Crypto.be » Crypto kopen tips » Ripple (XRP) kopen

Waarom zou je Ripple (XRP) kopen? Deze vraag stellen steeds meer inwoners van België zich. En daar zijn goede redenen voor te bedenken. Ripple is namelijk een bijzondere technologie die veel kansen te bieden heeft. Daarom is het niet verwonderlijk dat velen deze cryptocurrency willen kopen. In dit artikel beschrijven wij of je Ripple moet aankopen of niet, maar delen ook alles wat je moet weten wanneer je Ripple XRP wilt kopen met Bancontact en iDeal.

✅ Direct Ripple kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ripple (XRP) kopen zonder fees!

Over de cryptocurrency Ripple (XRP)

Ripple, dat in 2012 door een gelijknamige start-up in San Francisco is gelanceerd, is een realtime betalingssysteem, en vergelijkbaar met een wisselkantoor tussen verschillende fiat valuta’s. Het Ripple-protocol maakt het mogelijk om financiële transacties veilig en in realtime uit te voeren. Ripple is bijzonder omdat het allerlei soorten transacties kan verwerken, ongeacht de omvang.

Het protocol werkt met behulp van een openbare database die gebruikmaakt van een interactieproces tussen de verschillende nodes. Het is bijna gratis te gebruiken en trekt al de grootste banken aan, zoals de National Bank of Abu Dhabi en UniCredit. Zij gebruiken de Ripple-technologie om transacties, die astronomische bedragen kunnen bevatten, uit te voeren. Hierdoor kunnen banken direct en bijna gratis geldoverboekingen realiseren.

Hoewel Ripple een consensus mechanisme en nodes gebruikt, is het verre van een echte blockchain. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin maakt deze cryptocurrency gebruik van een HashTree waarmee verschillende gegevens kunnen worden omgezet in een enkele waarde.

Introductie tot Ripple kopen in België

Ripple kopen in België

Ripple (XRP) kopen in België

Wil je Ripple kopen in België? Je bent niet de enige, want een groot aantal Belgen koopt XRP cryptomunten. De afgelopen jaren heeft de Ripple cryptocurrency zich bewezen, want het is steevast een van de grootste cryptomunten ter wereld.

Wanneer je Ripple in België wilt aanschaffen, zul je op zoek moeten naar een crypto exchange of broker die de meest gebruikte betaalmethodes in België ondersteunt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen in België gebruik maken van Bancontact (49%), Kredietkaart (47%), PayPal (27%) en SEPA Bankoverschrijving (17%). Gelukkig ondersteunt een groot aantal crypto exchanges betalingen met deze betaalmethodes, zoals je verder in dit artikel kunt lezen.

Nadat je Ripple hebt gekocht, moet je deze opslaan in een crypto wallet. In België kun je een groot aantal crypto wallets gebruiken, omdat de meeste crypto wallets ondersteuning bieden voor Ripple munten. Denk aan software wallets, maar ook aan cold wallets van Trezor en Ledger.

Veilig Ripple (XRP) kopen tips

Coinmerce XRP kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ripple met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ripple kopen bij Bitvavo


Direct Ripple (XRP) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste XRP aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Wil je Ripple veilig kopen, is het belangrijk om over een aantal zaken goed na te denken. Ripple aankopen is namelijk niet geheel zonder gevaar of risico. Je loopt altijd een kans op verlies van geld. Want waar je geld kunt verdienen, zijn oplichters actief. Een groot aantal crypto platforms lijkt legitiem, maar is in feite een nep-platform. Oplichters doen het laten lijken alsof je Ripple bij een echte exchange aanschaft, terwijl je eigenlijk geld aan de oplichters overmaakt. Je bent je geld dan kwijt, en hebt geen mogelijkheid om het ooit terug te krijgen. Een groot aantal mensen is op deze mensen opgelicht met Ripple.

