Investeren

In welke altcoins wordt anno 2022 veel geïnvesteerd?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » In welke altcoins wordt anno 2022 veel geïnvesteerd?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Door de jaren heen zijn er op de cryptomarkt menig aantal nieuwe cryptomunten geïntroduceerd. Voor de cryptomunt Bitcoin geldt dat ze over haar eigen benaming beschikt, terwijl alle andere munten onder de noemer “altcoin” worden geplaatst.

Omwille van de wildgroei aan projecten is het vooral voor nieuwe investeerders vaak een lastige opdracht om nog door de spreekwoordelijke ‘bomen het bos te blijven zien'. Dat kunnen we ook best begrijpen.

Welke van de vele projecten zijn nu namelijk echt nog de moeite waard om in te investeren? En bovendien, in welke altcoins wordt er anno 2022 het meest geïnvesteerd? Wij zochten het voor je uit en stellen de resultaten graag hieronder aan je voor.

1.) Ethereum, nog steeds een vaste waarde

Er zijn maar weinig altcoins die erin slagen om blijvend de aandacht van investeerders te trekken. Eén van de projecten die dit duidelijk wel kan luistert naar de naam Ethereum (ETH) altcoin uitleg” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ethereum-eth/” rel=””>Ethereum (ETH). Het moet dan ook gezegd dat er achter dit project een ontzettend grote community schuilt die steevast verder blijft sleutelen aan de cryptomunt en de achterliggende blockchain.

Dat er hard wordt gewerkt om ook de toekomst van Ethereum te verzekeren werd in 2022 opnieuw duidelijk. In 2022 vindt namelijk de transitie plaats van het Proof of Work naar het Proof of Stake algoritme. Dit maakt de blockchain van Ethereum niet alleen veel beter schaalbaar, maar ook heel wat energiezuiniger.

Onder altcoin investeerders blijft Ethereum nog steeds één van de meest favoriete keuzes. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen. Wanneer er een nieuwe assetklasse zoals bijvoorbeeld de NFT wordt gelanceerd is het namelijk veelal zo dat er daarvoor voornamelijk in de richting van de Ethereum blockchain wordt gekeken.

Dit maakt reeds duidelijk dat dit nog altijd een zeer solide project is welke over een uitstekend toekomstperspectief beschikt. Heel wat investeerders zijn het daar duidelijk mee eens. Ethereum mag zich dan ook in het jaar 2022 één van de populairste altcoins noemen.

2.) Binance Coin, de token van ’s werelds bekendste crypto exchange

Binance BNB-token altcoin

Investeren in de altcoin BNB van Binance

Voor het merendeel van de (grote) crypto exchanges geldt dat ze ervoor hebben gekozen om uit te pakken met een eigen token. Zo ook voor Binance, één van de belangrijkste en tevens ook meest invloedrijke crypto exchanges die er op deze planeet bestaan.

Voor Binance Coin geldt dat ze niet alleen in de praktijk verschillende voordelen weet te realiseren voor gebruikers van de exchange, daarnaast is ze in het verleden reeds een zeer betrouwbare asset gebleken. De meerwaarde die de koers van de BNB-token in het verleden heeft gerealiseerd en het belang van Binance voor de cryptomarkt in het algemeen zorgt ervoor dat een investering in deze munt ook in 2022 nog steeds ontzettend populair is.

Dit gezegd hebbende brengt investeren in een exchange token altijd een extra risico met zich mee. Vindt er bijvoorbeeld een hack plaats op de achterliggende exchange? Dan is het zomaar mogelijk dat je dit zwaar gaat voelen in de koers van de exchange token in kwestie.

3.) Cardano, de ADA-token blijft razend populair

Er zijn heel wat verschillende factoren die aan de basis liggen van de niet te onderschatten populariteit die Cardano en haar ADA-token genieten. In eerste instantie geldt voor de Cardano blockchain dat ze is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft er van begin af aan voor gezorgd dat de interesse bij heel wat investeerders al snel behoorlijk aanwezig was.

Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat Cardano en de ADA-token op moment van schrijven één van de weinige projecten uit de cryptomarkt zijn die daadwerkelijk in het echte leven reeds wordt gebruikt. Dit bovendien door enkele grote namen uit de ondernemerswereld.

Bovenstaande zorgt er in combinatie met een zeer trouwe community voor dat Cardano sinds haar lancering op de cryptomarkt is uitgegroeid tot één van de populairste projecten. Ook anno 2022 blijken heel wat investeerders nog steeds veel vertrouwen te hebben in de toekomst van deze munt. Benieuwd of ze in de toekomst terug een nieuwe all-time high neer zal weten te zetten!

4.) Polkadot, de koppeling van blockchains is en blijft interessant

‘Last but not least' is er nog de altcoin Polkadot met haar DOT-token. Deze altcoin is in het leven geroepen door niemand minder dan Gavin Wood, de medeoprichter van Ethereum. De oprichting kwam er eigenlijk vooral als reactie op de trage ontwikkeling die Ethereum doormaakte. Als antwoord daarop werd de zogenaamde Web3 Foundation opgericht.

Voor Polkadot geldt dat ze kan worden beschreven als een zogenaamd ‘shared multichain network'. Dit betekent dat ze over de mogelijkheid beschikt om meerdere blockchains met elkaar te laten verbinden, zodat er finaal een verenigd netwerk ontstaat.

Het koppelen van blockchains brengt een ontzettend groot aantal nieuwe mogelijkheden met zich mee waar investeerders in altcoins duidelijk veel potentieel in zien. Daarmee is Polkadot (DOT) dan ook één van de populairste altcoins van 2022.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *