Cryptomarkt

Crypto mining in 2022: Hoe maak je er winst mee?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto mining in 2022: Hoe maak je er winst mee?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Een passief inkomen door crypto kun je behalen op een heleboel verschillende manieren. Eén daarvan is crypto mining. Crypto mining is het proces waarbij nieuwe cryptomunten gecreëerd worden via het Proof of Work consensus algoritme.

Als miner kun jij hiervan profiteren, namelijk door je rekenkracht aan te bieden aan het netwerk. Maar hoe maak je winst met crypto mining in 2022? Laten we daar eens naar kijken!

Wat is crypto mining?

Crypto mining is het proces waarbij nieuwe cryptomunten worden gecreëerd door middel van het Proof of Work (PoW) consensus algoritme. Bij het Proof of Work algoritme bieden miners hun rekenkracht aan, die gebruikt wordt om sommen uit te rekenen. Omdat deze sommen uitgerekend worden, kunnen de transacties op het blockchainnetwerk geverifieerd worden, waardoor het volledig decentraal kan acteren. In ruil voor de rekenkracht die aangeboden wordt door de miners, ontvangen de miners cryptomunten die behoren tot het desbetreffende blockchainnetwerk.

Crypto mining is dan ook een manier om een passief inkomen uit crypto te halen. Door bij te dragen aan het netwerk als crypto miner, kun jij cryptomunten verdienen. In theorie krijgt de miner die de specifieke som daadwerkelijk oplost alle cryptomunten die op dat moment uitgekeerd worden. Echter, de meeste miners nemen deel aan een mining pool, waar de miners hun krachten binden om de kans te vergroten dat zij degene zijn die de som oplossen. Als dit dan ook daadwerkelijk gebeurt, worden de cryptomunten verdeeld over alle deelnemers aan de pool.

Wat heb je voor cryptocurrency minen nodig?

Om van start te gaan met het minen van cryptocurrency heb je een aantal dingen nodig. Je hebt namelijk een wallet, mining hardware en mining software nodig.

Een wallet

Wanneer je cryptocurrency wil gaan minen, heb je allereerst een wallet nodig. Deze wallet ga je namelijk gebruiken om de cryptomunten die je minet in te ontvangen. Vervolgens kun je deze wallet ook gebruiken om te beslissen wat je gaat doen met de ontvangen cryptomunten. Zo zou je ze bijvoorbeeld kunnen verkopen of kunnen staken.

Geschatte kosten: €0

Mining hardware

Naast een wallet, heb je ook mining hardware nodig. Mining hardware is het apparaat dat de rekenkracht bevat die je aan het netwerk gaat bieden. Op internet kun je een volledige mining setup kopen, maar je zou er ook zelf een kunnen bouwen. Onderdelen die je dan bijvoorbeeld nodig zult hebben zijn een videokaart, een koeler en een motherboard.

Geschatte kosten: €1.500 – €2.000

Mining software

Als je een wallet en mining hardware hebt, heb je nog maar 1 ding nodig, namelijk mining software. Er zijn een heleboel verschillende mining softwares beschikbaar. Van welke mining software je gebruik gaat maken, is ook afhankelijk van welke cryptomunt je wil gaan minen. Een aantal voorbeelden van mining software voor Bitcoin (BTC) zijn: Awesome Miner, MultiMiner, CGMiner en BFGMiner.

Geschatte kosten: begint vanaf €0

Wat is de volgende stap?

Een videokaart

Een videokaart – wordt gebruikt bij het minen van cryptocurrency

Je hebt inmiddels alles wat je nodig hebt om van start te gaan met het minen van crypto. In principe kun je nu simpelweg de mining software aanzetten op je mining hardware en je zult dan beginnen met het minen van crypto. Het is belangrijk om te weten dat je er dan dus op ‘gokt’ dat jij degene bent die de som uiteindelijk oplost, in welk geval je alle crypto van die som krijgt.

Deze kans is erg klein en dus kiezen veel miners ervoor een mining pool te joinen. Dit is erg eenvoudig. Voorbeelden van mining pools waarvan je gebruik kunt maken wanneer je Bitcoin wil minen, zijn: Slush Pool, BTC.com, AntPool en Genesis Mining.

Wat zijn de geschatte opbrengsten voor het minen van crypto in 2022?

De opbrengsten die je kunt behalen via crypto mining in 2022 zijn afhankelijk van een heleboel verschillende factoren, bijvoorbeeld: welke cryptomunt je minet, wat het prijsverloop is van deze markt, de algehele marktcondities, je stroomkosten en ga zo maar door.

Daarnaast is je mining opbrengst ook sterk afhankelijk van de hoeveelheid rekenkracht die je aanbiedt en met welke snelheid je dit doet. Simpelweg, het is vrijwel onmogelijk om zo te kunnen zeggen hoeveel je gaat verdienen met het minen van crypto.

Crypto mining 2022 in het kort

Het minen van crypto kan een mooie manier zijn om een passief inkomen te halen uit cryptocurrency, ook in 2022. Bij crypto mining biedt je je rekenkracht aan binnen een blockchainnetwerk. Deze rekenkracht wordt gebruikt om transacties te valideren, waardoor het netwerk decentraal kan draaien. In ruil voor de rekenkracht die jij aanbiedt, ontvang je een beloning in de vorm van cryptomunten.

Als je van start wil gaan met het minen van crypto, heb je een aantal dingen nodig, namelijk: Een wallet, mining software en mining hardware. Vervolgens kun je van start gaan met het minen, of je kunt ervoor kiezen deel te nemen aan een mining pool, waardoor je je kans op opbrengsten vergroot.

Het is lastig te zeggen hoeveel je zult gaan verdienen aan het minen van crypto. Dit is namelijk afhankelijk van een heleboel verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: je stroomkosten, welke cryptomunt je minet, de algehele marktcondities en ga zo maar door.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *