Crypto.be » Cryptomunten » PancakeSwap (CAKE) cryptovaluta analyse

PancakeSwap (CAKE) is één van de nieuwere cryptomunten. In dit artikel leggen wij uit wat je als belegger over deze cryptomunt moet weten, waar je de live PancakeSwap (CAKE) koers kunt volgen en geven we 5 tips om deze munt veilig te kopen. Tot slot beantwoorden we ook de 5 meest gestelde vragen over CAKE.

Wat is PancakeSwap (CAKE) als cryptovaluta?

Wat is PancakeSwap?

Wat is de cryptovaluta PancakeSwap (CAKE)?

PancakeSwap (CAKE) is een gedecentraliseerde beurs (DEX). Je kunt hier allerlei crypto en gerelateerde zaken (zoals NFT's en aandelen in staking pools) kopen en verkopen.

De munt heeft geen eigen blockchain, maar draait op de Binance Smart Chain (BSC). De munt en DEX zijn pas in september 2020 gelanceerd, maar het platform is nu al de grootste DEX. De vraag naar de cryptomunt Pancakeswap (CAKE) is hoog doordat de DEX werkt met zogenaamde swaps. Als tegenwaarde bij iedere swap wordt namelijk de Pancakeswap gebruikt.

De validatie van transacties werkt op basis van Proof of Stake, waarbij de beloning 10 cake per block is. De huidige hoeveelheid PancakeSwap in omloop is 750 miljoen.

Voordeel van deze validatiemethode is dat het mogelijk is om een extra bijverdienste op jouw investering te creëren door staking. Door het hoge dagelijks gebruik is het als belegger uiteraard van belang om de live Pancakeswap koers te volgen.

Live PancakeSwap (CAKE) koers volgen

Omdat we jou natuurlijk op één plaats van alle informatie willen voorzien kun je op onze site ook de live PancakeSwap koers volgen.

pancakeswap-token

PancakeSwap (CAKE)

EUR
2,83
USD
$ 3.01
GBP
2.44

✅ Direct PancakeSwap kopen »

Overigens bestaat ‘de live koers' van een cryptomunt niet. Daarom kun je, als je de live PancakeSwap koers wilt volgen op een ander platform soms prijsverschillen zien. Ieder platform bepaalt namelijk de eigen live koers per crypto op basis van vraag en aanbod.

Door de uitgebreide mogelijkheden van het platform en de populariteit is er een aantal voordelen van de PancakeSwap crypto. Deze zetten we hierna kort op een rij.

Voordelen PancakeSwap/CAKE crypto

CAKE kopen kan dus een aantal voordelen hebben ten aanzien van andere crypto. Wij zetten die voordelen graag op een rij.

  • Deze crypto is een veelgebruikte cryptomunt: aangezien deze munt de tegenwaarde is bij iedere swap op de DEX is er altijd veel vraag naar deze cryptomunt. Nu het platform als grootste DEX steeds populairder wordt zullen er ook meer gebruikers op de naamsbekendheid afkomen. Daarmee lijkt de munt ook duurzaam potentieel te hebben.
  • Het achterliggende DEX platform heeft laten zien dat het snel kan inspelen op ontwikkelingen in de markt, waardoor het snel nieuwe producten kan aanbieden die inspelen op actuele trends. Omdat deze crypto ook bij de nieuwe toepassingen als ruilmiddel gebruikt wordt is dit gunstig voor de waarde.
  • Voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten haalt de organisatie regelmatig geld op via grote financieringsrondes. Het feit dat betrouwbare partijen zoals Binance miljoenen in het project investeren geeft aan dat het project vertrouwen geniet en door de professionals van die investeerder als potentierijk beoordeeld wordt. Daarmee is er een goede basis voor groei en investering.

Als je besluit om deze munt te kopen is het natuurlijk belangrijk dat je dit veilig doet. Daarom geven we je graag 5 tips over veilig CAKE kopen.

5 tips over veilig CAKE kopen

Omdat we natuurlijk willen dat je maximaal rendement haalt uit jouw investering is veilig CAKE kopen belangrijk. Daarbij is het gezien de vele ontwikkelingen belangrijk dat je de munt op het juiste moment koopt. Daarom geven we je 5 tips om veilig PancakeSwap te kopen.

Veilig CAKE kopen

Wil je veilig CAKE kopen? Lees onze expert tips

Dit zijn onze aankooptips:

  1. Let op de reputatie van de DEX. Het is relatief makkelijk om een cryptomunt aan te melden om te verhandelen op de DEX. Daardoor is de kans dat er een ‘foute' cryptomunt tussen het aanbod zit groter. In het verleden is de DEX een aantal keer in opspraak geweest omdat zij podium boden aan zogenaamde ‘scamcoins'. Dit komt de reputatie van het project en daarmee de live PancakeSwap koers niet ten goede.
  2. Let op voor scammers. Door de opvallende, food-gerelateerde naam zijn er veel partijen die proberen onder vergelijkbare namen coins en DEX-en op de markt te brengen die minder zuiver zijn. Check dus altijd of je op de goede website bent en of er geen schandalen gaande zijn die de prijs kunnen beïnvloeden.
  3. Let op het ontwikkelaarsteam. De ontwikkelaars van de DEX hechten niet te veel waarde aan een roadmap. Daardoor is de ontwikkeling binnen de munt wat minder transparant. Het huidige team heeft laten zien die ontwikkeling serieus te nemen. Bij Litecoin (LTC) hebben we gezien hoe de innovatie stil kan staan als belangrijke ontwikkelaars verdwijnen. Zoals je weet is stilstand achteruitgang en dat zie je terug in de live prijs.
  4. Let op de funding rounds. Zoals we aangaven zoekt men regelmatig naar nieuw kapitaal voor verdere ontwikkeling. Dit doet men door zogenaamde funding rounds. Als zo'n financieringsronde succesvol is afgesloten zien we vaak sterke koersstijgingen, zeker wanneer er gerenommeerde partijen betrokken zijn.
  5. Let op de totale hoeveelheid PancakeSwap in omloop. Bij veel cryptomunten is schaarste een criterium voor de prijsontwikkeling. Bij deze cryptomunt kan men echter de supply vergroten als er nieuwe investeerders gevonden worden. De huidige totale hoeveelheid in omloop is dus geen indicator om toekomstige schaarste in te calculeren.

