Crypto.be » Cryptomunten » Cosmos Hub (ATOM) cryptocurrency analyse

Cosmos Hub (ATOM), ook wel ‘het internet voor blockchains' genoemd is bij veel beleggers populair. Wij leggen uit wat de voordelen van Atom zijn en hoe je de live Cosmos Hub koers kunt vinden. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we tips over veilig Cosmos Hub (ATOM) kopen.

Wat is Cosmos Hub (ATOM) als cryptocurrency zijnde?

Wat is Cosmos Hub?

Wat is de crypto Cosmos Hub (ATOM)?

De cryptomunt Cosmos Hub (ATOM) hoort bij het achterliggende Cosmos Hub platform.

Het doel van dit project is om diverse blockchains met elkaar te kunnen verbinden. Zo kunnen ontwikkelaars een gedecentraliseerd en schaalbaar blockchain web bouwen om hun projecten maximaal te laten presteren. De Cosmos Hub is de hoofdblockchain van het project. Ontwikkelaars hebben de beschikking over een marktplaats, security voorziening, blockchain router en bewaarservice.

Binnen het project speelt ATOM een belangrijke rol. De munt wordt gebruikt om validatie door proof-of-stake te belonen en om het netwerk te beveiligen. Ook speelt de munt een rol bij de governance van het platform.

De live Cosmos Hub koers is natuurlijk belangrijk als je succesvol wilt beleggen.

Live Cosmos Hub (ATOM) koers volgen

Uiteraard faciliteren wij jou als cryptobelegger maximaal. Daarom is het ook logisch dat je bij ons 24 uur per dag de live Cosmos Hub koers kunt volgen.

cosmos

Cosmos Hub (ATOM)

EUR
6,61
USD
$ 7.07
GBP
5.57

✅ Direct Cosmos Hub kopen »

Deze kan overigens verschillen van de ATOM koers op crypto trading platformen. Zij gaan bij de live ATOM koers namelijk alleen uit van de vraag en het aanbod op hun platform.

Naast de financiële kant is natuurlijk ook de inhoudelijke kant van een cryptoproject een belangrijke overweging om daarin wel of niet te investeren. Daarom zetten wij de voordelen van de Cosmos Hub / ATOM crypto graag voor jou op een rij.

Voordelen Cosmos Hub / ATOM crypto

Als we deze munt een plekje moeten geven op de cryptomarkt valt deze onder de Ethereum (ETH) killers, samen met andere cryptomunten zoals Avalanche (AVAX) en Polkadot (DOT). Waarom de munt hier interessant is zien we terug in ons overzicht van voordelen van ATOM:

  • In tegenstelling tot Ethereum (ETH) biedt dit netwerk de mogelijkheid aan ontwikkelaars om een eigen blockchain te creëren. Ook is de hoofdblockchain beter schaalbaar dan ETH.
  • Dit netwerk bestaat al sinds 2016 (informeel zelfs langer) en heeft daarmee vertrouwen gewekt. Zo gebruiken meer ontwikkelaars Cosmos Hub (ATOM) dan Avalanche (AVAX) voor hun projecten.
  • In vergelijking met een andere Ethereum (ETH) killer zoals Polkadot (DOT) is het opvallend dat de transactiesnelheid hoger is.
  • Daarbij biedt dit platform veel meer gebruiksgemak voor ontwikkelaars dan andere platformen.

Als je deze cryptomunt wilt toevoegen aan jouw portefeuille is het natuurlijk belangrijk dat je maximaal rendement haalt. Dit lukt alleen als ATOM kopen veilig en tegen de juiste prijs kan. Daarom geven we je graag 3 tips over veilig Cosmos Hub kopen.

3 tips over veilig ATOM kopen

Veilig Cosmos Hub (ATOM) kopen is minder makkelijk dan het klinkt. Met deze tips behoeden we je voor de grootste valkuilen bij veilig ATOM kopen.

ATOM veilig kopen

Koop veilig ATOM dankzij onze tips

  1. Volg het officiële Cosmos Hub Twitter account. Op dit account delen de ontwikkelaars de laatste nieuwe ontwikkelingen en updates aan het platform. Ook delen ze scam-alerts.
  2. Let op de projecten die op het netwerk worden ontwikkeld. In het verleden bleken de onafhankelijke ontwikkelaars niet altijd even goede bedoelingen te hebben. Net als bij andere blockchain facilitators zoals Avalanche (AVAX) zijn er in het verleden dubieuze projecten gelanceerd die via een exit scam verdwenen. Daarmee wordt de reputatie van de ontwikkelaar, maar ook die van het hele platform aangetast. Dit kan tot koersdaling leiden.
  3. Volg de roadmap voor dit project. Spectaculaire updates kunnen koersstijgingen veroorzaken terwijl vertraging in opvolging van de roadmap juist tot koersdalingen kan leiden.

Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je bij ATOM kopen gebruik maakt van een betrouwbaar platform. De mogelijkheden zijn legio, dus we hebben alvast wat zoekwerk voor jou gedaan.

Waar kun je Cosmos Hub kopen?

Je kunt kiezen uit Cosmos Hub kopen op een broker platform of op een cryptobeurs.

Als je ATOM wilt kopen op een broker platform zijn LiteBit en BTC Direct voor de hand liggende alternatieven. Let op! Bij BTC Direct kun je jouw crypto niet transfereren naar een private wallet of ander platform.

Als je liever kiest voor een cryptobeurs is Bitvavo als grootste cryptobeurs van België en Nederland een goede optie. Wanneer je ook gebruik wilt maken van geavanceerde handelsopties is het aan te raden om voor Binance (de grootste cryptobeurs ter wereld) te gaan.

Om jou optimaal voor te bereiden op succesvol beleggen in Cosmos Hub (ATOM) beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over ATOM beantwoord

Hoewel we al veel informatie over deze cryptomunt deelden willen we je graag nog wat nuttige ATOM informatie meegeven door veelgestelde vragen te beantwoorden.

Wat is de Cosmos Hub verwachting?

Als we de technische Cosmos Hub verwachting bekijken zien we in de roadmap dat men zich uiteraard blijft focussen op de veiligheid van het netwerk. Verder zien we vooral projecten op het gebied van governance en gebruikersveiligheid genoteerd. Ook wil men meer mogelijkheden faciliteren voor nieuwe ontwikkelingen zoals NFT's en smart contracts.

De financiële Cosmos Hub verwachting is ook gunstig. Analisten voorzien in 2025 een mogelijk rendement van + 124% en dit kan in 2030 oplopen naar +281%.

Hoe kan ik veilig ATOM opslaan?

Het belangrijkste aspect van veilig ATOM opslaan (of welke cryptomunt dan ook) is zorgen dat je in bezit bent van de private key. Daarom adviseren we altijd om jouw crypto over te boeken van een platform naar een private wallet.

Hoe kan ik deze cryptocurrency verkopen?

Onze tips voor veilig Cosmos Hub kopen gelden omgekeerd evenredig ook voor ATOM verkopen. Als je de tips in ogenschouw neemt kun je jouw ATOM op ieder moment overboeken naar het crypto platform van jouw keuze en daar razendsnel verkopen voor fiat geld.

Waarom in ATOM investeren?

Met Cosmos Hub (ATOM) kies je voor een betrouwbaar project met duidelijke technische visie op korte en lange termijn en goede financiële vooruitzichten.

Actueel Cosmos Hub nieuws op Crypto.be

Zoals je ziet is ATOM een munt om te volgen en dat doen we dan ook. Daarom vind je actueel Cosmos Hub nieuws natuurlijk hier op Crypto.be.

Naast het laatste nieuws over ATOM/Cosmos hebben wij ook 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto’s:

Chainlink (LINK) cryptocurrency analyse” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/”>Chainlink (LINK) Dash (DASH) Helium (HNT) Avalanche (AVAX)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.