Crypto.be » Cryptocurrency koersen » Live Cardano / ADA koers

De Cardano koers verandert continu. Wil jij graag ADA coins kopen? Dan is het slim om de live Cardano koers in de gaten te houden. Zo kom je erachter wanneer het beste koopmoment is aangebroken: dat je kun je het beste doen zodra de Cardano prijs zo laag mogelijk is.

Vervolgens hou je de live Cardano koers in de gaten om het beste verkoopmoment te bepalen. Wanneer de prijs van Cardano is gestegen zou je ADA met winst kunnen verkopen. Hieronder laten we de live ADA koers grafiek zien en vertellen we je wat onze Cardano koers verwachting is.

Cardano koers: Live ADA waarde volgen

Wil je de prijs van Cardano bekijken? In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende Cardano prijzen, weergegeven in de euro, Amerikaanse dollar en Britse pond. De prijs van Cardano kan per fiat valuta verschillen. Soms is er vanuit een bepaalde fiat valuta meer vraag dan vanuit de andere fiat valuta. Ook zit er verschil in de waarde tussen verschillende fiat valuta’s. Zo is de Britse pond vaak duurder dan de euro of Amerikaanse dollar, waardoor het lijkt alsof de Cardano koers lager is wanneer deze in Britse pond is weergegeven.

cardano

Cardano (ADA)

EUR
0,473727
USD
$ 0.504835
GBP
0.40868

✅ Direct Cardano kopen »

Uitgebreide actuele ADA koers

Ben je op zoek naar een uitgebreide actuele weergave van de Cardano koers? Hieronder zie je de prijs van Cardano. De prijsverandering is in de laatste rij weergegeven. Wanneer deze verandering rood gekleurd is, is de koers van Cardano gedaald ten opzichte van 24 uur geleden. Een groen getal geeft aan dat de koers juist is gestegen. In de grafiek onder de prijsverandering zie je hoe de Cardano koers zich de afgelopen 24 uur heeft ontwikkeld.

Het is ook mogelijk om de marktkapitalisatie in onderstaande prijstabel te zien. We noemen dit ook wel de market cap. De market cap laat de totale waarde van Cardano zien. Deze kun je berekenen door de prijs van ADA coins te vermenigvuldigen met het aantal ADA tokens dat in omloop is. Een stijging van de market cap betekent dat steeds meer mensen ADA kopen, of dat de prijs van ADA flink is gestegen ten opzichte van het aantal in omloop gebrachte tokens.

Door het trading volume van Cardano te analyseren kun je de verplaatsing van ADA tokens zien. Het trading volume houdt het aantal gekochte en verkochte tokens in. Een groot trading volume kan duiden op een leegloop van Cardano, al kan het ook betekenen dat veel mensen de afgelopen 24 uur besloten Cardano te kopen.

Cardano ADA live koers
#CryptomuntPrijsMarketcapVolume (24h)AanbodVeranderingLaatste 24 uur

Live Cardano / ADA koers grafiek

Hieronder zie je de live Cardano (ADA) koers. In deze grafiek kun je de tijd aanpassen, waardoor je de koers van de afgelopen dag, week, maand, 3 maanden, 6 maanden en jaar kunt bekijken. Het is daarnaast mogelijk om de koers sinds het ontstaan van Cardano te bekijken.

Sinds het ontstaan van Cardano is de koers gestegen. Steeds meer mensen besloten om Cardano te kopen, waardoor de prijs van Cardano is gestegen. Daarom betaal je nu meer geld voor een ADA munt dan enkele jaren geleden. Dit laat zien dat het kan lonen om vroegtijdig cryptomunten te kopen en deze voor lange tijd te bewaren.

Veelgestelde vragen over de waarde van ADA

Heb je nog vragen over de waarde van Cardano? Of wil je meer weten over de prijsverwachting van Cardano? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde Cardano (ADA) vragen.

1: Is de live ADA waarde bij alle crypto exchanges hetzelfde?

De koers van ADA is niet bij alle exchanges hetzelfde. Op sommige exchanges en brokers is de vraag naar Cardano groter, waardoor de prijs per exchange/broker kan verschillen. Het is daarom niet gek om eerst onderzoek te doen naar de Cardano koers tussen verschillende exchanges, om zo te bepalen waar je Cardano het beste kunt kopen.

Coinmerce ADA kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Cardano met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC na KYC
€20 gratis
Cardano kopen bij Bitvavo


Direct Cardano (ADA) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste ADA aanbieder
 • ✅ Gratis €20 crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10
$40 gratis


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Tot $40 dollar gratis crypto*
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

2: Wat bepaalt de Cardano koers?

De koers van Cardano wordt bepaalt door vraag en aanbod. Een stijging van de vraag kan zorgen voor een prijsstijging. Wanneer meer mensen Cardano willen kopen, ontstaat er meer schaarste en neemt de prijs toe. Het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Wanneer de vraag afneemt, is de kans groot dat de prijs van Cardano daalt. De ADA koers op Crypto.be wordt bepaald op basis van de Cardano prijs op CoinGecko.

3: Wanneer stijgt de ADA koers?

Niemand weet wanneer de koers van Cardano gaat stijgen, maar over het algemeen geldt dat de prijs tijdens een bull markt stijgt, omdat de vraag in deze periode toeneemt. Houdt daarom de live Cardano koers goed in de gaten om te bepalen wanneer je Cardano het beste kunt kopen (of kunt verkopen).

Cardano (ADA) koers verwachting

Veel crypto experts en crypto analisten verwachten dat de koers van Cardano in de toekomst gaat stijgen. Cardano is namelijk bezig met de ontwikkeling van nieuwe features, waardoor het gebruik van Cardano zou kunnen toenemen.

Tijdens een bull markt is de kans op prijsstijgingen het grootst. Een bull markt is een periode waarin veel mensen vertrouwen in cryptocurrencies hebben en graag altcoins zoals Cardano kopen. Crypto experts houden de live Cardano koers in de gaten om erachter te komen wanneer de bull markt is aangebroken. Dat is het moment waarop veel mensen Cardano kopen.

De prijs van ADA kan echter ook dalen. Dat gebeurt voornamelijk in tijden van een bear markt. Dit is het moment waar veel handelaren het vertrouwen in cryptocurrencies verliezen. Daarom is de kans groot dat ze hun ADA coins op dit moment verkopen. Prijsdalingen zorgen ervoor dat steeds meer mensen hun cryptocurrencies verkopen, waardoor de prijsdaling door blijft zetten.

Het is belangrijk om jezelf niet te gek te laten maken door de live koers van Cardano. Doe zelf onderzoek naar Cardano en de prijsgrafiek van ADA. Zo kun je erachter komen of je vandaag in Cardano moet investeren of beter nog even kunt wachten.
✔️ Veilig Cardano kopen tips »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.