Crypto.be » Crypto voor beginners

Crypto voor beginners: Altijd al je eerste stappen in de wondere wereld van cryptovaluta's willen zetten? Maar weet je nog niet hoe je moet beginnen met cryptocurrency? Dat is niet gek en je bent zeker niet de enige. Alle nieuwe (technische) ontwikkelingen, informatiebronnen en cryptoprojecten zijn namelijk overweldigend.

Als beginner kan het lastig zijn om je weg te vinden in een onbekende wereld. Een wereld zonder veel regelgeving, bescherming en een onbekende eindbestemming. Maar na het lezen van deze handleiding weet jij precies hoe je met crypto moet beginnen. Van het kopen van je eerste cryptocurrency tot het opstellen van een investeringsplan tot het verkopen van je coins of tokens.

We nemen je vandaag mee van begin tot eind. Onderweg komen verschillende belangrijke tips, kansen en valkuilen aan bod op het gebied van investeren in cryptocurrency.

“Crypto voor beginners”-stappenplan: Voor wie geschikt?

Dit stappenplan is geschreven voor beginnende crypto investeerders, maar elke investeerder die interesse in cryptomunten heeft, kan er zijn of haar voordeel mee doen.

Naast het stappenplan worden crypto kansen, cryptocurrency tips en cryptovaluta valkuilen besproken.

Als startende cryptocurrency investeerder heb je vast een aantal vragen. Een aantal veelgestelde vragen die beginnende investeerders in crypto hebben, zijn als volgt:

 • Is het nu een goed moment om te beginnen met cryptocurrency?
 • Is het beginnen met cryptocurrency altijd verstandig?
 • Waarom zou ik beginnen met crypto’s?
 • Zijn cryptomunten een goede investering?
 • Hoe koop ik veilig cryptomunten?

Op deze vragen krijg je antwoord gaandeweg het lezen van deze handleiding met stappen voor beginners.

Handleiding crypto voor beginners

Crypto voor beginners handleiding en stappenplan

Beginnen met cryptocurrency in 9 stappen

Deze cryptocurrency handleiding voor beginners bestaan uit 9 stappen. Iedere stap vormt een belangrijk onderdeel van jouw reis als beginnende crypto investeerder. Lees ze daarom allemaal goed door. De volgende 9 stappen om te beginnen met cryptocurrency worden met jou besproken:

 • Stap 1: Cryptocurrency nieuws volgen
 • Stap 2: Verdiep jezelf in cryptomunten
 • Stap 3: Crypto investeringsstrategie kiezen
 • Stap 4: Crypto investeringsplan opstellen
 • Stap 5: Betrouwbare cryptocurrency exchange selecteren
 • Stap 6: Handelsaccount crypto aanbieder aanmaken
 • Stap 7: Veilig cryptomunten kopen en opslaan
 • Stap 8: Cryptomunten verkopen
 • Stap 9: Investeer in een crypto cursus en blijf leren

Nu je weet welke stappen er in deze handleiding voor crypto beginners aan bod komen, gaan we onderstaand van start met de eerste stap – het volgen van actueel en betrouwbaar cryptocurrency nieuws.

Stap 1: Begin met crypto door het nieuws te volgen

Nu ben je hier waarschijnlijk al mee begonnen aangezien je deze handleiding leest. Door het nieuws te volgen, houdt je jouw crypto kennis op niveau. Ga op onderzoek uit en zet jouw speurneus aan het werk. Zorg ervoor dat je de techniek achter blockchain begrijpt.

Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen en de nadelen van blockchaintechnologie of een bepaald cryptovaluta project? En wat is de doelstelling van een cryptocurrency? De cryptomarkt is een snel veranderende markt met veel ontwikkelingen, dus zorg dat je up-to-date blijft.

