Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » LiteBit review

LiteBit is een platform waar je cryptocurrency kunt kopen. Naast deze partij zijn er natuurlijk nog veel meer websites waar je crypto kunt verhandelen. Waarom zou je dan van LiteBit.eu gebruik moeten maken? Wij hebben deze aanbieder van crypto's uitgeprobeerd en vertellen je graag wat onze ervaring met en mening over deze cryptocurrency exchange is. In deze review lees je alles dat je moet weten voordat je besluit crypto bij LiteBit te kopen.

Maak kennis met de crypto exchange LiteBit

Het LiteBit-platform werd in 2013 gelanceerd door twee crypto-enthousiastelingen. Zij hadden het doel cryptocurrencies toegankelijk te maken voor particulieren. Dit doel werd snel bereikt en het platform stelt duizenden Europese gebruikers in staat crypto te kopen en verkopen via een gebruiksvriendelijke interface. En daar is LiteBit voor beloond, want in 2019 en 2020 werd de exchange bekroond tot “Best Crypto Broker”[1].

Het bedrijf is in de loop der jaren flink gegroeid. Er werken nu meer dan 120 mensen uit zo’n 15 landen (België, Nederland, Frankrijk, Brazilië, enzovoort). LiteBit verovert geleidelijk de Europese markt nu de exchange vanuit steeds meer verschillende landen gebruikt kan worden.

LiteBit.eu exchange

Veilig en gratis een LiteBit account aanmaken

Wat houdt onze LiteBit review in?

In deze LiteBit review vertellen wij onze ervaring met deze crypto broker. Wanneer je de ervaring van anderen leest, kun je voor jezelf bepalen of het verstandig is van deze broker gebruik te maken. We vertellen je meer over het aanbod, registratieproces, transactiekosten, betaalmethodes, veiligheid en klantenservice van LiteBit.eu. Natuurlijk gaan we ook dieper in op de belangrijkste voor- en nadelen van dit platform.

Review van LiteBit: 6 criteria beoordeeld

LiteBit crypto exchange review

Lees onze LiteBit crypto exchange review

Ben je benieuwd of deze crypto exchange bij jou past? Lees dan zeker verder: Deze review van LiteBit geeft inzicht in een aantal belangrijke onderdelen waarover een exchange dient te beschikken.

Wij beoordelingen LiteBit.eu in deze review op 6 criteria:

 • 1: Aanbod
 • 2: Registratieproces
 • 3: Transactiekosten
 • 4: Betaalmethodes
 • 5: Veiligheid
 • 6: Klantenservice

Ieder criterium krijgt een cijfer toegekend op de schaal van 1 tot en met 5. Zodoende komen wij aan het einde van deze LiteBit review tot een eindbeoordeling.

Criterium 1: Crypto aanbod LiteBit

Deze Nederlandse exchange registreert dagelijks meer dan 2,5 miljoen euro aan transacties. Deze cijfers zijn deels te danken aan het grote aanbod cryptocurrencies dat men hier kan verhandelen. Bij LiteBit koop je meer dan 90 verschillende cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB), Zilliqa (ZIL), Cosmos (ATOM), Dogecoin (DOGE) en veel meer.

Ook heeft LiteBit enkele ‘exotische' cryptomunten aan haar assortiment toegevoegd. Daarbij kun je denken aan OP, APT, HBAR, SNX en STX.

Dit criterium krijgt van ons 3 van de 5 sterren. Je kunt de belangrijkste munten kopen, evenals een aantal ‘exotische' cryptomunten. Echter, er zijn andere crypto aanbieders die een veel breder assortiment met cryptovaluta's hebben.

Criterium 2: LiteBit.eu registratieproces

Hier kun je eenvoudig een LiteBit-account aanmaken. Vervolgens klik je op ‘Sign up'. Registratie op LiteBit.eu doe je met een e-mailadres en omvat het verstrekken van een aantal persoonlijke gegevens. Het account moet vervolgens worden bevestigd door op een per e-mail verzonden link te klikken, waarna het instellen van two-factor authenticatie (via sms of Google Authenticator) vereist is.

Na registratie moet je, alvorens onbeperkte toegang te krijgen tot alle functies op het platform, de KYC-procedure (Know Your Customer) doorlopen, waarbij een identiteits- en adresbewijs moet worden ingediend. Zodra de documenten zijn gevalideerd, kun je inloggen en crypto kopen of bewaren. Het platform is toegankelijk via een webbrowser of via de LiteBit smartphone applicatie die beschikbaar is voor Android en iOS.

Dit criterium in onze review van LiteBit krijgt van ons 4 van de 5 sterren. Het is namelijk makkelijk en veilig om een account aan te maken bij LiteBit.eu.

