Crypto.be » Cryptomunten » Helium (HNT) crypto coin analyse

Helium (HNT) is een cryptomunt die zich richt op Internet of Things (IoT). Omdat deze munt nog niet bij het grote publiek bekend is maar wel veel potentieel heeft leggen we je in dit artikel de bijzonderheden van HNT uit. Ook leggen we je uit waar je de live Helium koers kunt bekijken. Daarnaast geven we antwoord op veelgestelde vragen en leggen we uit hoe je veilig Helium (HNT) kunt kopen.

Wat is Helium (HNT) als crypto coin?

Wat is Helium?

Wij leggen uit wat de crypto coin Helium (HNT) is

Helium (HNT) is de cryptomunt die bij het Helium project hoort. Doel van dit project is om een stabiel gedecentraliseerd netwerk te creëren waarmee apparaten die geschikt zijn voor Internet of Things (IOT) met elkaar kunnen communiceren. Hiervoor kun je een speciaal apparaat kopen. Dit apparaat creëert een hotspot waarmee de kwaliteit van het netwerk hoog blijft, maar het energieverbruik laag is. Ook kan het netwerk gebruikt worden voor laag-energietoepassingen zoals het verzenden van gegevens van de IoT-apparaten naar bijvoorbeeld een app.

Daarnaast kan je via het Helium-apparaat met een smartwatch, smartphone of computer overal een eigen Helium-hotspot creëren zodra deze verbinding maakt met het apparaat.

Het project draait op een eigen blockchain met open access. De HNT wordt gemined op basis van proof-of-cover. Om te kunnen minen moet je een Nebra HNT mining access point kopen. Door dit apparaat kan men de draadloze dekking van verschillende punten van het netwerk meten en op basis daarvan kun je HNT verdienen.

Doordat er verschillende configuraties bestaan en het systeem ook rekening houdt met de aanwezigheid van andere hotspots kan je geen vaste mining beloning per blok of per dag verdienen.

Door de unieke focus en het grote potentieel zijn steeds meer beleggers geïnteresseerd in Helium (HNT). Daarom mag de live Helium koers natuurlijk niet ontbreken.

Live Helium (HNT) koers bekijken

Uiteraard kun je hier op Crypto.be de live Helium (HNT) koers bekijken.

helium

Helium (HNT)

EUR
4,56
USD
$ 4.97
GBP
3.84

✅ Direct Helium kopen »

Daarnaast zijn er ook steeds meer handelsplatformen die deze munt aanbieden en die een live Helium (HNT) koers aanbieden. Deze kan afwijken van de koers die wij tonen omdat zij hun koers bepalen op basis van vraag en aanbod op hun eigen platform terwijl wij meer bronnen gebruiken om de live koers te kunnen tonen.

Omdat HNT betrekkelijk nieuw is zetten we graag de voordelen van deze cryptomunt voor je op een rij om je inzicht te geven in de kansen en het potentieel van deze valuta.

Voordelen Helium / HNT crypto

Door de unieke positie bieden dit project en deze cryptomunt een aantal voordelen die een belegging potentieel interessant maken. Wij zetten ze kort op een rij.

  • Hoewel de munt wereldwijd verkrijgbaar is richt men zich qua netwerken nog vooral op het doel om in heel Amerika een stabiele 5G-verbinding te creëren. Het is niet moeilijk om te bedenken wat het potentieel is voor deze decentrale netwerkcreatie in andere delen van de wereld.
  • Er zijn voor zover bekend geen andere crypto-initiatieven op dit gebied. Daarmee bestaat de concurrentie vooral uit traditionele netwerkproviders. Het nadeel is dat deze hogere kosten hebben en gecentraliseerd zijn.
  • Door de betrekkelijk lage investering is het minen, in tegenstelling tot het minen van bijvoorbeeld Bitcoin (BTC) voor particulieren betaalbaar.
  • Door het Staken van HNT kun je als belegger extra inkomsten verdienen.

We begrijpen dan ook dat deze munt steeds bekender en populairder wordt onder beleggers. Om ervoor te zorgen dat je veilig HNT kunt kopen tegen de juiste prijs geven we je graag 3 tips over veilig Helium kopen.

3 tips over veilig HNT kopen

Natuurlijk wil je veilig cryptomunten kopen en hier maximaal rendement op behalen.

Koop veilig HNT

Veilig HNT kopen tips

Daarom bieden we jou 3 tips voor veilig HNT kopen.

  1. Let op de adoptie van het achterliggende project. Het project is bijzonder ambitieus, maar door de systematiek is het natuurlijk wel belangrijk dat het project blijft groeien en het aantal hotspots toeneemt.
  2. Analyseer de mining patronen. Aangezien de mining reward gekoppeld is aan de hoeveelheid getransfereerde data verdenken specialisten sommige miners ervan dat zij via technische foefjes de dekking virtueel verhogen. Hierdoor wordt de mining reward hoger, maar vinden er feitelijk geen datatransfers plaats. Hierdoor lijden legitimie miners schade en kan het netwerk als populairder beoordeeld worden dan het daadwerkelijk is.
  3. Blijf weg van fake aanbieders! Doordat de Helium (HNT) minder bekend is dan andere cryptomunten wordt deze coin niet overal aangeboden. Dit biedt een kans voor clandestiene aanbieders om klanten te werven. Resultaat is dat je dan óf te duur inkoopt óf opgelicht wordt en jouw investering kwijt bent.

Gelukkig kunnen we jou een aantal suggesties geven waar je wel veilig Helium (HNT) kunt kopen.

Waar kun je Helium kopen?

Dat deze munt niet overal verkrijgbaar is zien we direct want bij geen van Nederlandse broker platformen kun je Helium (HNT) kopen.

Voor Helium (HNT) kopen kun je gelukkig wel terecht op Bitvavo, de grootste cryptobeurs van België en Nederland. Ook bij Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, kun je uiteraard Helium (HNT) kopen.

We snappen dat we veel informatie delen over een voor velen onbekende cryptomunt en dat dit vragen oproept. Daarom beantwoorden we graag enkele veelgestelde vragen over HNT.

Veelgestelde vragen over HNT beantwoord

Om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk kennis hebt om HNT te beoordelen beantwoorden we graag veelgestelde vragen over HNT.

Wat is de Helium verwachting?

Als we de technische Helium verwachting bekijken zien we dat het potentieel, zoals we hiervoor uitlegden, groot is. Doordat het project open source is werkt men niet met een vaste roadmap, maar kiezen ontwikkelaars bepaalde projecten. Op dit moment werkt men aan een wereldkaart met (gaten in) de dekking.

Uit de financiële Helium verwachting blijkt het potentieel eens te meer. Men verwacht in 2025 een rendement van 221,95%. Het HNT rendement kan in 2030 zelfs oplopen naar 2.088,36%.

Hoe kan ik veilig HNT opslaan?

Het veiligste is om HNT, net als andere cryptomunten, op te slaan in een private wallet.

Hoe kan ik deze crypto coin verkopen?

Het verkopen van HNT gaat omgekeerd evenredig aan het kopen. Als je jouw crypto overboekt uit jouw wallet naar een betrouwbaar platform met HNT faciliteit kun je het daar direct verkopen.

Waarom in HNT investeren?

Zoals we bespraken heeft HNT een unieke plek in de markt met veel technisch potentieel. Ook de financiële HNT verwachting is bijzonder gunstig.

Actueel Helium nieuws op Crypto.be

Uiteraard willen we ervoor zorgen dat onze bezoekers op de hoogte blijven van alle bijzondere ontwikkelingen rond deze munt. Daarom vind je actueel Helium nieuws uiteraard hier op Crypto.be.

Naast het laatste nieuws over HNT/Helium hebben wij ook 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto’s:

Chainlink (LINK) cryptocurrency analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/”>Chainlink (LINK) Dash (DASH) Cosmos Hub (ATOM) Avalanche (AVAX) crypto analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/avalanche-avax/”>Avalanche (AVAX)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.