Overig

Hoe vind je NFT gems? – onontdekte NFT projecten vinden

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Hoe vind je NFT gems? – onontdekte NFT projecten vinden

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Een NFT gem, ofwel een NFT parel, is een onontdekte NFT die in de toekomst heel groot gaat worden. Het is alsof je er vroeg bij zou zijn bij een project als de Bored Ape Yacht Club, Crypto Punks of Doodles.

Het vinden van deze zogeheten NFT gems is zeker niet makkelijk Je zou zelfs kunnen zeggen dat er een heleboel geluk bij komt kijken. Toch zijn er wel degelijk dingen waar je op kunt letten wanneer je onderzoek doet naar NFT projecten. Laten we eens gaan kijken naar waar je precies rekening mee kunt houden!

Wat is een NFT gem?

Een NFT hidden gem is een NFT die nog onontdekt is, maar in de toekomst heel groot gaat worden. Met een hidden gem bedoelen we simpelweg een onontdekte parel. Een parel die ooit heel veel waard zal worden, maar die jij nu voor gratis of een heel laag bedrag kunt oppikken.

Een NFT gem is dus alsof je een Bored Ape van de Bored Ape Yacht Club zou hebben voordat deze populair werden, of bijvoorbeeld als je een Crypto Punks NFT had gemint in 2017. Het is heel moeilijk om deze te vinden, bijna onmogelijk zelfs. Je zou ook kunnen zeggen dat je zeker een beetje geluk nodig hebt om zo’n project vroeg te vinden. De kans is zeker aanwezig dat, hoe goed je je onderzoek ook doet, je nooit vroeg bij een project gaat zijn dat uiteindelijk zo groot wordt.

Toch zijn er zeker bepaalde dingen die vaak terugkomen bij succesvolle projecten, waardoor je dit als positief signaal kunt zien wanneer je dit bij een nieuw project ziet. Daar moet dan ook weer bij vermeld worden dat er een heleboel projecten zijn die dit soort kenmerken wél hebben, maar toch niet succesvol worden.

Hoe vind je NFT gems?

NFT gem

Een Bored Ape was ooit ook een NFT gem

Uiteraard zijn er een heleboel verschillende kenmerken en gegevens waar je op kunt letten wanneer je onderzoek doet naar een NFT project. Dat kunnen we echter niet allemaal in 1 artikel behandelen, dus kijken we vandaag naar 3 kernvragen die je jezelf kunt stellen wanneer je twijfelt wel of niet te investeren in een bepaald NFT project.

Wie zit er achter het NFT project?

Een eerste belangrijke vraag die je jezelf kunt stellen, is ‘Wie zit er achter het NFT project?’. Hierbij hebben we het niet enkel over de teamleden, maar bijvoorbeeld ook beroemdheden of crypto influencers die op welke manier dan ook verbonden zijn aan het project.

Heeft één van de teamleden bijvoorbeeld eerder al meegewerkt aan een succesvol NFT- of cryptoproject? Dan kan dit een positief signaal zijn. Is er een beroemdheid of influencer die veel invloed heeft verbonden aan het project? Dan kan dit veel aandacht naar het project brengen, wat invloed kan hebben op het succes ervan.

Wat is de utility van het NFT project?

Een tweede cruciale vraag om jezelf te stellen, is ‘Wat is de utility van het NFT project?’. Is er iets wat je met de NFT kunt doen, naast ernaar kijken? Mocht dit het geval zijn, dan kan dit zeker een positief signaal zijn. Dan is er namelijk nog iets anders waarop de prijs van de NFT gebaseerd is, buiten enkel speculatie van handelaren.

Kijk bijvoorbeeld naar het project VeeFriends, van Gary Vee. De NFT’s die onderdeel zijn van deze collectie dienen niet alleen als een leuk kunstwerkje, maar ook als toegangskaart tot de drie eerstvolgende Gary Vee conferenties. Dit heeft enorme waarde en dat zorgt er dan ook voor dat de prijs van deze NFT’s erg hoog is.

Wat zijn andere bijzonderheden aan het NFT project?

Naast de twee eerdere vragen, kun je ook nog kijken naar eventuele andere bijzonderheden aan het project. Is bijvoorbeeld het kunstwerk van het NFT project echt uitzonderlijk mooi? Dan kan dit uiteraard een positief signaal zijn. Krijg je een specifieke airdrop of exclusieve toegang tot iets bij het NFT project? Dan kan ook dit een erg positief signaal zijn.

Simpelweg alles wat een project echt bijzonder maakt en onderscheidt van de rest, kan positief zijn. Niks biedt garanties, maar als het echt anders is dan de rest, kan dit zeker positief uitpakken.

Het vinden van NFT gems in het kort

Het vinden van NFT gems is niet makkelijk. Een NFT gem is een onontdekt project dat in de toekomst heel groot gaat worden. Als je zo’n gem vindt, kan dit heel lucratief zijn, maar het vinden van een échte gem is bijna onmogelijk. Hoe goed je je onderzoek ook doet, je kunt nooit garanderen dat jouw project een echte gem gaat zijn.

Toch zijn er bepaalde kenmerken die succesvolle projecten gemeen hebben. Er zijn dan ook zeker zaken waar je naar kunt kijken om met gedachte een investering in een bepaald project te doen. Vandaag keken we bijvoorbeeld naar 3 vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je onderzoek doet naar een NFT project. Deze vragen zijn:

  • Wie zit er achter het NFT project?
  • Wat is de utility van het NFT project?
  • Wat zijn andere bijzonderheden aan het NFT project?

Hoewel ook deze vragen je nooit garantie kunnen bieden op succes, zijn het zeker richtlijnen van dingen waar je op kunt letten. Hopelijk weet jij aan de hand van deze vragen een succesvol NFT project vroeg te vinden. Succes met de zoektocht!

Ook interessant om te lezen: Het NFT-project genaamd Doodles

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *