Investeren

Investeren in Ethereum (ETH): Tips en uitleg voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Investeren in Ethereum (ETH): Tips en uitleg voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In de wereld van crypto praat men vooral over Bitcoin, de grootste cryptocurrency op dit moment. De meeste mensen zijn razend enthousiast over Bitcoin en al jaren staat de coin op nummer 1. Naar mate crypto meer mainstream wordt zit Ethereum de Bitcoin steeds meer op de hielen.

ETH wordt samen met de Bitcoin gezien als de beste optie wanneer het gaat om beleggen in cryptocurrency. In dit artikel bespreken we enkele tips en weetjes over ETH.

ETH is oneindig

Voordelig investeren in Ethereum (ETH) tips

Tips over het voordelen investeren in Ethereum (ETH)

Volgens veel crypto handelaren lijken Ethereum en Bitcoin erg veel op elkaar. Maar er is echter één belangrijk verschil tussen de twee coins. De ontwikkelaars van Bitcoin hebben namelijk de hoeveelheid Bitcoin die bestaat beperkt.

Bij ETH is dit anders, Ethereum heeft namelijk een onbeperkte voorraad terwijl er uiteindelijk slechts 21 miljoen Bitcoins op de markt kunnen komen. Dit betekent in de praktijk dat Bitcoin een deflatoire valuta is. ETH is een inflatievaluta.

De reden dat ETH een inflatievaluta is, is omdat de ontwikkelaars van de coin het aantal beschikbare coins vooraf niet hebben bepaald, maar ervoor gekozen hebben dit jaarlijks te reguleren. Dit betekent dat ETH in theorie min of meer oneindig is.

Sinds het ontstaan van ETH is het aantal munten jaarlijks toegenomen. Het gevolg hiervan is een inflatie die ieder jaar de waarde van de coin doet dalen. Dit waardeverlies wordt goedgemaakt door andere factoren. Dat leggen we hierna uit.

✅ Voordelig Ethereum kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ethereum (ETH) kopen zonder fees!

Wanneer investeren in Ethereum (ETH)?

2023 is het jaar dat ETH tien jaar bestaat. Dit zal veel mensen doen denken dat ETH ondertussen achterhaald is en hier niet veel geld meer mee valt te verdienen. Maar ide schijn bedriegt?

De afgelopen jaren heeft ETH last gehad van schaalproblemen op haar blockchain. Gebruikers klagen dat het lang duurt voor transacties op de ETH blockchain worden afgewikkeld. Dit heeft naast ongemak ook hoger elektriciteitsgebruik tot gevolg. Naast de lange transactieduur vinden veel gebruikers de transactiekosten (gas fees) te hoog.

ETH is druk bezig om stappen te ondernemen om deze problemen op te lossen. Dit proces heeft ontwikkelaars al veel tijd gekost, maar de oplossing moet nog geïmplementeerd worden. Analisten verwachten een forse koersstijging als het moment van implementatie daar is.

Ook is het zo dat Ethereum de crypto is van een van de actiefste ecosystemen in de crypto wereld. Hierdoor schatten ervaren crypto investeerders Ethereum in als een veilige investering voor de komende jaren. Het feit dat de ontwikkelaars steeds nieuwe toepassingen voor de blockchain ontwikkelen versterkt dit gevoel, hetgeen het aankopen van ETH bevordert.

Tips voor het investeren in Ethereum

Uiteraard is de beslissing om wel of niet in Ethereum te investeren belangrijk. Daarom geven we hierna enkele tips voor iedereen die van plan is om te investeren in Ethereum:

  • Denk goed na over een investeringsstrategie die op de lange termijn zal werken en jou in stelt staat jouw investeringsdoel te halen. Er zit namelijk een groot verschil tussen een beetje speculeren in de markt en een langetermijninvestering.
  • De volatiliteit van Ethereum is erg hoog. Het is daarom van belang dat je nooit meer investeert in Ethereum dan dat je bereid bent te verliezen. Tijdens of na een bull periode kan het voor veel mensen verleidelijk zijn om (nog meer) te investeren. Bedenk op zo'n moment echter dat een goede periode ook gevolgd kan worden door een periode van herstel door dalende koersen. Neem dus nooit een overhaaste beslissing.
  • Wanneer je van plan bent om te investeren in cryptocurrency is het belangrijk om te begrijpen hoe de crypto markt werkt. Wanneer je goed begrijpt welke factoren de waarde van een coin kunnen beïnvloeden is het veel makkelijker om een voorspelling te doen over hoe de markt zich zal ontwikkelen.
  • Voor iedereen die bezig is met het investeren in crypto, is het zeer belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de kenmerken van de cryptomarkt en de crypto waarin men (potentieel) wil investeren. Dit kan bijvoorbeeld door het laatste nieuws op Crypto.be te volgen.
  • In het geval dat je helemaal nieuw bent met het investeren in cryptocurrency, zijn er verschillende apps en programma’s waar je gebruik van kunt maken. Veel crypto brokers hebben ook ingebouwde tools waar je tijdens het handelen in crypto op hun platform gebruik van kunt maken. Bitvavo heeft bijvoorbeeld een duidelijke app met gratis tools voor zowel de beginnende als ervaren crypto investeerder.

🏆 ETH kopen bij Bitvavo »
Investeer in ETH bij Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en investeer veilig in Ethereum.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Conclusie omtrent investeren in ETH

Ethereum is erg volatiel. Dit betekent dat er een goed rendement mee te behalen valt, maar er ook een hoog koersrisico aan investeren in ETH kleeft. Daar staat tegenover dat Ethereum minder volatiel is dan veel andere cryptomunten.

Dit betekent dat Ethereum stabieler is dan andere altcoins. Zo is een investering in Ethereum minder risicovol dan investeren in veel andere crypto. Ook is Ethereum veel meer dan alleen een cryptomunt, dit maakt het platform een interessante investering voor de lange termijn.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *