Crypto.be » Cryptomunten » SHIBA INU (SHIB) crypto coin analyse

Na de hype van Dogecoin (DOGE) vorig jaar, volgde er een nieuwe memecoin hype: Shiba INU (SHIB). De nieuwe shitcoin, die door de makers gepromoot werd als de ‘DOGEKILLER’ steeg zo hard, dat deze op plek 12 van grootste cryptocurrency’s terechtkwam. Maar wat houdt Shiba INU precies in? Waar kun je SHIB kopen? En hoe kun je de live Shiba INU koers bekijken? Dat lees je in dit artikel.

Wat houdt Shiba INU (SHIB) als crypto in?

Wat is Shiba Inu?

Wat is de crypto Shiba Inu (SHIB)?

Wellicht heb je jezelf weleens afgevraagd wat Shiba INU nu precies is. Dan ben je niet de enige. Veel (beginnende) cryptocurrency investeerders en/of traders stellen zichzelf deze vraag. Daar geven wij graag antwoord op.

Shiba INU werd in augustus van 2020 gelanceerd en wordt door de oprichters ook wel de ‘DOGEKILLER’ genoemd. De memecoin is vernoemd naar het Japanse hondenras Shiba en werd geïnspireerd door Dogecoin.

SHIB is een token op de Ethereum blockchain. Op dat vlak verschilt Shiba INU van Dogecoin, DOGE heeft namelijk een eigen blockchain. Op dit moment zijn er om precies te zijn 589.389.912.200.508 SHIB tokens in de omloop. Dit zouden er maximaal 999.991.465.593.436 kunnen worden.

Live Shiba INU (SHIB) koers volgen

De live SHIB koers kun je op verschillende manieren volgen. Zo kun je bijvoorbeeld via cryptocurrency market trackers, zoals CoinGecko of CoinMarketCap, op elk moment van de dag kijken wat de live Shiba INU koers is. Daarnaast houden wij de actuele SHIB koers voor jou bij.

shiba-inu

Shiba Inu (SHIB)

EUR
0,000025
USD
$ 0.000027
GBP
0.000022

✅ Direct Shiba INU kopen »

Een alternatief om de actuele prijs van Shiba INU te bekijken, is de exchange die je gebruikt. Daar wordt, door de orderboeken te combineren, telkens de live prijs vertoond, die door de markt gecreëerd wordt.

Ook kun je de live Shiba INU koers volgen door op TradingView, een technische analyse tool, naar de prijsactie van SHIB te kijken. Bij TradingView worden de grafieken bij exchanges gepakt en bij elkaar gevoegd. Via TradingView kun je de verschillende grafieken die gecreëerd worden door de orderboeken bij exchanges live bekijken.

Voordelen SHIB crypto

Uiteraard heeft Shiba INU als crypto verschillende voordelen. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in ShibaSwap, de eigen decentrale exchange van SHIB. Laten we eens kijken naar een aantal van de voordelen:

  • Fixed suppy – er is een vooraf bepaalde maximale hoeveelheid SHIB tokens. Dit betekent dat er op een gegeven moment geen extra verkoopdruk kan ontstaan door een stijgende hoeveelheid tokens.
  • Hoog volume – het handelsvolume van SHIB is eigenlijk altijd erg hoog, gezien het op dit moment de 12e grootste cryptocurrency is. Door het hoge handelsvolume is SHIB prima te gebruiken als ruilmiddel.
  • Staking – via ShibaSwap kun je je tokens inzetten om extra rendement te behalen, bijvoorbeeld door te staken. Hierdoor kun je tot wel 9% extra rendement behalen op je Shiba INU.

Tips over veilig SHIB kopen

Shiba INU kun je op verschillende manieren veilig kopen. SHIB is te verhandelen via zowel centrale exchanges, als decentrale exchanges. Voor beginners kan het een goede tip zijn om dit te doen via een centrale exchange, omdat dit proces een stuk minder ingewikkeld en makkelijker te volgen is. Hierdoor wordt de kans op een fout, waardoor je je geld kwijtraakt, dus verkleint.

Veilig SHIB kopen

Wil je veilig SHIB kopen? Lees onze crypto specialist tips

De belangrijkste tip bij het kopen van SHIB, is om alles dubbel te checken. Dit geldt niet alleen voor Shiba INU, maar voor crypto in het algemeen. Er kan best wel wat misgaan. Wanneer er iets misgaat, is de kans groot dat je je geld voor altijd kwijt bent, omdat alles decentraal is. Zorg er dus voor dat je alles goed dubbelcheckt.

Waar kun je Shiba INU kopen?

Shiba INU kan je op een heleboel verschillende plekken kopen. SHIB is zowel beschikbaar via centrale exchanges, als decentrale exchanges.

Een aantal van de centrale exchanges waarop SHIB te koop is, zijn: Binance, KuCoin, Coinbase en Bitvavo. Een aantal van de decentrale exchanges waarop deze cryptovaluta te koop is, zijn: ShibaSwap, UniSwap en PancakeSwap.

Hieronder lichten wij een aantal bekende crypto exchanges toe en kijken we of je deze cryptomunt daar kunt aankopen.

Shiba INU bij LiteBit kopen

Eén van de exchanges waarbij het mogelijk is om Shiba INU te kopen, is LiteBit. LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange die in het verleden al 2 keer een award wonnen voor ‘Beste Crypto Broker’.

Via LiteBit kun je dus SHIB kopen. Bij LiteBit zul je voor het kopen van Shiba INU transactiekosten van 3% betalen. Wanneer jij dus voor €100 aan Shiba INU wil kopen, zul je €3 moeten afstaan aan LiteBit. LiteBit geeft ook een gratis wallet binnen het platform, wat betekent dat je je SHIB gewoon binnen LiteBit kunt bewaren.

Bitvavo crypto exchange voor SHIB

Ook bij een andere Nederlandse cryptocurrency exchange, genaamd Bitvavo, is het mogelijk om SHIB te kopen. De exchange, die in 2017 werd opgericht, wordt inmiddels gebruikt in heel Europa. Bitvavo biedt als crypto exchange je dus de mogelijkheid te handelen in Shiba INU.

Bij Bitvavo kan crypto gekocht worden tegen transactiekosten van 0,25%. Een stuk goedkoper dan bij bijvoorbeeld LiteBit dus. Wanneer je bij Bitvavo voor €100 aan Shiba INU wil kopen, betaal je dus maar €0,25 aan de exchange. Ook Bitvavo biedt je de mogelijkheid je crypto, door middel van een wallet binnen het platform, te bewaren bij de exchange.

SHIB bij BTC Direct aankopen

Een andere grote Nederlandse cryptocurrency exchange, genaamd BTC Direct, biedt Shiba INU helaas niet aan op het platform. Op de exchange zijn 9 verschillende munten te verhandelen, waar SHIB helaas geen onderdeel van uitmaakt. De concurrent van deze cryptovaluta, Dogecoin, doet dit wel. Dogecoin is wél te verhandelen via BTC Direct.

Koop Shiba INU (SHIB) bij Binance

Ook bij ’s werelds grootste cryptocurrency exchange Binance is Shiba INU uiteraard beschikbaar. Bij Binance kun je SHIB traden in de trading pairs SHIB/USDT en SHIB/BUSD.

De transactiekosten zijn bij Binance erg laag. Je betaalt namelijk maar 0,1% per transactie. Wanneer je dus voor €100 aan Shiba INU koopt bij Binance, betaal je €0,10 aan de exchange. Als je Binance Coin (BNB) hebt, kun je zelfs nog korting krijgen op deze transactiekosten. De korting is afhankelijk van de hoeveelheid Binance Coin die je in je bezit hebt, maar deze loopt op totdat je nog maar 0,02% aan transactiekosten betaalt.

Veelgestelde vragen over SHIB beantwoord

Onderstaand geven wij antwoord op 6 veelgestelde vragen met betrekking tot deze cryptomunt. Interessant om te lezen voor eenieder die overweegt om te traden met of investeren in SHIB.

Is Shiba INU legit?

Shiba INU als token is legit. Of je fan bent van de token, is natuurlijk een tweede vraag, maar er is geen reden om te zeggen dat de token niet legit is. Het komt wel eens voor dat er iets in de code van een token staat geschreven, waardoor je deze niet kunt verkopen, of iets dergelijks. Dit kwam bijvoorbeeld voor bij de Squid Game token, die afgelopen jaar werd gelanceerd. Al het geld ging naar de makers en de handelaren konden de token alleen kopen, maar niet verkopen. Zo’n soort scam staat niet in de code van SHIB geschreven.

Kan Shiba INU ooit $1 aantikken?

Een veelvoorkomende vraag bij meme coins, zoals Shiba INU, is of deze ooit de $1 aan kan tikken. Vanaf de actuele prijs, zou dit voor SHIB namelijk een rendement van ongeveer 9.999.900% zijn. Dit lijkt echter enorm onwaarschijnlijk. Het zou betekenen dat deze cryptomunt een volledig verwaterde marktkapitalisatie van $589.389.912.200.508,00 zou zijn. Om dit te bereiken, moet ongeveer de helft van ál het geld in de wereld geïnvesteerd worden in SHIB. De kans dat dit zal gebeuren is uiteraard bijna 0.

Wat is de Shiba INU verwachting?

Wat de verwachting is voor de toekomst van Shiba INU, hangt er sterk vanaf aan wie je het vraagt.

Een echte fundamentalist, oftewel iemand die kijkt naar de onderliggende waarde van een cryptocurrency, in plaats van naar prijsactie, zal in de meeste gevallen zeggen dat de toekomst van Shiba INU er niet zo rooskleurig uitziet. SHIB biedt namelijk niet echt iets wat uniek is, of wat SHIB dé munt van de toekomst maakt.

Een ander zou misschien juist zeggen dat Shiba INU ons in de toekomst nog flink gaat verrassen. Ook dat is in principe geen gekke gedachte. Als SHIB iets namelijk heeft, is het een ontzettend sterke community. In het verleden is al vaak bewezen dat dit in crypto van grote waarde kan zijn.

Hoe kan ik veilig SHIB opslaan?

De veiligste manier om je crypto op te slaan, is op een cold wallet. Een cold wallet is een wallet die niet verbonden is met het internet, waardoor hackers er onmogelijk bij kunnen komen. Een cold wallet kun je eigenlijk vergelijken met een usb stick, waarop je private keys bewaard staan.

Er zijn verschillende cold wallets waaruit je kunt kiezen. Populaire cold wallets zijn bijvoorbeeld de Ledger Nano X en de Trezor Model T. Op beide cold wallet kun je je SHIB opslaan, waardoor je Shiba INU positie volledig afgeschermd is van hackers en daardoor op de meest veilige manier wordt bewaard.

Hoe kan ik deze crypto coin verkopen?

Shiba INU verkopen kun je doen via zowel centrale exchanges (CEX) als decentrale exchanges (DEX). SHIB is niet via elke CEX of DEX beschikbaar, maar er zijn genoeg plekken waar je SHIB kunt verhandelen.

Shiba INU kun je bijvoorbeeld verkopen via de centrale exchanges Binance, Coinbase, KuCoin en Bitvavo, maar ook via de decentrale exchanges ShibaSwap, UniSwap en PancakeSwap. Hoe je de crypto coin Shiba INU precies verkoopt, is afhankelijk van het platform dat je gebruikt.

Waarom in SHIB investeren?

Er zijn verschillende redenen waarom je in SHIB zou kunnen investeren. Een aantal daarvan zijn:

  • Je gelooft in de community achter Shiba INU
  • Je wil van de voordelen binnen ShibaSwap genieten
  • Je denkt dat de vraag over tijd harder zal stijgen dan het aanbod (gezien de maximale total supply)

Actueel Shiba INU nieuws op Crypto.be

Prijsveranderingen worden binnen crypto vaak veroorzaak door nieuws of gebeurtenissen. Zo zorgen de tweets van Elon Musk er, in mei van 2021, meerdere keren voor dat Dogecoin (DOGE) enorme prijsstijgingen neerzette. Het nieuws rondom crypto in de gaten houden, kan dus zeker zijn vruchten afwerpen.

Naast je informeren over wat SHIB precies inhoudt, houden we je ook graag op de hoogte van updates over het project. Via deze pagina kun je op elk moment het meeste actuele nieuws omtrent Shiba INU bekijken op Crypto.be. Ook hebben wij 4 andere interessante cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Tether (USDT) Dogecoin (DOGE) Pancakeswap (CAKE) Polkadot (DOT)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.