Investeren

Gratis crypto verdienen: 3 manieren om dat te doen

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Gratis crypto verdienen: 3 manieren om dat te doen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je hoort over crypto, denk je waarschijnlijk al snel aan het investeren van je eigen geld en het nemen van veel risico. Sommige mensen zijn hier simpelweg niet geïnteresseerd. Tóch kunnen deze mensen meedoen aan de hype rondom crypto. Er zijn namelijk ook een heleboel manieren om gratis crypto te verdienen.

Vandaag kijken we naar 3 van deze manieren, namelijk: Airdrops, learn to earn en sign-up bonussen. We kijken precies wat deze 3 methodes inhouden en hoe jij vandaag al kan beginnen met het verdienen van gratis crypto via deze methodes. Laten we snel beginnen!

3 manieren om gratis crypto te verdienen

Geld verdienen aan crypto kun je bijvoorbeeld doen door te investeren in een bepaalde munt en te hopen dat deze in waarde stijgt of door je crypto te staken. Je kunt dit echter ook doen door gratis crypto te verdienen. Ook dit kan namelijk op een heleboel verschillende manieren. Laten we eens gaan kijken naar 3 manieren om dat te doen. Aan het einde hebben we zelfs een bonus, namelijk een vierde manier om ‘gratis’ crypto te verdienen.

Sign-up bonussen

Exchanges hebben vaak ook andere technieken jou binnen te halen. Eén daarvan, is bijvoorbeeld een sign-up bonus. Een sign-up bonus is een bonus, vaak in de vorm van crypto, die je krijgt wanneer je een account aanmaakt bij de exchange. Hierbij een overzicht van verschillende sign-up bonussen van exchanges:

Denk bijvoorbeeld aan de €10 welkomstbonus die Coinmerce geeft na het aanmaken van een account. Dit is dan ook een manier om gratis crypto te verdienen.

Een ander voorbeeld is de sign-up bonus van KuCoin. Als je hier een account aanmaakt, je KYC voltooid en je eerste geld stort, ontvang je een sign-up bonus van tot wel $500 en 10% korting. Als je hier per maand een bepaalde balans vasthoudt, ontvang je aan het einde van de maand een bepaald bedrag in Bitcoin (BTC). Dit kan oplopen tot wel $250 per maand. Zo zijn er nog tal van bonussen te noemen.

Airdrops

Airdrops zijn een hele goede manier om gratis crypto te verdienen. Wanneer een cryptoproject gratis cryptomunten in de wallets van handelaren stort, noem je dit een airdrop. ‘Maar waarom zouden ze dit doen?’ vraag je je misschien af. Vaak wordt dit gedaan als marketingtactiek, maar het komt ook vaak voor dat platformen die al lange tijd draaien en dan ineens een token lanceren, deze token gratis uitkeren aan de gebruikers van hun platform.

Om te weten wanneer bepaalde airdrops plaatsvinden, kun je gebruikmaken van websites die dit voor je in de gaten houden. Zo heb je bijvoorbeeld CoinMarketCap Airdrop, Airdrops.io en Airdrop Alert. Zoals eerder gezegd, zijn er ook airdrops die gedropt worden aan gebruikers van bepaalde platforms. Deze zijn vaak onaangekondigd. Hier kom je dus voor in aanmerking wanneer je gebruik hebt gemaakt van de platforms en dit is dan ook simpelweg wat je moet doen om mogelijk in de toekomst kans te maken op deze airdrops.

Zeker in 2024 zijn de Solana airdrops erg populair, maar houd er rekening mee dat er een hoop scams zijn.

Learn to earn

Crypto gratis verdienen met learn to earn

Geld verdienen door over crypto te leren

Nog een goede manier om gratis crypto te verdienen, is door deel te nemen aan de learn to earn programma’s die verschillende platformen zoals crypto exchanges aanbieden. Dit soort platformen bieden jou manieren aan om gratis crypto te verdienen als extra voordeel, zodat je hun platform verkiest boven een ander.

Learn to earn programma’s zijn programma’s waarin je kunt leren over bepaalde cryptomunten. In ruil voor het leren over het project, krijg je een beetje van deze crypto voor gratis. Laten we als voorbeeld eens kijken naar het learn to earn programma van CoinMarketCap.

Op dit moment kun je hier onder andere gratis Tron (TRX), Near Protocol (NEAR), The Sandbox (SAND) en SushiSwap (SUSHU) verdienen, simpelweg door via het platform te leren wat deze projecten precies inhouden.

Andere platformen die learn to earn aanbieden, zijn bijvoorbeeld: Binance, CoinGecko en Coinbase.

Bonus: staking

Als laatste manier om gratis crypto te verdienen, hebben we een bonus. Deze bonus is staking. Staking telt niet helemaal als manier om ‘gratis’ crypto te verdienen. Om te beginnen met staking, moet je namelijk zelf crypto inleggen, wat je uiteraard geld kost.

Staking is het vastzetten van crypto om op deze manier extra crypto te verdienen. In principe is deze crypto dus daadwerkelijk gratis, omdat je je eigen inleg gewoon behoudt en de verdiende crypto hierboven op komt. Toch kunnen we staking niet helemaal bij de manieren om gratis crypto te verdienen zetten, omdat je wel degelijk in een eigen inleg moet investeren.

Daarnaast is het ook belangrijk om te vermelden dat het staken van crypto niet volledig risicoloos is. Het kan namelijk zijn dat je inleg, tijdens je staking periode, minder waard wordt. Na het voltooien van je staking periode heb je dan wel degelijk meer cryptomunten, maar het zou kunnen dat je uiteindelijke bedrag in euro’s minder waard is.

Gratis crypto verdienen in het kort

Naast geld verdienen aan crypto door er je eigen geld in te investeren, kun je ook geld verdienen aan crypto door gratis crypto te verdienen. Dit kan op een heleboel verschillende manieren. In dit artikel bespraken wij airdrops, learn to earn en sing-up bonussen. Ook keken we naar een bonus genaamd ‘staking'.

Airdrops is een manier om daadwerkelijk gratis crypto te ontvangen in je wallet, bij learn to earn ontvang je gratis crypto omdat je een bepaald leerprogramma over een bepaalde cryptomunt voltooit en bij sign-up bonussen wordt je beloond door een exchange omdat je bij die specifieke exchange een account aanmaakt, in plaats van bij een andere.

Zo zijn er nog een heleboel manieren om gratis crypto te verdienen, maar dat is teveel om in 1 keer te behandelen. Daarom hebben wij een uitgebreide handleiding geschreven over het gratis verdienen van cryptocurrency.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *