Crypto.be » Cryptomunten » Ethereum (ETH) cryptocurrency analyse

Ethereum (ETH) is na Bitcoin (BTC) al een geruime tijd de meest populaire cryptomunt. In dit artikel leggen we je de achtergrond over Ethereum uit. Ook leggen we je uit waar je de live Ethereum koers kunt bekijken en geven we 3 tips over veilig ETH kopen. Tot slot delen we de meest gestelde vragen over Ethereum. Deze voorzien we als cryptospecialisten natuurlijk direct van het juiste antwoord.

Wat is de crypto Ethereum (ETH)?

Wat is Ethereum?

Wat is de crypto Ethereum (ETH)?

Hoewel een groep developers al in 2013 begon aan het ontwikkelen werd Ethereum (ETH) voor het eerst verhandeld in 2015, zo blijkt uit Ethereums whitepaper. Veel mensen denken dat Vitalik Buterin de enige oprichter van Ethereum was, maar dit is niet juist. Er waren meerdere oprichters betrokken. Zij vertrokken echter in de jaren na oprichting. Een van hen, Charles Hoskinson, zou later zijn eigen cryptomunt Cardano (ADA) oprichten.

Naast de cryptomunt is er een eigen Ethereum (ETH) blockchain. Deze blockchain is programmeerbaar. Hierdoor biedt de blockchain de ruimte aan andere cryptomunten zonder blockchain (zogeheten tokens) om de Ethereum blockchain te gebruiken. Het is ook aan de programmeerbare blockchain te danken dat Ethereum koploper is bij het faciliteren van developers van nieuwe blockchain technologie. Zo is deze blochchain de meest populaire keuze voor ontwikkelaars van smart contracten en DeFi-projecten.

De ontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn druk bezig om het validatieproces van deze crypto om te zetten van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Sinds de uitrol van de Merge update (op 15 september 2022) is het niet meer mogelijk om Ethereum (ETH) te minen. In plaats daarvan ontvangen validators een staking vergoeding en betalen gebruikers een gas fee voor transacties. Dit biedt mogelijkheden om extra rendement te verdienen met staking. Met de Shanghai update (verwacht in voorjaar 2023) is het mogelijk om gestakete Ethereum (ETH) weer beschikbaar te krijgen. In de loop van 2023 verwacht men de transitie naar Ethereum 2.0 te voltooien.

Live Ethereum (ETH) koers volgen

Doordat er zoveel gehandeld wordt in Ethereum kan de prijs van seconde tot seconde wisselen. Daarom is het belangrijk om de live Ethereum (ETH) koers te volgen. Dat kan uiteraard hier op onze site.

ethereum

Ethereum (ETH)

EUR
3.022,89
USD
$ 3,221.39
GBP
2,607.82

✅ Direct Ethereum kopen »

Ook andere sites kunnen een live koers laten zien. Deze kan soms verschillen van de live Ethereum (ETH) koers op onze site. Dit komt omdat ieder platform de eigen koers bepaalt op basis van vraag en aanbod op het platform.

Voordelen Ethereum/ETH crypto

Als je ervoor kiest om in ETH te beleggen heb je een aantal voordelen. Deze voordelen van Ethereum (ETH) zetten we kort op een rijtje:

 • Doordat deze cryptomunt zo populair is, is er veel vraag naar de munt;
 • Ethereum (ETH) bestaat al lang. Hierdoor heeft de munt al diverse crises meegemaakt en zich betrouwbaar getoond;
 • Doordat ook andere partijen op de ETH blockchain ontwikkelen zorgen zij voor extra vraag naar de munt en hier profiteer jij als belegger van mee;
 • De goede reputatie van de munt zorgt ervoor dat ook steeds meer grote beleggers en bedrijven in deze munt investeren;
 • Daarnaast kan je nu nog profiteren van een ontwikkeling die volgens deskundigen tot forse prijsstijgingen kan leiden. Daarover meer onder ‘veelgestelde vragen'.

Als je besluit om in Ethereum (ETH) te investeren is het natuurlijk belangrijk dat je deze munt veilig koopt. Daarom geven we je hiervoor graag een aantal tips.

Hoe kun je veilig ETH kopen?

Coinmerce ETH kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ethereum met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC
Ethereum kopen bij Bitvavo


Direct Ethereum (ETH) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Goedkoopste ETH aanbieder
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10


Laagste fees
 • Keuze uit 700+ munten
 • ✅ Makkelijk registratieproces
 • ✅ Snelle transactieverwerking
 • ✅ Zeer lage kosten (0.10%)
 • ✅ Veel betaalmogelijkheden
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Na storting minimaal $100 of $400

Ethereum (ETH) kopen kan altijd en overal, de cryptomarkt is immers 24 uur per dag actief. Toch is het belangrijk om op een aantal zaken te letten als je veilig ETH wilt kopen. Onze crypto experts zetten graag een aantal aankooptips op een rij.

 • Omdat derde partijen op de Ethereum blockchain kunnen ontwikkelen kunnen zij zich wel eens presenteren alsof zij verbonden zijn met ETH. Dit bijvoorbeeld door een naam of symbool te gebruiken die sterk lijkt. Let er daarom op dat je het origineel koopt;
 • Ook probeert men je via smart contracten of DeFi toepassingen ETH te laten kopen. Dat lijkt betrouwbaar door de ETH blockchain, maar is het meestal niet. In het minst pijnlijke geval kan je (veel) te veel betalen. In het ergste geval ben je jouw geld kwijt en ontvang je daar geen crypto voor terug;
 • Een andere veel gebruikte truc is dat oplichters net doen of zij Vitalik Buterin zijn door op social media zijn naam en/of foto's te gebruiken. Vaak roepen zij dan op om gegevens te delen of een kleine hoeveelheid ETH te delen die “Buterin” dan zal verveelvoudigen. Ook dat gebeurt natuurlijk nooit.

Veilig Ethereum (ETH) kopen is dus lastiger dan gedacht. Als je dit wil doen kan je het beste gebruik maken van een betrouwbaar handelsplatform of een betrouwbare cryptobeurs. Om je een lange zoektocht te besparen hebben wij alvast onderzoek gedaan.

Veilig ETH kopen

Expert tips over veilig ETH kopen

Waar kun je Ethereum kopen?

Als je veilig Ethereum (ETH) wilt kopen kun je het best gebruik maken van een betrouwbaar handelsplatform (hier bepaalt de broker de (ver)koopprijs) of een betrouwbare cryptobeurs. Op een cryptobeurs bepalen vraag en aanbod de prijs. De beurs rekent dan een transparante fee voor haar diensten. Om het je niet te moeilijk te maken hebben wij alvast partijen gevonden waar crypto kopen veilig is.

Bitvavo crypto exchange voor ETH

Als je voordelig bij een Nederlandse beurs jouw Ethereum (ETH) wilt kopen, dan ben je bij Bitvavo aan het juiste adres. Zij een vergunning van De Nederlandsche Bank en daarmee voldoen zij aan strenge eisen. Daarnaast biedt deze cryptobeurs onder voorwaarden zelfs een garantie tot EUR 100.000,- op jouw crypto.

Tevens is deze crypto exchange zeer eenvoudig voor beginnende handelaren. Al met al een prima keuze voor het aankopen van ETH. Bekijk voor meer achtergrondinformatie over deze beurs onze Bitvavo.com review.
🏆 Ethereum kopen bij Bitvavo »
Investeren in Ethereum

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig ETH.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Ethereum bij LiteBit kopen

LiteBit is een Nederlandse broker, dus je betaalt de aan- en verkoopprijzen die zij bepalen. Dat Ethereum kopen hier veilig is blijkt onder meer uit het feit dat zij een vergunning van De Nederlandsche Bank hebben en de vele positieve reviews van klanten. Wil je meer te weten komen over deze ETH aanbieder? Lees dan zeker onze LiteBit.eu exchange review.
Ethereum kopen bij LiteBit »
ETH Bancontact

Maak gratis een LiteBit account aan en koop eenvoudig Ethereum.

Koop deze cryptomunt bij Binance

Binance heeft geen vergunning van De Nederlandsche Bank. Uiteraard is het gewoon legaal om bij hen ETH te kopen. Hun betrouwbaarheid blijkt wel uit het feit dat zij de grootste cryptobeurs ter wereld zijn.

Bovendien is deze cryptobeurs geliefd omdat zij ook allerlei ETH advanced trading opties aanbieden. Je kunt hierbij denken aan opties, leverage trading en andere toepassingen van de toekomst. Als je meer te weten wilt komen over deze crypto exchange, dan raden wij jou aan om onze Binance crypto exchange review te lezen.
Ethereum kopen bij Binance »
ETH betaalmogelijkheden Bancontact en iDeal

Maak gratis een Binance account aan en investeer in ETH.

We hebben al veel informatie over deze cryptomunt gedeeld, maar als belegger wil je altijd meer weten. Daarom zetten we de veelgestelde vragen over Ethereum (ETH) op een rij. Uiteraard voorzien we je daarbij gelijk van het goede antwoord.

5 veelgestelde vragen over ETH beantwoord

Als we de zoekanalyses bekijken zien we dat bepaalde vragen over ETH veel gesteld worden. Waarom zou je bijvoorbeeld in ETH kunnen investeren? En wanneer wordt Ethereum 2.0 uitgerold? Deze en meer vragen beantwoorden onze cryptocurrency experts natuurlijk graag.

Waarom in ETH investeren?

Ethereum staat aan de vooravond van grote veranderingen. Deze zijn zo groot dat dit het project Ethereum 2.0 genoemd wordt. Een aantal van de veranderingen zijn:

 • Met het uitrollen van de Merge update heeft Ethereum (ETH) sinds september 2022 Proof of Stake (PoS) als validatiemodel. Hierdoor is het mogelijk om geld te verdienen met ETH staking, al is het nog niet mogelijk om gestakete munten vrij te maken;
 • De beschikbare hoeveelheid wordt sterk terug gebracht (men verbrandt liefst 3,38 ETH per minuut en heeft al miljarden ETH verbrand). Schaarste drijft de prijs op;
 • Met de nieuwe updates komen er veel meer mogelijkheden op de ETH blockchain.

Wat is de Ethereum verwachting?

De verwachting is dat de prijs van Ethereum na het uitrollen van Ethereum 2.0 sterk gaat stijgen. Het beperkte aanbod zorgt voor prijsopdrijving en staking maken deze cryptomunt aantrekkelijker. Daarnaast is het nieuwe systeem zo ingericht dat er zelfs vraag blijft ontstaan als er geen nieuwe kopers komen. De verwachtingen omtrent ETH zijn dan ook erg gunstig.

Meerdere vooraanstaande analisten berekenden dat de ETH koers binnen enkele jaren kan stijgen tot $ 20.000,- of meer. Vanzelfsprekend zijn dit voorspellingen. Het hoeft dus niet te betekenen dat Ethereum daadwerkelijk die prijsstelling gaat bereiken. Investeer daarom nooit meer geld in ETH dan je kunt verliezen.

Hoe kan ik veilig ETH opslaan?

De platformen die we bespraken bieden allemaal de mogelijkheid om jouw crypto daar op te slaan. Toch bevelen we dat zeker niet aan. Wanneer je de munten gewoon op de beurs laat heb je namelijk niet de beschikking over de private key. Dit betekent dat een ander jouw crypto makkelijker kan stelen. Wij bevelen dan ook het gebruik van een wallet aan.

Daarbij geven we de voorkeur aan een private wallet boven een wallet van een platform zoals een beurs. Alleen al het simpele feit dat je een eigen wallet kan gebruiken zonder connectie met internet geeft aan hoeveel veiliger een zogenoemde private wallet is.

Aangezien staking nieuw is willen sluwe geesten wel eens proberen uit te leggen dat staking niet mogelijk is als je een private wallet gebruikt. Dit is onzin. Ook met de ETH in jouw eigen wallet kan je geld verdienen met staking.

Hoe kan ik deze crypto coin verkopen?

Eigenlijk gelden voor het veilig verkopen van Ethereum (ETH) dezelfde opmerkingen die we over het veilig kopen hebben gemaakt. Je kunt daarom, als je ETH wilt verkopen, het beste de munten vanuit jouw wallet transfereren naar een betrouwbaar platform (kijk even welke koers het gunstigst is) en daar verkopen voor fiat geld.

Het laatste Ethereum (ETH) nieuws op Crypto.be

Zoals je ziet gebeurt er veel rondom de crypto ETH. Wij willen natuurlijk dat je als belegger en/of investeerder op de hoogte bent van het laatste Ethereum nieuws en dat vind je dan ook hier op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over ETH/Ethereum hebben wij eveneens 4 andere bekende cryptocurrencies beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze crypto's:

Bitcoin (BTC) Litecoin (LTC) Ripple (XRP) Cardano (ADA)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.