Crypto.be » Converters » Bitcoin (BTC) converter

De Bitcoin (BTC) converter op onze website is een handige tool die jou helpt met het berekenen van de actuele verhouding tussen euro en BTC. De converter wordt ook wel ‘Bitcoin calculator' genoemd en is geliefd onder beginnende crypto investeerders.

Je kunt er namelijk eenvoudig en snel mee berekenen hoeveel BTC je voor een bepaald bedrag aan euro's krijgt. Of hoeveel euro je krijgt wanneer je een bepaalde hoeveelheid aan Bitcoin zou verkopen. Hieronder vind je de BTC converter met de daarbij behorende uitleg.

Bitcoin (BTC) converter

De Bitcoin (BTC) converter is makkelijk in gebruik. Vul het gewenste bedrag aan euro of BTC in. De calculator doet de rest. Vervolgens heb je de mogelijkheid om Bitcoins te kopen of te verkopen door middel van de blauwe button. Dat is handig!

Mocht je hulp nodig hebben bij het gebruikmaken van de BTC converter, lees dan verder. In het verdere verloop van deze pagina leggen wij in 3 duidelijke stappen uit hoe je gebruik kunt maken van de Bitcoin calculator. Daarnaast beantwoorden wij enkele veelgestelde vragen met betrekking tot deze handige crypto converter.

In 3 stappen de Bitcoin converter gebruiken

Het gebruiken van de Bitcoin converter is heel eenvoudig. Er zijn in totaal 3 stappen die je daarvoor moet doorlopen. Deze stappen leggen wij onderstaand nader uit.

Stap 1: Kies of je Bitcoin wilt kopen of verkopen

De eerste stap houdt in dat je in de Bitcoin converter kiest of je BTC wilt kopen of verkopen. Dit doe je door in de bovenste balk te klikken op de menuoptie ‘kopen' of ‘verkopen'.

Bitcoin (BTC) converter

Stap 1: Kies ‘kopen' of ‘verkopen' in de Bitcoin converter

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of BTC in

De tweede stap betreft het invullen van het gewenste bedrag in euro of BTC. De calculator berekent vervolgens automatisch de verhouding tussen euro en Bitcoin. Dit gebeurt aan de hand van de actuele BTC koers. Op die manier weet je snel hoeveel euro je voor BTC kunt krijgen, of andersom.

BTC calculator

Stap 2: Vul het gewenste bedrag in euro of BTC in

Stap 3: Koop of verkoop eenvoudig met de button

De derde stap is optioneel en houdt in dat je ervoor kunt kiezen om direct de gewenste hoeveelheid aan BTC te kopen of te verkopen. Je klikt dan op de blauwe knop ‘kopen' of ‘verkopen' onderin de Bitcoin converter. Daarna opent de website van de crypto exchange Bitvavo, waar je voordelig BTC kunt kopen, of gemakkelijk Bitcoins kunt verkopen.

Converter BTC

Stap 3: Dankzij de converter kun je direct Bitcoins kopen

Veelgestelde vragen over de Bitcoin converter

Tot slot beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over de handige Bitcoin (BTC) converter op onze website.

Hoe kan ik Bitcoin omzetten naar euro?

Je kunt Bitcoin omzetten naar euro door in de BTC converter te kiezen voor de optie ‘verkopen'. Je vult vervolgens de gewenste hoeveelheid aan Bitcoin in die je wilt verkopen. De calculator berekent dan de verhouding tussen die hoeveelheid Bitcoin en de waarde in euro. Tot slot klik je op de blauwe button ‘verkopen', waarna je jouw BTC bij Bitvavo kunt omzetten naar euro.

Hoe kan ik euro omzetten naar Bitcoin?

Je kunt euro naar Bitcoin omzetten door in de BTC calculator te kiezen voor de optie ‘kopen'. Aansluitend daarop vul je de beoogde hoeveelheid aan euro's in waarvoor je BTC wilt kopen. De converter berekent automatisch de verhouding tussen euro en Bitcoin. Afsluitend klik je op de blauwe button ‘kopen'. Daarna kun je gemakkelijk en voordelig jouw gekozen hoeveelheid aan euro's bij Bitvavo omzetten naar Bitcoins.

Is het gebruik van jullie Bitcoin converter gratis?

Ja, het gebruikmaken van de Bitcoin converter op onze website is gratis.

Waarom zou ik een BTC converter gebruiken?

Het gebruiken van de BTC converter kent diverse voordelen. Ten eerste resulteert het in tijdwinst en zorg het voor gemak, omdat de BTC calculator automatisch berekeningen maakt op basis van de actuele koerswaarde van BTC. Ten tweede heb je direct de mogelijkheid om Bitcoin te kopen of te verkopen met behulp van de blauwe button onderin de calculator. Op die manier kun je voordelig BTC kopen bij Bitvavo, of juist snel BTC naar euro omzetten bij Bitvavo.

BTC converter gebruiken »

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.