Crypto.be » Cryptomunten » Solana (SOL) cryptocurrency analyse

Solana (SOL) werd in korte tijd een zeer populaire cryptomunt. Wij leggen de voordelen van deze munt uit en tonen je waar je de Solana (SOL) live koers kunt vinden. Ook beantwoorden we veel gestelde vragen en leggen we je alles uit over Solana (SOL) kopen.

Wat is de cryptocurrency Solana (SOL)?

Wat is Solana?

Wat is de cryptocurrency Solana (SOL)?

Solana (SOL) is een protocol dat erop gericht is om het netwerk schaalbaar te maken met een hoge capaciteit. In combinatie met het gebruik van de bijbehorende munt kunnen ook onafhankelijke ontwikkelaars het protocol gebruiken voor de ontwikkeling van dApps, digitale marktplaatsen en andere protocollen die gericht zijn op DeFi.

Een van de unieke eigenschappen is het gebruik van Proof of History (PoH) in combinatie met Proof of Stake (PoS) als validatie voor de blockchain transacties. PoH zorgt ervoor dat elke transactie een tijdsstempel krijgt. Dit vereenvoudigt de validatie waardoor men snel en goedkoop veel transacties per seconde kan verwerken.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Solana (SOL) erg populair is bij beleggers. Zij hebben natuurlijk behoefte aan de live Solana (SOL) koers.

Live Solana (SOL) koers volgen

Natuurlijk kun je de live Solana koers 24 uur per dag hier op Crypto.be vinden. Daarmee kan je altijd het marktsentiment inschatten.

solana

Solana (SOL)

EUR
133,83
USD
$ 143.26
GBP
112.93

✅ Direct Solana kopen »

Uiteraard zijn wij niet de enige plek om de live Solana koers te volgen. Het kan je dan ook opvallen dat onze live koers afwijkt van de live koers op andere platformen. Dat is minder vreemd dan het lijkt. Ieder platform gebruikt namelijk de mate van vraag en aanbod op het eigen platform om de live Solana (SOL) koers te bepalen.

Zoals we al zagen is er een aantal eigenschappen dat deze crypto uniek maakt. Omdat deze eigenschappen voordelen bieden voor investeerders zetten we deze kort voor je op een rij.

Voordelen Solana / SOL crypto

Zoals we zagen heeft Solana (SOL) een aantal unieke eigenschappen. Hierdoor heeft deze crypto een aantal voordelen die de munt voor beleggers interessant maakt. Deze zetten we graag voor je op een rij. Dit zijn de Solana (SOL) voordelen:

  • De hybride Proof of Stake (PoS) en Proof of History (PoH) validatie zorgt voor minder impact op het milieu en een innovatief, efficiënter gebruik van de blockchain;
  • Hierdoor kan de blockchain theoretisch 50.000 transacties per seconde verwerken;
  • Ook zijn de transactiekosten extreem goedkoop terwijl transacties snel verwerkt worden;
  • hierdoor is de munt populair bij ontwikkelaars van DeFi toepassingen zoals smart contracts en dApps;
  • Door PoS validatie is SOL staking mogelijk waardoor beleggers met lange-termijn beleggingshorizon de mogelijkheid hebben extra rendement op hun investering te behalen.

Door deze mogelijkheden zien veel insiders deze munt als een potentiële Ethereum (ETH) killer. Met name op het gebied van schaalbaarheid en goedkope transactiekosten biedt SOL op dit moment voordelen. Daarnaast zijn veel gerenommeerde investeerders betrokken bij kapitaalrondes om verdere ontwikkelingen te financieren. Dit zorgt voor extra vertrouwen.

Het is dan ook logisch dat veel mensen deze crypto willen kopen en dat trekt helaas ook kwaadwillenden aan. Om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van hun praktijken geven we je graag 5 tips over veilig SOL kopen.

5 tips over veilig SOL kopen

Om maximaal rendement te halen uit jouw investering is het belangrijk dat je op een aantal zaken let die het rendement kunnen beïnvloeden of die cryptocriminelen de kans geven om jouw investering af te pakken. Daar willen wij jou natuurlijk voor behoeden.

Veilig SOL kopen

Hoe koop je veilig SOL? Lees onze tips

Daarom zetten wij 5 tips over veilig SOL kopen op een rij:

  1. Schaarste is geen criterium voor investering. Het aantal SOL in omloop is in principe onbeperkt. Dit betekent dat schaarste geen criterium is om in SOL te investeren. Dit wil ook weer niet zeggen dat er op elk moment nieuwe crypto kan verschijnen. De munt werkt met een inflatie. Deze bedroeg bij introductie 8% en wordt met 15% per jaar terug gebracht naar de ‘long-term inflation rate' van 1,5%. De bedoeling is om de inflatie stabiel te houden door het verbranden of creëren van crypto.
  2. Let op de stabiliteit van het netwerk. Door de nieuwe validatietechnologie zijn er relatief veel storingen. Tijdens zo'n storing kan de prijs tijdelijk flink dalen.
  3. Decentralisatie. Door PoS als validatiemethode te gebruiken is het een blikvanger dat grote hoeveelheden SOL eigendom zijn van vroege investeerders en venture kapitalisten.
  4. Let op voor scammers. Doordat Solana (SOL) erg innovatief is misbruiken scammers die mensen geld afhandig willen maken met nieuwe technieken vaak de naam en website van SOL om mensen te verleiden tot transacties die uiteindelijk maar één doel hebben, alle SOL in bezit afpakken. Een berucht voorbeeld hiervan is de SOL NFT scam. Mensen konden op een nagebouwde site claimen of zij een “officiële Solana NFT” hadden gewonnen. Ze hoefden alleen even hun wallet te koppelen en op ‘accept' te drukken om te checken of ze de gratis NFT hadden gewonnen. In werkelijkheid gaven ze met de druk op de knop toestemming om al hun SOL over te boeken op rekening van de scammers.
  5. Zorg dat je altijd een betrouwbaar platform gebruikt om Solana (SOL) te (ver)kopen.