Je kunt veilig Ripple kopen door van een betrouwbare exchange gebruik te maken. Hieronder vind je een aantal betrouwbare exchanges, waar Bitvavo, Binance, Coinmerce, LiteBit en Anycoin Direct onderdeel van zijn. Veel Belgische mensen kopen Ripple bij deze crypto brokers. Daarom raden we je aan om Ripple bij een van deze platforms te kopen.

Natuurlijk moet je altijd rekening houden met een koersdaling. Niemand kan de koers van Ripple voorspellen. Ook wanneer je denkt dat de Ripple koers zal stijgen, kan deze alsnog dalen. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de Ripple crypto coin voordat je hierin investeert. Het onderzoek kun je doen door een technische analyse of fundamentele analyse uit te voeren. Zo weet je zeker over het juiste moment voor de aankoop van XRP is aangebroken.

Waar kun je Ripple/XRP kopen?

Wil jij graag XRP crypto kopen? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken over de mogelijkheden. Een groot aantal crypto exchanges ondersteunt de koop en verkoop van Ripple XRP munten. Het is echter onverstandig om van een willekeurig platform gebruik te maken. Wij raden je aan veilig Ripple in België te kopen bij Bitvavo, Coinmerce of LiteBit. Dit zijn Nederlandse crypto exchanges die betrouwbaar, veilig en goedkoop zijn.

Ripple bij Bitvavo kopen

Bitvavo is zonder twijfel een van de grootste crypto exchanges voor het kopen van Ripple munten. Het Nederlandse platform heeft meer dan één miljoen gebruikers en blijft maandelijks groeien. Voor het kopen van Ripple bij Bitvavo betaal je maximaal 0,25% transactiekosten, wat Bitvavo een van de goedkoopste exchanges in deze lijst maakt. Bij Bitvavo kun je Ripple kopen met iDEAL, SEPA-overschrijving, Bancontact, Bankoverschrijving (SEPA), GiroPay en EPS.
🏆 Ripple kopen bij Bitvavo »
Ripple kopen met Bancontact

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig XRP.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

XRP kopen bij Coinmerce

Coinmerce is een populair platform voor het kopen van Ripple en andere cryptomunten, maar is wel duurder dan de andere exchanges in deze lijst. Echter, deze XRP aanbieder kent veel voordelen. Denk aan een klantenservice die telefonisch bereikbaar is (handig voor beginnende investeerders), een hoge transactiesnelheid en een breed currency aanbod. Bij Coinmerce kun je Ripple aankopen met Bancontact, iDEAL, Bankoverschrijving (SEPA) en kredietkaart (Visa en Mastercard).
Ripple kopen bij Coinmerce »
Koop XRP met Bancontact

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het kopen van Ripple.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Koop Ripple bij LiteBit

LiteBit is een Nederlandse exchange waar een groot aantal mensen uit Europa crypto koopt. Daarom is LiteBit zonder twijfel geschikt voor het kopen van Ripple XRP. Je kunt Ripple kopen met iDEAL, Bancontact, Bankoverschrijving, SEPA, kredietkaart, GiroPay/Sofort en MyBank. Koop je Ripple bij LiteBit, dan betaal je tussen de 1,25% en 3% aan transactiekosten.
Ripple kopen bij LiteBit »
Goedkoop deze cryptomunt aanschaffen

Maak gratis een LiteBit account aan en koop eenvoudig Ripple.

Andere aanbieders van Ripple (XRP)

Gebruik je liever een ander platform? Dan zou je Ripple XRP coins kunnen kopen bij Binance of Anycoin Direct.

Binance is een internationale exchange en ondersteunt de handel in Ripple. Hier kun je XRP kopen met creditcard (Visa en Mastercard), P2P Bank en Advcash Account Balance. Je betaalt 0,1% transactiekosten voor het kopen van Ripple. Ondanks de lage transactiekosten, kiezen veel Belgen niet voor Binance, omdat deze geen Belgische betaalmethodes accepteert.

