Crypto.be » Cryptocurrency exchanges

Wanneer je crypto wilt kopen, dan kun je dit doen bij veel cryptocurrency aanbieders. Er zijn crypto exchanges die zich vooral op België en Nederland richten, maar ook bekende cryptobeurzen die internationaal actief zijn. Het grote aanbod zorgt ervoor dat het niet altijd makkelijk is om de juiste cryptobeurs te vinden die bij jouw wensen en eisen past.

Een veelgehoorde vraag is bijvoorbeeld: “Wat is de beste crypto exchange van België?” Om jou te helpen met het beantwoorden van die vraag hebben onze cryptocurrency experts uitgebreide crypto exchange reviews geschreven. Zo weet je precies welke cryptocurrency exchanges goed beoordeeld worden en geschikt voor jou zijn.

Wat houden onze crypto exchanges reviews in?

Laten we beginnen door te beschrijven wat onze crypto exchanges reviews nu precies inhouden. Onze crypto specialisten stellen elke cryptobeurs beoordeling op aan de hand van zes criteria.

Daarbij gaat het om het crypto aanbod, het registratieproces, de transactiekosten, de transactieverwerking, de veiligheid van het platform en de klantenservice. Aan elk criterium kennen zij een score van 1 tot en met 5 toe. Uiteindelijk worden alle scores bij elkaar opgeteld en komt daar een gemiddelde eindscore uit voort.

⭐ Exchange scores overzicht »

Daarnaast wordt iedere crypto exchange review gestaafd met onafhankelijke gebruikerservaringen. Op die manier ontstaat er een compleet beeld van de voordelen en de nadelen van een cryptocurrency exchange. Aan de hand daarvan kun je uiteindelijk voor jezelf beslissen of een cryptobeurs wel of niet bij jou past.

Lees verder om erachter te komen welke Belgische en Nederlandse cryptobeurzen wij beoordeeld hebben.

Top 5 Belgische en Nederlandse crypto exchanges

Zoals gezegd zijn er diverse cryptocurrency exchanges die zich focussen op België en Nederland. Veel Belgen kiezen voor deze exchanges, omdat ze Nederlandstalig zijn. Daardoor is bijvoorbeeld de support van deze cryptobeurzen een stuk duidelijker. Ook bieden dergelijke crypto exchanges veel betaalmogelijkheden die extra handig voor Belgen (zoals Bancontact) en Nederlanders (zoals iDeal) zijn.

Belgische crypto exchange reviews

Reviews Belgische en Nederlandse crypto exchanges

Wanneer het aankomt op Belgische en Nederlandse crypto exchanges, dan vind je op Crypto.be reviews van de volgende 5 cryptobeurzen:

  • Bitvavo
  • Coinmerce
  • Anycoin Direct
  • LiteBit
  • BTC Direct

Bitvavo cryptocurrency exchange review

Bitvavo is de grootste crypto exchange van Nederland en België. Het is daarnaast één van de bekendste cryptocurrency exchanges onder inwoners van België. Bijvoorbeeld vanwege het grote aanbod cryptomunten wat zij hebben.

Ook zijn er veel andere voordelen die van toepassing op deze crypto aanbieder zijn. Wij hebben deze Nederlandstalige cryptobeurs uitvoerig getest en gebruikt. Lees onze Bitvavo review en kom te weten of deze exchange bij jou past.
⭐ Bitvavo review lezen »

Coinmerce crypto exchange beoordeling

De crypto aanbieder Coinmerce is ook populair in België. Vooral beginnende crypto investeerders kiezen voor deze exchange, omdat het interface en het registratieproces zeer eenvoudig te begrijpen zijn. Tevens is deze cryptocurrency aanbieder telefonisch bereikbaar bij vragen en/of problemen.

Ook Belgische cryptocurrency investeerders die meer ervaring hebben, maken van Coinmerce gebruik. De voornaamste reden daarvoor is omdat Coinmerce een groot aanbod aan cryptocurrency's heeft. Wij hebben deze cryptobeurs een geruime tijd uitgeprobeerd en gebruikt. Je leest de bevindingen in onze Coinmerce review.
⭐ Coinmerce review lezen »

Anycoin Direct exchange review

Anycoin Direct is uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrency exchanges van België en Nederland. Wij hebben deze cryptovaluta aanbieder beoordeeld en onze bevindingen beschreven in een uitgebreide review.

Zo is het crypto aanbod van Anycoin Direct niet heel groot. Daarnaast liggen de transactiekosten relatief hoog bij hen. Er zijn ook veel voordelen die Anycoin Direct te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan een uitstekende klantenservice en een zeer eenvoudig registratieproces.

Lees ook eens onze Anycoin Direct review om meer te weten te komen over deze crypto aanbieder.
⭐ Anycoin Direct review lezen »

LiteBit crypto exchange review

LiteBit mag niet aan deze lijst met bekende crypto aanbieders ontbreken. Onze cryptocurrency experts hebben deze exchange uitvoerig getest en beoordeeld. Qua betrouwbaarheid en veiligheid scoort deze cryptocurrency aanbieder zeer hoog.

Echter, het aanbod cryptocurrency's valt tegen wanneer het vergeleken wordt met andere crypto exchanges. Ook de transactiekosten liggen bij LiteBit vrij hoog in vergelijking met andere aanbieders van crypto's.

Is LiteBit dé cryptocurrency aanbieder die bij jouw wensen en behoeftes past? Je leest het in onze uitgebreide LiteBit review.
⭐ LiteBit review lezen »

BTC Direct cryptobeurs beoordeling

BTC Direct is een andere crypto aanbieder die geliefd is onder Belgen en Nederlanders. Een groot voordeel is dat de interface van deze cryptobeurs toegankelijk is voor beginnende cryptocurrency handelaren.

Daarnaast heeft BTC Direct een hoge transactiesnelheid. Dat is fijn; je hoeft niet lang te wachten op jouw bestelling en je koopt crypto's in tegen de huidige marktprijs. Ook heeft BTC Direct andere voordelen te bieden.

Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan onze onafhankelijke BTC Direct review en kom erachter of deze crypto aanbieder geschikt voor jou is.
⭐ BTC Direct review lezen »

Internationale crypto exchanges reviews

Ook zijn er veel grote internationale crypto exchanges. Op Crypto.be hebben wij een review geschreven van de cryptobeurs genaamd Binance. Daarnaast zijn er andere internationale cryptocurrency beurzen die interessant zijn. Onderstaand kom je meer te weten over Binance en de andere crypto exchanges.

Internationale cryptobeurs reviews

Reviews van internationale cryptobeurzen

Binance cryptobeurs beoordeling

Binance is de grootste en meest bekende cryptobeurs ter wereld. Ook veel inwoners van België zijn enthousiast over deze crypto aanbieder.

Binance hanteert namelijk een zeer ruim aanbod aan cryptocurrency's. Tevens is de transactieverwerking razendsnel bij hen. Daarnaast is het registratieproces zeer eenvoudig; dit is vooral handig voor beginnende crypto investeerders.

Onze cryptocurrency specialisten hebben deze cryptobeurs uitvoerig getest en beoordeeld. Ben je benieuwd welke score deze exchange toebedeeld krijgt? Lees dan onze Binance review.
⭐ Binance review lezen »

Overige internationale crypto exchanges

Naast Binance zijn er diverse andere internationale cryptobeurzen die bekend en geliefd zijn. Denk bijvoorbeeld aan Coinbase en Kraken. Tegenwoordig komen er ook steeds meer nieuwe exchanges bij. Het is goed om rekening te houden met tips over veilig crypto kopen wanneer je voor één van deze nieuwe cryptobeurzen kiest.

Ook bij gerenommeerde exchanges is het goed om voor jezelf na te gaan wat de voor- en nadelen zijn. Onze crypto exchange reviews dragen daaraan bij, maar het is goed om ook zelf op onderzoek uit te gaan.

Hoe waarborgen wij eerlijke exchange reviews?

Wij waarborgen eerlijke crypto exchange reviews door onze beoordelingen te baseren op eigen ervaringen én die van gebruikers. Onze crypto experts weten precies waar zij op moeten letten tijdens het testen van een cryptobeurs. De zes beoordelingscriteria vormen daarbij de rode draad. Zodoende wordt er een compleet beeld geschetst van de voor- en de nadelen van de beoordeelde crypto exchanges.

Tevens plaatsen wij onafhankelijke gebruikerservaringen van exchanges in onze reviews. Dit komt de subjectiviteit van onze reviews ten goede. Deze gebruikerservaringen zijn afkomstig van betrouwbare review platforms zoals Trustpilot. Kortom: Dankzij het lezen van onze eerlijke cryptobeurs reviews kun je voor jezelf de afweging maken welke exchange het beste bij jou past.

Ga naar het overzicht van exchange reviews en klik op een cryptobeurs waar je meer over wilt weten.

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.