Crypto.be » Crypto kopen tips » Chainlink kopen: Snel LINK met Bancontact en Kredietkaart aankopen in België

Chainlink is een blockchain die in 2017 werd gelanceerd en sindsdien is uitgegroeid tot één van de populairste blockchains op de markt. Chainlink staat om verschillende dingen bekend, maar één daarvan zijn zeker de vele indrukwekkende partnerships die het platform heeft gesloten. Zo werkt Chainlink bijvoorbeeld samen met Google Cloud en SWIFT.

Voor veel mensen is LINK, de cryptomunt die bij Chainlink hoort, een interessante munt. Geldt dit ook voor jou? Dan vraag je je misschien af hoe je deze munt in België kunt kopen. Dat is de vraag die we vandaag gaan beantwoorden.

Want wat is Chainlink precies? Wat maakt het project bijzonder? En hoe kun je de cryptomunt, LINK, in België verkrijgen? Dat, en meer, lees je in dit artikel over het kopen van Chainlink in België.

✅ Direct Chainlink kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Chainlink (LINK) kopen zonder fees!

Inleiding tot Chainlink kopen in België

Wat is Chainlink?

Chainlink is een gedecentraliseerd netwerk dat zich richt op het verbinden van smart contracts met data uit de echte wereld. Het netwerk is ontwikkeld door Sergey Nazarov en Steve Ellis en werd in 2017 gelanceerd. Het doel van Chainlink is om smart contracts te voorzien van betrouwbare informatie die afkomstig is uit verschillende bronnen.

Sinds de lancering is Chainlink snel uitgegroeid tot een van de grotere blockchains op de markt. Het platform heeft partnerships gesloten met verschillende grote bedrijven en projecten, waaronder SWIFT, Google Cloud, en Oracle. Chainlink heeft ook een actieve community van ontwikkelaars die bouwen aan nieuwe use cases en toepassingen.

De eigen coin van Chainlink, LINK, is de brandstof die het netwerk laat draaien en wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het belonen van node operators en het betalen van transactiekosten. Veel investeerders zien potentie in LINK en investeren hierin als onderdeel van hun portfolio.

Hoewel Chainlink populair is onder beleggers en ontwikkelaars, is het belangrijk om zelf goed onderzoek te doen voordat je besluit om te investeren in LINK of het netwerk. Net als bij alle cryptocurrency’s is er een serieus risico en is er veel volatiliteit. Het is belangrijk om je eigen financiële situatie te overwegen en alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen.

Veilig Chainlink (LINK) kopen in België

Als je van plan bent om Chainlink te kopen, is het natuurlijk belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je investering veilig is:

  • Doe goed je eigen onderzoek. Lees alles wat je kunt vinden over de cryptocurrency, inclusief de technologie erachter, de markttrends en de ontwikkeling van het project. Op deze manier kun je beter inschatten of het een goede investering is.
  • Maak gebruik van een veilig platform. Er zijn veel verschillende exchanges waarop je Chainlink kunt kopen, maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Zometeen kijken we nog eens naar een aantal van de veilige platformen die er in België beschikbaar zijn.
  • Investeer alleen geld dat je bereid bent te verliezen. Zoals bij elke investering is er een risico dat je je geld kunt verliezen. Investeer daarom alleen geld dat je kunt missen en dat je niet nodig hebt om te overleven.
  • Bewaar je crypto op een veilige manier. Als je Chainlink hebt gekocht, bewaar het dan op een veilige manier. Een hardware wallet is in theorie de veiligste optie om je crypto op te slaan. Dit is een soort USB stick die niet verbonden is met het internet, waardoor het in theorie niet mogelijk is voor hackers om bij je crypto te komen.

Met deze tips kun je op een veilige manier Chainlink kopen en je investering beschermen. Onthoud altijd dat veiligheid voorop staat bij het beleggen in cryptocurrency. Het kan in theorie echter nog altijd misgaan, dus let altijd goed op en doe onderzoek voordat je daadwerkelijk iets doet.

Waar kun je Chainlink / LINK kopen?

Als je in België Chainlink wil aankopen, heb je een heleboel verschillende keuzes. In principe doen de meesten dit via een crypto exchange, maar zelfs dan heb je tal van opties. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een grote, internationale exchange, maar je zou ook kunnen kiezen voor een wat kleinere, Nederlandstalige exchange. Elke exchange heeft zijn eigen voor- en nadelen, en voor iedereen is er dus wel een exchange om uit te kiezen. Laten we eens kijken naar een aantal van de verschillende opties die je hebt wanneer je Chainlink wil kopen in België.

Chainlink bij Bitvavo kopen

Chainlink kopen bij Bitvavo is een snelle en eenvoudige manier om in deze cryptocurrency te investeren. Bitvavo ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder Bancontact, iDeal en PayPal, wat het voor gebruikers gemakkelijk maakt om hun aankoop te doen. Daarnaast bedragen de transactiekosten voor het kopen van Chainlink bij Bitvavo slechts 0,25%, wat vrij laag is in vergelijking met andere crypto exchanges. Met Bitvavo kan je gemakkelijk en veilig Chainlink kopen en jouw investeringen beheren.

🏆 Chainlink kopen bij Bitvavo »
Chainlinks met Bancontact kopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig LINK.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Koop Chainlink bij LiteBit

Als je Chainlink wilt kopen, is LiteBit een goede optie om te overwegen. Het platform biedt een breed scala aan betaalmethoden, waaronder iDeal, Bancontact, kredietkaart, bankoverschrijving, SEPA, Giropay/Sofort en MyBank, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk is om hun aankoop te doen met hun favoriete betaalmethode. De transactiekosten op LiteBit variëren tussen de 1,25% en 3%, afhankelijk van de gebruikte betaalmethode en de grootte van de transactie. Hoewel deze kosten hoger zijn dan sommige andere platforms, biedt LiteBit een prima oplossing voor het kopen van Chainlink.

Chainlink kopen bij LiteBit »
Goedkoop deze crypto aanschaffen

Maak gratis een LiteBit account aan voor het snel aankopen van Chainlink.

LINK kopen bij Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandstalige crypto exchange die het eenvoudig maakt om Chainlink te kopen en te verkopen. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en biedt verschillende betaalmethoden aan, zoals Bancontact, kredietkaart, iDeal, bankoverschrijving en soms zelfs Visa en Mastercard. Dit betekent dat gebruikers hun aankopen kunnen doen met hun favoriete betaalmethode en het proces snel en efficiënt kunnen afronden. De transactiekosten op Coinmerce variëren tussen de 0,4% en 2,5%, afhankelijk van de gebruikte betaalmethode en de grootte van de transactie.

Chainlink kopen bij Coinmerce »
Koop deze cryptomunt met Bancontact

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het investeren in Chainlink.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Overige aanbieders van Chainlink (LINK)

Er zijn nog een heleboel andere opties voor Belgische crypto-beleggers die Chainlink willen kopen. Zo heb je Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. Via Binance kun je Chainlink aanschaffen via verschillende betaalmethoden, zoals kredietkaart of een normale bankoverschrijving. Sommige populaire betaalmethoden in België worden echter niet ondersteund bij Binance. Gelukkig heeft Binance wel zeer lage transactiekosten, die zijn namelijk slechts 0,1% per transactie.

Een andere optie die je hebt om Chainlink te kopen is via Anycoin Direct. Dit platform biedt verschillende betaalmethoden die populair zijn in België, waaronder Bancontact, iDEAL en kredietkaart, waardoor het gemakkelijk is om Chainlink te verkrijgen. Houd er wel rekening mee dat er transactiekosten in rekening worden gebracht voor elke aankoop, variërend van 0,3% tot 1%. Zorg ervoor dat je deze kosten meeneemt bij het bepalen van de totale kosten van je Chainlink aankoop via Anycoin Direct.

Veelgestelde vragen over LINK kopen beantwoorden

Je weet nu wat Chainlink is en hoe je het kunt kopen in België. Het zou toch kunnen dat je nog een aantal vragen hebben. Hieronder beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over het kopen van Chainlink in België.

Is het nu een geschikt moment om Chainlink te kopen of niet?

Chainlink is zich momenteel ver onder de all-time high van deze cryptocurrency. Echter, de afgelopen weken is er wel een lichte stijging te zien. Het is altijd belangrijk om de huidige marktontwikkelingen te blijven volgen en te overwegen of het wel of niet het juiste moment is om te investeren in Chainlink.

Het is echter lastig om te bepalen of het nu een geschikt moment is om Chainlink te kopen. De markt kan namelijk zeer volatiel zijn en er zijn veel factoren die de prijs van een cryptocurrency kunnen beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om zelf onderzoek te doen en na te gaan of Chainlink past bij jouw doelen en risicoprofiel.

Een manier om te bepalen of het wel of niet een goed moment is om Chainlink te kopen, is door middel van technische analyse. Bij technische analyse kijk je naar de grafieken om bepaalde patronen te herkennen. Hierdoor kun je een beter beeld krijgen van waar de prijs van Chainlink mogelijk heen gaat. Uiteindelijk is het echter aan jou om te beslissen of het nu het juiste moment is om in te stappen.

Waarom is Chainlink (LINK) een interessante crypto?

Chainlink is een unieke cryptocurrency die interessant is om verschillende redenen. Ten eerste is het een van de grootste gedecentraliseerde oracles die momenteel beschikbaar zijn. Een oracle is een systeem dat kan fungeren als een brug tussen blockchains en traditionele systemen, waardoor de integratie tussen deze systemen en de blockchain-technologie wordt vereenvoudigd. Dit maakt Chainlink een belangrijk onderdeel van de infrastructuur van de decentralized finance (DeFi).

Een andere reden waarom Chainlink interessant is, is vanwege het gebruik van smart contracts. Smart contracts zijn geautomatiseerde contracten die automatisch uitgevoerd worden wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Chainlink maakt gebruik van smart contracts om gegevens van oracles te verzamelen en te verifiëren, waardoor deze gegevens betrouwbaarder worden en de integriteit van het netwerk wordt versterkt.

Ten slotte heeft Chainlink een sterk en divers ecosysteem van partners en integraties. Het is al geïntegreerd met verschillende toonaangevende blockchains, waaronder Ethereum, Polkadot en Binance Smart Chain, en heeft samenwerkingen met grote bedrijven zoals Google, Oracle en SWIFT. Dit vergroot niet alleen het gebruik van Chainlink, maar zorgt ook voor een goed imago, zowel in de wereld van blockchain als daar buiten.

Is het toegestaan om Chainlink (LINK) in België te kopen?

In België is de handel in crypto volledig legaal. Dat betekent dus ook dat het toegestaan is om Chainlink (LINK) in België te kopen. Dat kun je het beste doen op een platform dat door de Belgische overheid is toegestaan, zoals Bitvavo of LiteBit.

Auteur van dit artikel
  • Gijs Ooijen

    Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.