Crypto.be » Crypto verkopen: Eenvoudig cryptocurrency verkopen voor euro op je rekening » Bitcoin verkopen: Snel BTC verkopen voor euro in België

Als je in het bezit bent van Bitcoin en deze wil verkopen, dan zijn er verschillende opties beschikbaar om dit te doen. Een van de manieren om Bitcoin te verkopen is via een centrale exchange, oftewel een exchange die beheerd wordt door een bedrijf waaraan jij je Bitcoin verkoopt.

Hierbij kun je denken aan exchanges zoals Bitvavo, Binance en Coinmerce. Het verkopen van Bitcoin via een centrale exchange heeft als voordeel dat je meestal kunt kiezen uit verschillende uitbetaalmethodes en dat je snel kunt handelen. In dit artikel zullen we verder ingaan op het verkopen van Bitcoin via een centrale exchange.

✅ Direct Bitcoin verkopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Bitcoin (BTC) verkopen zonder fees!

Inleiding tot Bitcoin verkopen voor euro in België

Beleggen in Bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) werd in 2009 gelanceerd en is enorm snel gegroeid in populariteit. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste feiten over Bitcoin die beleggers zouden moeten weten.

Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde digitale valuta. Bitcoin werd in 2009 gelanceerd door een onbekende persoon of groep genaamd Satoshi Nakamoto. Het doel was om een ​​systeem te bieden waarmee mensen wereldwijd geld kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van financiële instellingen. De transacties worden geverifieerd door een netwerk van computers en vastgelegd in een openbaar grootboek dat bekend staat als de blockchain.

Een belangrijk kenmerk van Bitcoin is de beperkte supply. Er zullen slechts 21 miljoen BTC munten in omloop worden gebracht, wat betekent dat er een maximale limiet is aan het aantal munten dat ooit zal bestaan. Dit is in tegenstelling tot fiatgeld, waarbij de centrale banken het aanbod van geld kunnen vergroten door meer geld bij te drukken.

Hoewel Bitcoin vaak wordt geprezen vanwege de veiligheid en de stabiliteit van de blockchain, is het niet volledig immuun voor risico's. Zo kan het energieverbruik van het Bitcoin netwerk, met name het minen van BTC munten, een zorg zijn voor mensen die zich zorgen maken over het milieu. Bovendien is Bitcoin erg volatiel, wat zorgt dat de prijs van de ene op de andere dag erg kan verschillen.

Veilig Bitcoin (BTC) verkopen en euro ontvangen op je bankrekening

Als je van plan bent om Bitcoin te verkopen, is het belangrijk om te weten hoe je dit op een veilige manier kunt doen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

  • Kies een betrouwbaar platform. Er zijn tal van platforms waarop je Bitcoin kunt verkopen, maar niet allemaal zijn ze betrouwbaar. Kies een platform dat bekend staat om zijn beveiliging en uitbetalingen.
  • Houd rekening met de kosten. Elk platform rekent kosten aan voor het verkopen van Bitcoin. Deze kunnen verschillen afhankelijk van de grootte van de transactie en het platform zelf. Zorg ervoor dat je de kosten begrijpt voordat je begint met verkopen, zodat je niet verrast wordt door onverwachte kosten.
  • Kijk of je in België ook daadwerkelijk kunt uitcashen. Sommige exchanges staan niet in België geregistreerd, wat betekent dat je er geen euro's vanaf kunt halen. Dit kan alleen via exchanges die in België geregistreerd zijn. Controleer daarom altijd of het platform waarop je van plan bent om Bitcoin te verkopen in België is geregistreerd en of je daadwerkelijk euro's kunt uitcashen.

Door deze tips te volgen, kun je Bitcoin op een veilige manier verkopen en ervoor zorgen dat je het maximale uit je investering haalt. Zorg er altijd voor dat je je onderzoek doet voordat je begint met verkopen en dat je vertrouwd bent met het platform dat je gebruikt.

Waar kun je Bitcoin / BTC verkopen?

Als je Bitcoin in België wilt verkopen, heb je geluk, want je kunt het op veel verschillende exchanges en brokers verkopen. Bitcoin is een populaire cryptocurrency en wordt ondersteund door vrijwel elke crypto exchange, wat betekent dat er veel opties beschikbaar zijn om je Bitcoin te verkopen. Laten we eens kijken naar een aantal van de verschillende platformen die het in België mogelijk maken om Bitcoin te verkopen.