Criterium 3: Transactiekosten

Voor het verhandelen van cryptomunten op LiteBit, betaal je transactie- en stortingskosten. Hieronder zie je de kosten die je betaalt voor het gebruik van de ondersteunde betaalmethodes:

 • LiteBit-tegoeden: gratis;
 • SEPA-overboeking: €0,61;
 • SOFORT: €0,39 + 2,00 tot 2,5%;
 • MyBank: €0,24 + 1,5%;
 • Giropay: €0,39 + 2,00 tot 2,5%;
 • Creditcard: bijna 1,8%.

Per aankoop betaal je transactiekosten. Op de website is LiteBit erg open en transparant over de kosten die ze rekenen. Voor het maken van een transactie betaal je transactiekosten tussen de 1% voor Bitcoin, en 2% voor overige cryptomunten (ook wel altcoins genoemd). Dit zijn vrij hoge kosten, vergeleken met andere exchanges, waar je vaak minder dan 1% per transactie betaalt.

Echter, de hoogte van de kosten die je moet betalen kunnen variëren. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder:

 • De crypto-activamarkt;
 • De spread die wordt berekend door LiteBit;
 • De commissie (vast of op basis van transactievolume);
 • Het bedrag van de transactie.

Wil je cryptomunten naar een ander wallet adres sturen? Deze crypto aanbieder zal hier geen extra kosten voor in rekening brengen. Je betaalt wel de gaskosten. Deze kosten worden gerekend door de blockchain, en hier heeft LiteBit dus ook geen invloed op.

Dit criterium krijgt van ons 2 van de 5 sterren. In onze ogen is het, vergeleken met andere exchanges en brokers, erg duur om een transactie uit te voeren bij LiteBit.

Criterium 4: Transactieverwerking

Wanneer je crypto koopt, wil je natuurlijk gebruik maken van jouw favoriete betaalmethode. Het is daarom belangrijk dat je bij LiteBit de meest gebruikte betaalmethodes van Nederland en België kunt gebruiken. Gelukkig heeft LiteBit rekening gehouden met de Nederlandse en Belgische crypto trader. Wanneer je crypto bij deze exchange koopt, dan kun je deze afrekenen met de volgende betaalmethodes:

 • LiteBit-tegoeden
 • SEPA-overboeking
 • SOFORT
 • MyBank
 • iDEAL
 • Giropay
 • Bancontact
 • Creditcard

Het is belangrijk om te benoemen dat je stortingskosten betaalt voor het gebruik van deze betaalmethodes. Hierboven heb je kunnen lezen hoe hoog de kosten bedragen.

Dit criterium krijgt van ons 5 van de 5 sterren. Je kunt namelijk gebruik maken van de meest gebruikte betaalmethodes van België en Nederland.

Criterium 5: Betrouwbaarheid / veiligheid

Exchange ervaringen en beoordeling

De beveiliging scoort uitstekend

Een van de betrouwbaarheidskenmerken van een crypto exchange is de registratie van identiteit. Overheden verplichten financiële instellingen hun klanten een KYC-procedure te laten doorlopen. LiteBit voldoet hieraan, en lijkt in dat opzicht dan ook betrouwbaar over te komen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij.

Het bedrijf is geregistreerd bij de DNB (De Nederlandsche Bank)[2] en bekend bij de Nederlandse overheid. Ook wanneer deze crypto broker een markt in het buitenland betreedt, zorgt het bedrijf ervoor dat ze zichzelf op de juiste manier hebben geregistreerd. Zo gaf LiteBit eind 2021 aan om in 2022 ook de Franse markt te betreden.

Daarvoor heeft LiteBit.eu eerst de status van Digital Asset Service Provider (DAP) verkregen. Deze status wordt toegekend door de Autorité des marchés financiers (AMF) en dient als vergunning om in Frankrijk actief te zijn. Het toont ook aan dat het bedrijf voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de veiligheid van beleggers te waarborgen.

Dit criterium krijgt van ons 5 van de 5 sterren. LiteBit doet er alles aan om zo veilig en betrouwbaar mogelijk over te komen, en voldoet aan lokale wet- en regelgeving.

Criterium 6: LiteBits klantenservice

Heb jij een vraag of loop je tegen een probleem aan? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice van LiteBit. Je wordt niet beperkt, want hebt de mogelijkheid om op een van de volgende manieren in contact te komen met de helpdesk:

 • Per telefoon (bellen);
 • Via een chatformulier op de website;
 • Messenger- of Facebook-platforms.

