Crypto.be » Crypto kopen tips » Tether kopen: Snel USDT met Bancontact en Kredietkaart aankopen in België

Tether is de grootste stablecoin op de markt. Dat betekent dat de waarde van Tether in theorie altijd $1 is. Dit maakt het voor veel investeerders een cryptocurrency. Deze kunnen ze hierdoor bijvoorbeeld gebruiken om hun geld van platform tot platform te krijgen, maar ook om een stabiele portfoliowaarde te behouden tussen trades door.

Kortom, de vraag naar Tether is groot. Maar hoe kun je Tether nu op een veilige manier aankopen in België? Dat is de vraag waar je in dit artikel antwoord op graag krijgen. Want welke platformen zijn er beschikbaar? Wat moet je weten per platform? En welke tips kun je meenemen om het proces op een zo veilig mogelijke manier te laten verlopen? Laten we snel beginnen.
✅ Direct Tether kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus: Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Tether (USDT) kopen zonder fees!

Inleiding tot Tether kopen in België

Tether is een stablecoin. Dit betekent dat de waarde van Tether, in tegenstelling tot andere cryptocurrency’s, niet volatiel is en in theorie altijd gelijk blijft aan $1. Hierdoor is Tether een populair middel om te gebruiken bij het handelen in andere cryptocurrencies. Tether is veruit de grootste stablecoin op de markt.

Er zijn echter twijfels over de backing van Tether. Er gaan geruchten dat Tether niet volledig wordt gedekt door echte dollars, wat kan leiden tot grote problemen voor het bedrijf als deze geruchten waar blijken. Dit heeft bij sommige investeerders gezorgd voor onrust en twijfel over de betrouwbaarheid van Tether.

Mocht het waar blijken dat Tether niet volledig wordt gedekt door echte dollars, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het bedrijf en de investeerders die Tether in bezit hebben. Daarom kiezen veel investeerders ervoor om hun risico te spreiden door hun geld in meerdere verschillende stablecoins te bewaren.

Hoewel er altijd risico's verbonden zijn aan het investeren in cryptocurrency’s, zijn er manieren om Tether op een veilige manier aan te kopen. Laten we eens gaan kijken naar een aantal tips voor hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen.

Veilig Tether (USDT) kopen in België

Als je besluit om Tether te kopen, is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Hieronder volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat je Tether veilig koopt en bewaart:

  • Doe je onderzoek. Het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar Tether voordat je het koopt. Zoek uit hoe het werkt, wat de risico's zijn en of het de juiste investering voor jou is. Overweeg ook om de backing van Tether te onderzoeken, aangezien er de laatste tijd twijfels over zijn of Tether wel daadwerkelijk voor elke dollar gebacked is, zoals ze zeggen.
  • Maak gebruik van een veilig platform. Als je Tether wilt kopen, doe dit dan via een veilig en betrouwbaar platform. Kies een platform dat gereguleerd is, een goede reputatie heeft en de nodige beveiligingsmaatregelen treft om je account en geld veilig te houden.
  • Bewaar je Tether op een veilige plek. Als je eenmaal Tether hebt gekocht, is het belangrijk om deze op een veilige plek op te slaan. Overweeg om je Tether op een hardware wallet te bewaren, zoals een Ledger of Trezor. Als je ervoor kiest om je Tether op een exchange te bewaren, zorg er dan voor dat je een sterk wachtwoord gebruikt en gebruik maakt van tweefactorauthenticatie.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Tether veilig koopt en bewaart. Het is belangrijk om te onthouden dat investeren in cryptocurrency’s altijd risico's met zich meebrengt, dus zorg ervoor dat je de risico's begrijpt voordat je besluit om te investeren in Tether of andere cryptomunten of tokens.Bovenkant formulier

Waar kun je Tether / USDT kopen?

Als je van plan bent om Tether te gaan kopen in België, dan heb je een heleboel verschillende platformen tot je beschikking. Maar welk platform kies je? Je zou kunnen kiezen voor een groot, internationaal platform. Deze platformen zijn vaak wat goedkoper. Je zou ook kunnen kiezen voor een wat kleiner, Nederlandstalig platform. Dan betaal je misschien net wat meer kosten, maar heb je vaak wel een eenvoudig platform en een bereikbare klantenservice tot je beschikking. Laten we eens kijken naar een aantal van de opties die je hebt.

Tether bij Bitvavo kopen

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar je Tether kunt kopen. Bitvavo staat bekend om zijn relatief lage transactiekosten van 0,25% per transactie, vergeleken met andere Nederlandstalige exchanges. Hierdoor is Bitvavo een aantrekkelijke optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Tether. Daarnaast biedt Bitvavo verschillende betaalmethoden aan, zoals Bancontact, iDeal en PayPal. Dit maakt het gemakkelijk om Tether te kopen en betalen op een manier die voor jou het meest comfortabel is.

🏆 Tether kopen bij Bitvavo »
Tethers met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig USDT. 🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Koop Tether bij LiteBit

Bij LiteBit is het mogelijk om USDT te kopen. LiteBit biedt verschillende betaalmethoden aan, waaronder iDeal, Bancontact, kredietkaart, bankoverschrijving, SEPA, Giropay/Sofort en MyBank. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om Tether te kopen op een manier die voor hen het meest comfortabel is. Helaas zijn de transactiekosten bij LiteBit relatief hoog, met kosten tussen de 1,25% en 3% per transactie. Dit is een nadeel voor mensen die willen investeren in Tether, omdat het betekent dat ze meer betalen voor hun aankopen in vergelijking met andere exchanges.

Tether kopen bij LiteBit »
Goedkoop deze crypto aanschaffen

Maak gratis een LiteBit account aan voor het snel aankopen van Tether.

USDT kopen bij Coinmerce

Bij Coinmerce is het ook mogelijk om Tether te kopen. Coinmerce biedt verschillende betaalmethoden aan, waaronder Bancontact, kredietkaart, bankoverschrijving, iDeal, en soms zelfs Visa en Mastercard. Helaas zijn de transactiekosten bij Coinmerce relatief hoog en variëren ze tussen de 0,4% en 2,5%, afhankelijk van de transactie. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die willen investeren in Tether.

Tether kopen bij Coinmerce »
Koop deze cryptomunt met Bancontact

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het investeren in Tether. 🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Overige aanbieders van Tether (USDT)

Je hebt echter, naast deze opties, nog een heleboel andere opties. Zo is er bijvoorbeeld Binance, de grootste crypto exchange van dit moment. Ook via deze exchange kun je Tether kopen. Op Binance heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen of kredietkaarten. Houd er echter rekening mee dat sommige betaalmethoden in bepaalde landen niet worden ondersteund. Zo zijn verschillende betaalmethoden die in België populair zijn niet beschikbaar bij Binance. De transactiekosten bij Binance bedragen slechts 0,1% per transactie, waardoor het een erg goedkope optie is voor het kopen van USDT.

Een andere mogelijkheid om Tether aan te kopen is via het platform Anycoin Direct. Dit platform biedt ook verschillende betaalopties aan, waaronder Bancontact, iDeal en kredietkaart, waardoor het kopen van Tether zeer toegankelijk is. Het is echter belangrijk om op te merken dat de transactiekosten bij Anycoin Direct tussen de 0,3% en 1% liggen, wat hoger is dan de kosten bij sommige andere exchanges.

Veelgestelde vragen over USDT kopen beantwoorden

Je weet inmiddels het een en ander over wat USDT is en hoe je deze stablecoin kunt aankopen. Het zou toch kun dat je nog met wat vragen zit. Hieronder hebben we een aantal van de meest gestelde vragen over het kopen van Tether beantwoord. Laten we snel doorgaan.

