Crypto.be » Cryptomunten » Chainlink (LINK) cryptomunt analyse

Chainlink (LINK) is een populaire cryptomunt omdat zij gebruikt wordt voor een unieke en belangrijke toepassing in de cryptomarkt. Daarom zijn veel beleggers in deze crypto geïnteresseerd. Wij leggen uit wat LINK zo uniek maakt, hoe je de live Chainlink koers kunt bekijken, beantwoorden veelgestelde vragen en leggen uit hoe je veilig Chainlink (LINK) kunt kopen.

Wat is Chainlink (LINK) als cryptomunt?

Wat is Chainlink?

Wat is de cryptomunt Chainlink (LINK) nu precies?

ChainLink (LINK) is de munt om transacties op het achterliggende decentralized oracle platform mogelijk te maken. Een oracle is een digitale ‘agent' die voor een smart contract betrouwbare informatie zoekt om te valideren of een bepaalde gebeurtenis heeft plaats gevonden zodat de voorwaarden ingevuld kunnen worden.

Neem als voorbeeld een smart contract dat bepaalt dat partij A 1000 dollar krijgt als de koers van de Bitcoin op een bepaald moment X bedraagt. De decentralized agent legt dan het contact met betrouwbare informatieproviders om te verifiëren wat de Bitcoin op dat moment X waard was.

De oracle die de informatie levert krijgt betaald in LINK. Doordat de rol van smart contracten en DeFi steeds groter wordt is er ook steeds meer vraag naar zo'n betrouwbare verbinding tussen de blockchain en betrouwbare live data.

Het feit dat de munt al sinds 2017 bestaat en de technologie inmiddels met meerdere blockchains verbonden kan worden maakt de munt nog populairder. Ook het toevoegen van de mogelijkheden tot staking (in 2022) gaf de populariteit van de munt een boost.

Door de vele transacties is het belangrijk als belegger de live Chainlink koers te volgen.

Live ChainLink (LINK) koers bekijken

Daarom kun je hier bij Crypto.be 24 uur per dag de live ChainLink (LINK) koers bekijken.

chainlink

Chainlink (LINK)

EUR
16,76
USD
$ 18.20
GBP
14.25

✅ Direct Chainlink kopen »

Dit kan overigens ook op andere platformen, maar daar kan de live ChainLink (LINK) koers verschillen van onze live koers. Dit komt omdat ieder handelsplatform zijn eigen live Chainlink koers bepaalt op basis van vraag en aanbod op het platform.

Er zijn natuurlijk veel cryptomunten waar je in kunt beleggen. Daarom zetten we graag de belangrijkste voordelen van LINK voor jou als belegger op een rij.

Voordelen Chainlink / LINK crypto

Voor beleggers zijn er diverse voordelen bij Chainlink / LINK crypto. Wij zetten de belangrijkste op een rij:

  • Het platform heeft een eigen user case die haar waarde al een aantal jaar bewezen heeft;
  • Er zijn weinig concurrerende platformen. Bovendien zijn de concurrenten dermate veel kleiner dat het er niet naar uit ziet dat zij op korte termijn een bedreiging van deze crypto vormen;
  • Door staking aan te bieden geeft het platform beleggers in LINK extra voordelen;
  • Door de lage prijs per stuk en de staking mogelijkheden leent deze munt zich ook goed voor investering op lange termijn.
  • Het platform heeft een zeer sterke community achter zich staan. De bijnaam ‘Link Marines' spreekt voor zich.

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht geïnteresseerd bent in deze cryptomunt. Daarom geven we je graag 3 tips over veilig LINK kopen.

3 tips over veilig LINK kopen

Als je investeert en Chainlink wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat je dit op een veilige manier doet.

LINK veilig kopen

Veilig Chainlink (LINK) kopen met onze kooptips

Daarom geven we je 3 tips over veilig Chainlink (LINK) kopen:

  1. Pas op voor geruchten. Naast veel supporters heeft het bedrijf ook tegenstanders en deze zijn niet te beroerd om dit project in een kwaad daglicht te stellen en zo fiks te cashen op short opties. Met name de Zeus Capital attack is hier berucht.
  2. Trap niet in airdrops, giveaways, sales en andere scam trucs. Het ontwikkelteam stelt duidelijk dat het nooit dergelijke zaken in zal zetten en ook nooit om paswoorden, seed-phrases, private keys of geld zal vragen. Ook deelt men geen informatie over updates via de mail. Dit gaat namelijk altijd via Chainlink Developer Docs.
  3. Let er bij het Chainlink (LINK) kopen op dat je altijd een veilig platform met betrouwbare prijzen gebruikt.

Om je een eindeloze zoektocht te besparen helpen we je graag op weg met de laatste tip. Op basis van onze analyses bieden we je graag een aantal suggesties waar Chainlink (LINK) kopen veilig en betrouwbaar kan.

Waar kun je Chainlink kopen?

Chainlink (LINK) kopen kan bij diverse platformen. Je hebt hierbij de keuze tussen brokers en cryptobeurzen. Het belangrijkste verschil is dat brokers zelf hun in- en verkoopprijs bepalen terwijl de prijs op beurzen rechtstreeks bepaald wordt door vraag en aanbod. De fee voor de cryptobeurs berekent men apart.

In Nederland kun je bij de grootste brokers Chainlink (LINK) kopen. Je vindt de munt zowel bij LiteBit als bij Anycoin Direct. Ook bij BTC Direct kun je deze crypto kopen, maar daar kan je de munt niet van het platform transfereren naar andere platformen of wallets.

Als je liever voor een beurs kiest, dan zijn Bitvavo als grootste cryptobeurs van Nederland en België en Binance als grootste cryptobeurs ter wereld onze suggesties.

Tot slot van deze kennismaking beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen over Chainlink.

Veelgestelde vragen over LINK beantwoord

Om jou als geïnteresseerde nog verder op weg te helpen zetten we graag de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over deze munt op een rij.

Wat is de Chainlink verwachting?

Na uitrol van de staking mogelijkheden is de technische Chainlink verwachting dat de ontwikkelaars zich vooral richten op nieuwe beloningsmogelijkheden en milieuvriendelijke initiatieven.

De financiële Chainlink verwachting laat zien dat beleggers dit waarderen. In 2025 verwacht met een LINK rendement van+137%. In 2030 kan dit oplopen naar +381%.

Hoe kan ik veilig LINK opslaan?

Wij adviseren altijd om jouw LINK op te slaan op een eigen wallet.

Hoe kan ik deze cryptomunt verkopen?

Je kunt het makkelijkst LINK verkopen door deze vanuit jouw wallet over te boeken naar een van de betrouwbare platformen die we hiervoor bespraken. Denk daarbij aan BTC Direct.

Waarom in LINK investeren?

LINK biedt een technische user case die in de toekomst belangrijker wordt en haar waarde inmiddels bewezen heeft. Daarbij hebben ontwikkelaars oog voor rendementsoptimalisatie door meerdere verdienmogelijkheden te bieden. Ook houden zij het milieu in het oog. Dit zien we terug in de financiële verwachting die positief is.

Actueel Chainlink nieuws op Crypto.be

Omdat wij weten hoe belangrijk nieuws kan zijn voor de serieuze belegger vind je uiteraard ook actueel LINK nieuw op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over LINK/Chain hebben wij daarnaast 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

Dash (DASH) Helium (HNT) Cosmos Hub (ATOM) Avalanche (AVAX) cryptovaluta tips” href=”https://crypto.be/cryptomunten/avalanche-avax/”>Avalanche (AVAX)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.