Overig

Crypto apps in België: Reviews van de meest gebruikte apps

7 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Crypto apps in België: Reviews van de meest gebruikte apps

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Sinds het begin van cryptocurrency zijn er al talloze ontwikkelingen geweest. Zo is er nu ruim keuze op het gebied van crypto apps in België. Ongeveer 10% van alle Belgen is al een cryptobezitter en steeds meer van hen maken de overstap op een crypto applicatie. We gaan daarom een aantal apps onderzoeken en vergelijken. De voor- en nadelen worden besproken en je komt te weten via welke crypto app het goedkoopst is om Bitcoin (BTC) of altcoins te kopen in België.

Zeker voor de echte traders onder ons, is het belangrijk om altijd online te zijn. De reviews van crypto apps in België kunnen jou helpen bij je keuze voor de juiste app. We gaan van de volgende crypto exchanges/brokers in België de apps voorzien van een review: Bitvavo, Bybit en Coinmerce.

Review van de Bitvavo app

Bekende crypto apps in België uitleg

LiteBit is één van de bekende crypto apps in België

De Nederlandse exchange Bitvavo is ook in België beschikbaar en is/behoort zelfs tot de meest populaire crypto exchanges van het land. De Bitvavo app is te downloaden via de Apple Store en Google Play en biedt de volgende betaalmethodes aan in België: Bancontact en Sofort. Er zijn natuurlijk ook andere betaalmogelijkheden, zoals iDeal, creditcard en PayPal. Je betaalt hier met euro’s.

Het aanbod op Bitvavo is zeer groot met meer dan 180 altcoins in het assortiment. Je kunt deze crypto’s hier kopen, opslaan in een online wallet en verkopen. Het is alleen mogelijk om trades uit te voeren met een crypto-fiat trading pair. Je kunt dus bijvoorbeeld Cardano (ADA) en Bitcoin (BTC) kopen met euro’s.

Daarnaast is staking mogelijk op het Bitvavo platform. Door simpelweg ‘crypto staking‘ in te schakelen worden al je cryptocurrency’s automatisch ingezet voor staking. Tenminste als deze cryptomunten een stake-funtie hebben in de Bitvavo cryptocurrency app.

Wat zijn de voordelen van de Bitvavo app?

Een groot voordeel van het gebruiken van de Bitvavo app is dat je tot €100.000 verzekerd bent wanneer je gehackt wordt. Daarnaast staat Bitvavo geregistreerd bij DNB, wat deze crypto app veiliger en betrouwbaarder maakt.

De Nederlandstalige crypto app is makkelijk in gebruik en biedt eenvoudige functies aan. Ook het staken is makkelijk gemaakt voor de startende cryptocurrency investeerder. Daarnaast is de app goedkoop en biedt het meer dan genoeg interessante cryptomunten aan.

Voor wie is deze bekende crypto app in België geschikt?

De Bitvavo app is een aanrader voor de beginnende crypto ondernemer. Dit is vanwege het simpele dashboard en de overzichtelijke opties. Ook het staken is voor iedereen eenvoudig gemaakt. Tevens biedt de app een geavanceerde limiet order aan. Dit maakt de crypto app ook geschikt voor de meer ervaren crypto trader.

Wat zijn de kosten van de Bitvavo app?

De Bitvavo app is gratis te instaleren. De handelskosten variëren tussen 0,25% tot 0,03%. Er worden geen stortingskosten gerekend bij het betalen met Bancontact en SEPA. De stortingskosten voor Sofort zijn 2,25%. De opnamekosten verschillen per cryptocurrency.

Zo start je met de Bitvavo crypto applicatie

Starten met het gebruikmaken van de crypto app van Bitvavo is eenvoudig. Allereerst maak je hier een Bitvavo-account aan. Dit is belangrijk, want je moet vervolgens kunnen inloggen in de Bitvavo app. De app van Bitvavo kun je voor Android toestellen hier downloaden. Voor Apple devices download je de applicatie hier. Nadat je bent ingelogd, kun je van start gaan met het gebruiken van hun app.

Crypto app België: Bybit app review

De grootste crypto exchange van de wereld genaamd Bybit heeft natuurlijk een app. Geschikt voor zowel Apple als Android telefoons. De Bybit app komt in twee versies. Eén voor de meer ervaren crypto trader en een versie voor de startende cryptocurrency investeerder. Je kunt makkelijk switchen tussen beide versies met een klik.

De versie voor de ervaren handelaren wordt Bybit Pro genoemd en de versie voor de startende crypto investeerder is Bybit Lite. De Lite versie is overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken. Mede door weinig verschillende functionaliteiten. De functionaliteiten van de Pro versie zijn daarentegen enorm uitgebreid.

Ook het aanbod van cryptocurrency’s op de Bybit app is overweldigend. Er zijn meer dan 800 altcoins die je kan kopen, verkopen en opslaan. Bovenop het enorme assortiment zijn er ook nog veel cryptopairs beschikbaar. Wel meer dan 1400. Het is mogelijk om opnames en stortingen (deposits) via SEPA en creditcard uit te voeren via de Bybit app in België.

Bij de crypto app van Bybit zijn er twee opties om te staken. Locked staking en DeFi staking. Locked staking levert doorgaans hogere rendementen op omdat je jouw crypto vastzet (locked). Bij DeFi staking heb je keus om je crypto vast te zetten, een flexibele optie te kiezen of deel te nemen aan een staking pool.

Wat zijn voordelen van de Bybit app?

De crypto app van Bybit is goedkoop en heeft een enorm assortiment aan altcoins. Daarnaast biedt de crypto app veel verschillende functies aan. Bijvoorbeeld de Bybit Learn waar regelmatig artikelen online komen over cryptocurrency’s. Onderwerpen zoals trading tips, technische uitleg van blockchains en NFT’s komen aan bod. Andere functionaliteiten van de Bybit app zijn onder andere automatisch investeren (DCA), een NFT-marktplaats, margin trading en nog véél meer.

Voor wie is deze populaire crypto app in België bedoeld?

De Bybit app is geschikt voor (bijna) alle crypto investeerders. Met de Lite en Pro versie kan je alle kanten op. Met het gemak voor de Lite gebruikers en alle mogelijkheden voor de Pro investeerders.

Wat zijn de kosten van de Bybit applicatie?

De Bybit crypto app is gratis te downloaden. De handelskosten zijn maximaal 0,1%. Bybit hanteert de volgende methode: Hoe meer je handelt, hoe lager de transactiekosten. De opnamekosten en stortingskosten zijn gratis voor SEPA betalingen en tijdelijk gratis voor betalingen met creditcard.

Zo neem je de Bybit cryptocurrency applicatie in gebruik

Het in gebruik nemen van de app van Bybit duurt niet lang. Om van start te gaan dien je eerst een Bybit account te openen. Heb je dit gedaan en is het verificatieproces doorlopen? Download dan de Bybit app op jouw Android of Apple toestel. Log daarna in en je kunt nu beginnen met de voordelen die deze bekende crypto app in België jou te bieden heeft.

Review van de Coinmerce app

Op de app van Coinmerce kan je met meer dan 200 verschillende cryptocurrency’s handelen in België. Kopen, verkopen en swappen; het is allemaal mogelijk. De app is volop in ontwikkeling en het team achter de Coinmerce app belooft meer uitbreidingen.

Het overzichtelijke dashboard maakt het makkelijk om alle functies te gebruiken. Er is zelfs een portfolio tracker en een kennisbank. Het is mogelijk om via Sofort, SEPA, MyBank, Bancontact, EPS , iDeal, en Giropay geld op je account te storten.

Wat zijn de voordelen van de Coinmerce app?

Je kunt via staking extra geld verdienen met crypto. Staking is nu mogelijk voor 13 cryptocurrency’s, waaronder Solana (SOL) en Tron (TRX). De geschatte opbrengsten per jaar liggen tussen de 4% en 10%. De handelingen om te staken zijn eenvoudig en snel om uit te voeren op de app.

Het is mogelijk om crypto´s te ruilen (swappen) of te kopen met euro´s. Het is eveneens mogelijk om geavanceerde orders te plaatsen, zoals ‘herhaal orders' en ‘limiet orders'. De crypto’s worden online opgeslagen in je wallet bij Coinmerce. Tot slot is Coinmerce geregistreerd bij DNB, wat het handelen veiliger maakt.

Voor wie is deze bekende crypto app in België geschikt?

De Coinmerce app is geschikt voor startende traders en ervaren handelaren. Er is veel aanbod op het gebied van altcoins en het is mogelijk om met cryptocurrency pairs te handelen. Voor starters is de Coinmerce app interessant vanwege de overzichtelijke lay-out en een eenvoudige manier om cryptocurrency’s te kopen en te staken.