Is het nu een geschikt moment om Tether te kopen of niet?

Tether is een stablecoin. Dit betekent dat de waarde van Tether in theorie altijd precies $1 zou moeten blijven. Dit is handig voor traders tussen hun traders door in volatiele markten.

Aangezien de waarde van Tether altijd rond de $1 ligt, maakt het eigenlijk niet uit wanneer je Tether koopt. Het gaat eerder om de opportunity costs van het bezitten van Tether. Wanneer zou je ergens anders eventueel een hoger rendement kunnen halen.

Het kan echter wel interessant zijn om de voordelen van het gebruik van Tether als een stablecoin in overweging te nemen. Zo kun je snel en gemakkelijk geld van en naar exchanges overboeken zonder te worden blootgesteld aan de volatiliteit van andere cryptovaluta's. Bovendien kan het handig zijn om Tether te gebruiken voor het behouden van waarde wanneer je niet actief in crypto handelt, aangezien het een stabiele waarde behoudt die niet wordt beïnvloed door de volatiliteit van andere cryptovaluta's.

Dus, als je op zoek bent naar een stabiele digitale valuta om te gebruiken voor handel of om je portfolio te beschermen tegen de volatiliteit van andere cryptovaluta's, dan kan Tether een interessante optie zijn. Maar als je op zoek bent naar een investering die potentieel hoge rendementen kan opleveren, dan is Tether waarschijnlijk niet de juiste keuze.

Waarom is Tether (USDT) een interessante crypto?

Tether is zonder twijfel een van de meest opvallende cryptocurrency’s op de markt, vooral vanwege zijn status als de grootste stablecoin ter wereld. Met een marktkapitalisatie van meer dan $71 miljard en een dagelijks handelsvolume van meer dan $25 miljard is Tether een enorm populaire cryptomunt.

Een van de belangrijkste redenen waarom Tether zo populair is, is omdat het een stabiele cryptomunt is die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat de waarde van Tether in theorie altijd precies $1 zou moeten blijven. Dit maakt Tether een ideale cryptocurrency’s voor handelaren die hun waarde willen behouden tussen trades door.

Maar ondanks de populariteit van Tether zijn er de laatste tijd veel twijfels gerezen over de echtheid van de backing van Tether met echte dollars. Er zijn geruchten dat Tether niet volledig is gedekt door echte dollars, wat, als het waar blijkt te zijn, een groot drama voor Tether zou kunnen betekenen. Dit heeft ertoe geleid dat sommige investeerders en handelaren Tether als riskant beschouwen en er de voorkeur aan geven om te investeren in andere stablecoin met meer transparantie.

Desondanks zijn er nog steeds veel redenen waarom Tether een interessante crypto is. Het is verreweg de grootste stablecoin ter wereld en heeft het hoogste handelsvolume van alle cryptocurrency’s. Bovendien kan het gebruik van Tether als stablecoin handig zijn voor handelaren die op zoek zijn naar een veilige haven voor hun geld tijdens volatiele markten, al zijn er dus twijfels of dit wel daadwerkelijk zo’n veilige haven is.

Kortom, ondanks de twijfels en geruchten rondom de backing van Tether, blijft het een populaire en interessante crypto voor investeerders en handelaren. Het is echter belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele ontwikkelingen rondom Tether en om de risico's zorgvuldig te overwegen voordat je besluit je geld te bewaren in deze stablecoin.

Is het toegestaan om Tether (USDT) in België te kopen?

In België is het kopen en bezitten van cryptocurrency volledig legaal, wat betekent dat het in België ook is toegestaan om Tether (USDT) te bezitten. De beste manier om Tether te kopen, is via een crypto exchange die in België is toegestaan en onder toezicht staat van de overheid, dan weet je namelijk dat dit veilig gebeurt. Zo zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van Bitvavo of LiteBit.

Auteur van dit artikel
  • Gijs Ooijen

    Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.