Ondersteuning is beschikbaar tussen 9.00 en 21.00 uur. Wij hebben verschillende keren contact opgenomen met de klantenservice. Uit ervaring kunnen we zeggen dat je snel in contact komt met een medewerker van LiteBit. Dat is ontzettend fijn wanneer je problemen hebt. In het weekend kan deze reactietijd echter wat lang zijn. Voor een snelle reactie kun je beter contact opnemen via Facebook (Messenger). Het kan zo’n 24 uur duren voordat je een antwoord op e-mails krijgt.

Dit criterium scoort in onze LiteBit review 5 van de 5 sterren. Je kunt hen namelijk snel en op verschillende manieren bereiken.

Overzicht scores LiteBit

De zes criteria zijn in deze LiteBit review beoordeeld en toegelicht. Ter verduidelijking hebben wij alle zes de scores in één overzicht geplaatst. Op die manier kun je eenvoudig en snel de scores van deze cryptocurrency aanbieder met elkaar vergelijken.
3/5

Crypto aanbod

4/5

Registratieproces

2/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

5/5

Beveiliging / veiligheid

5/5

Klantenservice

LiteBit voordelen

LiteBit houdt verband met diverse voordelen. De meest opvallende voordelen zijn als volgt:

 • + Geschikt voor beginnende crypto investeerders
 • + Veel betaalmogelijkheden zoals Bancontact
 • + Makkelijk te begrijpen interface
 • + Klantenservice eenvoudig en snel bereikbaar

Nadelen

Ook zijn er nadelen aan LiteBit.eu verbonden. De meest opvallende nadelen zijn als volgt:

 • – Weinig ‘exotische' cryptomunten beschikbaar
 • – Relatief hoge transactiekosten
✅ Crypto kopen bij LiteBit »

Maak een LiteBit account aan en koop veilig crypto's

Onafhankelijke LiteBit ervaringen van gebruikers

Iedereen kan een andere ervaring met LiteBit hebben. Daarom is het goed om te kijken naar de ervaringen van anderen. Op Trustpilot lezen we dat het grootste gedeelte van de mensen een positieve ervaring met LiteBit heeft. Er zijn echter ook minder positieve ervaringen met betrekking tot deze crypto broker. Onderstaand delen we enkele onafhankelijke LiteBit ervaringen van gebruikers met jou.

Positieve reviews geven aan dat LiteBit makkelijk te gebruiken is en een overzichtelijk platform biedt. Ook zijn zij erg tevreden met de kwaliteit van de service.

 • Zo geeft Patsy Willems uit België bijvoorbeeld 4 van de 5 sterren en schrijft: “Beetje problemen gehad met de opstart, maar nu we vertrokken zijn lijkt alles wel prima te lopen.”
 • Belien – ook uit België – geeft 5 van de 5 sterren en zegt het volgende over deze exchange: “De eerste crypto-aankoop ging verrassend vlot en ik stelde bovendien een vraag gisteren aan jullie en kreeg vandaag reeds antwoord.”

In tegenstelling tot de positieve ervaringen, zijn er ook enkelen die een slechte ervaring met deze cryptocurrency exchange hebben. Zij geven bijvoorbeeld aan dat de transactiekosten te hoog zijn en vinden het soms te lang duren voordat je crypto naar een andere wallet kunt sturen.

 • Evan geeft 1 van de 5 sterren en schrijft: “Veel te hoge transactie kosten!”
 • Alex van de Weijer kent 3 van de 5 sterren toe en zegt het volgende over deze exchange: “Ik heb gisteren mijn crypto verkocht op litebit en dit laten terug storten op mijn rekening. Ik ben helaas ontevreden over de duur van de terugstorting.”

Eindoordeel over de cryptobeurs LiteBit.eu

Op basis van onze ervaring met LiteBit.eu zijn we positief over deze crypto broker. Je kunt hier de belangrijkste cryptomunten kopen en afrekenen met betaalmethodes als iDEAL en SEPA Bancontact. Het aanmaken van een account gaat snel en makkelijk. In onze ogen zijn de transactiekosten te hoog, vergeleken met andere cryptocurrency exchanges. Zo betaal je bij Bitvavo bijvoorbeeld 0,25% per transactie, veel minder dan de 1-2% bij LiteBit.

Kortom: LiteBit is en blijft een goede exchange die is geschikt voor de beginnende crypto handelaar. Daarom kunnen wij iedereen aanraden gebruik te maken van deze cryptocurrency exchange. Al met al kennen wij LiteBit, op basis van de 6 criteria die in deze review aan bod kwamen, een 4 als cijfer toe als exchange. Een prima beoordeling dus!

Review van LiteBit.eu

Veilig en gratis een LiteBit account aanmaken

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.