Wat zijn de kosten van de Coinmerce app?

De crypto app is gratis te downloaden voor Android en Apple. De handelskosten zijn niet heel inzichtelijk en liggen tussen de 0,4% en 2,5%. En de kosten kunnen zelfs hoger uitvallen bij sommige trades. Storten van fiat geld is gratis, maar voor het opnemen van euro’s worden kosten berekend. Deze kosten verschillen per cryptomunt.

Uitleg over het beginnen met de Coinmerce applicatie

Om te kunnen beginnen dien je eerst een Coinmerce-account te openen. Heb je dit gedaan? Dan kun je nu de app van Coinmerce downloaden. Gebruikers van Apple downloaden de app hier, gebruikers van Android downloaden de applicatie hier.

Crypto app België: LiteBit applicatie review

LiteBit is een bekende cryptocurrency broker in België. Via de LiteBit app is het mogelijk om via SEPA Bankwire, Creditcard, EPS Uberweisung en Bancontact met euro’s te betalen. Wanneer je een cryptocurrency koopt via de app van LiteBit, dan komt de gekochte crypto in je LiteBit -wallet. Deze crypto app is te downloaden in zowel de App Store (Apple) als in Google Play (Android).

Wat zijn de voordelen van de LiteBit app?

De kracht van LiteBit is de eenvoud die de crypto app biedt. Je navigeert makkelijk door de LiteBit app en binnen enkele klikken heb je altcoins aangeschaft en ontvangen in de online wallet. Daarentegen biedt de crypto app van LiteBit een beperkt aantal functies en het is alleen mogelijk om met crypto/euro pairs te traden.

Ook wanneer je geïnteresseerd bent in één altcoin dan kun je hierop klikken. Vervolgens krijg je meer informatie over wat de crypto coin/token doet, over protocollen en meer.

Een ander voordeel van de crypto app van LiteBit is dat het staking aanbiedt in België. Het is mogelijk om Cardano (ADA), Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC), ReddCoin (RDD) en LooksRare (LOOKS) te staken. De opbrengsten voor het staken verschillen per cryptomunt en variëren tussen de 1,25% tot en met 40% per jaar. Een leuk weetje: LiteBit maakt gebruik van cold staking. Deze offline vorm van staken is beter voor het milieu en veiliger dan hot staking.

Voor wie is de LiteBit applicatie geschikt?

De LiteBit crypto app is geschikt voor de beginnende trader. Dit vanwege de beperkte maar duidelijke functies en lay-out van het platform. Binnen enkele klikken en secondes heb je geld op je LiteBit account staan en kan het kopen beginnen. Bij LiteBit heb je keus uit meer dan 80 cryptocurrency’s.

Wat zijn de kosten van de LiteBit app?

De crypto app van LiteBit is gratis te installeren. De handelskosten van de app zijn op te delen in drie categorieën: Buying fees (koopkosten), selling fees (verkoopkosten) en withdrawal fees (opnamekosten). De handels- en opnamekosten zijn per cryptocurrency verschillend.

Beginnen met de LiteBit applicatie doe je zo

Om te beginnen maak je hier een LiteBit-account aan. Heb je alle stappen doorlopen en is jouw LiteBit-account aangemaakt? Dan kun je hier de LiteBit app voor Android downloaden. Heb je een Apple telefoon? Dan download je de app hier. Log vervolgens in en je kunt van start gaan met het gebruiken van LiteBits cryptocurrency app.

Conclusie: Wat is de beste crypto app van België?

Al deze crypto apps in België zijn veilig en betrouwbaar en hebben zo hun eigen kwaliteiten. De crypto apps zijn gratis te downloaden en te installeren in de Google Play Store en de App Store. Sommige crypto apps zijn meer geschikt voor de beginnende cryptocurrency investeerder en andere voor de meer ervaren cryptohandelaar. De ene is weer goedkoper dan de andere. Bepaal zelf welke applicatie voor jou het beste is.

Ga zelf op onderzoek uit en ontdek welke crypto app in België voldoet aan jouw wensen. Vind je lay-out en gemak belangrijk? Denk dan aan de Bitvavo of Bybit app. Of zoek je een crypto app met meer dan de standaardopties? Dan is de Bybit app misschien wel geschikt voor jou.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

3 artikelen

Over de auteur
Mijn kennis op het gebied van crypto, blockchain en Web3 deel ik met jou via de kennisartikelen die ik op Crypto.be plaats.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *