Crypto.be » Cryptomunten » Tether (USDT) cryptovaluta analyse

Tether (USDT) is een zogenaamde stable coin en heeft daarmee een aparte plaats op de cryptomarkt. In dit artikel bekijken we de voordelen van deze cryptomunt, laten we de live Tether koers zien en leggen we uit hoe je veilig USDT kunt kopen. Tot slot beantwoorden we veelgestelde vragen over deze cryptomunt.

Wat is Tether (USDT) als cryptovaluta?

Wat is Tether?

Wij leggen uit wat Tether (USDT) is

Tether (USDT) is één van de zogenoemde stable coins. Dit betekent dat de waarde van deze crypto gekoppeld is aan andere assets, zoals bijvoorbeeld de US Dollar. Simpel gezegd zou voor iedere Tether in omloop 1 US dollar in bewaring moeten worden gehouden.

Door de koppeling van de koers aan de koers van in dit geval de dollar (de zogenoemde peg) is de waarde van deze munt stabiel. Daarmee vervult deze munt net als andere stable coins ook een specifieke functie in de cryptomarkt. Dit is een van de voordelen van deze cryptomunt.

Daarmee is het voor beleggers belangrijk om de live Tether (USDT) koers te volgen.

Live Tether (USDT) koers volgen

Door de koppeling met andere assets lijkt de koers van deze crypto vast te liggen, toch kan deze fluctueren. Daarom kun je bij ons de live Tether (USDT) koers volgen.

tether

Tether (USDT)

EUR
0,932694
USD
$ 0.998426
GBP
0.787038

✅ Direct Tether kopen »

De prijsfluctuatie kan enerzijds ontstaan door wet van vraag en aanbod die per platform bepaald wordt. Anderzijds is het belangrijk dat de ‘peg' in stand blijft. Zodra de markt vermoedt dat de koppeling met achterliggende assets niet genoeg is om de waarde van de munt te dekken kan een sterke koersdaling ontstaan.

Doordat deze crypto een speciale functie heeft is er een aantal voordelen aan Tether (USDT) verbonden. Deze zetten we voor je op een rij.

Voordelen Tether/USDT crypto

Door haar functie als stable coin heeft deze munt een aantal voordelen. Dit zijn de voordelen van Tether/USDT crypto:

  • Als je reguliere crypto koopt en de koers daalt kun je deze crypto omruilen voor USDT. De transactiekosten van zo'n swap zijn vaak lager dan de kosten voor een uitbetaling. Dit geldt ook voor als je later weer in wilt stappen in reguliere crypto;
  • Op veel cryptoplatforms kun je niet alle cryptomunten met fiat geld (Euro's) kopen. Dit los je op door eerst voor fiat geld USDT te kopen en deze daarna in te wisselen voor de cryptomunt van jouw keuze.
  • Aangezien deze cryptomunt op de blockchain (in dit geval die van Ethereum) draait zijn transacties met deze crypto sneller afgerond dan wanneer je die transactie met geld zou doen.

Natuurlijk wil je zeker weten dat je zo min mogelijk risico loopt als je deze crypto koopt. Daarom geven we je graag 3 tips over veilig USDT kopen.

3 tips over veilig USDT kopen

Hoewel de waarde vast staat zijn er toch 3 tips die je van pas kunnen komen bij Tether kopen.

Veilig USDT kopen

Wil je veilig USDT kopen? Lees onze tips

Dit zijn onze tips voor veilig USDT kopen:

  1. De koers van een stable coin is altijd tegengesteld aan de koers van reguliere crypto. Daardoor kan je een licht voordeel halen als je deze crypto koopt terwijl de koersen stijgen;
  2. Let op de peg. Er is bij deze crypto met regelmaat discussie over de dekking voor de waarde van de stable coin. Men beloofde eerst de waarde te dekken door USD te kopen. Later bleek dat men ook andere financiële instrumenten kocht. Als de waarde onvoldoende blijkt om de uitstaande hoeveelheid USDT te dekken kan de koers snel dalen en verliest de munt haar betrouwbaarheid.
  3. Let op de ontwikkelingen rond Bitfinex. Tether (USDT) is namelijk gelinkt aan Bitfinex. Bij hevige koersschommelingen van de Bitcoin (BTC) valt vaak de beschuldiging dat Bitfinex met gebruik van deze crypto de beurs manipuleert. Hierdoor zijn Bitfinex en Tether in onderzoek bij de SEC. Als zij besluiten maatregelen te nemen of de handel in de munten te verbieden kan dit consequenties voor de prijs hebben.

Door de functie als stable coin moet je ook bij het kopen van Tether (USDT) op andere dingen letten dan je gewend bent.

Waar kun je Tether kopen?

Tether kopen kan op veel platformen. Nu je de munt niet direct koopt voor het rendement is het dus belangrijk dat je een platform uitkiest waar je betrouwbaar crypto kunt kopen.

Je hebt daarbij de keuze tussen crypto brokers en cryptobeurzen. Bij crypto brokers bepalen de brokers de aan- en verkoopprijs en is hun marge het verschil tussen die prijzen. Als voorbeelden van betrouwbare brokers in Nederland waar Tether kopen ook kan kun je denken aan LiteBit en Anycoin Direct.

Als je liever handelt via een cryptobeurs, dan zijn Binance als grootste cryptobeurs ter wereld, of het Nederlandse Bitvavo betrouwbare aanbieders van cryptomunten waar je ook Tether (USDT) kunt kopen.

Ter afsluiting van dit artikel beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen over Tether (USDT).

Veelgestelde vragen over USDT beantwoord

Om goed voorbereid met USDT te kunnen beleggen beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen.

Wat is de Tether verwachting?

De functie van USDT en andere stable coins in de cryptomarkt staat inmiddels vast. Aangezien deze functie niets met het halen van rendement te maken heeft omdat de prijs ook vast ligt is de Tether verwachting dat deze crypto zich vooral zal inzetten op toenemende veiligheid en gebruiksgemak.

Hoe kan ik veilig USDT opslaan?

Net als bij gewone cryptomunten is het ook voor deze stable coin verstandig om ze op te slaan op een private wallet als je ze niet hoeft te gebruiken.

Hoe kan ik deze crypto verkopen?

Het verkopen van Tether (USDT) gaat op dezelfde wijze als het kopen of swappen voor gewone cryptomunten. Je kunt dan ook onze tips voor veilig USDT kopen en de cryptocurrency platformen die we bespraken bekijken.

Waarom in USDT investeren?

Zoals gezegd is de waarde vast, dus in USDT investeren voor het rendement is niet de meest voor de hand liggende keuze. Investeren in deze munt is dan ook vooral handig als je deze later wilt omruilen voor andere cryptomunten of als je rendement wilt halen door rente te ontvangen als je deze crypto uitleent.

Actueel Tether nieuws op Crypto.be

Ondanks dat de USDT een stable coin is kunnen bepaalde ontwikkelingen de koers danig beïnvloeden. Daarom vind je bij Crypto.be uiteraard ook actueel Tether nieuws.

Naast actueel nieuws over USDT/Tether hebben wij eveneens 4 andere interessante cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Dogecoin (DOGE) Shiba Inu (SHIB) Pancakeswap (CAKE) Polkadot (DOT)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.