Speel sneller in op de votatiele cryptomarkt

De cryptomarkt is erg volatiel. Dat wil zeggen: Er kunnen binnen een kort tijdsbestek grote prijsstijgingen of -dalingen plaatsvinden. Dit maakt het volgen van actueel cryptocurrency nieuws van groot belang.

Tijdens elke bullrun is er een nieuwe ontwikkeling die ontzettend snel groeit. Denk aan DeFi, NFT’s en Web3. Dus blijf op de hoogte van 'the new best thing', zodat ook jij kunt profiteren van nieuwe kansen die zich voordoen.

Het volgen van nieuws over cryptocurrency's en blockchain is ook van belang, omdat bepaalde crypto’s zomaar kunnen instorten. Denk aan Terra (Luna). Wanneer je op de hoogte bent kan je eveneens inspelen op de veranderingen en in dit geval eventueel verlies beperken of winst veiligstellen.

‘Buy the rumour, sell the news'. Dit is een belangrijk gezegde. Dit wil zeggen als er positief nieuws naar buiten komt, dit vaak resulteert in een positieve koersbeweging. Maak hier op tijd gebruik van en wacht niet tot het nieuws verandert in een feit. Verkoop op tijd.

Hoe kun je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de cryptomarkt?

Volg idealiter verschillende nieuwskanalen. Begin met het beluisteren van podcasts, volg op je socials de juiste kanalen, personen en exchanges.

Ook zijn er verschillende fora waar je veel informatie vandaan kunt halen. Kortom, er zijn diverse manieren om jezelf te voorzien van actueel nieuws over cryptocurrency's.

Waar vind je zoal de belangrijkste informatie over crypto voor beginnende handelaren? Op Crypto.be natuurlijk! Lees verder en kom meer over de tweede stap voor beginnende crypto investeerders te weten; het leren over cryptomunten.

Stap 2: Verdiep jezelf in cryptomunten

Nu je basiskennis op orde is, is het tijd om jezelf te verdiepen in verschillende cryptocurrency’s.

Er zijn tal van cryptocurrency’s. Er zijn in de loop der jaren wel duizenden projecten gelanceerd. Dit maakt het kiezen van één of meerdere cryptocurrency's er niet makkelijker op.

Cryptocurrency beginners e-book

Cryptocurrency voor beginners e-book

Hoe kies je de juiste cryptocurrency?

Eén ding is zeker: Je weet nooit van tevoren welke cryptocurrency in waarde gaat stijgen. Er komt altijd een portie geluk bij kijken. Wel kun je de mate van geluk beperken door grondig onderzoek te doen. Effectief beginnen met cryptocurrency vergt dus leergierigheid. Het werkt namelijk in jouw voordeel wanneer je zoveel mogelijk over cryptomunten leert.

Houd er rekening mee dat veel cryptocurrency’s uiteindelijk zullen sneuvelen onder al het geweld. Daarom kiezen veel startende cryptocurrency handelaren voor bekende crypto's. Daarbij kun je denken aan Bitcoin / BTC, Ethereum / ETH en Litecoin / LTC als crypto voor beginners.

Wellicht gaat jouw voorkeur naar een andere cryptovaluta uit. In dat geval zijn er een aantal aspecten die belangrijk zijn voor het uitkiezen van een crypto coin of token.

 • Wat is het doel van de cryptocurrency?
 • Wat is de potentie van een cryptomunt?
 • Wie zit er in het team achter de cryptovaluta?
 • Ben je zelf overtuigd en geloof je in de cryptocurrency?
 • Hoe en waar kan je de digitale currency aanschaffen?
 • Wat is de (maximale) totale omloop van het aantal coins?
 • Hoe ziet de roadmap en whitepaper van de cryptomunt eruit?

Vraag jezelf ook altijd af: Koop ik deze cryptocurrency om veel geld te verdienen of geloof ik echt in de potentie van deze crypto?

Dit helpt bij het opstellen van je investeringsstrategie. De volgende stap leert jou daar meer over.

Stap 3: Crypto investeringsstrategie voor beginners kiezen

Het kiezen van een investeringsstrategie of trading strategie is een belangrijk onderdeel van crypto voor beginners. Er zijn grofweg twee soorten strategieën: Een investeringsstrategie op de korte termijn en een strategie gericht op de lange termijn. Bepaal dus van tevoren of jij voor de lange termijn of voor de korte termijn strategie belegt.

Beginnen met cryptocurrency investeringsstrategieën

Kies een investeringsstrategie en begin met cryptocurrency

Hieronder lichten wij in het kort beide investeringsstrategieën toe.

Wat is een lange termijn strategie voor het investeren in cryptocurrency´s?

Als je voor de lange termijn kiest, dan ben je een zogeheten ‘hodler'. Dit is een passieve strategie van cryptocurrency investeren.

Deze strategie past het best bij een beginnend crypto investeerder. Je zet een doel die maanden of jaren voor je uit ligt. Zodoende kun je als startende handelaar ‘feeling' met de cryptomarkt krijgen.

Dit staat haaks op de tweede investeringsstrategie die wij hieronder met jou doornemen.

Wat is een korte termijn strategie voor het investeren in cryptocurrency´s?

Daytraden – oftewel crypto trading – is een vorm van een korte termijn strategie. Deze manier van investeren is doorgaans weggelegd voor de meer ervaren belegger. Je vraagt je misschien af waarom.

Welnu, als je hieraan begint, dan heb je kennis van technische analyse nodig. Met andere woorden: Je moet in staat zijn om koersgrafieken te kunnen lezen, begrijpen en toepassen op jouw trades. Daardoor is deze actieve vorm van investeren in crypto's zeer tijdrovend en vergt het kennis.

Als je de kennis van technische analyse beheerst kan je ook voor een combinatie van beide strategieën kiezen.

Wat is het belang van een investeringsstrategie?

Als je bijvoorbeeld op basis van FOMO (‘fear of missing out') instapt, dan heb je vaak geen sterke positie. In dat geval geloof en volg je het sentiment van de markt.

Dit lijdt vaak tot paniekverkopen, wat ten koste van jouw rendement gaat.

Wanneer je echt in de potentie en de kracht van jouw cryptomunt gelooft, dan kijk je verder dan de korte termijn. Geloof je er niet in, investeer dan niet.

Stap 4: Crypto investeringsplan opstellen

Bij het opstellen van een investeringsplan is het van belang dat je alle risico´s in kaart brengt. We gaan nu dieper in op de strategie van een hodler.

Bepaal hoeveel je wilt investeren

Een belangrijke crypto voor beginners tip is als volgt: Zorg dat je geld investeert wat je bereid bent om te verliezen. Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor een (beginnend) investeerder. Bereken daarom jouw crypto beleggingsbudget en bepaal hoeveel jij in crypto's wilt / kunt investeren.

Zodra je stress of angstgevoelens krijgt wanneer de prijs tientallen procenten daalt, kan dit een signaal zijn dat je teveel geïnvesteerd hebt. Dit moet je vermijden.

Leen dus ook geen geld om te investeren. Investeer je te veel of andermans geld, gaat dit ten koste van het rationeel denken. Het wordt dan lastiger om je aan jouw vooropgestelde strategie / plan te houden, en de kans op paniekverkopen neemt toe.

Zet je maar schrap voor de grote fluctuaties binnen de cryptomarkt, want een wilde rit met diepe dalen en hoge pieken gaat het worden. Dus riemen vast en bereid je voor.

Stel jouw beleggingsdoel vast middels een beleggingshorizon

Vervolgens is het raadzaam om jouw cryptocurrency beleggingshorizon te bepalen. Dit houdt in grote lijnen in dat je een beleggingsdoel vaststelt voor een bepaalde termijn, waarbij je rekening houdt met het beoogde rendement én de mate van risico.

Daarnaast kun je aan de hand van jouw beleggingshorizon bepalen of je jouw beleggingsplan (oftewel jouw investeringsplan) moet wijzigen. Je kunt dus sneller en doelgerichter inspelen op onverwachte koerswijzigingen en ontwikkelingen binnen de cryptomarkt.

Bepaal je koopmomenten

Investeer je voor de lange termijn, dan kan het slim zijn om maandelijks of wekelijks een vast bedrag te investeren. Dit wordt ook ‘dollar cost averaging' (DCA) genoemd.

Anders gezegd: Probeer niet de juiste kans af te wachten om op het laagste punt in te kopen. Dit is bijna onmogelijk. Als je lang genoeg periodiek investeert zul je de markt verslaan. Geduld zal beloond worden, oftewel 'time in the market, beats timing the market'.

Een voordeel van DCA is dat het emotie wegneemt bij het aankopen van cryptocurrency. Het is goed om bij je plan een prijs in gedachten te houden, waarbij jij het verstandig vindt om extra bij te kopen. Op die manier kan je de gemiddelde aankoopprijs verlagen.

Zorg dus dat je altijd cash achter de hand houdt om een eventuele kans te verzilveren. Een bekend gezegde luidt: ‘buy when there's blood in the streets’. Dit betekent als de koers diep in het rood staat, jij je kans kan grijpen wanneer anderen dit niet durven.

Als bijvoorbeeld de koers van BTC crasht en diep in het rood terechtkomt, dan kan jij je kans grijpen waar anderen niet durven. Dit wordt in de cryptowereld ook wel ‘buy the dip’ genoemd.

De kansen voor investeerders komen als het sentiment van de cryptomarkt laag is. Het sentiment is het laagste in een bearmarket.

Het sentiment van de cryptomarkt is onder andere te zien met behulp van de Fear and Greed index. Dit is een meter die een indicatie geeft of het sentiment laag of hoog is binnen de markt.

Bepaal je verkoopmomenten

Het verkoopmoment is het moment waarop jij je gewenste winst hebt bereikt. Bepaal dit bedrag vooraf door middel van een crypto exit strategie.

Doorgaans is het een goed moment om in een bullmarket te verkopen. Vergis je niet, dit is een lastig onderdeel van het investeren. Het is lastig om groeiend kapitaal te verkopen, maar onthoud dat van winst nemen nog nooit iemand armer is geworden.

Word vooral niet te hebberig. Daarmee gaan namelijk veel handelaren die beginnen met cryptocurrency de fout in. Ze wachten te lang met het verkopen van hun cryptocurrency's, waarna de koers ineens flink kan dalen.

Een verkoopmoment kan eveneens het punt zijn dat je je maximale verlies hebt bereikt. Bepaal ook dit moment vooraf.

Een goed hulpmiddel om je verliezen te beperken, is de ‘stop loss order'. Deze verkooporder kan je gebuiken op de meeste crypto exchanges. Je kunt deze verkooporder gebruiken om je zo aan je plan te houden. Deze order wordt pas uitgevoerd als de ingevoerde verkoopprijs is bereikt.

De inzet van een stop loss past goed bij zowel de strategie van een hodler als een daytrader.

Risicomanagement

Risicomanagement in crypto is een zeer belangrijk onderdeel als je begint met investeren. Maar hoe werkt risicomanagement? Er zijn verschillende tactieken om je investeringen zo goed mogelijk te beschermen.

Diversificatie: Zorg ten eerste voor een gespreide portfolio. Zet niet al je geld in op één cryptomunt, maar kies het liefst diverse cryptovaluta's.

Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je verschillende soorten cryptocurrency’s in je portfolio hebt. Als er dan een coin of token slecht presteert, dan kan dit gecompenseerd worden door goed presterende crypto's. Overdrijf niet door 100 verschillende cryptomunten te kopen, maar zorg dat je het overzicht kan houden.

Om écht een divers portfolio te creëren kun je ook aan andere markten denken, zoals goud, obligaties en aandelen.

Hedgen: Een andere manier om risico te beperken is ‘hedgen'. Hedgen is het beschermen van een ingenomen positie. Dit kan bijvoorbeeld door een putoptie af te sluiten.

Er zijn verschillende soorten opties en er zijn ook meerdere combinaties mogelijk. Op die manier is het mogelijk om geld te verdienen bij een dalende of zijwaartse koers. Dit wordt aangeraden voor de meer ervaren traders met volledige kennis over de werking van opties.

Begrijp de cryptomarkt als je begint met investeren

Wil je beginnen met cryptocurrency's? Zorg er dan voor dat je de cryptomarkt begrijpt. De markt werkt op basis van vraag en aanbod. Is bijvoorbeeld BTC positief in het nieuws, dan stijgt de vraag en de prijs. Wanneer BTC negatief in het nieuws komt, dan daalt de vraag en de koers.

De cryptomarkt is een cyclische markt. Dit houdt in dat de koers bewegingen maakt die het al eerder heeft gemaakt. De geschiedenis herhaalt zich dus. Hier liggen kansen: Als de koers is gestabiliseerd, is dit een mooi instapmoment.

De cyclus is herkenbaar aan een hoge piek (all time high), gevolgt door een forse koersdip om vervolgens zijwaarts te bewegen (consolideren). Vervolgens begint de cyclus opnieuw.

Een ander belangrijk moment in de ongeveer 4-jarige cyclus is de halving. De zogeheten ‘halving' is een moment dat het moeilijker wordt om BTC te minen.

Het aantal BTC's dat in omloop komt, wordt steeds gehalveerd. Met andere woorden; het aanbod daalt. Wanneer het aanbod daalt en de vraag minimaal gelijk blijft of stijgt, dan zorgt dit voor een prijsstijging. Tot nu toe is dit een zeer belangrijk punt geweest in de Bitcoin-cyclus.

Verder is het raadzaam om ‘altseason' te begrijpen. Altseason is een periode waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin. Altcoins zijn alle andere cryptocurrency's behalve BTC.

In deze korte periode kunnen altcoins tientallen tot honderden procenten stijgen. De start van altseason begint met het afnemen van de BTC-dominantie. Bitcoin dominantie is het percentage van de totale marktkapitalisatie die in BTC zit. Als dit percentage afneemt. vloeit er meer geld naar de altcoins wat deze munten naar hogere koersen brengt.

Stap 5: Betrouwbare cryptocurrency exchange selecteren

De volgende stap is het uitkiezen van een betrouwbare exchange. Elke exchange heeft zijn eigen voor- en nadelen. De ene is meer overzichtelijk en de ander heeft een groter aanbod met crypto voor beginners. Ontdek hier welke exchange voor jouw geschikt is.

Sommige exchanges bieden de mogelijkheid om te staken, zoals de cryptomunt aanbieder Bitvavo. Zo haal je als hodler nog meer rendement uit jouw investering.

Een voordeel van Bitvavo is dat het heel overzichtelijk is en het een Nederlandstalig bedrijf is. Dit maakt het een geschikte exchange voor een startende investeerder in België.


Goedkoop en eenvoudig
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Keuze uit 175+ munten
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10

Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Crypto's met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC

Stap 6: Account aanmaken bij crypto aanbieder

Nu je een betrouwbare cryptocurrency aanbieder hebt uitgekozen die aansluit op jouw wensen en behoeftes, is het tijd voor het openen van een account. Dit is noodzakelijk, aangezien je daar jouw crypto's kunt kopen (en in een later stadium kunt verkopen).

Hieronder hebben wij drie crypto aanbieders uitgelicht, aangezien zij geschikt zijn voor beginnende crypto handelaren. De reden daarvoor is omdat zij bijvoorbeeld een goede Nederlandstalige klantenservice hebben, een gebruiksvriendelijk aanmeldproces hanteren, en de gebruikersaccounts een duidelijk interface hebben.

