Cryptomarkt

Wat zijn stablecoins? Uitleg over deze digitale cryptomunten

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Wat zijn stablecoins? Uitleg over deze digitale cryptomunten

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wat zijn stablecoins en wat zijn de meest bekende munten die in deze groep crypto's vallen? Deze en meer vragen beantwoorden wij in dit kennisartikel.

Wat zijn stablecoins?

Wat zijn stablecoins?

Wij leggen uit wat stablecoins zijn

Stablecoins zijn digitale valuta die zijn gekoppeld aan een echte valuta, zoals de euro of de dollar, of aan een andere waarde, zoals goud. Dit betekent dat de waarde van een stablecoin stabiel is en niet zal fluctueren zoals de waarde van andere cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Het doel is om de voordelen van cryptocurrencies te bieden, zoals snelle en goedkope transacties, terwijl ze tegelijkertijd de stabiliteit van traditionele valuta behouden. Er zijn verschillende soorten stablecoins, afhankelijk van hoe ze gekoppeld zijn aan een echte valuta of waarde.

Sommige stablecoins zijn bijvoorbeeld gedekt door echte valuta die in een bankrekening wordt bewaard, terwijl andere gebruik maken van complexe algoritmen om de waarde te reguleren. In het algemeen zijn deze coins een interessante ontwikkeling in de wereld van cryptocurrencies, omdat ze kunnen helpen om het gebruik ervan te vereenvoudigen en te verbreiden.

Wat zijn de 10 meest bekende stablecoins?

Er zijn veel verschillende stablecoins op de markt, dus het is moeilijk om te zeggen welke precies de tien meest bekende zijn. Hieronder volgt een lijst van enkele van de meest populaire stablecoins:

 1. Tether (USDT)
 2. USDC (USDC)
 3. Paxos Standard (PAX)
 4. Binance USD (BUSD)
 5. TrueUSD (TUSD)
 6. Gemini Dollar (GUSD)
 7. Dai (DAI)
 8. Bitfinex LEO (LEO)
 9. Terra (LUNA)
 10. EOSDT (EOSDT)

Dit is slechts een selectie van enkele van de meest populaire stablecoins op de markt en er zijn vele andere. Het is belangrijk om te onthouden dat de populariteit van een stablecoin kan veranderen en dat de bovenstaande lijst daarom mogelijk niet altijd up-to-date is.

Wat zijn de voordelen van stablecoins?

Er zijn tal van voordelen van stablecoins ten opzichte van andere cryptocurrencies. Onderstaand volgt een lijst van 5 van de belangrijkste voordelen:

 1. Stabiliteit: De waarde van stablecoins is gekoppeld aan die van een echte valuta, zoals de dollar of de euro, of aan een andere waarde, zoals goud. Dit betekent dat hun waarde stabiel is en niet fluctueert zoals die van andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin. Dit kan het gebruik van deze coins aantrekkelijker maken voor mensen die zich zorgen maken over de volatiliteit van cryptocurrencies.
 2. Lage kosten: Doordat deze digitale valuta gebaseerd zijn op blockchain-technologie, zijn transacties met stablecoins meestal snel en goedkoop. Dit is in tegenstelling tot traditionele valuta, waar transactiekosten vaak hoog zijn.
 3. Gebruiksgemak: Omdat stablecoins gekoppeld zijn aan echte valuta, is het gemakkelijker om de waarde ervan te begrijpen en te gebruiken dan bij andere cryptocurrencies. Dit kan het gebruik ervan vereenvoudigen en meer mensen aantrekken.
 4. Toepassingen: Deze coins kunnen gebruikt worden voor allerlei verschillende doeleinden. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor internationale betalingen, als een manier om geld te bewaren of om te speculeren op de waarde van echte valuta. Dit maakt stablecoins flexibel en aantrekkelijk voor een breed scala aan gebruikers.
 5. Toekomst: Stablecoins zijn een interessante ontwikkeling in de wereld van cryptocurrencies en hebben het potentieel om het gebruik van cryptocurrencies te vereenvoudigen en te verbreiden. Het is mogelijk dat stablecoins in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen in het financiële systeem.

Hoe kan ik investeren in deze crypto's?

Er zijn verschillende manieren om te investeren in stablecoins. De meest voorkomende manier is door ze te kopen op een cryptocurrency exchange. Dit is een online platform waar je stablecoins kunt kopen en verkopen met andere cryptocurrencies of met echte valuta, zoals de euro of de dollar.

Om te beginnen met het kopen van stablecoins, zul je eerst een account moeten aanmaken op een cryptocurrency exchange en je identiteit moeten verifiëren. Vervolgens kun je geld storten op je account en deze coins kopen met dat geld.

✅ Stablecoins bij Bitvavo kopen »

Maak een Bitvavo account aan en investeer voordelig in stablecoins.
Claim jouw welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Hoe worden deze cryptovaluta in het dagelijks leven gebruikt?

Stablecoins zijn digitale valuta die zijn ontworpen om te worden gekoppeld aan de waarde van een andere activa, zoals de dollar of goud. Dit betekent dat de waarde van een stablecoin meestal stabiel blijft en niet zal fluctueren zoals andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin.

Deze crypto's worden vaak gebruikt in het dagelijks leven omdat ze een betrouwbaar middel van uitwisseling bieden. Bijvoorbeeld, als iemand een aankoop wil doen met cryptocurrency, maar de waarde van hun digitale valuta is onvoorspelbaar, kunnen ze hun cryptocurrency wisselen voor een stablecoin om zo de waarde te garanderen.

Op deze manier kunnen deze cryptomunten worden gebruikt om betalingen te verrichten, aankopen te doen en zelfs leningen af te sluiten.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *