Crypto.be » Cryptomunten » Dash cryptocurrency analyse

Dash (DASH) is als een van de oudste privacy coins nog steeds een interessante belegging voor crypto investeerders. In dit artikel leggen we voordelen van deze crypto uit en laten we zien waar de live Dash koers te vinden is. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we 3 tips over veilig Dash kopen.

Wat is de cryptocurrency Dash?

Wat is Dash?

Wat is de cryptocurrency Dash? Wij leggen het uit

Naast Bitcoin Cash (BCH) is deze munt een hard fork van de Bitcoin (BTC). In 2013 vond een groep ontwikkelaars dat er een cryptomunt moest komen die gericht was op privacy en anonimiteit van gebruikers. Daarom splitste men de BTC hard fork af om de Darkcoin te beginnen. Een jaar later besloot men dat het beter was zich ook te richten op digitale betalingen. Door de naam bleek de munt vooral populair bij betaaltransacties op Darknet. Om zich daarvan te distantiëren besloot men de naam te wijzigen in Dash (een samentrekking van ‘digital cash').

Vanaf dat moment werd de crypto een gewaardeerde, stabiele munt die de interesse van steeds meer beleggers weet te trekken. Daarom is er ook veel interesse in de live Dash koers.

Live Dash koers volgen

Natuurlijk kun je hier op Crypto.be de live Dash koers volgen.

dash

Dash (DASH)

EUR
29,60
USD
$ 31.54
GBP
25.53

✅ Direct Dash kopen »

Ook op andere platformen waar deze munt aangeboden wordt kun je een live Dash koers volgen, maar deze verschilt vaak van onze live koers. Dit komt omdat deze platformen de live koers meestal samenstellen op basis van de vraag en het aanbod op hun platform terwijl wij meerdere platformen analyseren om de live Dash koers te volgen.

Zoals we eerder aangaven is deze munt voor veel beleggers interessant. Dit komt door de voordelen die deze crypto biedt ten opzichte van andere munten. Wij zetten die voordelen graag op een rij.

Voordelen Dash crypto

Hoewel de basistechniek van de blockchain op die van de Bitcoin (BTC) gebaseerd is heeft het ontwikkelteam sindsdien 5 grote toepassingen ontwikkeld die de liefhebbers van de munt als voordeel zien. Deze zetten wij kort op een rij. Dit zijn de voordelen van deze crypto:

  • InstaSend. Dit is een toepassing om transacties razendsnel te valideren zonder dat er op miners gewacht hoeft te worden.
  • Chainlock. Deze toepassing biedt extra bescherming tegen een zogenoemde 51% fraude.
  • Sporks. Dit is een techniek om verbeteringen aan de blockchain toe te passen zonder dat er een soft- of hard fork nodig is.
  • PrivateSend. Dit is een technologie om ervoor te zorgen dat de zender en ontvanger van een transactie anoniem blijven door de adressen die geregistreerd worden op de blockchain te scrambelen.
  • Men is inmiddels overgegaan op Proof of Stake als validatiemethode. Hierdoor is er dus geld te verdienen met staking en heeft het gebruik van deze crypto minder effect op het milieu dan het minen van Bitcoin (BTC).

Als je enthousiast geworden bent over deze munt wil je deze misschien wel graag kopen. Daar helpen we je graag bij door 3 kooptips te delen.

3 tips over veilig deze cryptocurrency kopen

Met de volgende 3 tips over veilig Dash kopen hopen we dat je deze crypto veilig koopt en maximaal rendement haalt.

DASH veilig kopen

Veilig DASH kopen: Hoe pak je dat aan?

Wij zetten de tips op een rij:

  1. Pas op voor scammers. Doordat de munt op privacy gericht is en populair is proberen veel mensen met namen die op de originele crypto lijken mensen te lokken.
  2. Let op de anonimiteit. In principe zijn de transacties volledig anoniem als je PrivateSend gebruikt. Deze hef je echter op als jouw wallet te koppelen is aan jouw persoonlijke gegevens. De transactie op zich is dan nog wel anoniem, maar toch te herleiden via de wallet.
  3. Toekomstige ontwikkelingen bieden kans op mooie rendementen, dit leggen we uit bij de veelgestelde vragen.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk op deze munt op een betrouwbaar platform te kopen. Wij zetten enige alternatieven op een rij.

Waar kun je Dash kopen?

Zoals bij iedere cryptomunt heb je ook hier de keuze tussen broker platformen en cryptobeurzen.

In Nederland kun je Dash kopen op de drie grote broker platformen met vergunning van De Nederlandsche bank. Dit zijn:

Wegens de focus op privacy kun je geen Dash kopen op Bitvavo. Een goed alternatief is dan Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld.

Om jou zo veel mogelijk informatie te geven om succesvol in deze cryptomunt te beleggen beantwoorden we tot slot enige veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over deze cryptovaluta beantwoord

Ter afsluiting van deze kennismaking delen we graag nog wat interessante informatie door veelgestelde vragen over Dash te beantwoorden.

Wat is de Dash verwachting?

Op technisch gebied leek deze munt lang niet voorop te lopen, maar daar komt verandering in. Als we voor de technische Dash verwachting de roadmap bekijken zien we dat er eind 2022 een nieuw Dash platform uitgerold wordt. Hierin komen spannende toepassingen zoals een ‘smart contracts virtual machine', inter-blockchain communicatie in samenwerking met Cosmos Hub (ATOM) en ondersteuning voor fungible tokens en NFT's. In hoeverre privacy daarbij een rol speelt is nog niet bekend.

Wel kunnen deze toepassingen, zodra ze inhoudelijk vernieuwend blijken, tot een fikse koersstijging leiden. Volgens de roadmap moet het platform in 2023 klaar zijn.

De financiële Dash verwachting is ook gunstig. Analisten verwachten los van de bovengenoemde ontwikkelingen in 2025 een rendement van + 189%. Dit kan oplopen naar + 293% in 2030.

Hoe kan ik veilig deze cryptomunt opslaan?

Het is het beste om deze munt na aankoop direct over te boeken naar een private wallet. Let er daarbij op dat je de anonimiteit niet opheft als je PrivateSend gebruikt.

Hoe kan ik deze cryptovaluta verkopen?

Het verkopen van deze munt kan eenvoudig door jouw crypto uit jouw wallet over te boeken naar het handelsplatform van jouw keuze en daar te verkopen voor fiat geld.

Waarom in Dash investeren?

Met een investering in deze munt investeer je in een betrouwbare crypto die afgaande op de roadmap aan een tweede leven begint. Nog los van de kansen op extra rendement die dit biedt zijn de financiële vooruitzichten rooskleurig.

Actueel Dash nieuws op Crypto.be

Afgaande op de roadmap kunnen we veel Dash nieuws verwachten. Het actuele Dash nieuws lees je natuurlijk hier op Crypto.be!

Naast actueel nieuws over Dash hebben wij daarnaast 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

Chainlink (LINK) cryptovaluta analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/”>Chainlink (LINK) Helium (HNT) Cosmos Hub (ATOM) Avalanche (AVAX) cryptomunt analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/avalanche-avax/”>Avalanche (AVAX)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.