je koopmoment, wat op den duur weer invloed heeft op je rendement.

Bij Bitvavo is er een verschil tussen marktorders en limietorders. Bij een marktorder, plaats je een order aan de hand van de actuele marktprijs. Deze wordt dan ook onmiddellijk vervuld. Bij een limietorder, plaats je een order op een door jou bepaalde prijs. Deze wordt dan ook pas vervuld wanneer er iemand is die deze order aanneemt, vaak wanneer de marktprijs naar jouw prijs gedaald is.

Er is dus helemaal niets mis met de transactiesnelheid. Om deze reden kennen wij Bitvavo dan ook een 5 uit 5 toe, als het gaat om transactieverwerking.

Criterium 5: Beveiliging / veiligheid Bitvavo.com

Ervaringen met de veiligheid

Open veilig een Bitvavo account

Veiligheid is voor Bitvavo een absolute topprioriteit. Allereerst bewaren zij de crypto's op cold wallets. Dit betekent dat de crypto volledig afgesloten staat van het internet, wat inhoudt dat hackers er, theoretisch gezien, op geen enkele manier bij kunnen.

Grote transacties kunnen bij Bitvavo.com enkel gedaan worden door middel van een multi-sig wallet. Een multi-sig wallet is een wallet waarbij tegelijkertijd meerdere private keys nodig zijn, oftewel meerdere mensen. In het geval van deze cryptobeurs zijn deze private keys in handen van een aantal van de directieleden. Er kunnen dus nooit grote hoeveelheden geld van het platform af worden gehaald, zonder dat dit in samenwerking wordt gedaan door deze directieleden.

Ook heeft Bitvavo een officiële registratie bij De Nederlandsche Bank[2]. Daaruit kan eveneens opgemaakt worden dat zij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Mocht het tóch nog misgaan, dan is deze crypto aanbieder tot $255 miljoen verzekerd, dus dan is de kans groot dat je (een deel van) je geld terugkrijgt. Bitvavo doet er dus echt alles aan om het platform veilig te houden, om deze reden geven wij ze dan ook een 5 uit 5 als het gaat om veiligheid.

Criterium 6: Klantenservice

De klantenservice van Bitvavo is te vergelijken met die van de meeste exchanges. Deze cryptobeurs heeft een live chat een een e-mail waarop je ze kunt bereiken. De live chat is beschikbaar op werkdagen, van 10:00 tot 17:00 en is in de weekenden gesloten. De email kun je 24 uur per dag bereiken. Deze cryptocurrency exchange geeft op hun website aan op werkdagen tussen 09:00 en 21:00 op e-mails te reageren, en in het weekend van 10:00 tot 18:00.

Het is jammer dat je Bitvavo niet kunt bellen, want soms kan het fijn zijn om direct iemand aan de lijn te hebben, bijvoorbeeld wanneer je extra live begeleiding nodig hebt. Om deze reden geven wij Bitvavo dan ook een 4 uit 5 voor de klantenservice.

Overzicht scores Bitvavo

De zes criteria zijn in deze Bitvavo review voorzien van een beoordeling. Ter vergemakkelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Zodoende kun je eenvoudig de scores met elkaar vergelijken.
4/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

4/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

Bitvavo voordelen

Bitvavo biedt diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

Nadelen

Ook kent Bitvavo.com nadelen. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

  • – Relatief beperkt aanbod (voor een exchange)
  • – Geen telefonisch contact mogelijk
  • – Exposure aan het Genesis faillissement, maar Bitvavo staat garant voor klanttegoeden
✅ Crypto kopen bij Bitvavo »

Maak een Bitvavo account aan en koop veilig crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Onafhankelijke Bitvavo ervaringen van gebruikers

Over het algemeen is Bitvavo een erg populaire exchange onder de crypto investeerders. Zo krijgt Bitvavo bij TrustPilot een 4,2 uit 5, een score die is ontstaan uit maar liefst 13.379 onafhankelijke reviews. Onderstaand beschrijven wij enkele ervaringen van gebruikers met de exchange Bitvavo.

MXtrainer geeft bijvoorbeeld met 5 sterren aan dat hij Bitvavo ‘TOP en easy’ vindt. Hij geeft hierbij aan dat het zeer toegankelijk en zeer compleet is. Ook Alex is enthousiast. Hij zegt deze exchange ‘Helder en gebruiksvriendelijk’ te vinden. Stefan – een beginnende cryptohandelaar uit België – is tevens fan van deze cryptocurrency aanbieder. Hij noemt het een ‘vlotte en betrouwbare site’.

Ook zijn er klachten te vinden via TrustPilot. Anoniem geeft Bitavo 3 steren, met daarbij een goede reden. Hij of zij baalt er namelijk van dat het niet duidelijk is hoeveel procent winst je precies hebt. Een klacht die je vaker terug ziet komen. Maarten heeft ook een mindere ervaring gehad met Bitvavo. Hij geeft aan een vertraagde koers te hebben gezien, waarbij er maar liefst 1,5% verschil was tussen de huidige koers, en de koers die voor hem beschikbaar was bij deze cryptocurrency exchange.

Eindoordeel cryptobeurs Bitvavo.com

Resumerend: De kosten bij deze exchange zijn relatief laag, maar niet de allergoedkoopste. Het aanbod is best wel groot, maar niet het allergrootst. Wél is Bitvavo een Nederlandstalige exchange en hebben zij een enorm overzichtelijke interface. Tot slot bieden zij voor een Nederlandse exchange erg veel verschillende mogelijkheden aan. Daarbij kun je denken aan de samenwerking tussen Bitvavo en Diamond Pigs (geautomatiseerde cryptohandel).

We kunnen deze Bitvavo review afsluiten door te concluderen dat we het een erg goede exchange vinden. Wanneer je de cijfers voor de 6 criteria naast elkaar zet, kom je uit op een eindbeoordeling van 4,5 uit 5. Een erg goede score dus, voor de Nederlandse exchange Bitvavo.com.

Bitvavo.com beoordeling

Eindbeoordeling Bitvavo.com – maak een account aan

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.