Nu zijn er natuurlijk veel plaatsen waar je Solana (SOL) kunt kopen. Om je een zoektocht en veel studie te besparen zochten wij alvast 3 betrouwbare platformen om Solana te kopen.

Waar kun je Solana kopen?

Na analyses van de vele cryptovaluta aanbieders selecteerden wij 3 partijen waar je betrouwbaar Solana (SOL) kunt kopen. Wij zetten de alternatieven op een rij.

Solana bij Bitvavo kopen

Bitvavo is de grootste cryptobeurs van Nederland. Dit betekent dat de Solana (SOL) prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. De fee voor Bitvavo wordt apart inzichtelijk gemaakt. Uiteraard beschikt Bitvavo ook over een vergunning van De Nederlandsche Bank. Ben je benieuwd hoe hoog deze cryptobeurs scoort? Bekijk dan onze Bitvavo review en beoordeling.

LiteBit crypto exchange voor SOL

LiteBit is, anders dan de naam doet vermoeden, momenteel nog een broker. Dit betekent dat het platform zelf de in- en verkoopprijs voor Solana (SOL) bepaalt. Het verschil tussen deze prijzen is de marge voor de broker.

LiteBit is een Nederlandse aanbieder. Dit betekent dat ook dit platform beschikt over een vergunning van De Nederlandsche Bank en dat de Nederlandse taal de voertaal is op het platform. Wij hebben deze crypto broker getest en beoordeeld. Ben je benieuwd naar het resultaat? Lees dan onze LiteBit crypto broker review.

Koop deze cryptocurrency bij BTC Direct

Net als LiteBit is BTC Direct een Nederlands broker platform met vergunning van De Nederlandsche Bank. Ook hier bepaalt het platform dus zelf de in- en verkoopprijs.

Het kenmerkende verschil met LiteBit is dat het niet mogelijk is om jouw crypto van het platform te transfereren naar een eigen wallet of ander platform. Wel kan je gebruik maken van de eigen wallets van het platform. Daarmee is BTC Direct vooral geschikt voor de beginnende belegger in Solana (SOL). Wil je meer te weten komen over de voor- en nadelen van deze crypto aanbieder? Je vindt onafhankelijke informatie over BTC Direct in onze review.

Hiermee heb je als belegger al veel kennis over Solana (SOL) op kunnen doen. Om je nog meer informatie te bieden beantwoorden we graag een aantal veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen over SOL beantwoord

Om je nog meer informatie te geven beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen over SOL.

Wat is de Solana verwachting?

De technische Solana verwachting is gunstig. De nieuwe validatietechniek zorgt dat er veel transacties per seconde verwerkt kunnen worden. Ook zijn de transactiekosten bijzonder laag. Hierdoor lijkt deze munt een zeer sterke concurrent te worden van Ethereum (ETH). Ook de innovaties op het platform zorgen ervoor dat de munt de strijd met ETH aankan. Door deze eigenschappen wordt Solana (SOL) ook wel ‘Ethereum killer' genoemd.

Deze positieve perceptie zien we terug in de financiële verwachting. In 2025 verwachten experts namelijk al een rendement van 301%. Dit groeit volgens diverse analisten door tot een rendement van 611% in 2030.

Hoe kan ik veilig SOL opslaan?

Als je bij BTC Direct Solana (SOL) koopt kun je deze opslaan in de wallets op het platform. Als voor een andere aanbieder kiest zijn er meer mogelijkheden.

Allereerst kan je de munt op het platform laten staan. Het probleem is dat je dan niet kan beschikken over de private key. Hierdoor ben je vatbaarder voor crypto-aanvallen op een beurs of platform.

Het gebruik van een wallet op het platform is al veiliger, maar de veiligste manier om jouw SOL op te slaan is het gebruik van een private wallet. Hier kan je jouw crypto ook bewaren zonder connectie met internet.

Hoe kan ik deze crypto coin verkopen?

Net zoals het belangrijk is om veilig SOL te kopen is het ook belangrijk om Solana (SOL) veilig te verkopen. Hiervoor gelden in principe dezelfde aanbevelingen die we gaven voor veilig Solana (SOL) kopen.

Als je zeker weet dat je een veilige transactie doet kun je een van de betrouwbare platformen kiezen, jouw crypto uit jouw wallet overboeken naar de beurs of broker van jouw keuze en ze daar verkopen voor Euro's (fiat geld).

Waarom in SOL investeren?

Zoals we bespraken heeft Solana (SOL) de potentie om als Ethereum killer ook de komende jaren een belangrijke speler in de cryptomarkt te blijven.

De technische verwachting is positief met veel ontwikkelingen, een lage impact op het milieu en innovatieve validatiemethode.

Dit zien we terug in de Solana (SOL) prijs verwachting, waarbij analisten in de komende jaren honderden percentages rendement verwachten.

Het laatste Solana nieuws op Crypto.be

Zoals je merkt zijn er veel ontwikkelingen rond Solana (SOL). Daarom is het als belegger belangrijk het laatste Solana (SOL) nieuws te volgen. Dat bieden we je natuurlijk hier op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over SOL/Solana hebben wij daarnaast 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptovaluta’s:

USD Coin (USDC) Build and Build (BNB) Bitcoin Cash (BCH) Tron (TRX)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.