Bitcoin bij Bitvavo verkopen

Als je Bitcoin in België wilt verkopen, dan kun je terecht bij Bitvavo. Dit platform ondersteunt namelijk niet alleen het kopen, maar ook het verkopen van cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Een groot voordeel van Bitvavo is dat je hier je Bitcoin kunt verkopen tegen relatief lage transactiekosten. Voor het verkopen van Bitcoin betaal je namelijk slechts 0,25% transactiekosten. Bij Bitvavo kun je je Bitcoin verkopen voor euro's en het geld direct op je bankrekening laten storten. Dit proces is snel en betrouwbaar, waardoor je binnen enkele dagen je geld ontvangt. Het is ook mogelijk om je geld op je Bitvavo account te laten staan en deze later te gebruiken voor het kopen van andere cryptocurrency’s.

🏆 Bitcoin verkopen bij Bitvavo »
Bitcoins voor euro op je rekening verkopen

Maak gratis een Bitvavo account aan en verkoop veilig BTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

BTC verkopen voor euro bij Coinmerce

Je kunt ook Bitcoin verkopen bij Coinmerce. Dit Nederlandstalige platform is een populaire optie onder Belgische cryptohandelaren. Naast het kopen van BTC kun je er ook je Bitcoin verkopen. Bij het verkopen van Bitcoin bij Coinmerce betaal je transactiekosten tussen de 0,4% en 2,5%. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van het verhandelde bedrag en het volume van de cryptocurrency die je verkoopt. Als je vragen of problemen hebt, kun je gemakkelijk telefonisch contact opnemen met de Nederlandstalige klantenservice van Coinmerce.
Bitcoin verkopen bij Coinmerce »
Verkoop deze cryptomunt voor euro

Maak gratis een Coinmerce account aan voor het verkopen van Bitcoin.
🎁 Krijg €10 als welkomstbonus!

Bitcoin verkopen bij LiteBit

Ben je op zoek naar een exchange om Bitcoin te verkopen? Dan is LiteBit zeker een optie om te overwegen. Deze Nederlandse exchange biedt namelijk de mogelijkheid om maar liefst 77 verschillende cryptocurrency’s te verkopen, eén daarvan is Bitcoin. Bij LiteBit zijn de kosten voor het verkopen afhankelijk van welke cryptocurrency je wil verkopen. Als je bijvoorbeeld USD Coin (USDC) wil verkopen, betaal je slechts 0,25% aan transactiekosten. Dit is de laagste fee die mogelijk is bij LiteBit. Voor de handel in Bitcoin betaal je 0,7% per transactie en dat is dus relatief hoog. Naast het verkopen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s, biedt LiteBit ook de mogelijkheid om uit te cashen. Je kunt je opbrengsten uit de verkoop van cryptocurrency’s laten uitbetalen via een bankoverschrijving.

Bitcoin verkopen bij LiteBit »
Goedkoop deze crypto omzetten naar euro

Maak gratis een LiteBit account aan voor het snel aanverkopen van Bitcoin.

Overige plekken waar je Bitcoin kunt verkopen

Er zijn ook nog een heleboel andere opties als je Bitcoin wil verkopen in België. Twee daarvan zijn Anycoin Direct en Binance.

Anycoin Direct is een populaire exchange waar je gemakkelijk Bitcoin kunt verkopen. Het voordeel van Anycoin Direct is dat de exchange een uitstekende Nederlandstalige klantenservice heeft. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk antwoord kunt krijgen op eventuele vragen die je hebt. Daarnaast is Anycoin Direct een betrouwbare exchange met een goede reputatie.

Als je op zoek bent naar een exchange met lage transactiekosten, dan is Binance een goede optie om te overwegen. Binance is een van de grootste exchanges ter wereld en biedt een breed aanbod aan cryptocurrency’s aan, waaronder Bitcoin. Het voordeel van Binance is dat je maar 0,1% aan transactiekosten betaalt. Dit is veel lager dan bij andere exchanges en kan je dus veel geld besparen. Bovendien kunnen de transactiekosten zelfs nog verder afnemen naarmate je handelsvolume stijgt.

Veelgestelde vragen over BTC verkopen beantwoord

Als je voor het eerst Bitcoin gaat verkopen, lijkt het een enorm ingewikkeld proces. Het kan dus zijn dat je een heleboel vragen hebt. Laten we eens kijken naar een aantal veelgestelde vragen over het verkopen van BTC.

Is het nu een geschikt moment om Bitcoin te verkopen?