Daarnaast spreekt het natuurlijk voor zich dat je een veilige cryptobeurs of een betrouwbaar handelsplatform moet kiezen om deze munt te kopen. Om het makkelijk te maken zetten wij 3 betrouwbare alternatieven op een rij.

Waar kun je PancakeSwap kopen?

Deze crypto is op vele plaatsen te koop, maar niet elke aanbieder is even betrouwbaar en/of transparant in haar prijzen. Wij zochten en vonden 3 partijen waar betrouwbaar PancakeSwap (CAKE) kopen vanzelfsprekend is. Wij bespreken deze hierna.

PancakeSwap bij Bitvavo kopen

Bitvavo is de grootste cryptobeurs van Nederland. Dit wekt natuurlijk al vertrouwen. Het feit dat zij een vergunning van De Nederlandsche Bank hebben versterkt dit.

Aangezien dit een beurs is zijn vraag en aanbod bepalend voor de prijs waarvoor je PancakeSwap kunt kopen. De fee voor de cryptobeurs Bitvavo berekent men transparant apart.

LiteBit crypto broker voor CAKE

PancakeSwap (CAKE) kopen kan natuurlijk ook via een betrouwbare Nederlandse broker. In dat geval attenderen we je graag op de betrouwbare cryptobroker genaamd LiteBit. Hier bepaalt men zelf de aan- en verkoopprijs van de crypto die zij aanbieden. De verdienste voor de broker verwerken zij in het verschil tussen die prijzen.

Koop deze cryptovaluta bij Binance

Als grootste cryptobeurs ter wereld en investeerder in PancakeSwap is Binance uiteraard ook een goede partij om jouw munten bij te kopen. Let erop dat je in dat geval wel eerst met jouw Euro's een andere munt zoals UDST of BNB moet kopen. Hierna kun je deze wisselen voor CAKE.

Om ervoor te zorgen dat je maximaal voorbereid jouw eigen onderzoek kan doen naar het investeren in PancakeSwap zetten we tot slot de veel gestelde vragen over deze munt op een rij met bijbehorende antwoorden.

Veelgestelde vragen over CAKE beantwoord

We merken dat beleggers veel vragen over deze munt hebben. Daarom zetten we voor jou de veel gestelde vragen over CAKE op een rij en voorzien deze direct van de antwoorden van onze experts.

Wat is de PancakeSwap verwachting?

Zoals we zien probeert men de DEX continu te innoveren, zien gerenommeerde partijen PancakeSwap als strategische investering en is er veel vraag naar deze crypto. Daarom is de PancakeSwap verwachting gunstig.

Zo verwacht men zeer grote koersstijgingen. Op korte termijn zijn er volgens analisten al mooie winsten te behalen, maar in 2028 verwacht men dat 1 coin al meer dan $ 50,- waard is en in 2030 ligt de PancakeSwap verwachting boven de $ 100,-.

Hoe kan ik veilig CAKE opslaan?

Als je deze munt gekocht hebt wil je natuurlijk dat jouw investering veilig blijft. Daarom is het belangrijk dat je in ieder geval beschikt over de private key. Daarvoor zal je jouw crypto na aankoop van de beurs over moeten zetten naar een wallet.

Nu zijn er beurzen die eigen wallets aanbieden. Wij prefereren echter altijd een eigen, persoonlijke wallet die los staat van een beurs. Hiermee is er geen link aan beurzen die vaak een target voor scammers zijn. Bovendien kan je jouw crypto met jouw eigen wallet ook opslaan zonder connectie met internet.

Hoe kan ik deze cryptocurrency verkopen?

Natuurlijk is veilig PancakeSwap verkopen net zo belangrijk als het veilig kopen van deze crypto. Daarmee gelden voor verkopen dezelfde adviezen die we schreven over veilig PancakeSwap kopen. Via één van de betrouwbare cryptocurrency platformen kun je jouw munten eenvoudig verkopen voor fiat geld of omzetten naar andere crypto.

Waarom in CAKE investeren?

Zoals we hebben laten zien geniet de jonge DEX het vertrouwen van investeerders. Daarbij zijn de ontwikkelaars innovatief en in staat om snel op marktomstandigheden in te spelen. Dat leidt ertoe dat de munt positief gewaardeerd wordt en een kansrijke toekomst voor zich heeft. Dit zien we aan de hoge koersverwachting voor PancakeSwap op lange termijn.

Het laatste PancakeSwap nieuws op Crypto.be

Zoals je al gelezen hebt zijn er volop ontwikkelingen gaande rond CAKE. Uiteraard is het als belegger belangrijk hier kennis van te nemen. Daarom vind je het laatste PancakeSwap nieuws uiteraard hier op Crypto.be.

Naast het laatste nieuws over CAKE/PancakeSwap hebben wij alsmede 4 andere interessante cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Tether (USDT) Dogecoin (DOGE) Shiba Inu (SHIB) Polkadot (DOT)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.