Anycoin Direct is een Nederlands platform waar je Ripple kunt kopen met Bancontact, creditcard, SEPA, Sofort, iDeal, Giropay en EPS. Je betaalt 0,3% transactiekosten voor de aankoop van Ripple, en 1% transactiekosten voor het verkopen van Ripple.

Veelgestelde vragen over XRP kopen beantwoord

Ripple kopen kan vragen met zich meebrengen. We helpen je graag door antwoord te geven op de meest gestelde vragen over het kopen van XRP.

Investeren in deze cryptovaluta

XRP kopen veelgestelde vragen

Is het nu een goed moment om Ripple te kopen of niet?

Moet je Ripple kopen of niet? Zoals met alle andere cryptocurrencies, is het moeilijk om de koers van Ripple te voorspellen. XRP is volatiel en verschillende factoren kunnen de prijs gemakkelijk beïnvloeden. Maar vergeleken met de koerswijzigingen van de laatste tijd, is het verleidelijk om in Ripple te investeren. Bovendien biedt Ripple vele voordelen, zoals:

 • Hoge transactiesnelheid;
 • Lage transactiekosten (ongeveer $0,004 per transactie);
 • Transparantie en betere veiligheid bij transacties dankzij het transactiesysteem.

Veel XRP prognoses kondigen over het algemeen een opwaartse trend in de prijs van Ripple aan. Websites die zich bezighouden met de analyse van de koersen van cryptocurrencies lijken allemaal goede resultaten te verwachten voor de Ripple XRP cryptocurrency. De meeste platforms verwachten minimaal een stabilisatie in de prijs van XRP. Volgens hen zal de Ripple prijs de komende jaren niet veel dalen. Natuurlijk kunnen deze platforms het fout hebben, en zou de koers van Ripple nog steeds kunnen dalen.

Het is dus lastig om te bepalen of je nu Ripple moet kopen. Je kunt het beste zelf onderzoek doen naar de Ripple XRP crypto token voordat je de XRP token koopt. Baseer jouw Ripple verwachtingen vervolgens op dit onderzoek. Mocht het fout gaan, weet je in ieder geval wat je de volgende keer beter kunt doen.

Waarom is Ripple (XRP) een interessante cryptovaluta?

Dus waarom investeren in XRP? Bij het antwoord op de vraag hierboven zie je al een aantal voordelen van Ripple. Afgezien daarvan werkt Ripple ook samen met honderden banken over de hele wereld. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van een ongeëvenaard gemak.

We moeten ook benadrukken dat Ripple minder kost dan Bitcoin. Daartoe biedt het een grotere toegankelijkheid voor beleggers die geïnteresseerd zijn in cryptocurrencies. Bovendien, zelfs als de prijs onderhevig kan zijn aan lichte dalingen, staat XRP bekend als een sterke en stabiele cryptocurrency. Deze virtuele valuta is minder onderhevig aan speculatie door individuen, omdat bijna de helft van de uitgegeven tokens in handen is van het bedrijf Ripple Labs.

Is het toegestaan om Ripple (XRP) in België te kopen?

Het is legaal en toegestaan om Ripple (XRP) te kopen in België. De Belgische overheid heeft geen verbod op de handel in Ripple opgelegd. Het kan daarom erg aantrekkelijk zijn om Ripple in België te kopen. Dat wordt zelfs extra aantrekkelijk met alle informatie die we in dit artikel hebben gegeven.

Maar natuurlijk, zoals bij alle beleggingen, kan beleggen in Ripple risico's met zich meebrengen. Je moet er dus rekening mee houden en meer leren over deze digitale valuta voordat je begint te investeren in deze munt. Wanneer je graag Ripple wilt kopen in België, kun je dat doen op platforms als Bitvavo, LiteBit, BTC Direct en Binance. Hier kun je Ripple aanschaffen, maar natuurlijk ook verkopen.
✔️ XRP kopen? Aanbieder kiezen »

Kies een Ripple / XRP aanbieder uit ons overzicht

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.