Bitvavo account aanmaken

Een Bitvavo account aanmaken is zo gebeurd! Je vult het aanmeldformulier in, doorloopt de stappen, en je kunt snel van start met het handelen in crypto's. Daarnaast kun je onze handleiding over een Bitvavo account aanmaken gebruiken. Daarin doorlopen wij in 5 stappen het aanmeldproces voor een nieuw gebruikersaccount.

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk voor beginnende crypto investeerders. Ten eerste omdat zij gebruikmaken van een duidelijk interface. Cryptocurrency's aankopen en verkopen wordt daardoor eenvoudig. Kom je ergens niet uit? Dan kan je snel de klantenservice bereiken.

Ten tweede heeft Bitvavo een zeer aantrekkelijke welkomstbonus voor nieuwe gebruikers. Je kunt de eerste €1.000 op hun platform kosteloos verhandelen. Oftewel, je betaalt geen kosten wanneer je cryptomunten koopt of verkoopt. Dat is mooi meegenomen!
🏆 Bitvavo account maken »

Maak een Bitvavo account aan en start met crypto investeren.
Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Coinmerce account aanmaken

Coinmerce is ook een geschikte cryptovaluta aanbieder voor startende handelaren. Een Coinmerce account maken duurt niet lang: Stap voor stap word je door het aanmeldproces begeleid, zo blijkt uit onze handleiding over een Coinmerce account aanmaken. Wat maakt deze cryptocurrency aanbieder aantrekkelijk voor crypto beginners?

Om te beginnen heeft Coinmerce een klantenservice die telefonisch bereikbaar is. Daardoor kun je hen bellen als je vragen of problemen hebt. Daarnaast heeft deze aanbieder een breed aanbod van crypto's. Je kunt als beginner alle populaire coins bij hen kopen, maar ook kiezen voor de minder bekende currencies.

Tevens biedt Coinmerce een interessante welkomstbonus aan: €10 in jouw gebruikersaccount nadat je het aanmeldproces succesvol doorlopen hebt.
Coinmerce account maken »

Maak een Coinmerce account aan voor het kopen van cryptomunten.
Krijg €10 als welkomstbonus!

LiteBit account aanmaken

LiteBit is eveneens geliefd onder Belgische en Nederlandse cryptocurrency beginners. Het aanmelden bij hen spreekt voor zich, de te doorlopen stappen duren niet lang. Als startende cryptovaluta handelaar kun je daardoor gemakkelijk en snel starten met digitale coins kopen en verkopen.

Er zijn een aantal zaken die LiteBit geschikt maken als aanbieder voor starters. Net zoals bij de bovenstaande twee aanbieders, is ook bij LiteBit de transactieverwerking zeer snel. Koop of verkoop je een cryptomunt? Dan is dit veelal tegen de actuele koersprijs, omdat orders direct verwerkt worden.

Ook helpt de Nederlandstalige klantenservice jou graag met vragen of problemen. Wel zo fijn natuurlijk!
LiteBit account maken »

Maak eenvoudig een LiteBit account aan.

Stap 7: Veilig cryptovaluta kopen en opslaan

Nu je de juiste en veilige exchange hebt geselecteerd en een account hebt aangemaakt, is het tijd om veilig crypto te kopen.

Houd rekening met transactiekosten bij het kopen. Investeer het liefst niet met een te klein bedrag, dit gaat namelijk ten koste van je rendement.

Bitvavo account voor beginners

Maak een Bitvavo account aan en begin met crypto

Er zijn daarnaast verschillende manieren om jouw cryptomunten op te slaan. Je kunt ze opslaan in online wallets of op hardware wallets. We leggen graag het verschil tussen beide wallets aan jou uit.

Wat zijn online wallets?

Online wallets, ook wel ‘software wallets' of ‘hot wallets' genoemd, worden aangeboden en vaak gefaciliteerd door exchanges. Online wallets zijn geschikt voor daytraders, omdat ze snel kunnen schakelen vanuit hun wallet. Als zij een koopkans zien, kunnen zij direct handelen.

Het gevaar van online wallets is dat je bezittingen gehackt kunnen worden. Steeds meer kwaadwillenden proberen crypto exchanges of brokers te hacken en daar cryptovaluta's buit te maken. Dit is in het verleden al regelmatig gebeurd.

Gelukkig doen exchanges en brokers er alles aan om hun beveiliging te verbeteren. Zo ook de beveiliging van hun diensten op het gebied van online wallets. Er is echter altijd een risico.

Kies je voor het aanmaken van een online wallet bij een cryptocurrency aanbieder? Dan ontvang je een zogeheten ‘private key'. Daarmee heb je toegang tot jouw persoonlijke cryptocurrency wallet. Bewaar deze private key dus goed.

Wat zijn hardware wallets?

Hardware wallets, ook wel ‘cold wallets' genoemd, zijn een soort USB waarop je offline je cryptocurrency kunt bewaren. Hardware wallets zijn het meest veilig.

Deze zijn niet te hacken – in tegenstelling tot online wallets. Dit is dus de meest veilige manier van cryptocurrency’s opslaan.

Een voorbeeld van een hardware wallet is de Ledger. Deze wijze van opslaan past goed bij de strategie van een hodler, omdat zij crypto's voor een langere tijd bezitten.

Stap 8: Cryptomunten verkopen

Verkoop je cryptocurrency's als je de eerder genoemde verkoopmomenten / doelen hebt bereikt. Je kunt ook besluiten om niet al jouw cryptovaluta's in één keer te verkopen, maar stapsgewijs.

Als voorbeeld: Stijgt de koers van een crypto met 10%? Dan kun je besluiten om 25% van die cryptomunt te verkopen. De percentages die je kiest, zijn geheel afhankelijk van jouw investeringsstrategie en -plan. Het is maar net met welke winst je genoegen neemt en hoeveel risico je wilt nemen.

Zorg er daarnaast voor dat, wanneer je jouw cryptovaluta's gaat verkopen, je kiest voor een betrouwbare cryptocurrency koper. Wij raden jou aan om niet jouw digitale valuta's aan particulieren te verkopen. In plaats daarvan kies je voor een betrouwbaar cryptocurrency platform, zoals een exchange of broker.

Stap 9: Investeer in een crypto cursus en blijf leren

Je bent bij het einde van deze handleiding voor beginnende cryptocurrency investeerders gekomen, en dat betekent dat je veel over de basics van het investeren in cryptocurrency’s hebt geleerd.

Maar hier stopt het niet. Blijf jezelf ontwikkelen door middel van het volgen van nieuws en daag jezelf uit door het volgen van bepaalde cursussen.

Crypto voor beginners samengevat

Crypto is voor beginners vaak lastig. Je weet nu echter als startende handelaar hoe je moet beginnen met cryptocurrency dankzij dit stappenplan.

We hebben stap voor stap uitgelegd hoe je moet beginnen met crypto trading. Van het kopen van de juiste cryptocurrency's tot het selecteren van een veilige exchange die bij jou wensen past.

Als startende investeerder weet je nu dat de ‘buy and hodl’ strategie de meest veilige manier is. En hoe je hier een passend investeringsplan bij maakt. Ook weet je nu welke instapmomenten gunstig zijn, waar de kansen liggen en welke valkuilen je moet mijden.

Maar onthoud: Blijf altijd rationeel nadenken en probeer paniek te voorkomen. Zo vergroot je de kans dat jij een echte succesvolle crypto handelaar wordt.

E-book beleggen in crypto

E-book voor crypto beginners

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.