Of het een goed moment is om Bitcoin te verkopen, is iets wat je alleen zelf kunt bepalen. Het is niet mogelijk om de toekomstige prijs van Bitcoin te voorspellen. Je kunt echter wel een poging doen om voor jezelf een goed beeld te vormen. Sommige mensen maken gebruik van technische analyse om hun beslissing te onderbouwen. Hierbij worden bijvoorbeeld grafieken gebruikt om bepaalde patronen te herkennen, op basis waarvan beslissingen worden gemaakt over koop- of verkoopmomenten.

Op dit moment staat Bitcoin aanzienlijk lager dan het ooit heeft gestaan. Het zou dus zomaar kunnen dat de prijs van Bitcoin weer naar de oude prijzen teruggaat, maar dit is geen garantie. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de markt en op basis daarvan een beslissing te nemen.

Hoe kun je snel Bitcoin verkopen?

Wil je je cryptomunten snel verkopen? Dan is een betrouwbare crypto exchange de beste optie. Vooral de grote exchanges, zoals Binance, Huobi of Bitvavo, hebben veel liquiditeit en volle orderboeken. Dit betekent dat er vrijwel altijd direct iemand is om je order te vervullen en je cryptomunten binnen enkele seconden verkocht zijn.

Moet ik in België belasting betalen over verkochte Bitcoin?

Als je in België cryptocurrency bezit, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belastingregels. Momenteel hoef je geen belasting te betalen over het bezitten van cryptomunten, maar wanneer je winst maakt bij de verkoop ervan, dien je wel belasting te betalen. Hier zijn de drie verschillende opties waar je rekening mee moet houden:

  1. De hobbyist. Als amateur crypto-investeerder, investeer je als hobby en maak je voornamelijk langetermijninvesteringen met weinig risico. In principe ben je vrijgesteld van belastingen op je cryptobezittingen. Wanneer je echter besluit te verkopen en winst maakt, dien je belasting te betalen over de winst. Dit valt onder het vak ‘Diverse inkomsten', waar je 33% belasting over betaalt.
  2. De particuliere trader. Als particuliere trader ben je ook een amateur, maar neem je wel risico's en investeer je voornamelijk op korte termijn. Voor winst die je maakt met de verkoop van cryptomunten, geldt hetzelfde als voor amateurs. Het valt onder het vak ‘Diverse inkomsten', waar je belasting over betaalt.
  3. De professionele trader. Voor professionele traders gelden andere regels. Je bent een professionele trader wanneer crypto trading je voornaamste bron van inkomsten is. Voor dit inkomen dien je personenbelasting te betalen, waarbij je de progressieve belastingtarieven betaalt. Dit varieert tussen 25% en 50%, afhankelijk van je inkomen.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze verschillende opties en om belastingadvies in te winnen voordat je je cryptomunten verkoopt. Zo weet je zeker dat je op een eerlijke en veilige manier je winst kunt maximaliseren zonder in de problemen te komen met de belastingdienst.

Kan ik Bitcion verkopen aan particulieren?

Als je je cryptovaluta wilt verkopen aan particulieren, kan dat. Je kunt als het ware een ruil deal sluiten met een andere trader. Jij maakt dan een bepaalde hoeveelheid van een cryptomunt over naar de ander, terwijl hij of zij dezelfde waarde in een andere cryptomunt overmaakt naar jou.

Echter, hier komen wel enorm veel risico’s bij kijken. Het is namelijk minder veilig dan verkopen via een exchange. Er bestaat namelijk een risico dat de andere partij het geld niet naar je overmaakt, waardoor je eigenlijk gratis crypto weggeeft. Het verkopen van je crypto via een exchange is daarom veel veiliger. Hier wordt alles voor je geregeld en is de kans op misgaan vele malen minder groot.

Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoe je je crypto wilt verkopen en welke methode het veiligst is voor jou. Verkopen aan particulieren is mogelijk, maar wees je bewust van de risico's. Bij een exchange ben je verzekerd van een veilige verkoop en dat is zeker aan te raden wanneer je liever geen risico's wilt nemen.

Is het toegestaan om Bitcoin (BTC) in België te bezitten en te verhandelen?

De Belgische overheid staat de handel in cryptocurrency’s en het bezit ervan toe toe, en daar valt Bitcoin (BTC) onder. Het is daarom toegestaan om Bitcoin in België te kopen. Dat kun je het beste doen op een platform dat door de Belgische overheid is toegestaan, zoals Bitvavo of LiteBit.